Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Sizde de oluyor mu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
maslak
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı maslak Cevaplabullet Konu: Sizde de oluyor mu
    Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2015 Saat 16:31
Arkadaslar sabah bogaz agrisi ve asiri agiz kokusuyla uyaniyorum
kahvti yapiyorum koku 1 saat falan gidiyor sonra tekrar geliyor sonra gittikçe artiyor yani mesela
kahvalti hemen sonra:0
kahvalti 1 saat sonra:1
kahvalti 3 saat sonra:5
sonra ögle yemeki yiyoum sifirlaniio sonra tekrar ayni islem hocam bu normalmi ve atkadaslar sizede oluyor mu
IP
silici
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı silici Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2015 Saat 03:07
Bende de bisey yiyeyim yada yemiyeyim tuvalet kokuyor bildigin gir tuvalete çik sonra evdekilere sor nasil koktunu o koku bende iste arada degisiyo sarimsak fln oluyor bunlar çevremdekilerin konusmalarindan tespit ettiklerim bogaz agrisida yok sadece akinti var bnde sen flagly ilacini kullandinmu kullandiysan ise yaradimi ve reçetesiz aliniyogmu
IP
maslak
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı maslak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2015 Saat 07:48
Orjinalini yazan: silici

Bende de bisey yiyeyim yada yemiyeyim tuvalet kokuyor bildigin gir tuvalete çik sonra evdekilere sor nasil koktunu o koku bende iste arada degisiyo sarimsak fln oluyor bunlar çevremdekilerin konusmalarindan tespit ettiklerim bogaz agrisida yok sadece akinti var bnde sen flagly ilacini kullandinmu kullandiysan ise yaradimi ve reçetesiz aliniyogmu

hocam siz kokuyu net olarak alabikiryormusunuz bana bir koku geliyoe ama net olarak deil
IP
maslak
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı maslak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2015 Saat 11:41
Orjinalini yazan: silici

hocam anneme babama söyleyemedim yani utaniyorum ancak bogazim agriyo falan doktora gittim kullandigim surecte geçti ama hala var
IP
ncort
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2016 Saat 10:34
Sanirim sorunumu buldum ama daha tecrubeli insanlara ihtiyacim var.

Dilimin arkasinda beyazlik ve diski kokusu var. Burnumdan da guzel nefes alamiyorum. Burun kemerinin oradaki kemige, yani tam burnunuzun ucuna dik bir dogru cizin hayali, oradaki kemikten bahsediyorum. Oraya sikica bastirdim burnum kanadi ve daha guzel nefes almaya basladim ve agzimdaki agirlik azaldi. Dilimin arkasina baktigimda beyazligin cogu gitmisti.

Tabi daha sonra geri geldi ama kokunun neden olabilecegi anlayacak biri var mi burada?

Sanki burnumun yukari taraflariyla nefes almiyorum. Burnunuzun ucuna dik bir dogru cizin hayali tam oradan hava giriyor vucuduma sanki. Ve orada her ne oluyorsa, orayla oynayinca, kanatinca falan koku azaliyor.

Umarim anlamissinizdir.
IP
çaresizadam
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı çaresizadam Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2016 Saat 15:41
aynen bu olay bende de oluyordu burun ameliyati olacagim bayramdan sonra ama korkuyorum burnumda disaridan çok belli olan egrilik olmasa bile kemik yapisi sikintiliymis 2 ameliyat gerekebilir dedi doktor umarim kurtulurum artik psikolojik olarak çöktüm inancim olmasa valla yasamiyordum suan neler cektigimi bir ben bir siz bi de Allah bilir...
IP
ncort
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Temmuz-2016 Saat 13:43
Orjinalini yazan: çaresizadam

aynen bu olay bende de oluyordu burun ameliyati olacagim bayramdan sonra ama korkuyorum burnumda disaridan çok belli olan egrilik olmasa bile kemik yapisi sikintiliymis 2 ameliyat gerekebilir dedi doktor umarim kurtulurum artik psikolojik olarak çöktüm inancim olmasa valla yasamiyordum suan neler cektigimi bir ben bir siz bi de Allah bilir...

Tamam ama oradaki egrilik neden dil pasi yapiyor? Bunu bulmak lazim.
IP
Nevergiveup
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı Nevergiveup Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2016 Saat 09:24
Merhabalar arkadaslar,

Uzun yillardir agiz kokusu problemi ile ilgili problemler yasiyorum.Hepinizin içerisinde bulundugu durumu anlamam pek zor degil.Bu problemle tanistigimda sanirim 12 yasinda falandim o günlerde bi çocugun basina gelebilecek en kötü seylerden biri budur çünkü içine kapanik depresif bir yapiya sahip sekilde büyüme kimseye bu derdini anlatamama gibi problemler 12 yasinda bir çocuk için fazlasiyla erken ve zarar verici biraz daha büyüyünce 18 yasina falan geldigimde sürekli okumaya bilgi sahibi olmaya basladim ve agiz kokusu problemi için adim atmaya karar verdim öncelikle dislerimi yaptirdim 2 dolgu ile çürük olan dislerimi yaptirdim.Kokuda elbette azalma oldu bu kokuyu yüzdelik dilimde belirtmek istiyorum.(%90) olan agiz kokum bu islemden sonra %80 a düstü ddiyebilirim.KBB uzmanina basvurdum ve bademcik taslari denilen kronik bademcik iltihabi problemimden ameliyat ile kurtuldum.koku yüzdesi %50 e düstü.Gecmedi devam ama ben biliyorum ki ben onun üzerine gittikce savastikça o azaliyor sakin pes etmeyin arkadaslar pes eden yenik düser.Devam ardindan çok içtigim sigarayi tamamen biraktim.Koku %40 a düstü.Burun kemiklerimde egrilik ve burun etlerimde büyüme vardi bunun için bir ameliyat daha geçirdim.Tedavimde ki bütün bu yasananlar agiz kokumu minimuma indirmeme sebep oldu.Son burun eti ve kemik egriligi operasyonundan sonra %20 lere kadar indi koku hatta söyle söyleyeyim sürekli bakim ile bunu örtebiliyorum kimse bundan sikayetci degil ama ben bu sorunu kökten bitirmek istiyorum.Bagirsak florasinda ki zayiflik sindirim sistemimin çok iyi çalismamasi benim son kalan problemim oldugunu düsünüyorum arkadaslar.Bu çok bariz bi koku üretmiyo yalniz yemeklerden yarim saat bir saat sonra agizda tat degisiyor acimaya basliyor dil ve agiz içinde bi koku ortaya çikiyor.Su günlerde bunun üzerine gidiyorum spor yapiyorum diyet yapiyorum 10 kilo verdim koku suanda %10 lara kadar düstü çok yaklastim bagirsak florasinin bozuklugu biraz zaman aliyor ve onu düzeltmek yillarca yapilan yanlis beslenme bu sorunun en büyük kaynagi.Murat hocama ve sizlere bir sorum olacak. HIZLI YEMEK YEME ALISKANLIGI AGIZ KOKUSUNU 1.DERECEDEN ETKILER MI ?
Always fight for what you believe in
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2016 Saat 19:48
Orjinalini yazan: Nevergiveup

Merhabalar arkadaslar,

Uzun yillardir agiz kokusu problemi ile ilgili problemler yasiyorum.Hepinizin içerisinde bulundugu durumu anlamam pek zor degil.Bu problemle tanistigimda sanirim 12 yasinda falandim o günlerde bi çocugun basina gelebilecek en kötü seylerden biri budur çünkü içine kapanik depresif bir yapiya sahip sekilde büyüme kimseye bu derdini anlatamama gibi problemler 12 yasinda bir çocuk için fazlasiyla erken ve zarar verici biraz daha büyüyünce 18 yasina falan geldigimde sürekli okumaya bilgi sahibi olmaya basladim ve agiz kokusu problemi için adim atmaya karar verdim öncelikle dislerimi yaptirdim 2 dolgu ile çürük olan dislerimi yaptirdim.Kokuda elbette azalma oldu bu kokuyu yüzdelik dilimde belirtmek istiyorum.(%90) olan agiz kokum bu islemden sonra %80 a düstü ddiyebilirim.KBB uzmanina basvurdum ve bademcik taslari denilen kronik bademcik iltihabi problemimden ameliyat ile kurtuldum.koku yüzdesi %50 e düstü.Gecmedi devam ama ben biliyorum ki ben onun üzerine gittikce savastikça o azaliyor sakin pes etmeyin arkadaslar pes eden yenik düser.Devam ardindan çok içtigim sigarayi tamamen biraktim.Koku %40 a düstü.Burun kemiklerimde egrilik ve burun etlerimde büyüme vardi bunun için bir ameliyat daha geçirdim.Tedavimde ki bütün bu yasananlar agiz kokumu minimuma indirmeme sebep oldu.Son burun eti ve kemik egriligi operasyonundan sonra %20 lere kadar indi koku hatta söyle söyleyeyim sürekli bakim ile bunu örtebiliyorum kimse bundan sikayetci degil ama ben bu sorunu kökten bitirmek istiyorum.Bagirsak florasinda ki zayiflik sindirim sistemimin çok iyi çalismamasi benim son kalan problemim oldugunu düsünüyorum arkadaslar.Bu çok bariz bi koku üretmiyo yalniz yemeklerden yarim saat bir saat sonra agizda tat degisiyor acimaya basliyor dil ve agiz içinde bi koku ortaya çikiyor.Su günlerde bunun üzerine gidiyorum spor yapiyorum diyet yapiyorum 10 kilo verdim koku suanda %10 lara kadar düstü çok yaklastim bagirsak florasinin bozuklugu biraz zaman aliyor ve onu düzeltmek yillarca yapilan yanlis beslenme bu sorunun en büyük kaynagi.Murat hocama ve sizlere bir sorum olacak. HIZLI YEMEK YEME ALISKANLIGI AGIZ KOKUSUNU 1.DERECEDEN ETKILER MI ?

kardes bademcikte tas çikioymuydu gerçekten yoksa nasil oldu o ameliyat? biraz anltirmisin
IP
Dembaba
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 8
Alıntı Dembaba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2017 Saat 02:13
Selamun aleykum arkadaslar..yaklasik iki aydir bu forumu takip ediyorum ve hemen hemen tüm yazilanlari okudum. Benim agiz kokum kendimi bildim bileli var ve hiç geçmeyen sürekli olan bir koku. Bende agiza sürekli gelen bir sivi var(tükürük degil) ve kokuyu yapan bu sivi.. sizin yazdiginiz gibi degisik sikayetlerim yok sadece hiç durmadan bitmek bilmeyen ve koku yapan bi sivi geliyor agzima..forumda benim gibi sikayeti olan birine rastlamadim.. Bu biraz ilginç.. dis hekimi kbb dahiliye hepsine gittim.. ilaçlari kullandim.. kudret nari propolis kullandim.. En ufak bi faydasini görmedim.. agiz bakim sulari gargaralar sirkeli sular falan.. hiçbiri ise yaramadi.. endoskopi olmayi düsünüyom ondada bisey çikmazsa umutlar biter gibi..Allah hepimize sifa versin.. Bu hastaliktan kurtulmamiz dilegiyle..
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2017 Saat 10:39
Dembaba kardesim senin agzina gelen sivi mifeden mi geliyor? Gastrit falan var mi?
IP
Dembaba
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Dembaba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2017 Saat 01:11
Kardesim gittigim doktorlar hiç gastrit ten bahsetmedi.. gastrit in böyle bi belirtisi oldugunu da duymadim.. Ama gelen sivi mideden geliyor
IP
Dembaba
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Dembaba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2017 Saat 01:15
Sürekli gelen bi sivi zaten mantiken mideden baska biyerden gelmez
IP
Dembaba
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Dembaba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2017 Saat 17:09
Sürekli gelen ve koku yapan bu sivinin nedeni ne olabilir murat hocam cevap verir misiniz ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2400
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2017 Saat 20:55
Orjinalini yazan: Dembaba

Sürekli gelen ve koku yapan bu sivinin nedeni ne olabilir murat hocam cevap verir misiniz ?

Agziniza sürekli gelen sivi salya olmali?
Burundan gelse ve genizinizden agizinizin içerisine doluyor olsa bundan haberiniz olurdu. Demekki tek seçenek salyaniz olmali.
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2017 Saat 21:00
Dembaba sen kokunun kaynaginin bu sivi olduguna nasil kanaat getirdin ?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2017 Saat 21:32
Murat hocam tükürük bezi iltihabi olabilir mi ?
IP
Dembaba
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Dembaba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2017 Saat 21:43
Hocam salya olabilir ama bu kadar fazla olmasi ve koku yapmasi normal mi ? Asiri derecede fazla geliyor mesela iki dk hiç yutkunmasam agzimin içi o siviyla doluyor.. muzdrip96 kardesim bu siviyi tükürünce ayni koku var
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2017 Saat 21:51
murat hocam hala nekadar yazi okuduysamda sunu net olarak anliyamadim agiz kurulugunun yaptigi agiz kokusu sumudur agizdaki tükürük salyanin dil üzerinde kurumasi ve o kuruluktan gelen olusan kötü koku türü bumudur hocam? mesela yutkunurken bogazdan assagi biseyin akmadigini yada akan seyin tikandigini sanki bogazda durdugunu çünkü o yutkundugumuz seyin sayisinin az oldugunu hissine kapilmamiz bumudur hocam tesekkürler saygilar
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2017 Saat 07:29
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

murat hocam hala nekadar yazi okuduysamda sunu net olarak anliyamadim agiz kurulugunun yaptigi agiz kokusu sumudur agizdaki tükürük salyanin dil üzerinde kurumasi ve o kuruluktan gelen olusan kötü koku türü bumudur hocam? mesela yutkunurken bogazdan assagi biseyin akmadigini yada akan seyin tikandigini sanki bogazda durdugunu çünkü o yutkundugumuz seyin sayisinin az oldugunu hissine kapilmamiz bumudur hocam tesekkürler saygilar

Soru güzel.

Bir cezve suyun içine tuz koyup karistirin. Tuz kaybolur.
Nereye gitti tuz?

Tuz, suyun içinde çözündü. Yani artik tuz molekülleri birbirinden ayristi ve su moleküllerinin arasinda dolasmaya basladi, biz cezvenin içinde beyaz bir kati görmez olduk.

Deneye devam edelim.
Bu cezvedeki suyu burharlastiralim, cezveyi isitarak veya suyu kendi halinde kurumaya terk ederek suyun buharlasmasini ve uzaklasmasini saglayalim.

Simdi ne görüyoruz? cezvenin içinde beyaz tuz tortularini görmeye basladik. Yani tuz yeniden ortaya çikti.

Simdi bu örnekten yola çikarak sunlari söyleyebiliriz:
Bakterielr kötü kokulu gazlari üretir. Bu gazlar salyanin içinde çözünür. Aynen tuzun cezvedeki suyun içinde çözünmesi gibidir. 1 litre suda 242 gram H2S gazi çözünebilir. Yani bu gazlarin en güzel depolanma yeri salyadir.

Bu safhaya gelinceye kadar hiç kimsenin agzi kokmaz. Çünkü kokulu gazlar salyanin içindedir ve uçmaz. Veya çok az miktarda bir kismi salyadan ayrilarak agiz havasina ulasir. Biz buna Tip 0 agiz kokusu veya fizyolojik agiz kokusu diyoruz.

Dikkat einiz. Salya her saglikli insanda daima kokar. Bilek yalama testi diye bir test yoktur. Aldaticidir. Çinkü bütün salyalar kokar.

Eger çözünen gaz sinirlari zorlayacak miktara geldiyse artik özünmez olur , çünkü salya gaza doyar. artik yeni üretilen gazlar salyayi bay pas ederek agiz bosluguna yükselir.

Agizda 27 cm3 bosluk bulunur. Gazlar bu bosluga dolmaya baslar ve agiz disina yayilir. Biz buna Tip 1 agiz kokusu diyoruz.

Salya kurudugu zaman Tip 0 agiz kokusu Tip 1 e dönüsür. Aynen cezvedeki suyun kuruyarak tuzun açiga çikmasi gibidir.

Zannedersem simdi salyanin kurumasinin ne demek oldugunu açiklamis oldum ?

Agiz kokusunu anlamak isimli makalemi okuyun. Türkçedir:

http://murataydin.org/agiz-kokusunu-anlamak-siniflamak.pdf

Ayrica muayene yöntemleri makalemi de okuyun. Türkçedir:

http://murataydin.org/agiz-kokusu-olcme-yontemleri.pdf

-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2017 Saat 07:42
Orjinalini yazan: Venüs

Murat hocam tükürük bezi iltihabi olabilir mi ?

Agri, ates, parmak basmasi ile zonklama ve sislikten bahsetmiyor bu sebeple tükrük bezi infeksiyonunu aklima getirmedim.

Ayrica bu tip vakalarda salyanin bol olmasi iyi bir seydir. Tip 1 agiz kokusunda salya biriktirmek tavsiye edilir. Çünkü salya kokuyu baskilar.

Günde 1.5 -2 litre salya üretilir ve yutulur.
Salyanin artmasi 2 türlü olur. Ya yutmuyordur. Veya üretim fazladir.

Üretim fazlaligi iki türlü olur. Ya bez hiperfonksiyon gösterecek kitle veya inf benzeri bir hareketlenme içindedir. Veya ikinci ihtimal: otonom sinir liflerinden gelen parasempatik bir uyaran vardir. Mesela sürekli kullandigi bir ilaç olabilir. Bazen uyari sindirim kanalindan gelebilir, mesela sindirim kanalini isgal ve mesgul eden bir dürtükleme olabilir (parazit, ishal, çölyak hastaligi, kronik kabizlik, ilyeit, ülser, laktoz intoleransi, ve daha düzeinelerce problem)

Bunlari anlatmam iyi olmadi. Yazmisken silmek de istemiyorum.

Bu arkadas en yakin saglik kurulusuna müracaat ederse problem çözülecektir.
-M
IP
Dembaba
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Dembaba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2017 Saat 13:27
Hocam burdaki diger arkadaslar gibi bende her bölümün(dis hekimi,kbb,dahiliye) doktoruna en az iki kere gittim.. Ama benim hastaligimin neyden kaynaklandigini bile söyleyemedi hiçbirisi..iki üç ilaçla geri döndüm hep ve verdikleri ilaçlar en ufak bi fayda saglamadi..En son dahiliye ye gittim reflü dedi ilaçlari kullandim yine en ufak bi degisiklik yok.. Maalesef saglik kuruluslari çözüm degil
IP
Dembaba
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Dembaba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2017 Saat 23:12
Hocam çölyak olabilir mi ? çok zayifim ve babam da da agiz kokusu var.. genetik bi hastalikmis çölyak
IP
MuzdaripC
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı MuzdaripC Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2017 Saat 16:20
Aynisi bende de var ama agiz kokusu sürekli ,kahvaltidan sonra azalma olsa da yine var
IP
denizedogruu
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 17
Alıntı denizedogruu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2017 Saat 11:39
Hocam geldik yine ayni noktaya. Çogu kiside varolan hastaliklar bizde neden agiz kokusu yapiyor noktasina. Çölyak hastalarinin tamaminda agiz kokusu görülür mü? Tamaminda görülmüyorsa nedeni nedir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2017 Saat 21:22
Evet. Bir hastalik her bireyde daima agiz kokusu yapmiyor.

-M

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu