Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Psikolojik agiz kokusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
denizedogru
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Konu: Psikolojik agiz kokusu
    Gönderim Zamanı: 07-Kasım-2016 Saat 14:29
Hocam, siz de cevaplarsaniz sevinirim.

1- Psikolojik agiz kokusu sadece asiri kaygi ve suphe midir yoksa koku hissedilir mi?

2- Hangi durumlarda ortaya cikar. Agiz kokusu ile alakasi olmayan bir psikolojik travma buna neden olabilir mi?

3- Son olarak hasta bunu kabullenir mi? :)

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasım-2016 Saat 11:07
Soru güzeldi. Teşekkür ederim
Sizin psikolojik dediğinize gelin Tip 5 (Subjektif) ağız kokusu diyelim.

1- Subjektif ağız kokusu iki çeşittir. Nörojenik veya psikojenik olabilir. Eğer nörojenik olursa birey gerçekten bir koku hisseder. Fakat başkası hissetmez.

2- Herkeste her zaman az miktarda Tip 5 koku bulunur. Bu miktar zaman içerisinde değişir. psikolojik rezilyens adı verilir. Bende ağız kokusu var mı acaba? diye kendisine sorar, Daha sonra kendi sorusunu evet var ama idare eder, boş ver, hayır yok, herkeste var, bazen var, önemli değil şeklinde cevaplayarak kendi iç sesine karşı direnç gösterir, kendi problemini kendi içinde kendisi çözer. Bu sağlıklı insanda meydana gelir. Tip 5 ağız kokusunun fizyolojik porsiyonudur.
      Kendisi başa çıkamadığı zaman, konforunu bozmaya başladığı zaman veya takıntıya dönüştüğü zaman hastalık başlar. Tip 5 (psikojenik) ağız kokusunun 3 episodu vardır.
Videoları seyredin
http://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html

3- Tip 5 nörojenik olanlar ve Tip 5 (psikojenik) olanların fobik fazındakiler biraz daha kolay kabullenirler. İmajiner olanlarda ciddi bir direnç vardır. Doktoru suçlama, hakaret etme, aşağılama, beğenmeme, küçük görme eğilimindedir. Beni anlamadı diye düşünür. Ama psikiyatristin ilacını kullanmaya başlarsa 2 ay sonra iyileşme yavaş-yavaş başlar.

Makale (ingilizce) yollasam okur musunuz?

http://murataydin.org/halitofobi.pdf

-M
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasım-2016 Saat 19:04
Cok tesekkurler hocam. Pekala nörojenik oldugunda birey kokuyu mesela genizde hisseder ama kendi nefesini kokladiginda bu kokuyu burundan da alabilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasım-2016 Saat 13:31
"genizde hissetmek" dediğiniz olgu ile "burundan almak" dediğiniz olgu ayni şeydir.
-M
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasım-2016 Saat 21:34
Anladim hocam tesekkurler. Bunun tedavisi hakkinda bilgi verir misiniz yani nörojenik olanin tedavisi ne sekildedir
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasım-2016 Saat 02:26
Son zamanlarda kendime yönelttiğim bazı sorular var.Sizde cevaplarsaniz belkide yardimlasarak bu cukurdan çıkarız.

1 Sizden başka kaç kişi ağzınizin koktugunu düşünüyor ve size söylüyor?

2.Cocukluk caginizda agiz kokusuyla ilgili bi uyari aldiniz mı ya da bir baskasinin bu yuzden eleştirildigini duydunuz mu? Sizi bu konuya odaklayacak kaygilandiracak birsey yasadiniz mi?

3.Bedeninizin görünümü ya da ağız kokusu dışında kalan ter , ayak vb.kokulardan da rahatsız mısınız?Rahatsızlık verdiginizi dusunuyor musu
nuz?

4.Yasam kalitenizi düşüren başka takıntı korku kaygı duydugunuz şeyler varmı? Varsa nelerdir?Sosyal fobi gibi

5.Öz saygınız düşük mü?

6.Hassas detaycı yapıya sahipmisiniz?

7.Yapmaniz gereken islerde organize olmakta konsantre olmakta sonunu getirmekte devamlilikta zorlaniyor musunuz? Erteleme son dakkaya birakma alışkanlığiniz var mi?

8.Tip 5 olma ihtimalinizi hiç düşündünüz mü?

Çünkü ben bu sorulara verdiğim cevaplarla tip 5 oldugumu düşünmeye başladım.Cocukluk çağında yasadigim bademcik sorunumun beni bu noktaya getirmiş olabileceğini düşünüyorum. Yapmam gereken tek sey samimiyetine inandığım insanlarla bu kaygimi paylasmak ve kendime yeni bir yol çizmek.

Ne dersiniz belkide çözüm burnumuzun dibinde ama burnumuz baska şeylerle o kadar meşgul ki farkedemiyoruz:))

Ihtiyacim olan tek şey ise sadece cesaret......

Yorum ve cevaplarinizi bekliyorum.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasım-2016 Saat 12:05
Orjinalini yazan: denizedogru

Anladim hocam tesekkurler. Bunun tedavisi hakkinda bilgi verir misiniz yani nörojenik olanin tedavisi ne sekildedir

Hangi nörojenik olanın tedavisini sordunuz?
Kemosensor disfonksiyon mu, retronasl koku alma mı, dorsolingual koku alma mı, hematojen koku alma mı? Koku halüsinasyonu mu?

-M
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasım-2016 Saat 18:28
açken ağızda oluşan koku açlık kokusu nasıl bi kokudur? dışkı kokusumuu olur? eğer açken ağızda dışkı kokusu yoksa normal insanlarda ve bende ki bu koku hangi rahatsızlığın belirtisi olabilir hocam? parazit veya hyplorimi?
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasım-2016 Saat 19:08
Bu kadar cesitli oldugunu bilmiyordum hocam :) Pekala burun tikanikligi norojenik kokuya sebep midir ve norojenik koku azalip cogalir mi yoksa sabit midir?
IP
Cile3427
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Cile3427 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasım-2016 Saat 21:38
Ben bu zamana kadar araştırmadan ondan bunda fikir almakdan itici biri olmakdan biktim herkesin gozunde ezik durumda olmaktanda bıktım yavvv ne lanet bişeydir bu arkadaş nasl bir illet anlamadim benim bu zamana kadar ota ilaca verdigim parayi bir kenara atsam vallahi altimda bir araba vardi simdiye kendimi ifade edememektende biktim yok sinus . Yok corek otu . Yok yagi yok kudret nari bizim işimiz Allaha kalmış ben otobuse bibemiyorsam sinemaya gidemiyorsam kız arkadaşım yoksa ben kahveye gidemiyorsam bence bi gereği yok öyle hayatın bi arkadaş var adam diyor yav sen hep kapının agzindan konuşup gidiyorsun gelsene içeri dedi tlf nu kulağıma tutup beni evden çagryolar k.b dedim çıkdım şu sacmaliga ben en çokda iyi olsaydım şunuda yapardım dedigim şeylere üzülüyorum HOCAM ALLAH RIZASI İÇİN yardimlarnizi esirgemeyin siz varsaniz bizde variz yoksaniz bizde yokuz bu hastalik icin ciddi anlamda arastirma yapan gormedim siz haric hocam diger yapanlarda paraya kopek olmuslar adamlar ismi lazm degil 100 de 100 senin drrdinin caresi bende deyip ilac verdi ictim bi tık yok eskisinden daha kotu demem oki hocam kendinize Popüler davranın .d bizi bu batakdan çıkarn lutfen
Yeter bıktım
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasım-2016 Saat 16:32
tip5 sadece psikoojik rahatsızlıkmı demek oluyo yani hocam tip5 gerçek koku yaratırmı yani stres fazla düşünmeyi bırakırsa hasta koku kaybolurmu öyle bişeymi? ben burayı pek anlıyamadım tip5 aslında uydurulmuş bi kokumu yoksa kişi stres yaptığı için oluşan bişeymi gerçekten varmı yani
IP
derdnz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
Alıntı derdnz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ağustos-2017 Saat 21:04
Merhaba Hocam.Bugün bir doktora muayene oldum.Ağzımda inanılmaz yoğun bir tat var ve kendim geniz kısmımdan gelen bir koku duyuyorum. azalıp artan şekilde. Kendisine durumu anlattım, boğaz burun dil arkası vs kontrollerini yaptı ve şuan koku var mı ağzında diye bir soru sordu.Evet dediğimde keskin koku alabildiğini ve ağzımın kokmadığını söyledi.Ve kontrol ettiği yerler içinde çok sağlıklısın herhangi bir kusur göremedim dedi. İnanılmaz bir şaşkınlık yaşadım.Beni nöroloji ve psikoloji üzerine yönlendirdi.Muayeneden hemen sonra anneme ilk defa konuyu açtım ağzımda tat olduğunu ve ağzımın koktuğunu söyledim. Annem ben sende hiç öyle rahatsız edici bir koku duymadım,duysaydım uyarırdım ya da bir sorunun olup olmadığını mutlaka sorardım takıntılıyım bu konuda biliyorsun dedi.Bunları duymak beni çok muallakta bıraktı.

Bir kaç ay önce bademcik ameliyatı oldum,acaba iyileştim ve ben farkında değil miyim diye sorular sormaya başladım kendime.Çünkü forumda böyle bir arkadaş vardı. Ancak ben kokuyu duyuyorum ve ağzımdki tadı yüksek şekilde hissediyorum.Ameliyattan sonra biraz azaldı diyebilirim sadece kendi adıma. Ben kimsenin hareketlerinden dolayı şüphe yaşamıyorum ama bir kişiden sözleriyle ima almıştım.Onun dışında bir olay yaşamadım.

Yıllar evvel daha küçük yaşlardayken size muayene olmuştum. Siz koku var yok değil evet ama sanırım sen duygusal bir insansın ya da koku konusunda hassas bir insansın demiştiniz. Yani kastettiğiniz az bir koku var ama benim hissettiğim derecede bir koku yoktu. Tip 1 veya 2 olabilir demiştiniz o zamanlarda. Eğer bilgisayarınızda mevcutsa hala eski hastalarınızın sonuçları özel mesajlardan size ad soyad versem sonuçlarıma bakma ihtimaliniz var mıdır?

Kokuyu duymam,tadı almam psikolojik olmasını engeller mi? Ben bunu hissettiğim için psikolojik durumu reddediyorum yani ihtimal veremiyorum. Nöroloji konusu hakkında bir fikrim yok.İlk işim bir nöroloji ve psikoloji uzmanlarına görünmek olacaktır ama sizin görüşünüzü merak ediyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ağustos-2017 Saat 20:53
Sn derdnz
Burada bazı bilgiler bulacaksınız:

IP
derdnz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı derdnz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ağustos-2017 Saat 21:26
Orjinalini yazan: aydinmur

Sn derdnz
Burada bazı bilgiler bulacaksınız:

Çok teşekkür ederim hocam tüm sorularımın cevabını aldım. Kendi yaşadıklarımı göz önünde bulundurarak ''retronasal olfaksiyon'' olabileceğini düşündüm. Ayrıca yıllardır 1 sn bile kokunun geçmediğini düşündüğüm için bütün bunlara artı olarak tip5 için psikolojik destek almam gerektiğini farkettim.

Yalnız gittiğimiz doktorlara kendimizi ifade etmemiz zor olabiliyor 'bende bu hastalık olabilir mi?' gibi. izniniz olursa bu linkteki yazınızın çıktısıyla doktora görünmeyi denemek isterim.
IP
Safari
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı Safari Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ağustos-2017 Saat 00:43
Merhaba arkadaşlar.Bir ortama girince ağız kokumdan etrafımdakiler öksürüyor,burnunu tutuyor.bademcik ameliyatı oldum,burundan deviasyon ve konka ameliyatı oldum yinede geçmiyor.lütfen yardımcı olun.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ağustos-2017 Saat 07:05
Orjinalini yazan: derdnz

izniniz olursa bu linkteki yazınızın çıktısıyla doktora görünmeyi denemek isterim.

Evet lütfen. Tabi.
Pozitif yaklaşımınız için teşekkür ederim
-M

IP
Burazin
Üye
Üye

Gönderilenler: 61
Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2017 Saat 22:19
2- Herkeste her zaman az miktarda Tip 5 koku bulunur.

Hocam bu koku karşı tarafı rahatsız etmeyecek miktarda hissedilir seviyede mi bulunur?
Yoksa koku olur ama karşımızdaki insan kokuyu alamaz mı?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2017 Saat 11:43
Orjinalini yazan: Burazin

2- Herkeste her zaman az miktarda Tip 5 koku bulunur.
Hocam bu koku karşı tarafı rahatsız etmeyecek miktarda hissedilir seviyede mi bulunur?
Yoksa koku olur ama karşımızdaki insan kokuyu alamaz mı?

Tip 5 = objektif olmayan, ölçülemeyen, varlığı kanıtlanamayan, sahibinden başka hiç kimsenin bilemediği kokudur. Yani aslında hiç kokmayan kokudur. Yani olduğu zannedilen ama aslında olmayan ağız kokusudur.

IP
Burazin
Üye
Üye

Gönderilenler: 61
Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2017 Saat 01:19
Teşekkür ederim
IP
ahsen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı ahsen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Şubat-2018 Saat 19:51
merhaba hocam uzun yıllardır bu konu beni çok kötü bir duruma düşürüyor lütfen bana yardım edin ben sürekli ağzımda bi koku olduğunu düşünüyorum bunun sebebi ağzımda geçmeyen bir tat olması çevremdeki insanlardan çekiniyorum konuşmak istemiyorum yakın arkadaşlarıma defalarca sordum böyle bir şey olmadığını söylüyorlar sadece küçük bi kuzenim söyemişti bana ağzımda koku olduğunu onun haricinde kimse söylemedi beni kırmamak için söylemediklerini düşünüyorum ben rahat değilim bunu çok fazla kafama takıyorum sürekli düşündüğüm tek konu bu çok fazla araştırdım bunu nasıl anlarım diye bir sürü yöntem denedim bardağa üflemek yastığa üflemek gibi ama ben duymuyorum bu konuyu sadece bir yerde tişört içine üfleyerek anlaşılır okumuştum onu yapınca bi koku duyuyorum sonra kendi kendime diyorum koku yoksa bu koku nereden geliyor kesin koku var diyorum lütfen yardım edin bu beni çok fazla etkiliyor benim sorum bir koku olup olmadığını nasıl anlarım
ahsen123
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Şubat-2018 Saat 21:26
Madem olmadığını düşündüğünüz kokuyu alıyorsunuz o halde bir psikiyatristten yardım istemeniz çok isabetli olabilir.
-M
IP
ahsen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ahsen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Şubat-2018 Saat 20:25
teşekkür ederim hocam bir şey daha sormak istiyorum ağızda kötü bir tat varsa kesin koku da vardır diyebilir miyiz
ahsen123
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Şubat-2018 Saat 22:41
Orjinalini yazan: ahsen123

ağızda kötü bir tat varsa kesin koku da vardır diyebilir miyiz

Hayır hayır hayır
Tat ve koku farklıdır.
İkisini birbirine karıştırmak sureti ile ağız kokusu algılamak Tip 5 nörojenik ağız kokusudur.

Bu sayfada soldaki videoyu izleyiniz

IP
derdnz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı derdnz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2018 Saat 20:34
Orjinalini yazan: aydinmur

Evet lütfen. Tabi.
Pozitif yaklaşımınız için teşekkür ederim
-M

Merhaba hocam. Uzun zaman geçti aradan,bugün paylaşmak istedim..Dediğiniz gibi insan bazen geri geri kaçıyor, başa dönmekten korkuyor.

Elimde yazınızla birlikte nöroloji uzmanına göründüm. Kendisi okuduktan sonra bana bir kaç soru sorarak öncelikle bir ilaç önerdi. Bu tat almadaki yoğunluk içindi. Genelde bu tarz şikayetlerle gelen hastalar olabiliyormuş ,bazı hastalıkların baslangıc aşamasında tat alma duyuları etkilendiğinden bunların elemesini yapmak istedi. İlaç pek işe yaramadı daha sonra NÖRALTERAPİ denilen bir tedaviye başladık. Öncelikle bu iğne,sinirler vs anlattıkları beni korkutsa da kabul ettim ve tedavinin daha ilk seansında ağzımdaki o geçmeyen tat ve aldığım kokuda büyük oranda azalma hissettim. Hayatımda ilk defa bir tedaviden sonuç alıyordum :) Ağzımın her saniye koktuğunu düşünürdüm , ileriye doğru üflediğimde herhangi bir koku olmadığı zamanları keşfetmeye başladım. Duyduğum yükseklikte bir koku zaten olmadığını farkettim.Koku olmayan günler bile oluyordu ki 1 dk koku geçmediğini söyleyen ben iken:) Ciddi farklar yarattı özellikle tat konusunda.Tabi hala biraz var şöyle ki oranlarsak bunu %70 civarında rahatlama yaşadım. Koku almada ise direk burnuma üflediğimde sabit yoğun bir koku alıyorum hala ancak üflediğimde bu yok.(Anlatması zor ancak bu tedaviyle birlikte direk burun ucuma nefes verdiğimde olan kokunun o yükseklikte olmadığını biliyorum ve doktorlarda bunu destekliyor) Bu tedavi sırasında bildiğiniz gibi psikolojik bazı sorular soruluyor. Bu sorularda bir netliğe kavusamadık sadece.Yani bunlara neden olacak sinirlerdeki hasarın duygusal sebebini bilemiyorum. Maalesef 4 seans kadar gidebildim, özel sebeplerden dolayı tedavim yarım kaldı. Buna rağmen oldukca yarar gördüm. Şimdi tekrar başlıyorum psikiyatrı ve nöralterapi tedavisini birlikte götüreceğim.

Buradan tamamen kendimi yendiğim mesajını yazmak için de geleceğim inşallah

Bu arada psikolojik veya nörolojik bir şey olduğunu reddetmeyin arkadaşlar. Ben bariz bu koku ve tatla geçirdim hayatımı. Bu kadar gerçekçiyken olmadığını düşünmek uçuk geliyor olabilir ama öncelikle tedaviye bir adım atın, iyi doktorların sizi yönlendirmesine izin verin. Bir anda bir iyileşim mümkün değil bu konuda, izin verin -zaman verin kendinize ve tedavinize. Kaldı ki, sebepleriniz bunlar olmasa bile yaşanılan bu ruhsal çöküntülerin, acıların psikolojik bir tedaviye zaten ihtiyacı var. Daha sağlıklı hareket edebilmek için bundan kaçınmayın..
IP
Velele
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı Velele Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mayıs-2018 Saat 21:29
arkadaşlar merhaba ben de burdaki çoğu insan gibi kbb,diş doktoru, reflü tedavisi gördüm ve sonuç alamadım en sonunda pes ettim ve uğraşmayı bırakmıştım aradan biraz zaman geçtikten sonra bu kokunun beyinde ya da zihinde normalden farklı çalışan bir şeyden kaynaklandığını düşünmeye başladım çünkü ailede kardeşlerimdede ağız kokusu vardı. genetik bir bozukluk olduğunu stresli mutsuz hayat sürmenin yol açtığı bir sorun olduğunu düşünmeye başladım çünkü ben ne zaman strese girsem ağzım kurur ve koku daha çok artardı özellikle dışardayken kendimi diken üstünde hissedeceğim bir durum varsa, gözler bendeyse, aman ya ağzım kokuyorsa ya karşımdakine rahatsızlık veriyorsam diye düşündüğüm zaman ağzımdaki kötü tad daha çok artardı ve ağzım kururdu. Genel olarakta çekingen biriyim. bu ağız kokusu beni çekingen utangaç biri haline dönüştürdü ya da çekingen utangaç olduğum için ağzım kokuyor burası çelişkili. sonra bu forumda gezerken http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1884 bu konuyu gördüm ve bunu konuyu açan arkadaşın solian adlı antideprasanla iyileştiğini görünce iyileşme adına bir heyecana kapıldım ve bugün şansımı denemek adına psikiyatıra gidip solian adlı ilacı sorduğumda doktor o ilacın ağır bir şirofreni ilacı olduğunu ve benim için hafif olan secita 10 mg adlı ilacı deniyebileceğimizi, daha önce böyle bir şikayetle kendisine gelen olmadığını ve oyüzden bu konu hakkında fazla bilgisi olmadığını söyledi. bende kabul ettim ve 1 ay sonra tekrar kontrole gideceğim sonuçları buraya yazarım.
NOT:bazı arkadaşlar gerçekte koku olmadığını benim ağzımın koktuğunu sandığımı düşünebilirler (buna tip 5 deniyor galiba) ama koku var arkadaşlar hiç demese 5 6 kişi söyledi bu arada dilimde yoğun beyaz sarımsı pas var ve de pastan kaynaklandığını düşünüyorum kokunun çünkü ne zaman pası temizlesem ağzım ferahlıyor koku yokmuş gibi hissediyorum tabi 1 -2 saat sonra geri başlıyor orası ayrı.... :) herkeze geçmiş olsun.
Yaptiklarim icin pisman degilim ha aklim hala yapmadiklarimda
IP
ahsen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ahsen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2018 Saat 02:28
murat hocam hapşırıldığın da yada banyo yapıldığında ağızdaki tadın azalması ne anlama gelir ???
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Temmuz-2018 Saat 07:09
Orjinalini yazan: ahsen123

murat hocam hapşırıldığın da yada banyo yapıldığında ağızdaki tadın azalması ne anlama gelir ???

hapşırıldığın da yada banyo yapıldığında ağızınızdaki tadmı azalıyor ?
Bilmiyorum.
Daha önce duymamıştım
IP
Faded1
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı Faded1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2018 Saat 01:33
Buna çok fazla şahit oldum. Bunun sebebi kokudan rahatsız olup burnunu tutması değilmidir?
IP
Fulya
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 14
Alıntı Fulya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2018 Saat 22:55
Saygısızlık etmek istemem ama doğrudan başlığa yazmak istedim. Bence psikolojik ağız kokusu diye birşey yok eğer kimse siz konuşurken tepki vermezse elini ağzına kapatmazsa zaten acaba bende ağız kokusu var mı diye düşünmezsiniz, ne zamanki tepkiler farkedeceginiz boyuta ulaşır o zaman şüphelenir ve bir aşamadan sonra emin olursunuz kimsenin sizi kirmamak için bunu size söylememesi sizin yalnızca psikolojik olarak buna inandığınızı göstermez. Tepki varsa koku vardır. Önemli olan soru sorabilecek ve güzel cevap alabilecek birini bulmak...
IP
Yağmur98
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Yağmur98 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2018 Saat 16:08
İyi günler. Ben artık kafayı yemek üzereyim bu konuyla ilgili. Daha önce de yazmıştım. Neredeyse 8 senedir ağzımda hiç geçmeyen çok acı bir tat var. O tat yüzünden ağzımın koktuğunu da düşünüyorum. Küçükken annemle ablam söylemişti ağzımın koktuğunu. Ama daha sonra diş taşlarım temizlendi, çürük dişler halledildi. Ama o acı tat 8 senede hiç geçmedi. Daha sonra kimse ağzımın koktuğuyla ilgili bişey de söylemedi, tepki de vermedi. Ama ben çok asosyal, kırılgan bir insanım. Şimdi aklımı karıştıran 2 şey var. Ya insanlar beni kırmamak adına ağzımın koktuğunu belli etmek istemiyor yada ben çok herşeyi sorun haline getiren biri olduğum için ağzımın koktuğunu düşünüyorum. İnsanlarla konuşmadan önce kısa kelimeler seçmeye çalışıyorum. Yarım saatte bir sakız değiştiriyorum. Sakıza verdiğim paraya araba falan alırdım herhalde. Nereye kadar gidecek bu böyle. Birine bişey söylemem gerekiyor söyleyemiyorum. Uzaklaştıktan sonra mesaj atıyorum unuttum diye. Dediğim gibi çok utangaç biriyim ve aileme de soramıyorum bu yüzden. El yalayıp koklama falan herşeyi yaptım kokmuyor. Başka nasıl öğrenebilirim?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2018 Saat 19:21
Yağmur98:
Soldaki videoyu seyredin.

IP
Hopeless
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 29
Alıntı Hopeless Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Şubat-2022 Saat 17:12
Kendi kokusunu almayan ama uyarı alan var mı ve uyarırken nasıl bi koku aldıklarını söylüyorlar?
IP
Hopeless
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 29
Alıntı Hopeless Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Şubat-2022 Saat 17:18
@aydinmur hocam hangi tip hastaları kendi kokusunu almaz ?Bunun sebebi beynin sürekli kokuya alışması ise koku kesintisiz olabilir mi yani?
IP
Cennker82
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı Cennker82 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2023 Saat 15:23
Allah sağlığınızdan ayırmasın.Fakat bu iş psikolojik olamaz.Yani ağzı kokanların büyük bölümünün ağzının kokmasının sebebi ağız kokum var diye düşünmeleri mi yani.Evet bazı yiyecekler ağzı kokutur soğan gibi sarımsak gibi alkol gibi fakat ağız kokusu size sonradan sirayet ettiyse bunun altta yatan bir nedeni vardır.Eşimle 15 yıldır evliyiz ilk seneler hiçbir şey yokken eşim daha sonralarda ağzımın koktuğunu söylemeye başladı.Aynı şekilde eş dostta bunu dillendirdi.Şidmi ben ağzımın kokmadığına inanırsam ağzım kokmayacak mı?
Sabah kalktığımda ağzımda oluşan o pas tadı,aynaya baktığımda gördüğüm,kazıyarak çıkardığım beyaz tabaka hayalmiydi yani :)
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 283
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2023 Saat 16:23
Açık konuşmak gerekirse; kişilerden bağımsız söylüyorum, aramızda ruh ve akıl sağlığı bozuk kişiler de mutlaka vardır. Bu kişiler sadece ağız kokusu ile değil başka alanlarda ruh sağlığı bozuk kişiler olabilir. Onların kim olduğunu bilmediğimiz için internette okuduğumuz her şeye inanmayalım.
IP
Dunyadanbiri
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 15
Alıntı Dunyadanbiri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2023 Saat 14:48
bana yardımcı olun 10 sene önce agiz ve vücut kokum vardı ciddi sinüzit ve enfeksiyonlar geçirdiğim bir dönemdi, okul arkadaşlarım okula gelme senden rahatsız oluyoruz demişlerdi birkaç sene sonra üniversitede bir arkadaşım ağız ve ter kokun var demişti şuanda ise eşime soruyorum koku almadığını söylüyor defalarca sordum. Şimdi devam ettigim sınıfta ortam kokuyor ifadesi kullanilmadigi halde ortam havasız oksijensiz gibi ifadeler kullanılıyor bu benden mi kaynakli lütfen yardım eder misiniz
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2023 Saat 19:46
Eşin en yakının ve kokmuyor diyorsa bir de yakın arkadaşına sorarak emin ol. Travmalarımız olduğu için ortamlarda koku lafı geçince geriliyoruz. Senin yapman gereken ikinci veya üçüncü kişilerden kokmadığına dair onay alman. Biz buradan bilemeyiz ki. Ayrıca inan bana koksan eşin söyler yani.
IP
Dunyadanbiri
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 15
Alıntı Dunyadanbiri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2023 Saat 21:25
Öyle diyor ama gizemli Bi şekilde ortami havasiz bırakıyorum bence, bu nasıl oluyor murat hocam siz yardım edin diğer sınıflar bu kadar havasiz kalmıyor insanlar arada bir bunu da diyor, nasıl oluyor anlamıyorum gerçekten://// bu konuda ağır travmalarim var geçmişte okuldan ayrılmak zorunda kaldığım oldu travmatik bi şekilde anlatsam zaten roman olur tüm hayatım kaydı diyebilirim şuan durumum ne bilmiyorum ama beslenmeme çok dikkat etmiştim 2 yıldan fazladır abur cubur paketli gıda gluten filan bırakmıştım
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu