Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Olay: sindirim sistemi ile kan grubu bağlantısı - Olayın Tarihi: 24-Eylül-2017 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Anket Sorusu: KAN GRUBUNUZ NEDİR?
Oy Anket Seç Oylar Anket İstatistikleri
8 [47,06%]
2 [11,76%]
2 [11,76%]
5 [29,41%]

Yazar Mesaj
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Takvim Olayı: sindirim sistemi ile kan grubu bağlantısı
    Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2017 Saat 21:40
ARKADAŞLAR MERHABA. BİR SÜREDİR DİKKATİMİ ÇEKİYOR KAN GRUPLARINA GÖRE BESLENME VE AĞIZ KOKUSU OLANLARA SORDUĞUM DA A VE AB KAN GRUBU YANITI ALIYORUM. SİZLERE DE SORUP ANKETİ BÜYÜTMEK İSTİYORUM. VE ÇIKACAK YÜZDE ORANI MERAK EDİYORUM. BU AĞIZ KOKUSU KAN GRUBUYLA ALAKALI DEMEK DEĞİLDİR. SADECE A KAN GRUBUNUN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ÇOK DÜŞÜK VE SİNDİRİM SİSTEMİ ÇOK ZAYIF. VE BİZ DE SENELERCE DİKKAT ETMEDİĞİMİZ DE BU SİSTEMLERİ DAHA DA BOZUYORUZ. YANİ SEBZE AĞIRLIKLI BESLENMEMİZ GEREKİYOR BU DURUM DA. BEN GERÇEKTEN ÇOK MERAK EDİYORUM. ANKETE KATILIRSANIZ SEVİNİRİM.
IP
hitokiri
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı hitokiri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2017 Saat 14:26
Bende sizinle aynı kanıdayım. Kan grubuna göre beslenme diye bir şey var. Mesela A kan grubu kişiler kırmızı eti sindirmekte çok zorlanıyor, B kan grubu kişilerde tavuk etini sindirmekte sıkıntı yaşıyorlar. Diğer kan gruplarınında bu şekilde sıkıntı yaşadığı besinler var. Üstüne birde biz sindirim kurallarına uymadığımızda sorun daha da büyüyerek ağız kokusu ortaya çıkıyor.
Bende ağız kokusu yaşayanların genelde A kan grubundan olan kişiler olduğunu düşünüyorum, bunun sebebi belki A kan grubunun sindirim enzimlerini diğer gruplara göre yetersiz salgılamasından kaynaklanıyor olabilir. Böyle bir anket çalışması o yüzden güzel olmuş ☺️
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2017 Saat 22:58
Bunlar sadece bir varsayim ama b ve sıfır kan grubu olan kişilerin ağız kokusu sorunu sindirim ve beslenme ile alakalı olmayabilir. Ki bence yüksek ihtimalle öyle. hani hep diyoruz ya çevremiz de ki insanlar için sigara alkol kotu beslenme o biçim ama ağız kokuları yok vs diye. Si dirim sistemleri çok güzel çalışıyor olabilir. Etrafima da ki b lere baktım yanımda soğan sarımsak yemiş kişiler ama ağızları soğan da bile kokmazdi. Bir dr bazı şeyler zamanla oluyor. Mesela şimdi ben yegenimde gozlemliuorum tam ergenlikte a kan grubu ve ağız kokusu her zaman yok aç kalınca kırmızı et yediğin de özellikle soğan sarimsakta had safha da oluyor. Ama o yaşlar da ben de oyleydim. Aç iken kokardi sadece ama bu normal açlık yani öğle den akşama kadar olan açlık gibi kısa süreli acliklar. Bende de zamanla arttı ve yıllar sonra daha da kötü bir noktaya geldi. Ben gozlemliyorum bunlar sadece gözlem. Çıkarım yapmaya çalışıyorum. Araştıriyorum. Sizlerle de paylaşıyorum çünkü hepimize katkısı olsun istiyorum. Beyin fırtınası yapalım istiyorum. Vs vs.
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2017 Saat 16:50
Anksiyete - Sindirim Bozukluğu - Nefes kokusu İlişkisi

Nefes kokusunun kaynağını bulmam uzun yıllar sürdü. Öncelikle, herkesin ilk aklına gelen ağız için problemlerden kaynaklandığını düşündüm. Diş taşı ve diş eti iltihabı, çürük ve dolgu kontrolü için defalarca diş hekimine gitmeme rağmen uygulanan tedavi kısa süren diş taşı temizliği dışında başka birşey değildi. Doğru fırçalama tekniği, çeşitli diş fırçaları, çinkolu diş macunları, dil temizliği, diş ipi, çeşitli gargaralar (Pharmol Zn, tuzlu su, sirkeli su, oksijenli su, papatya, kekik, adaçayı ve hatta Andorex gargara) sonuç vermedi.

Daha sonra üst solunum yollarından kaynaklandığına kanaat getirdim. Sürekli baş ağrısı, geniz akıntısı ve tek tarafı kapalı burun gibi hayatı zorlaştıran sorunlar mevcuttu. Sinüzit ve geniz akıntısı için antibiyotik tedavisi (sinüs tomografi sonuçlarına göre burun içi kemik eğriliği olduğu ve 2 saat sürebilecek açık ameliyatı olması gerektiğini söyleyen doktor da oldu), sinüs rinse kit kullanımı, tuzlu/sirkeli su ile gargara, adaçayı vs. ile uzun süre mücadele yine sonuçsuz kaldı.

İş yoğunluğundan arda kalan zamanlarda öncelik nefes kokusuna çözüm bulmak olduğu için giderek artan gaz, şişkinlik, sindirim sorunlarını, gıda hassasiyeti (özellikle gluten) çok önemsememiştim fakat artık alarm vermeye başladığı için yaptığım araştırmalar mide ve bağırsak sorunları, helycobacter, candida, flora dengesi ile konular gittikçe derinleşti ve bu konular üzerinde yoğunlaşmaya başladım, çünkü bağırsak flora dengesi bozukluğu ile artabilen bağırsak geçirgenliği ile gazların kana karışabildiğini öğrendim. Sindirilemeyen besinler bakteriler, mantarlar ve mayalar tarafından parçalanması sonucu artan gaz yoğunluğu toksinlerle birlikte bağırsaktan sızarak kana karışması, kötü kokulu gazların akciğere taşınarak buradan dışarı atılması nefes kokusunun kaynağını oluşturuyordu. Bağırsak flora dengesini tekrar oluşturmak için evde yapılan yoğurt, kefir, sirke, turşu ile probiyotik beslenmeye başladım, candida oranını düşürmek için nistatin içerkli şuruplar, gluten diyeti, hatta mide için sarımsaklı kür, karbonatlı su içme girişimlerim de oldu. Bu yöntemler sonuç vermeye başladı fakat ne zaman diyeti bıraksam aynı sorunlar tekrar ediyordu. Sindirim sorunları nedeniyle vitamin ve mineral emilimi azalabileceğinden sürekli el/ayak üşümeleri nedeniyle kan tahlili yaptırdım, ama sonuç B12 ve demir oranları neredeyse üst sınıra yakın çıkmıştı.

Son olarak el/ayak üşümesi ile anksiyete araştırmalarına kadar devam ettim, çünkü geçmişte panik atak bozukluğu teşhisi konulmuştu ve beraberinde başka psikolojik sorunlar getirebilirdi. İş stresi de eklenince sempatik sinir sisteminin sürekli aktif olması diğer etkilerin yanında sinidirim sistemine de olumsuz etkileri oluyordu. Mide, safra kesesi ve pankreas salgıları aksamaya başladığında sindirlemeyen besinler bağırsaktaki bakteriler, mayalar ve mantarlara kalarak düzensiz çoğaldıkları için flora dengesi bozuluyor ve devamında sindirim sorunları bağırsak sızıntıları, alerjik reaksiyonlar, kötü nefes kokusu gibi etkiler başlıyor.

http://www.beslenmebulteni.com/sempatik-olmayin-parasempatik-kalin/

Gevşeme ve nefes egzersizleri, meditasyon gibi rahatlatıcı yollarla sempatik sinir sistemini kontrol altına alarak vücut dengesi normale döndü. Düzenli sindirim salgıları ve düzenli bağırsak hareketleri ile sindirim sistemi de normale döndü, gaz, şişkinlik, burun tıkanıklığı (toksin maddelerin alerjik reaksiyonu olarak burun konkalarının şişmesi), sinüzit, baş ağrıları ve en önemlisi nefes kokusu sona erdi. Yaklaşık bir yıldır bu şekilde devam ediyor.

Bu şekilde sıkıntıları olanlar için yardımcı olabileceğini düşündüğüm yazıyı paylaşmak istedim. Herkese acil şifalar dilerim.
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2017 Saat 17:05

http://www.beslenmebulteni.com/bu-sefer-dusman-kendiniz/
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu