Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Doktor "reflü" oldugumu söyledir Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Konu: Doktor "reflü" oldugumu söyledir
    Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2013 Saat 11:01
Herkese merhaba,

Bugün özel bir "KBB" hastanesine gittim. Doktora yaklasik 10 tane sikayetimi saydim. Bunlar;

+Sinüzit
+Burundan akintinin çok az olmasi/olmamasi
+Bu akintinin genze gitmesi (geniz akintisi)
+Bogazimda bir sey takili hissi
+Çikmayan, sürekli balgam gibi koyu bir müküs tabakasi
+Agiz kokusu
+Burnumun tek tarafindan nefes almam, bir tarafin (degisken) sürekli tikali olmasi
+Uzun süren öksürük durumu
+Deviasyon

Keske birde sogan yedigim zaman koku 24 saat geçmiyor ama normalde diger insanlarda 1-2 saat arasinda geçiyor diye sorsaydim.

Her neyse, doktor kulagimdan, burnumdan, agzimdan içeriye bir alet sokup her yere bakti.

Bana herhangi bir iltihapli durum olmadigini söyledi. Deviasyonun normal oldugunu vs. söyledi. Ameliyata gerek yok dedi. Bu arada ben agiz kokusunu üsteledim. Sürekli bir agiz kokum var, ancak nidazol ve oksijenli su gargarasi ile önüne geçebiliyorum dedim. Bu da agiz degil nefes kokusu dedi. Bunlarin reflünün yaptigini söyledi. Bakalim 1 ay boyunca kullanacagim, tekrardan gidecegim.

Hepinize saygilar

LFR belirtileri nedir;
Sikça bogaz kazima
Uzamis bogaz tahrisi
Uzayan öksürük
ses kisikligi
Asiri koyulasmis müküs
Yutma güçlügü
Bogazda devamli bir sey varmis hissi
Yiutulmus gidanin geri gelmesi
Geniz akintisinda artis
Islik çalan solunum
Agizda kötü tat ve koku
vs

Bunlarinda %85-90 i bende var.
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2013 Saat 00:35
Bende yutulmus gidanin geri gelmesi ve islik çalan solunum disinda hepsi var. Ama sanirim bu belirtilerde son noktasi. Reflü muhakkak var zaten aylar önce endoskopi de reflü baslangici çikmisti zamanla ilerlemistir tabi ama reflü daha yeni çikan bir durum oysaki agiz kokusu yillardir var. Bu yüzden ben kendi açimdan reflüyle bagdastiramiyorum kokuyu. Hani son 3-4 yilda ayyuka çiksa bir nebze ihtimal dahilinde derim. Ama 15 yasindan bu yana kokuyla basi dertte olanlar için sonradan çikan ve kokuya neden olabilecek bir hastaligin
pek bir öneminin olmadigi düsüncesindeyim. Ha belki koku 5 üzerinden 4 ise reflü de bunu 5 yapiyordur. Ve tedavi edilirse koku azabilir ama zaten reflü tamamen tedavi edilebilen bir hastalik degil. Bir ölçüde aza indirilirse diyelim belki koku da azalma olabilir. Ama bence çözüm degil sadece çözüm asamalarindan biri.
IP
ornitop
Üye
Üye

Gönderilenler: 80
Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2013 Saat 20:47
refluye bagli 'nefes kokunun' oldugunu soyluyorsa bunun icin farkli muayeneler yapmaliydi. kbb degil de gastro doktorana gidip refluye bagli nefes kontrolleri yaptir bnce. kbb doktoru ezbere konusuyo gibi geldi cnku cogu bu teshisi koyuyor. reflun olabilir ama bunun agiz kokusi yaptigini olcum yaptirmadan bilemezsin. sinuzit kaynakli akintinin mide kapakcigina zarar verdigide biliniyor. sinuzit olmadigini nasil buldu doktor? ben cidden anlam veremiyorum bu ise her agiz kokusu sikayeti olana reflu deniliyor. ozaman yillardir refluyuz biz ??? mehmet goz bozuklugun var mi merak ettim..
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2013 Saat 20:54
Valla sifa kardesim; islik çalan solunum bende var. Az bir sey dilimi firçalasam hemen kusmaya basliyorum azar azar yani hiç dayanamiyorum. Demek ki bende senelerdir bu var. Özellikle diyete dikkat etmek gerekiyor. Ben baharatli seyler yedigimde mesela; adana dürüm, kokuda inanilmaz bir artis oldugunu gözlemledim. Hatta oksijenli-su ile 5-6 saat geçen koku, bu tarz yiyeceklerden sonra oksijenli suyun etkisini yari yariya indirgiyordu. Biliyorsun yapacak çok bir seyimiz yok. Ben sizi tedavi sürecim hakkinda bilgilendiririm. Insallah iyi gelir bu diyet ve ilaçlar.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2013 Saat 16:07
2 gün olmus hala onaylanmamis mesajim!

Bugün 2 gün oldu, yaklasik 5 saattir bir sey yemiyorum ve agiz kokum sanki öncekine nazaran daha iyi durumda. Tabi size saglikli bilgi verebilmem için en az 10 gün süre geçmesi ve reflümü ilaçlar ile kontrol altina almam gerekiyor.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2013 Saat 20:10
Reflüm yok ama belirtilerini okuyunca, insan reflü oldugunu anlar gibime geliyor. Sanci, gaz, yanma, mide asidi vs gözden kaçacak belirtiler degil.

Sifa, reflü iyilesen bir hastalik. Diyetle kontrol altina aliniyor; çok sikinti yaratiyorsa ameliyatla çözülebilecegi söyleniyor. Bence çogu kiside kokunun baslama yasi 14 - 15 degil. O yasta ergenlik çagina girip aklimiz basimiza geldigi için çevredekilerin tepkisini dikkate aliyoruz ve kokuyu anliyoruz. Bende küçüklükten beri agiz kokusu vardi ama ilk ciddi uyariyi lisede aldim. O bile saka yollu uyariydi. Orta birde de söyleyenler olmustu ama utanmamistim bile gülüp geçmistik. Belki de çocuklukta agiz kokusu çok siddetli olmuyordur. Ben hiç agzi kokan çocuk görmedim.

Mehmet, sinüzit ve geniz akintin varsa bunlar büyük ihtimale agiz kokusu yapar. Onlari çözecek bir doktor bulman gerekiyor.

http://www.agizkokusutedavisi.com/index.php/makaleler/73-agiz-kokusu-reflu-iliskisi.html
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2013 Saat 18:58
yarin saat 10:00 itibariyle bi endoskopiye daha girecegim. doktordan özellikle dikkat etmesini isteyecegimiz noktalar nelerdir? tekrar hatirlayalim...
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2013 Saat 23:12
Ben 14-15 yaslarinda basladigini baskalarinin tepkilerinden degil de kendim kokuyu almamdan biliyorum. Simdi ki kadar çok degildi beni rahatsiz etmiyordu ama vardi. Misal açken ayyuka çikiyordu yada çikolata gibi sekerli ürünler yedigimde hissediyordum. Ve ayni durumu su anda 15 yaslarinda yegenimde gözlemliyorum. Çogu zamani birlikte geçirdigimizden ne yedigin de koku artiyor yada ne zaman yok fark ediyorum. Ayni benim o yaslarda yasadigim durum gibi. Misal çikolata yediginde koku hemen ortaya çikiyor rahatsiz ediyor yada açken ama normal yemek yediginde aradan uzun bir zaman geçse de rahatsizlik vermiyor. Ve ayrica ben agzi kokan çocuk gördüm. 4-5 yaslarinda bir kiz çocugu. Onu da kirmizi et yedigi zaman, çikolata yedigi zaman fark ettim ha tabi bizim ki gibi fazla degil ama rahatsiz edici derece de var. Ama her zaman degil iste belli basli ürünleri tükettiginde ortaya çikiyor. Belki de bizim de vardi o yaslarda ama hatirlamadigimiz için bilemiyoruz.
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2013 Saat 12:04
bu gün 3 ncü defa endoskopi yaptirdik, ayagimin tozu ile sonuçlari açiklayayim.

Özofagus: köb ve kös 40. cmdeydi. tam kapanmiyordu. Minimal açiklik vardi.

Kardiya: normal

Fundus: normal

Korpus: Hiperemik ödemli

Antrum: Hiperemik ödemli Hp için 1 adet bx alindi.

Pilor: Devamli açik durmaktaydi.

Bulbus: Hiperemik ödemli.

Duodenum ikinci kita: Normal

Endoskopik Tani: Antral gastrit + Kös yetmezligi + Pilor disfonsiyonu.

Bu bilgiler isiginda tashisimizi koyduk diyebilir miyiz?
IP
ornitop
Üye
Üye

Gönderilenler: 80
Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2013 Saat 21:30
herkese konan teshis.. bana da kondu. doktorum ilac tedavsi vermsti. kokunun kaynagi mide degil bence demisti..
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2013 Saat 23:48
Murat hocam bu konuda sizin görüsleriniz nelerdir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2013 Saat 07:50
Orjinalini yazan: Helicobacter

Murat hocam bu konuda sizin görüsleriniz nelerdir?

Estagfurlah.
Mide ve sindirim kanali boslugu kokmuyorsa reflu agiz kokusu yapmiyor. Bu ancak "diski sindirim testi" ile anlasilir. Bu testi dogru yapacak laboratuar bulmak zordur. Yanlis yapip bir seyin yok diyorlar. Dogrusu buradadir: http://agizkokusu.org/sindirim-testi.html

Erozif degilse gastrit agiz kokusu yapmiyor veya pek az yapiyor. Erozif gastrit ise kükürtlü gazin yaninda azotlu gaz emisyonu ile isaret veriyor. Helicobacter pylori gastriti de bu kurala uyar.

-M
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2013 Saat 16:12
Murat hocam, büyük tuvalet sirasinda normalden agir bi koku olusuyor ve baya bi kalici oluyor. Tuvalette gaz çikarirken sanki çok fazla antibiyotik kullanmisim gibi bi koku geliyor veya mide ya da kalin bagrisakta yara varmis da ondan geliyor gibi. yazin basinda nefes üre tesini ikinci defa yaptirmistim. sonuç negatif çikmisti. ilk sonuç pzitif (grade 2)

saygilar...
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2013 Saat 22:05
Antral gastrit + H pylori teshisi bana da konmustu. Ama doktor sadece h. pylori için ilaç yazmisti. Hiperemik ödem de yaziyordu . Gastrit için hiçbir ilaç kullanmadim. Çünkü mideyle ilgili yanma, agri, sanci gibi sorunlarim yok. Sadece bazen yattigim zaman yastiga agzimdan su akmasi oluyor. Aci su dedikleri sey degil, uyandigimda yastikta veya agzimin kenarinda islaklik görüyorum o kadar.

Asil sikintim; yattigim zaman asiri gurultu ve gaz olmasi. Üniversitede yurtta kaldigim dönemde bu gaz sikayetinden illallah etmistim. Kokuyla falan hiçbir sikayetim yokken sirf bu gaz için doktora gittim. O kadar asiri gaz oluyor yani. Kolonoskopi olduktan sonra " dispepsi " dendi. Diyet vermislerdi ama uygulamadim.

Helicobacter, o dedigin tuvalet kokusu bende de olurdu. Çiktiktan sonra bile bir süre tuvalette o koku sürüyordu. H. pylori için verdikleri ilaci kullaninca geçti gitti. Ilaçla birlikte probiyotik falan kullanmistim, su içmeyi arttirmistim tuvalet kokusundan eser kalmadi. O dönemde agzimin içinde o kadar güzel bir tat oluyordu ki kendi tükürügüm agzimda sekerli bir tat birakiyordu.

Doktorlar sürekli "lifli beslenin " diyor; gastrit hastalari için pek dogru bir öneri degil. Mide, lifli besinleri tam sindiremiyor, bazen oldugu gibi geri çikartiyorsun. Gastrit için bitkisel ilaçlardan ve dikkatli beslenmeden baska ilaç bulamadim.( H. pylori yok edildiginde çogu gastrit geçiyormus.)
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2013 Saat 09:50
son endoskopide mideden alinan parçanin patoloji sonucu;

intestinal metaplazi gösteren kronik atrofik gastrit. mide antrum mukozasi

sydney:
iltihap:      1+
aktivite:      -
atrofi :       1+
i. metaplazi : 1+
h. pylori :    -
bu sonuçlara göre bisey diyebilir miyiz? görüsü olan arkadaslar cevaplarinizi bekliyorum
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2013 Saat 11:46
Metaplaziyi hiç sevmem. alkol kullaniyor musunuz? sürekli kullandiginiz bir ilaç var mi? Kaç yasindasiniz? sigara kullaniyor musunuz? daha önce geçirilmis hastaliklariniz nelerdir? eposta ile yanitlayiniz
-M
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2013 Saat 11:49
Bir gün gaviscon surup içmedim ve koku eski kötülügüne döndü. Demek ki; lansor dan daha fazla gavisconun etkisi oluyor en azindan kokuya. Gerçi bu ilaçlar ile bile en fazla %20-30 etkili oldu kokuya karsi.

Geniz akintim devam ediyor. Secdeye egildigim resmen boguluyormusum hissi devam ediyor ve tamamen üst solunum yollarim tikaniyor. O doktor ile ilginç bir münakasamiz olacak kontrol gününde. Ben ona tek tek saydim sorunlarimi; tekrardan tek tek sayacagim ve hani bu tedavi bir tanesine bile iyi gelmedi diyecegim. Özel hastane oldugundan hasta hakki da olur herhalde...
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2013 Saat 13:40
rhinoscopie yaptir kamerali burnundan ! neye dayanarak reflu veya gastrit ilaci verdi sana fibroscopie yaptimiki gavicon verdi ?
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2013 Saat 20:29
Evian, KBB doktoru; burnuma, agzima ve kulagima kamerali bir cihaz soktu. Oralari inceledi. Ne cihaziydi bilmiyorum. Iltahap durumu yok dedi. Sanki LFR reflü oldugundan emin gibiydi. Su an da yorum yapmiyorum. 2 hafta sonra kontrole gittigimde bazi rahatsizliklarim geçmezse yada iyiye gitme durumu görülmezse o zaman ciddi bir konusma yapacagim doktorla. Ilaç içmekten nefret ediyorum ve günde 2 adet 30 mg lansor hap ve bir kere yatmadan gaviscon surup içiyorum.
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2013 Saat 21:57
gaviscon sorun olmaz ilaç degil o bikarbonat karisimi gastriti yukari cikmasin diye ama lansor ne bilmiorum sende içme konsultasyonu gecmeden ilaci
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Aralik-2013 Saat 23:29
lansor, pulcet bunlar mide asidi için ilaçlar. hepsini uzun süre kullandim ama sonuç bildiginiz gibi.
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Aralik-2013 Saat 17:34
arkadaslar tani çok onemli !! benim kuzenim var 21 yasinda dort bes senedir oda ben gibiydi biz aramizda paslasiyorduk ben dedim kuzen ben gitmedigim doktor falan kalmadi sen gibi rahat olamiyorum dedim . ya dedi ben utaniyorum falan doktoru aradim randevu aldim gitti ilaçlarini onbes gun icti valla nerdeyse bir sene olucak mis gibi nefesi geçti
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2013 Saat 21:19
Su an sok olmus durumdayim;

http://www.maranki.com/1387_Refluye-Su-ile-Cozum.html

Arkadaslar yazinin içerigini okudum ve dün aksamdan itibaren uyguluyorum, koku % 85-90 oraninda geçmis durumda. Bugün koku sorunu yasamadim. Aksam yemegini yiyeli 3 saat oldu ve yemekte sarimsak soslu makarna yedim. Bilirsiniz, sarimsak yada sogan yedikten sonraki 24 saate kadar varan acikli durumu. Sarimsaktan sonraki normal duruma nazaran su an %70-80 daha iyi durumda agiz kokum. Aceleye getirmek istemem, 3-5 gün süresince belki yazmamam da gerekirdi ama dayanamadim 1.günün sonundaki durumum bu.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2013 Saat 10:44
Çok ilgi görmemis sanirim kokudan kurtulmam :)

Reflü den veya diger mide hastaliklarindan dolayi olusan kokulari geçirmek için üstte verdigim linkteki yaziyi okuyup uygulayabilirsiniz bende %85 ise yaradi.

Simdi gelelim bugün ki olaya. Kontrol amaçli tekrardan gittim doktora, burnuma ve agzima kamerali alet soktu gene. Burnumdaki durumu gösterdi ve ameliyat sonrasi nasil olacagini anlamam için sprey sikti, ne oldugunu sormadim ama sanirim otravin miydi neydi o kortizonlu sprey. 10 dakika sonra tekrar baktik beraber, tabi bu arada rahat nefes almaya basladim, resmen burnumdaki o etlerin söndügünü ve genzimi gördüm! O ilacin etkisi ise ayni aci sogan yedigimde ki gibi yakti üst solunum yollarimi. Yani ameliyat olmam sart. Konkav bilmem nesi dedi. Yani o sismis konkalari yakacaklarmis.

Su an da ilacin etkisi az da olsa devam etmekte yani burnum açik, ve sabahta her zaman oldugu gibi suyumu içtim ve su an koku %95 oraninda (nidazollu zamana göre) kaybolmus durumda. Çok rahatim :)

Su ameliyati olmayi düsünüyorum. Insallah kurtulurum. Daha önce olan var mi?
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2013 Saat 01:21
Ameliyat sonrasi ne olacagini gorebilme sansi vermis olmasi buyuk bir durum bence. Sizde ona gore karar verirsiniz etkisi olup olmadigina. Her doktor bunu yapmiyor maalesef. InsaAllah ameliyattan sonra tamamen iyilesirsiniz. Bazen sessiz de kalsak takip ediyoruz mutlaka herkesin durumunu:-) ayrica verdiginiz linki inceledim uygulamaya basladim ama etkisini gormeden yazmak
istemedim:-) Zaten foruma tedavi amacli ne yazilirsa muhakkak deniyoruz, hepsi birikim oluyor doktora gittigimizde sunu sunu yaptim gecti yada sunlari denedim fayda etmedi gibi seylerle yardimci olabiliyoruz.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2014 Saat 20:30
Arkadaslar suyun faydasini gördüm ama sabah kalktigimda o yogun koku su içsem bile belli bir noktaya kadar geçiyor, kalan koku gene rahatsiz edici. Geçen arabada akrabam agzin kokuyor dedi. Milleti yerin dibine geçirecek hakaretlere artik o kadar alistim ki, dislerimi firçalamayi unutmusum yada daha saçma bir bahane ile geçistiriveriyorum. Artik sanirim kabullendim bu durumu. Su burun ameliyatini deviasyon ve konka yaktirmayi beraber yaptiracagim. Alerji ilaçlarini deneyecegim. Su pas tabakasi ve burun kapali oldugu için olusan havasiz ortam neden oluyor olabilir...

olmayabilir de.
IP
Reisbey
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 8
Alıntı Reisbey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mayis-2017 Saat 21:51
Arkadaslar cuzum bulan yada cuzum arayisinda olan lütfen banada yardimci olsun benimde agiz kokum var ve ne yapsam da geçmiyor artik biktim usandim hayatim mahfoldu.bana ulasmak isterseniz... [email protected]
29494929'
IP
denizedogruu
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 17
Alıntı denizedogruu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Haziran-2017 Saat 18:19
Ben alerjik rinit tedavisini dibine kadar gördüm fayda etmedi. Geniz akintisi ve burun tikanikligi devam ediyordu. Alerji ilaçlariyla geçmeyince tablet formda antibiyotik yazildi. O da pek etkili olmadi sonunda antibiyotik igne yazildi bana çok agir geldi acil birakmak zorunda kaldik ama geniz akintimi resmen kurutmustu igneyi birakinca da kokuda azalma oldugunu gördüm. Yani benimki kronik sinüzitmis ama basta sinüslerim temiz çikmisti bilmiyorum....
IP
denizedogruu
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 17
Alıntı denizedogruu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Haziran-2017 Saat 18:20
Geniz akintisi olmayinca dil pasi da yoktu temizleme ihtiyaci bile duymadim. Dildeki sari tabaka sindirimle ilgili diyenlere gelsin :D
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 14:30
arkadaslar belki biraz iddali bir söz olcak ama , bilimsel hiçbir dayanagim olmadigi gibi bir idda ortaya atiyorum eger bilimsel olarak çürütebilcek birileri varsa bu yorumuma kaynak belge ispatlariyla yanit yazarsa sevinirim ,

bence dil pasi agiz kokusu yapmiyor yapmaz
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
donniebrasco
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı donniebrasco Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2017 Saat 00:51
Arkadasa katiliyorum agizkokusu pasa sindigi için pas koku yapiyor saniyoruz temizliyegince rahatlama oluyor ancak koku devam ediyor
Belki birgün
IP
Notsniw
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 21
Alıntı Notsniw Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2020 Saat 18:53
Hocam simdi diyelim ki sindirim kanali boslugumuz kokuyor birde mide fitigimiz var hiatal herni yaziyor hafif bu sindirim kanali koktugu için kapakciktan koku siziyor eger amliyat olursak mide kapakciginda sorun kalmassa sindirim kanali koksa bile agiz kokusu mideden çikmaz degilmi
IP
Notsniw
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Notsniw Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2020 Saat 19:36
Merhaba benim endoskopimde hiatal herni çikti mide fitigi kapakcikta sorun var 15 yasindan beri hiç geçmeyen asiri agiz kokum var 19 yasindayim Disimi dilimi firçaliyorum yinede geçmiyor karnim sürekli sis gaz dolu Yediklerimin tadi agzimda kaliyor dil pasida var agzimin içi zehir gibi geziyorum sürekli hiç ferah degil hep koku ve bi sicak hava hissi mideden sizan hava olabilir mi 1 saniye geçtigini görmedim bu fitik bu denli agiz kokusu yaparmi mideden geldigini hissediyorum yatinca azalma oluyor Ayaga kalkip yürüdügümde genzime Gelen tükürgkte iyice kokmaya basliyor Tükürükte artis oluyor yürüyünce iyice artiyor asiri oluyor Koku iyice arttigi zaman midemden bi sicaklik hissediyorum sicak hava agzima geliyor Ama koku çok fazla ve her saniye var ben mideden geldigini düsünüyorum kbb gittim bademcikleri de gösterdim sorun yok sikayetlerimden siz ne düsünüyorsunuz çogu kiside fitik var ama dediginiz gibi kokulu gaz yoksa yapmayabilir mide fitigi. mesela midedeki gaz kokulu gazsa benim yinede kapakcik ameliyati olsam koku sizmaz agiz kokum kaybolur mu hocam   
IP
Notsniw
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Notsniw Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2020 Saat 19:39
Endoskopi sonucum     
Özofagus normal görülerek ilerlendi. Duvar ve mukozasi normal. Polip, kitle, ülser, divertikül, varis izlenmedi. Kardio–özofageal bileske 37. cm’de idi. Bileske üzerinde 3-4mm hiperemik 3 adet alan görüldü.

GASTROSKOPI
Midede safra, taze veya sindirilmis kan, gida artigi yok. Mide normotonik ve normokinetik görünümde. Mide fundus varisleri yok. Fundus duvar ve mukozasi normal, fundustan retrofleksiyon ile bakildiginda hafif hiatus hernisi görüldü. Korpus duvar ve mukozasi normal. Antrum, angulus duvar ve mukozasi yer yer hiperemikti. Pilor halkasi deforme degil ve fonksiyonlari normal. Antrumdan biyopsiler alindi.

DUODENOSKOPI
Bulbus duvar ve mukozasi normal. Aktif ülser ve deformite görülmedi. Post bulber duodenum normal. Papilla normal anatomik yapidaydi.

Biopsi: Antrum

TANI :

ÖZOFAJIT GR A (LA)
HIATUS HERNISI (HAFIF)
ANTRAL GASTRIT
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2020 Saat 20:06
Orjinalini yazan: Notsniw

Hocam simdi diyelim ki sindirim kanali boslugumuz kokuyor birde mide fitigimiz var hiatal herni yaziyor hafif bu sindirim kanali koktugu için kapakciktan koku siziyor eger amliyat olursak mide kapakciginda sorun kalmassa sindirim kanali koksa bile agiz kokusu mideden çikmaz degilmi

Sizinti asla sifir olmaz
Vücudumuzdaki bütün kapaklar sizdirir. Vücudumuzda sizdirmayan kapak yoktur. Mide kapaginda yanlis hatirlamiyorsam 1 dakikada 0.6 ml hava sizintisi normaldir
-M
IP
Notsniw
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Notsniw Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2020 Saat 20:52
Kapak açik olunca midedki gaz ve sivi kaçisida oluypr buda yürürken falan daha çok koku yapiyor yani ameliyat olursam kapakcik düzelirse de 1 dakikada 0.6 ml hava sizintisi her insanda olan normal bi durum ve koku yapmaz dimi
IP
Notsniw
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Notsniw Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2020 Saat 21:22
hocam sizin görüsünüz nedir benim sikayetlerime göre koku mideden kaynakli gibi duruyor dimi
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2020 Saat 21:29
Orjinalini yazan: Notsniw

hocam sizin görüsünüz nedir benim sikayetlerime göre koku mideden kaynakli gibi duruyor dimi

Bilmiyorum

Lisi özelinde sorulari yanitlamak zordur
-M
IP
Nerdengeldim
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı Nerdengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2020 Saat 11:09
Düzeldi mi?
IP
Nerdengeldim
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı Nerdengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2020 Saat 11:13
Mide koruyucu ve gaviscon kullaniyon mu?
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu