Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bunlari biliyor muydunuz?
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bunlari biliyor muydunuz?
Mesaj icon Konu: Tip 5 (Psikolojik) agiz kokusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: Tip 5 (Psikolojik) agiz kokusu
    Gönderim Zamanı: 16-Mayis-2017 Saat 16:10
Halitofobi hastalari, baskasi agiz kokusunu duymasin diye kendi agzini kapatir

Imajiner agiz kokusu hastalari, baskalarinin rahatsiz olduklari için agizlarini kapattiklarini refere eder.
-M
IP
denizedogruu
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 17
Alıntı denizedogruu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mayis-2017 Saat 20:11
Hocam baskasi duymasin diye kapatiyorum. Ben genzimde, bazen de burnumda yogun olarak aliyorum kötü kokuyu ama nefesimi kokladigimda o yogun kokuyu alamiyorum. Bu ne simdi hocam ?
IP
polat
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı polat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mayis-2017 Saat 14:57
Ben de tip 1 olan koku yillar içinde siddetli bir sekilde tip 5 e döndü. Yillar geçtikçe ortamlardan kaçmaya basladim arkadaslardan uzak durmaya basladim.Üniversitede derslere gidemedim gittigimde en arkada oturup ders bitiminde çikiyordum. Arkadaslarla yakin mesafeden konusamiyorum, yüzüm kizariyor baska yöne bakarak konusuyorum. Agzimda sakiz(falim damla) olmadan bi ortama giremiyorum.Yas ilerliyor ama bende 10 yil önceki halimden 1 metre yol katedemedim. Bu çektigimiz sikintiyi bizden baskasi anlayamaz.Artik o kadar takinti haline geldiki bende bu durum biriyle konusurken agzim kupkuru oluyor olmayan kokuyu varediyorum 1 ken 3 katina çikariyorum.Hiç kiz arkadasim olmadi koca üniversite bitti hiç bi zaman bu durumdan dolayi bulusma cesareti gösteremedim.Kaç kere Sosyal medyadan tanisip konusup, bulusmaya gidemedigim oldu.Bi türlü cesaret edemedim. Artik üniversitenin sonlarina dogru yakiz arkadaslara anlatmaya basladim durumu iste durum bu diye.Arkadaslar beni hep soguk sessiz konusmayan biri olarak tanidilar, basta gariplerine gitti bu durum ama ben derdimi anlattikça kendimi daha rahat hissettigimi farkettim yakin arkadasa artik olup koku geliyorsa söyle çekinme demeye basladim.Bu arada 4 arkadasa sordum koku var mi diye israr ettim 2 si yok dedi diger 2 si de bi ara almistim dedi. Bi ara psikiyatri bölümüne gittim hoca sagolsun konustu ilgilendi baya ve okb teshisi koydu ilaçlari yazdi.Muayeneden çikinca üstümden bi yük kalktigini farketmistim yani konusmak paylasmak gerçekten tip 5 için çok iyi geliyor.ilaci kullanmaya basladim 3. gününde siddetli istahsizlik yapti yemeden içmeden kesildim sonra biraktim ilaci daha sonra ugramadim tekrardan doktora. Neticeye gelirsek siddetli tip 5 vakasiyim. Bizim bi arkadas vardi sinifta çocugun agzi kokuyor ama umrunda degil millet uyariyordu bi de bunu ama takmiyordu ilginçtir ki kendi sevilen de biriydi.Ben millet rahatsiz olmasin diye sinifta en arkada oturup otobüslerde tekli koltuk olmadan seyehat edemiyorum. Ama durumun yarisindan fazlasinin psikolojik oldugunun farkina vardim bi ara tekrardan psikiyatri bölümüne gitmeyi düsünüyorum yasima göre zayif oldugum için istah açan bi ilaç isteyecegim. Tip 5 zamanla insani çevreden kopariyor yalnizlastiriyor. Karsilikli rahat yüz yüze konusan insanlari gördükçe imreniyorum hatta bazen bu duruma asiri sinirleniyorum ama elden bi çare gelmiyor.
IP
Burazin
Üye
Üye

Gönderilenler: 61
Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2017 Saat 23:01
Ben bu tip5'i hala anlayamadim.
Disari çikip 10 insan çevirsek 9 tanesinin agzi hafif sekilde kokar
Bu 9 insan agiz kokusu hastasi mi yoksa o kokunun bulunmasi normal mi?
Hocam tip5 ile alakali videolarinizi izledim
Bu kokunun siddeti ve rahatsizlik derecesi hakkinda çok bilgi bulamadim
Tip5 de hiç mi koku olmuyor yoksa disaridan çevirdigimiz 9 insan da tip5'e mi giriyor?
Tip5'in tam kriteri 0 koku olmasi mi?
IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 47
Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2017 Saat 00:50
Tip 5 te koku yoktur ama hasta oldugunu zanneder. Yani tamamen psikolojik..
Ya iyilesemezsem ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2017 Saat 09:26
Orjinalini yazan: hasta31

Tip 5 te koku yoktur ama hasta oldugunu zanneder. Yani tamamen psikolojik..

Bravo, aynen öyle.

Tip 5 , ikiye ayriliyor.

Nörojenik olan agiz kokusunde bireyin reseptörlerine gerçekten bizlerin ölçemedigi bir kimyasal uyari vardir. Yani reseptör seviyesinde koku uyarisi mevcuttur. Agizin disina çikmadigi için ölçemeyiz. Zihin, hakli olarak koku duyar ve sikayet eder.

Psikojenik olanda ise reseptör uyarisi yoktur. Kimyasal bir uyari olmaz. Olay zihinde gerçeklesir, ve sikayet eder.

Bu makaleye göz atmak isteyebilirsiniz. Türkçedir

http://www.drmurataydin.com/agiz-kokusunu-anlamak-siniflamak.pdf

Bu makale de Türkçedir:

http://www.drmurataydin.com/agiz-kokusu-olcme-yontemleri.pdf

IP
Burazin
Üye
Üye

Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2017 Saat 18:04
Tip kaç oldugumu bilmiyorum ama Tip5 olmak için neler vermezdim yemin ederim intihar edicem artik allah bizi bu hayata aci çekelim diye göndermis
Hocam sizin feysbuk sayfanizda hasta raporlarinizi inceledim
Raporda farinjit yaziyor ama teshis Tip1 bu nasil oluyor
Farinjit KBB alanina girmiyor mu? KBB kokulari tip2 olarak degerlendirilmiyor mu?
IP
Burazin
Üye
Üye

Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2017 Saat 21:12
Bana niye cevap verilmiyor
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2017 Saat 06:38
Orjinalini yazan: Burazin

Bana niye cevap verilmiyor

Burazin hanim
Birbirleri ile uyum göstermeyen kosullu cümleler kullaniyorsunuz. Sorunuz ya kendi içinde tutarsiz yazilmis veya bana hesap soran bir üslup ile sorulmus veya zaten cevabini verdigin(/m)iz önermelerden olusuyor. Size cevap vermek bu sebeple zor oluyor. Bagislayin.
-M

IP
Burazin
Üye
Üye

Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2017 Saat 11:30
Hocam üslup olarak ters konustugumun farkinda degildim
Özür dilerim
Bundan böyle daha tutarli kosulsuz cümleler kullanacagim
Uyardiginiz için tesekkür ederim
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu