|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
umutvar
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2015 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2016 Saat 21:17 |
Oncelikle herkese merhabalar. Forumu uzun zamandan beri takip ediyorum ve boyle bir forumla bizleri ortak bir paydada bulusturdugu icin Sayin Aydin Murat hocama tesekkuru borc bilirim.
Sigaraya basladiktan bir iki yil sonra agiz kokusu sorununum (yaklasik 7-8yildir) basladi. Daha once var miydi bilmiyorum.olsa bile farkina varamamisimdir. Dilde, dilin ortasindan baslayip kokune dogru pas var. Bademcik tasim var. Bu sorunla ilgili gerek psikolojik gerek sosyal yonden herkesin cektigi sikintilari cekiyorum.Universitede kendisine ders konusunda yardimci olmami isteyen sinifimdaki alimli bir kiz arkadasimi mecburi olarak reddettigimi bilirim. Konusurken saga sola bakmayi havaya bakmayi cok iyi bilirim. Hatta bazen ayaga bile kalkarim:).Bazen sigara yakarak rahat rahat konusabilirim ( sigara kokusu baskin gelir. Sakin sigara icmeyenler denemesinler. Bir seyden kurtulayim derken bin seyden olmayin sakin ha ) Bazi arkadaslar edindim. Onlara ne imrenirim. Adamlarin agzina su vurdugunu gormedim agizlari mis gibi kokar. Bizler sabah aksam fircalasak da nafile.kisir dongu.( hatta bazen soyle dusunurum. Agiz kokumu alan birinin "ne kadar da pis herif ulan insan bir agzini fircalar" diye dusundugunu dusunup kendi halime uzulurum.Neyse dertlerinze dert eklemeyeyim. Asil sormak istedigim su : Bir gun arkadasla ayakta konusurken bana "sen alkol mu aldin" dedi ben ise "hayir" dedim ve neden sordugunu soyledigimde "hic oyle bir koku geldi ben de alkol aldigini dusundum" dedi. Alkol kullanmadigim halde agzimda alkol kokusu olmasi nedendir ? |
|
Her zaman umut var!!!
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Tip 4
Bilhassa kilosu olanlarda nefesten organik gaz atilimi olabiliyor. Bagirsakta yerlesen alkolik fermentasyon yapan bakterilerin marifeti olmasi mümkündür, karaciger yaglanmasi sebeiyle olmasi mümkündür, çok belli olmayan bazi metabolik olaylar sebebi ile olmasi mümkündür, ki bu genellikle karbonhidrat metabolizmasinin uzantisidir. Bu koku eforda kaybolmaz, bireyde sebepsiz göz yanmasi bulunabilir, agiz bakimiyla iyilesmez, günün belirli saatlerine dagilim gösterir, tek koku algisi vardir, agiz kapaliyken de duyulur, agza buz alinca geçmez, açlikta artmaz. Ne yapilmasi gerektigini bilmiyorum. Çünkü mekanizmasi net degildir. -M |
|
![]() |
|
umutvar
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2015 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Oncelikle tesekkur ederim Hocam. Kilolu biri degilim. Agzim kapaliyken koku olmuyor.
Bir de dis etim pempe ve kirmizi degil acik bir renk gri-mor karisimi doktora sordum normal oldugunu soyledi. Sac rengin nasilsa dis etinin rengi de pigmentlerle alakali normal bir durum dedi Ayrica dislerim ve dis etlerim cabuk kirleniyor. Uzerlerinde grimsi bir tabaka olusuyor. Fircalayinca geciyor ama surekli bu tabaka olusuyor. Grimsi ve krem kivaminda. ( Sigara kullaniyorum ) |
|
Her zaman umut var!!!
|
|
![]() |
|
samat43
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Kütahya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
bu sorun bende var bira gibi kokuyor agzim kapaliyken geliyor nefesimden devamli soguk seyler geçirmiyor yemek yiyincede geçmiyor devamli var firçalamamin faydasi yok ve 10 metreye yayiliyor hissediyorum yani ve alkolde almiyorum sizce hangi doktorlara çikayim çünkü çikmadigim disçi kalmadi kbb kalmadi bunu nasil ortaya çikartabilirim bilen varsa kütahya civari bursa eskisehir olur ?
|
|
![]() |
|
ahmet
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar,
Nefesi alkol gibi kokan 2 m ye kadar ulasan kimler var acaba? Bunun yaninda baska sikayetleriniz var mi sekere una hassasiyet gibi? Birde Murat hocam bogaz reflusu kaynakli faranjit alkol kokusuna sebeb olabilir mi veya agiz ici bakterileri? Cogu insan candida kaynakli diyor ancak diyet+ilac tedavisinde bile kokuyu azaltmadi. Bilimsel calismalar bile var Auto-brewery syndrome diye geciyor hastalik. Ogrenmek istedigim sadece bagirsak kaynakli hastaliklar mi alkol kokusuna neden olur. Tesekkur ederim. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Gerçekten bu isimde bir sendrom varmis. Yeni bir sey ögrendim. Tesekkür ederim Yag metabolizmasinin bozulmasi nefeste alkol kokusu yapar. Bunu biliyordum ama bir isim ile anildigini bilmiyordum. Karaciger yaglanmasindan tutun, sindirilemeyen yaglar ve yagin yanlis metabolize olmasini saglayan bütün hastaliklarda bu durum nefeste alkol kokusu sikayeti vardir. -M |
|
![]() |
|
ahmet
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Cevapladiginiz icin tesekkur ederim Murat hocam
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |