|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2014 Saat 11:49 |
SEKER TIP 1 AGIZ KOKUSUNU NEDEN ENGELLER?
================================== Tip 1 Agiz kokusu büyük ölçüde agizdaki protenlerin agiz florasinin bakterileri tarafindan sindirilmesi ile olusur Protein sindirmek zordur. Proteinleri sindirmek için bakteriler emek (enerji) harcamak zorundadir. Üstelik yaktigi enerji elde edecekleri enerjinin 2 atp sini götürmektedir. Daha kötüsü bu is zaman alir zahmetlidir, marifet ve mutfak ister. Sonuçta kükürtlü çirkin kokulu gazlar çikar Halbuki 6 karbonlu heksoz olan glikoz özel bir emek istemez. yemesi çok kolay 38 atp enerjidir. Bir bakteri glikozu bulursa proteinleri sindirmekten derhal vaz geçer ve glikoza yönelir. Glikozu parçalarsa hidrojen çikar. Kokusuz ve hafif bir gazdir. Açlikta agizda besin artigi karbonhidratlar bulunmadigi için salya proteinleri kokuya dönüsüyor iken bir seker agiza konulursa, bakteriler derhal yapmakta olduklari isi birakip glikozu parçalamaya ve hidrojen üretmeye baslar. Dolayisiyla kükürtlü gaz üretimi durur. Bu sebeple seker agiz kokusunu engeller. |
|
![]() |
|
chocalate
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Eylül-2014 Konum: Balikesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam nefes kokusu sadece tip4'demi ortaya çikar ? Diger tip agiz kokularina bagli olarak nefes kokusu olusabilir mi ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Diger tip agiz kokularina bagli olarak nefes kokusu olusmaz
|
|
![]() |
|
chocalate
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Eylül-2014 Konum: Balikesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
Peki hocam mesela tip 2 agiz kokusu asiri fazlaysa burundanda koku gelme olasiligi olabilir mi ?
- bide sizin pdfnizi okudum ama nefes kokusunu maskeleyen yöntem bulamadim.böyle bir yöntem varmi ? |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Tip 2 de burundan koku gelebilir. Nefes kokusunu maskeleyen bir yöntem bilmiyorum
|
|
![]() |
|
Ayazagaa
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2015 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
Iyi günler murat hocam, peki tip 1 agiz kokusunun burundan yayilmasi söz konusu olur mu. Dilimde doktorlar tarafindan sigara içimine bagli oldugu söylenen pas koku yapiyor ve birileri yaklastiginda agzim kapali duruyorum.
|
|
![]() |
|
Ayazagaa
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2015 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
Bir de hocam ben orta sert firça ile hem sabah hem aksam dilimi de 3 4 dakika firçaliyorum. Pas olustugu için uzun süre firçalamam gerekiyor pasi yok etmek için. Dili uzun süre firçalamanin ilerde dile bir zarari olur mu.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Agizda olusan havanin bir kismi burundan disari çikabilir. Acitmadan, kanatmadan dilin uzun süre firçalanmasinin zararli olabilecegi üzerine her hangi bir yayin okumadim. Zarari oldugunu da sanmiyorum
-M |
|
![]() |
|
Ayazagaa
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim hocam, zaten dilimde kanama olmuyor ama uzun süreli firçaladigim için biraz çekiniyordum.
|
|
![]() |
|
msms
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 40 |
![]() ![]() ![]() |
Dilde pas varsa tuz ile veya tuz bazli macun olan paradontax ile firçalayin
|
|
![]() |
|
Sude
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar hep ayni sorunlar ben TRANSFORMAL NEFESI kesfettim ve tikali burun pasli sari dil gitti sükür rahatim bu dert çoook zor sizde kurtulun artik internetten iyice arastirin anlayin ve uygulayin benim yasam biçimin oldu bir haftada eger dogru ve inanarak yaparsaniz bedenimize aldigimiz oksijen bizi arindiracak ben günde üç defa yemekten önce 10 dakika yapiyorum heryere yazdim inaniyorum ki fayda gorceksiniz zaten arastirip ögrenince hak vereceksiniz Rahat ve temiz nefesler dilegi ile
|
|
![]() |
|
Haklar bilimi
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2017 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam
Sekerli besinleri aldigimizda ya da buzlu bir dondurmayi yedigimizde tip1 agiz kokusunu ne kadar süre yok edebilir ? Yarim saat veya bir saat olabilir mi ne de olsa dediginiz gibi bakteriler için zahmetsiz seçenek sekerli besinler oluyor |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bakteriler yeniden acikincaya kadar yok edebilir. 15-20 dakika veya buna yakin bir süre kadar. -M |
|
![]() |
|
Besiktasli
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar sadecetip biri degil ben tip 2 ye sahiptim sekeri birakinca kaybodu tüm sekeri kesin sonucu görün sorunumuz seker bogazdaki balgamdan eser yok kokudan eser yok
|
|
Asdfg
|
|
![]() |
|
denizedogruu
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam su olayin açiklamasi var mi ? Sekeri tamamen kesince neredeyse herkeste koku gidiyor.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Ben öyle oldugunu düsünmüyorum -M |
|
![]() |
|
Haklar bilimi
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2017 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam birsey daha sormak istiyorum ama tip1 açisindan degil
Agizdaki buz parçasinin tip1 disindaki agiz/nefes kokularinda etkisi var mi |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Güzel soru
Buz genellikle tip ve Tip 5(nörojenik) agiz kokusunu azaltir. -M |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |