|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Parazitler Bagirsak solucanlari | |
Yazar | Mesaj | |||
bazenhissediyor
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Konu: Parazitler Bagirsak solucanlari Gönderim Zamanı: 07-Subat-2017 Saat 12:05 |
|||
Merhaba degerli forum üyeleri ve Murat hocam sizlerin yanitlamanizi istedigim bi sorum var
Eger bir kiside solucan veya bagirsak kurdu süphesi varsa onlari tamamen ve iyi bir sekilde yok etmenin bir yöntemi varmidir doktorlarin verdikleri ilaçlar haricinde veya onlarida dahil ederek fikirlerinize ihtiyacim var tesekkürler |
||||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
||||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 07-Subat-2017 Saat 15:37 | |||
Bu konu aslinda gündeme eglmesi gereken bir konuydu.
Diskida parazit 3 gün arka arkaya bakilip bulunamazsa "yok" demektir. 1 gün 1 defa bakilip bulunamazsa yok anlamina gelmeyebilir. Bu hastaligin tedavisinde sik yapilan hata: ilaçla tedavi olup bulundugu ortamdan tekrar hastaligi kapmaktir. Bu sebeple: Ayni evi paylasan herkes tedavi olmalidir. 1 kiside varsa digerlerinde de var kabul edilir. Iç çamasirlar kaynatilmali, tirnaklar kesilmeli, çig sebze ve neyveler permanganatta bekletilmeli, güzel yikanmalidir. Tuvalet temizligi aliskanliklari gözden geçirilmelidir. Hipo (çamasir suyu) en etkili dezenfektandir. Disardan yenen yemekler, disarda içilen çay ve diger hazir gidalar süpheli karsilanmali, sinirlanmalidir. Agiz kokusu parazit iliskisi çocuklarda iddia edilmektedir fakat eriskinde parazitin agiz kokusu yaptigina iliskin pek kuvvetli deliller henüz yoktur. Buna ragmen genel bir saglik kurali olarak varsa bu hastaliktan kurtulmak gerekir. -M |
||||
bazenhissediyor
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 07-Subat-2017 Saat 16:46 | |||
güzel bilgileriniz için tesekkür ederim hocam peki sormak istedigim bikaç sey daha var
mesela neden çocuk ve eriskin ayrimi söz konusu veyahut ben 17 yasindayim hangi sinifta yer alirim ve acaba ilerliyen yillarda eger koku nedeni buysa tedavi etmesem bile kendiliginden yokmu olucaktir koku? bu soru aklima geldi birde kabak çekirdegi ve sütün içine sarimsak dövüp içmek doktorun verdigi ilaçlar yarinda bunu saglik ocagi doktoru önermisti sizcede ise yararlimidir ve ben tekrar sizce bir doktora gidip ilaç alayimmi çünkü çok defa aldim buseferde ilaçlara karsi bagisiklilik kazanma gibi bir gücü varmidir bu parazitlerin saygilar |
||||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
||||
bazenhissediyor
Gönderim Zamanı: 07-Subat-2017 Saat 17:03 | |||
birde hocam size diskilamayla ilgili birsey sormustum o konumu bulamadigim için buraya yazmak istedim
ben nerdeyse daima sert diskiya sahibim ama buna ragmen nasil oluyosa yapabiliyorum fakat hemoroidim oldugu için aciyor ve zorlaniyorum onu hemoroide bagli acidigini düsünüyorum peki diskinin sertligi kabizlik anlamina gelmezmi? |
||||
|
||||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 07-Subat-2017 Saat 22:32 | |||
Incelemeyi yapan doktor çocuklar üzerinde çalismis. Böylece elimizde çocuklar için delil var. Gelecekte bir baska dopktor eriskin üzerinde inceleme yaparsa parazitlerin eriskinde agiz kokusu yaptigina ait delil elde edecegiz. Makul bir spekülasyon yaparsak belki çocukta agiz kokusu yapiyorsa muhtemelen eriskinde de agiz kokusu yapiyor olmasi beklenir sürpriz olmaz.
Bilmiyorum
Parazitin direnç kazanmasi münkün olabilir. Ama burada önemli nokta sizin tedavi olup yendien paraziti geri aliyor yeniden hastaliga basliyor olmanizdir Ilaci bütün ev halki kullanmali, hijyen disiplini artirilmalidir. Ancak böylece kalici tedavi mümkün olur
Bilmiyorum -M |
||||
bazenhissediyor
Gönderim Zamanı: 08-Subat-2017 Saat 11:30 | |||
sagolun hocam
konumuz üzerinden birkaç daha sormak istedigim seyler var bizim çabuk acikma gibi problemimiz varsa parazit haricinde hormonlarimizdada problem olabilcegi mi aklimiza gelir ve bunun içinde diski sindirim testi mi yapmaliyiz? açken gelen koku mideden mi yoksa bagirsaktanmi gelir yoksa her ikisindenmi gelir eger açlik kokusu agzimizin içinde gün içerisinde yemek yedigimiz halde çoksa sizce midedenmi süphe edilmesi gerekir Hypilori denen mikrop agiz kokusu ve mide iliskisi açisindan bas rolümü oynamaktadir? saygilar |
||||
|
||||
bazenhissediyor
Gönderim Zamanı: 08-Subat-2017 Saat 11:47 | |||
ve parazitlerle ilgili bir sorum daha olcak hocam , internette arastirdigimda su adres :
http://www.kurt.gen.tr/burun-kurdu.html örnegin bende burun kasintisi burunumun içinde zaman zaman birseyin kimildadigi aynisinin makat ve kulagimdada oldugu oluyor merak ettigim ve aklima gelen sey su burnumda kurt var ise eger onlari temizliyemezsem bir kisir döngüye girebilirmiyim yani burnumda yasiyan kurtlar yumurtalarini burundan agzima akan balgamimin içinde olarak midemden geçip bagirsaklarima mideme yerlesebilirler ve bu döngü temizlensemde sürekli tekrarlar gibi bir fikir geliyor aklima ve bide bu kurtlar gen tr adresinde midede kurt bagirsakta burunda bazi organlardada oldugunu olabilcegini söylüyor yani midede kurt nasil yasiyor hocam mide çok asidik bi ortam degilmi yada orda kurt yasiyorsa buda koku yapmazmi fikirlerinizi merak ediyorum saygilar |
||||
|
||||
Unuttum
Üye Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2018 Saat 06:56 | |||
Hocam merhaba. Benim agiz kokusu kesinlikle bagirsak kurdu kaynakli. Ben bir türlü kurtulamadim bunlardan. Ilaçlar kisa vadede etki ediyor. Bunun kesin ve net bir çaresi var midir?
|
||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2018 Saat 22:02 | |||
Parazit tedavisi eksik yapiliyorsa ilaçlar ile önce iyilesiyorr sonra parazit yumurtasini yeniden aliyor olmalisiniz
Bir parazit hastasinin ilacini ayni evde yasayan herkes kullanmalidir Turnaklar kesilir, iç çamasirlar kaynatilir, tuvalet temizligi çok titiz yapilmalidir, sokakta yemek yenilmesi durdurulur, sebze ve meyveler permanganatta bekletilir. Bu durumda parazit ilacini bütün aile kullanir Bu yapilirsa iyielsme meydana geldikten sonra yeniden parazit almazsiniz -M |
||||
Unuttum
Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2018 Saat 02:28 | |||
Cevabiniz için tesekkür ederim. Parazitin vücuttaki çoklugu da önemli degil midir. Vücutta çok fazlaysa ilaç etki etmiyor olabilir mi Disaridan bir müdahale ile temizligi mümkün degil mi. Misal ameliyat.
|
||||
admin
Yönetici Kayıt Tarihi: 31-Aralik-2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10025 |
Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2018 Saat 07:36 | |||
Böyle bir hastalikta ameliyat anlamsizdir.
Bagirsagi açip göz ile görüneni temizleseniz bile 1 tane yumurtayi içerde unutsaniz ertesi hafta yüzlerce parazit ortaya çikar. Eger ilaç kullanmaya ragmen tekrar parazit ortaya çikiyorsa siz önce iyilesiyor, ertesi gün paraziti yeniden vücudunuza aliyorsunuz. Bu çok net ve belli olan bir ve sik rastlanan bir durumdur. |
||||
Unuttum
Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2018 Saat 09:50 | |||
Murat hocam terebentin ile paraxit temizligi üzerine ingilizce birçok yayin var. Bu konuya denk geldiniz mi hiç bilmiyorum ama firsatiniz olursa bakabilir misiniz. Bu konuda görüslerinizi çok merak ediyorum
|
||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2018 Saat 20:33 | |||
Bahsettginiz yayini bulmaya vakit ayiramayabilirim.Siz bulup yollayip konuya özgün bir soru sorarsaniz dilim döndügünce yazmaya çalisirim -M |
||||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|