Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Gastroya gittim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
firindamakarna
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 16
Alıntı firindamakarna Cevaplabullet Konu: Gastroya gittim
    Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2015 Saat 17:15
Merhaba arkadaslar bende de agiz kokusu var ve sirasiyla dis doktoru ve ic hastaliklara 3 4 kere gittim sonuc yok ben pyloriden supheleniyorum fakat kan testinde cikacagini soyluyolar demekki yok o bakteri bugun gastroda endoskopiye girdim hersey normaldi doktor parca aldi incelemek icin mikrop bakicaz dedi sizce ne mikrobundan bahsetti? Pylori kanda gozukmuyor mu ? Kafam karisti ne mikrobu ariycak buda olmazsa gidecek bolum kalmiyo..
IP
firindamakarna
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı firindamakarna Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2015 Saat 11:38
Bide sunu eklemek istiyorum arkadaslar zamanin da 15 mglik bi proton pompasi mi ne oluyor o tarz bi antibiyotik kullanmistim 14 gun galiba kokuyu 1-2 ay falan uzaklastiriyordu yok ediyordu. Bu boyle yaptiysa helipak gibi agir bi hap tamamen yok eder diye dusunuyorum ama endkskopim temiz cikti parca aldilar onu bekliyorum..
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Agustos-2015 Saat 02:14
Orjinalini yazan: firindamakarna

Bide sunu eklemek istiyorum arkadaslar zamanin da 15 mglik bi proton pompasi mi ne oluyor o tarz bi antibiyotik kullanmistim 14 gun galiba kokuyu 1-2 ay falan uzaklastiriyordu yok ediyordu. Bu boyle yaptiysa helipak gibi agir bi hap tamamen yok eder diye dusunuyorum ama endkskopim temiz cikti parca aldilar onu bekliyorum..

biyopside çikar
IP
firindamakarna
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı firindamakarna Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Agustos-2015 Saat 14:14
belki isinize yarar arkadaslar zamaninda ORNISID FORT diye bir ilaç kullanmistim kokuyu 1-2 ay uzaklastiriyordu fakat geri geliyordu.. Hocam okursaniz eger bu ilaç ne için kesiyordu kokuyu bir bilginiz var mi? 500 mg 14 tablet günde 2 tane kullaniyordum. Hocam ben bu ilaci 10 kere falan kullandim 5 sene içerisinde kafama göre kokuyu geçiriyor diye malesef.. son 2-3 senedir kullanmiyorum biyopsi sonucumu bekliyorum. Bu ilaç sizce neden kesmis olabilir kokuyu?
IP
dertli
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
Alıntı dertli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2015 Saat 21:37
ORNISID FORT antbiyotikdir.sizde kr farenjit var.kokuya o neden oluyor.bu forumda görüyorum ki çogu kisi antibiyotik kullandiktan sonra kokulari azalmis.demek oluyorki bu kokularin nedeni kr farenjit.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2015 Saat 13:01
Kronik farenjit koku yapar ama hemen hemen bütün ögretmenlerde kronik farenjit vardir. Niye bütün ögretmenlerin agzi kokmuyor?

Aslinda ana sorulardan biri bu: x hastaligi bir sürü kiside var neden onlarin agzi kokmuyor?
IP
Aleho
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 98
Alıntı Aleho Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Agustos-2015 Saat 11:11
Normalde doktorlar faranjiti önemsemiyor bile gargara verip gönderiyor hatta bana karbonatla gargara yapsan geçer diyen bile oldu ama geçmiyor iste bu bakteri çok ilginç biz ne yaptikta bu bakteriye zemin hazirladik
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Agustos-2015 Saat 11:40
bir de hastalik teshisi yaparken kokunun sizde ne zaman ortaya çiktigiyla o hastaligin ne zaman ortaya çiktigini karsilastirin. belki sizde farenjit vardir ama koku sebebiniz bu degildir. Ben de de faranjit, larenjit, alerjik rinit, saman nezlesi, gastrit vs bir sürü hastalik var ama hepsine uyguladigim tedaviler sonuçsuz kaldi sonra düsündüm bu hastaliklar sonradan çikti bende halbuki bu koku kendimi bildim bileli var.. en çok ta 15 yasimdan beri hissediyorum.. sonra bagirsaklarima yöneldim onunla ilgili de çok sorunum vardi ama baskilayabiliyordum yada hiç hastalik olabilecegini düsünmedim. Simdi ona yönelik kendimce diyet yapiyorum eger ise yararsa demekki bagirsaklarimdan kaynaklaniyormus diyecegim.. bu taniya varmamin nedeni de benim bagirsak sorunlarimin o yaslardan itibaren ortaya çikmasi.. ikisi çok örtüsüyor..
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Agustos-2015 Saat 11:43
Bir de ilaçlardan uzak durmanizi tavsiye ederim . her duydugunuz ilaci sirf baskilamak için bile olsa kullanmayin. Bu tarz ilaçlar vücudunuza çok zarar verir.. Sonra mide ve bagirsak sorunlariniz da baslar.. iyileseyim derken daha farkli hastaliklara kapi açarsiniz.. ilaçlarin asla tedavi edecegine inanmayan biriyim artik bir sürü antibiyotik kullandiktan sonra.. sadece baskiliyor sonra tekrar basliyor.. baskilamak içinse bitkisel çözümler kullanin en azindan sagliginizdan olmazsiniz..
IP
firindamakarna
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı firindamakarna Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Agustos-2015 Saat 17:47
arkadaslar biyopsi sonucum böyle ben anlamadim belki anlayananiz olur

-MIDE ANTRUM ENDOSKOPIK BIYOPSI
-KRONIK AKTIF GASTRIT
-PMN lökosit: (+++/+++)
-Mononükleer iltihabi hücre infiltrasyonu :(+++/+++)
-H.pylori: (++/+++)
-Atrofi, intestinal metaplazi, displazi: (-)

Yorum

Yapilan PAS+AB ve musikarmin boyamalarinda yüzey ve gland epiletinde goblet hücresi görüldü. Yapilan Giemsa boyamasinda yüzey ve gland musini icerisinnde H.pylori saptanmadi.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Agustos-2015 Saat 00:37
Orjinalini yazan: firindamakarna

arkadaslar biyopsi sonucum böyle ben anlamadim belki anlayananiz olur

-MIDE ANTRUM ENDOSKOPIK BIYOPSI
-KRONIK AKTIF GASTRIT
-PMN lökosit: (+++/+++)
-Mononükleer iltihabi hücre infiltrasyonu :(+++/+++)
-H.pylori: (++/+++)
-Atrofi, intestinal metaplazi, displazi: (-)

Yorum

Yapilan PAS+AB ve musikarmin boyamalarinda yüzey ve gland epiletinde goblet hücresi görüldü. Yapilan Giemsa boyamasinda yüzey ve gland musini icerisinnde H.pylori saptanmadi.

H.pylori yani agiz kokusunu süphe edebilecek bakteri saptanmamis geri kalanda ilginç bir sey bir uzmani göster
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Agustos-2015 Saat 10:12
H. pylori var diye anladim ben de. Sanki, midenin baska bir yerinde yapilan incelemede o bölgede h.pylori görülmedi diyor. Çünkü h pylori (+++) diye göstermis.

Sonuçta gastrit var, doktor asit bastirici mide koruyucu falan vermistir. Onlari kullan bir süre, hayirli olur insallah.
IP
firindamakarna
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı firindamakarna Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2015 Saat 13:32
doktor ilhitap var dedi h.pylori mi diye sordum evet dedi ve helipak verdi sadece kokuyu geçirdi ama tekrar eder mi bilemiyorum..
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2015 Saat 20:00
insallah geri gelmez de bari bir arkadasimiz kurtuldu,deriz.
IP
firindamakarna
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı firindamakarna Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Eylül-2015 Saat 16:59
geçti demistim ama tam anlamiyla geçmemis ama çok agir kokuyu bastirmis koku var dilimde beyazlik olusuyo firçalayip denettigim zaman koku yok diyorlar.. Acaba sorunum bademcik veya faranjit olabilir mi? helipak geçici bile geçirmediyse sorunum virüs degil herhalde? Birde agiz kokusu 10 senedir var belki ama sonradan 4-5 senelik bi geniz akintim olustu yani sabahlari lavobadan cikamiyorum balgam atmaktan gündüzleri de 5 10 dkda bi illa balgam çikartiyorum.. Nabicagimi sasirdim
IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 47
Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2017 Saat 15:32
Mide sorunlari ne derece agiz kokusu yapar hocam? Hangi mide rahatsizliklari agiz kokusu yapar? Mide rahatsizliklari endoskopi olunmadan anlasilmasi mümkün mü?
Ya iyilesemezsem ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ekim-2017 Saat 07:47
Orjinalini yazan: hasta31

Mide sorunlari ne derece agiz kokusu yapar hocam? Hangi mide rahatsizliklari agiz kokusu yapar? Mide rahatsizliklari endoskopi olunmadan anlasilmasi mümkün mü?

Mide sorunlari fevkalade nadiren agiz kokusu yapar. Sik ve siddetli mide yanmasi ve gegirmekle kötü koku yayilmasi, agri, agiza aci su gelmesi gibi sikayet olmadan agiz kokusu yapmaz.
Keske bunu herkes okusa.
-M

IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2017 Saat 11:42
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: hasta31

Mide sorunlari fevkalade nadiren agiz kokusu yapar. Sik ve siddetli mide yanmasi ve gegirmekle kötü koku yayilmasi, agri, agiza aci su gelmesi gibi sikayet olmadan agiz kokusu yapmaz.
Keske bunu herkes okusa.
-M

helikobakter pyloride buna dahilmi hocam yani midedeki hypilori de nadiren koku yapanlar arasina dahilmi ayri bi sinifta ve önemli faktör olarakmi görüyorsunuz

sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2017 Saat 07:26
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

helikobakter pyloride buna dahilmi hocam yani midedeki hypilori de nadiren koku yapanlar arasina dahilmi ayri bi sinifta ve önemli faktör olarakmi görüyorsunuz

H pylori üzerine çok sayida yayin okudum. Mide öz suyunda 8 ppm H2S gazi yapar diyen bir makaleyi su anda zihnimde canlandirdim ve daha düzinelerce makale biliyorum hepsi koku yapar diyor. Ama ben pek görmüyorum. Demekki ben yaniliyor olabilirim veya bana rast gelmemis olabilir.

Mide probleminin agiz kokusu yapmasi için yukaridaki mesajimda tasvir ettigim siddetli sikayetlerin meydana geldigi felaket tablosunun bulunuyor olmasi gerekir. Bu benim bireysel deneyim ve düsüncemdir, bazi tip yayinlari beni desteklemiyor olsa bile.

-M
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu