|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
Quillov3r
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Haziran-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2013 Saat 11:41 |
|
arkadaslar agzindan ayni zamanda burnundan koku gelenler ve bu konuda görüs bildirmek isteyenler burada bir baslik altinda konusarak edindigimiz bilgiler çerçevesinde yapilmasi yada yapilmamasi gerekenleri tartisabiliriz. yasadigimiz bu süreci kisaca anlatip birbirimize faydali olabiliriz.
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Biraz daha genisletecek olursak, konusmuyorken bile burnundan çevreye kötü koku yayan arkadaslar deneyimlerini yazabilir. Tabii bu agiz kokusndan da karisik bir konu. Insan konusmuyorken nefes kokusu oldugunu, burnundan koku geldigini nasil anlar ?
http://www.agizkokusu.org/nefes-kokusu.html |
||
![]() |
||
anamuur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2013 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
|
ben ozellikle dolmusta yada sinifta yanimda biri otururken konusmadigim halde yanimdakinin burnunu kapatmasindan anliyorum
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Yillardir bu sikintiyi çekiyorum; hiç burun kapatma seklinde tepki almadim. Kapi açildi, pencere açildi, yanimdan uzaklasildi, yüz baska tarafa çevrildi, araya mesafe koyuldu vs vs ama direkt burun kapatma olayiyla hiç karsilasmadim.
|
||
![]() |
||
gizemmmm
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
![]() ![]() ![]() |
|
Aynen bende yanimdakinin hareketlerinden anliyorum.Zaten anlamadigim bir sey baska turlu nasil anlayabiliriz iste psikolojik oyle bisey yok birine koku var mi diye sormadan anlayamazmisiz falan gecin bunlari ya her onumuze gelene abi bi koklasana mi diycez tabikide birinin ozellikle bir cok kisinin agzimiz kapaliyken burnunu kapatmasi ve bu her 10 kisiden 9 unda gerceklesiyirsa evet inaniriz burnumuzdan da koku geldigine...
|
||
![]() |
||
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
|
burnunuzdan geliyorsa koku buyuk bir ihtimal sinuslerinizde sorun vardir yeterince hava almiyor ve sinuzitiniz vardir belki yada akciger enfectionu
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
bademcik tasi da olabilir, o da burun yoluna yakin gibi.
|
||
![]() |
||
Quillov3r
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Haziran-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
|
direk sorunun kaynagindan ziyade bence asil önemlisi bulgular. örnegin ben disimi firçaladigimda kokunun arttigini kesinlikle söyleyebilirim yada denizdeyken suya daldiktan sonra belirli bir derinlige geldigimde burnumdan gelen normalde benim alamadigim kokuyu hissetmem gibi.yani evian gibi direk teshis koymak son derece yanlis bu durum bizi çözümden uzaklastirir kaldi ki belirttigi durumlar gittigim doktorlarca ameliyat ve bir dizi test dogrultusunda elendi :) diger arkadaslarda hangi durumlarda kokunun azalip arttigini yazarsa birbirimize faydamiz dokunur diye düsünüyorum bide @gizemmmm kutunuz doldugundan cevap atamadim.
|
||
![]() |
||
gizemmmm
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
![]() ![]() ![]() |
|
Quillov3r benimde dis fircalarken izellikle de fircaladiktan sonra artis oluyor... sonra cerez yedikten sonra da koku oluyor.Bir de sogan yedikten sonra midem de bir agirlik eksime oluyor..
|
||
![]() |
||
teach
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Subat-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Benimde koku burnumdan yayiliyor. Dolmusta falan hiç konusmasamda millet çok rahatsiz oluyor. Ben deviasyon ameliyati olacam ama geçmeyecek biliyorum.Eger burundansa neden acikinca koku artiyor. Mideden reflü tedavisi görüyorum . Ben bunu 10 dakika bile engelleyemiyorum. Iyi gelen bisey yok iste. Burundanmi midedenmi cigerdenmi ......paranoyak oldum
|
||
teach
|
||
![]() |
||
anamuur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2013 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
|
benim burnumdan cok fazla koku geliyo bir odaya girdigim an insanlar burnunu kapatiyo anlamadim koku o kadar uzak mesafeden nasil hemen yayiliyor
|
||
![]() |
||
gizemmmm
![]() ![]() ![]() |
|
Benimde ayni sekilde odaya girer girmez hemen burunlarini kapatiyorlar nefesimi tutarak girsem bile nasil oluyorda bu kadar hizli yayiliyor anlamiyorum.Birde sabah odamda tek ben yatmama ragmen ki odam kucuk de degil asiri havasiz oluyor odada durulmuyor hemen havalandiriyorum.
|
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar sizde bademcik tasi olusuyor mu? böyle bir sorununuz varsa bu da çok etkili olabilir…
tavsiyem her 2 bademciginizi temiz bir sekilde aldrmaniz. azicikta olsa rahtlarsniz. Yasadigmiz hayat sartlarinn çok agir oldugunu biliyorum arkadasar, kendinizi üzmeyin , moralinizi bozmyin lütfen.. Unutmayin ki halimizi bizi bizden baska anlayacak kimse yok.o yüzden moralinizi yüksek tutun. Elbet allah bir kapi acaktir bize. Hepinize sabir diliyorum. |
||
![]() |
||
Josephine
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 72 |
![]() ![]() ![]() |
|
burnumdan koku geliyo diyen arkadaslar... vicks first defence'i denediniz mi hiç ? burundaki mikroplari öldürücü ve asiri mentollü. Kokuyu bastirabilir.
|
||
![]() |
||
gizemmmm
![]() ![]() ![]() |
|
Talfast# bir zarari olur mu? Bagimlilik vs
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Telfast, o ilaç nezle falan için. Koku burun gerisinden, mideden, bademciklerden geliyorsa ise yaramaz. Öyle olsaydi agiz spreyleri tüm agiz kokularini bastirip bitirirdi. Kokunun kaynagini yok etmek lazim.
|
||
![]() |
||
Josephine
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 72 |
![]() ![]() ![]() |
|
bilmiyorum ki... ben kendimden örnek vereyim, hiçbir sinüs problemim yok hatta bomboslar. Polipim veya genizetim yok. Bademciklerim alinmisti. Larenks temiz, tümör falan yok. Farenjit var, ama taa buruna sikinti yapamaz... Orta kulak iltihabi yok. Sadece konkalarda büyüme var, ama bu zaten hep vardi, bu tek basina koku yapmamali.... Geriye tek neden kaliyor, allerjik olan burnumun bu aralar konkalarin fazla salgilamasi nedeniyle sürekli islak-nemli olan bu bölgede enfeksiyon olusmus olabilir. Burundan süpürme testi yapmayi akil edemediler. (Murat hocami tenzih ederek ) hekimlerden sikayetçiyim. Hem de çok. Bu nedenle artik kendi sökügümü dikmeye çalisiyorum. birçok seyi deniyorum. firstdefence'in içindeki maddeler mikroplari öldürürmüs. cidden kuvvetli maddeler var, lokal antibiyotik vazifesi görebilir. Hele de Çinko var ki, kokuyu kaldirabilir. Hiçbir ilacin reklamini yapmak istemem ama tek tek birçok seyi denedim, deniyorum. Tabiki birkaç kisinin ortak yorumu da olumlu olursa yol alabiliriz diye düsünmüstüm, yanlis anlasilmasin. Ilaca yeni basladim ama temkinli gidiyorum, zira allerjik riniti olan bir buruna zarar da verebilir, azar azar kullanmali. (ayrica sorunuza yanit olarak, tabiki uzun süre kullanilmamali, maksimum 4-5 gün, ise yariyorsa zaten enfeksiyonu kaldirir ve gerek olmaz devamina. insallah.) Acil sifalar hepimize. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Tenzih etmenize gerek yok ben de kendimden memnun degilim. Konuya yeteri kadar egilemiyorum bu aralar. "Blis K12 Fresh Breath Kit" isimli ürünün içerigini okudum. Gerçekten çok temiz agzi olup Tip 1 agiz kokusuna sahip olan bireyler için bu ürün umut verici olabilir. Diger agiz kokularina etkisizdir. Bu ürünün üzerinde yazmiyor ama ben size öenmli bir özelligini söyleyeyim. Bu ürün sik ve agir bademcik iltihabi olan çocuklari hastaliktan korur. Eger bogaz infeksiyonu sebebi ile sik ateslenen çocugunuz var ise doktoruna haber vererek bu ürünü kullanabilirsiniz. Tüberkülozdan difteriye ve beta hemolitik streptokoklara varincaya kadar çok sayida mikroorganizmaya etkilidir. Daha genis bilgi agiz kokusu kitabinin 16 inci bölümünde var. -M |
||
![]() |
||
Josephine
![]() ![]() ![]() |
|
hocam blis'ten mi bahsediyoruz, firstdefence'den mi ? bir de Sinüzit bakteri asisi diye birsey duydum. Kis baslamadan sinüzit, farenjit gibi kbb enfeksiyonlarinda adi sik geçen bakterilerin (influenza,.... vs) asisini yaptiriyormussunuz ve bagisiklik sagliyormus. Cözüm olarak düsününce cezbetmedi degil. Ne düsünürsünüz hocam ? |
||
![]() |
||
Josephine
![]() ![]() ![]() |
|
selam @adanali, "nezle" deyip kisitlama bence, sonucta ürün anti-viral demektir. Eger antibiyotiklerle koku problemimiz geçmiyorsa, problem Bakteriyel degil Viral olabilir. Ve anti-viral ilaçlar faydali olabilir. Ayrica bu spreyi siktigim zaman tüm burnuma, tüm genzime ve tüm bogazima hatta solursam akcigerime iniyor. Kaynak burun veya geniz ise, yani Tip 2 ise ise yarayacaktir. Hatta yaradigini hissediyor gibiyim. Agiz spreyleri demissin, onlar sadece oral kaviteyi ilgilendirir, bogaza ve üstüne fayda etmez. Ama sende Tip 1 var diyorsan, sana onlar lazim. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
"Blis K12 Fresh Breath Kit" isimli üründen bahsettim. Fikrim soruldugunda Grip asisindan uzak durmalarini söylüyorum. Grip asilari salgin basinda hazirlanir. Örnegin falanca memleketin filanca bölgesinde bir grip salgini ortaya çikarsa Pastör enstitüsüne veya bir baska kuruma virüs örnegi yollar ve bu virüse ait asi üretilmesini ister. Üretilen asilardan 30-40 koli fazla gelirse, artarsa, çöpe atilmaz bu artik asilar az gelismis ülkelere satilir. -M |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Telfast, senin isine yariyorsa bir umut var demektir. Ancak, her bakteri için ayni antibiyotik kullanilmaz ki... Öyle olsaydi piyasada sadece bir tane antibiyotik olurdu. Bogaz için, mide için, akciger için vs farkli farkli antibiyotikler var. " Ben antibiyotik kullandim geçmedi demek ki viral " diye düsünmek dogru degil.
Bir, kokudan emin olmak lazim; iki kokunun kaynagini tespit etmek gerek. Bu sorunu yasayanlar, Disçi - KBB - gastro sirasini takip etmeli. Her bölümde de en az dört doktora gitmek lazim. Çünkü daha doktora bir sefer gidip de " doktor hemen çözdü " diyeni okumadim. |
||
![]() |
||
Josephine
![]() ![]() ![]() |
|
Aslinda yaniliyorsun, mide için bagirsak için bogaz için ayri anitibiyotik diye birsey yok, mikrop çesitlerine göre ayri antibiyotikler var . Bir antibiyotik içtigin zaman vücudun enfekte bölgesi neredeyse o oraya gider savasmak için. Ama en kapsamli olanlarini kullandim, belirli araliklarla neredeyse tüm çesit antibiyotikleri kullanmisimdir. Disçi-KBB-Gastro sirasina yaklasik 14 yildir, yaklasik her branstan en az 10 (hatta kbb'de muhtemelen 30) doktora göründüm. Süpheli bazi konular için ameliyat da oldum. Akupunktur da dahil, alternatif seyleri de denedim. Yani bahsettigin sey beni kapsamiyor. |
||
![]() |
||
Josephine
![]() ![]() ![]() |
|
Tamam hocam, anladim çok sagolun. |
||
![]() |
||
Josephine
![]() ![]() ![]() |
|
Sorun bulundu... "nazofarenx enfeksionu".
Teshis konulmasi güzel sey. Teshisi koyan ve sadece "asistan" olan doktorumdan Allah razi olsun, benim sevaplarim onun olsun. O kadar profesörlere, özel muayenehanelere, 200-300 TL muayene ücretlerine yaziklar olsun. Sirf insanlarin iki kurus gelirini sömürmek için, kendi köseyi dönen, bugun git-yarin kontrole gel diyerek tekrar tekrar 300 Tl isteyen, tibbi ticarete dönüstüren hekimlere lanet olsun. Utaniyorum ülkemin insanindan. Arkadaslar ismi lazim degil bir hastaneye gittim. Kamerayla bakildi yine herzamanki gibi. Ama enfeksiyonu net olarak görüyorum dedi. Antibiyotik verdi ama süreyi ve dozu uzatti, yaninda gargara ve serum fizyolojik damlalar. (Keske hava isinsa da tuptuzlu denize girebilsemm, biliyorum daha kolay geçecek.) Sorunum farenjit ve saglikli bir sehirde yasamadikça nüksediyor. Agiz kokusu hep var ama burundan gelmiyordu. Bagisikligim düsük demekki, kendi yenemiyor bu bölgedeki mikroplari, yikayamiyor. Isin kötüsü bunun bir ameliyati olmamasi. Yani bu bölgedeki dokular bir kere hassaslasmis. Farenksin ameliyati olmazmiss. Aslinda lazer fln yapilir diye düsünüyorum, niye olmasinki.... belki Türkiyede yoktur. Of bilemedim......... tek bildigim, ilaç bitince iyilesse de nüksedecegi. Agiz kokusu gitmeyecek en azindan,onu biliyorum. |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Telfast, hastanenin hatta doktorun ismini ver ki seninle ayni sehirde olanlar o doktora gorunsunler.
Farenjit; geleneksel bitkilerle, sürekli su içerek, tozsuz ortamdan uzak durarak ve sesini dinlendirerek azalir. Akut mu kronik mi ona göre ilaç kullanabilirsiniz. |
||
![]() |
||
Quillov3r
![]() ![]() ![]() |
|
Murat Hocam,
lansor içince kokunun artmasi nasil açiklanabilir? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Güzel soru.
Agziniza alip 10 dak bekletin sonra tükürün. Yine kokuyu artiriyor mu? Enteresan ? Birisinde peynirli tost kokuyu kesiyordu. Bir baskasinda domates koku yapiyordu |
||
![]() |
||
Quillov3r
![]() ![]() ![]() |
|
Dediginiz gibi 10 dk. agzimda beklettim ve tükürdüm.
Hem aç iken hem de tokken denedim kokuyu artirmadi. Agzimda ilacin kendine has tadi kaldi. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Fikir yürütmek için elimde yeterli bilgi bulunmuyor. Her sey olabilir. Bu asamada sebebini bilmek çok zor
-M |
||
![]() |
||
afaff
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 87 |
![]() ![]() ![]() |
|
ben kendimce söyle bi fikir yürüttüm yanlis veya dogru bilemem sadece tahmin. bu lansor vb. ürünler ppi sinifina girdigi için yani mide asidini bastirdigi için kullaniliyor mide asidi agiza kdr yükselmesin diye bu ilaci içtikten sonra yemeklerin sindirilmesinde olusan mide asidi azaldigi için yemegin sindirim süresi uzuyor ve bu kokuya sebep olabilir ama burda önemli olan soru su benim bildigim ppi ler yemekten yarim saat önce aliniyor sen bu ilaci içtigin an mi koku artiyor yoksa yemek yedikten sonra mi eger ilaci içtigin an artiyosa ztn benim tezim otomatikman çürür
|
||
![]() |
||
Josephine
![]() ![]() ![]() |
|
hocam siz ondan mi bahsediyorsunuz bilmiyorum ama bu Blis'in agiz probiyotikleri diye bir ürünü var. Asiri antibiyotik kullanimi vs nedenlerle yitirdigimiz agiz florasinin yararli bakterilerini yerine koymaya yönelik anladigim kadariyla. Bu nedenle de agiz kokusu olustugunu düsünüyormusunuz , parçalanamayan yemek artiklari yüzünden? ondan da ziyade bu ürünün keske ithal edilme sansi olsaydi. HYSAN diye bir firma var (web sitesi : www.hysan.de/en/ ) Bu Alman firmanin da çok güzel burun ürünleri var, mail attim Türkiyeye siparis edebilirmiyim veya ithal eden firma var mi diye, cevap dönmediler. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Verdiginiz siteye gidip, Hysan ürünlerinden 3-4 tanesinin yapisina baktim. Hyalüronik asit içeriyor. Baska seylere iyi geliyor olabilir bilemem belki mukozayi tamir ediyor olabilir fakat koku için uygun degil. Çünkü bakteriler hyalüronik asiti çok sever.
-M |
||
![]() |
||
hasta31
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
|
Internette yine kendimi arastirirken buldum 😊 yapacak bisey yok takinti oldu kaç senedir arastiriyorum sonuç yok.
Ama bir yöntem gördüm baska bi forumda. Agzinizla burnunuzu tek elinizle kapatin ve hohlayin. Eger kötü bi koku aliyorsaniz agziniz kokuyordur. Ben denedim kötü bi koku geldi. Koku çok tanidikti çünkü gün içerisinde o koku artiyo. Neyse faydali olmussa ne mutlu bana 🤗 Bide kokunun çözümü olsa... |
||
Ya iyilesemezsem ?
|
||
![]() |
||
Burazin
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Agustos-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bunu yaptiginda kötü koku alan herkesin agiz kokusu vardir demek dogru bir yaklasim degil
Murat hocanin nörojenik(Tip5 agiz kokusu) kokuyla alakali videolarini izlemeni tavsiye ederim |
||
![]() |
||
hasta31
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kesin ise yariyor dedigimi hatirlamiyorum -_-
|
||
Ya iyilesemezsem ?
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
kanka ben çogu zaman agzimdan hu fu diye sessizce kelime söyleyip agzimdaki kokuyu sik sik burnuma iterek ne koktugunu nasil koktugunu anlarim ama agzinizi kapayip bunuyaparsaniz belki daha etkili olur ama agiz kokusu herkes bunu anlar zaten :D kendi agzinin koktugu halde anlamiyosa burnunda koku almasinda problem vardir heralde |
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
hasta31
![]() ![]() ![]() |
|
Kendi agiz kokunu anlayamazsin. 1 2 sene hiç anlamamistim çevrem hep söylerdi.. simdi ise arada aliyorum bilmiyorum çok garip ve saçma bi durum neyse allah sifa versin
|
||
Ya iyilesemezsem ?
|
||
![]() |
||
hasta31
![]() ![]() ![]() |
|
Yani anlayamazsin dedigim koku kaynagina göre anlayip anlamayacagin degisir bence
|
||
Ya iyilesemezsem ?
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |