|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: gingivit-periodontit | |
Yazar | Mesaj |
nisa
Misafir |
Konu: gingivit-periodontit Gönderim Zamanı: 06-Aralık-2011 Saat 23:55 |
hocam,periodontitis ne demek?gingivitisle arasında ne gibi bir far var.
ve ikisinin oluşum şekli aynımıdır?
|
|
admin
Yönetici Kayıt Tarihi: 31-Aralık-2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10025 |
Gönderim Zamanı: 07-Aralık-2011 Saat 09:41 |
Dişetinin iltihabına gingivit denir. Periodonsiyum sağlamdır. Diş eti kanaması bu hastalığın en sadık beirtisidir. Gelişmiş toplumlaın %99.8 den fazlasında gingivit vardır.
Dişleri, kısacık minicik lifler ve kemik sarar. Bu örtüye periodonsiyum denir, iltihabına periodontit ismi verilir. Diş sallanması bu hastalığın en sadık belirtisidir Gingivit artınca ve eskiyince periodontite dönüşür. İki hastalık arasında keskin bir sınır yoktur. |
|
bazenhissediyor
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2017 Saat 19:21 |
Murat hocam çürük olmuyan ve en fazla hafif yada orta seviye sararmış veya beyaz bir dişin elle dokunulunca biraz oynatılınca oynadığını hissetmemiz diş etiylemi ilgilidir dişlemi ilgili bi problemdir ve dahada ileriki evresi sallanması zayıflaması ve düşmesini nasıl engelliyebiliriz? saygılar sağolun hocam
Düzenleyen aydinmur - 29-Ekim-2017 Saat 20:29 |
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2017 Saat 20:33 |
Dişi destekleyen kemiktir.
Bir dişin sallanması demek, o dişi saran kemik dokusunun çözülerek uzaklaştığı, azaldığı, gevşediği anlamına gelir. Elinizle sallarsanız bu sallantı artar. Eğer çarpışma geçirmediyseniz ve sallanan dişinizi tek başına ilgilendiren bir problem yaşamadıysanız; büyük sıklıkla bakteri plağı, az , kısa veya yumuşak fırça(lama) sebebiyle meydana gelir. Önce hekiminize bir görününüz sonra Böyle fırçalayınız: http://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html |
|
bazenhissediyor
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2017 Saat 09:35 |
teşekkür ederim , konferanslarınızın toplum üzerinde faydalı ve olumlu etkiler oluşturmasını ve bu hastalığı sanırım Türkiyede ilk ve ciddi biçimde çözmek üzerine adımlar atan siz Murat AYDIN bu hastalığın ilk ciddi anlamda üzerinde çalışmalar ve uğraşlar gösteriyen tıp adamı olarakta tarihte herzaman yer alıcağınızı düşünüyorum , başarılar diliyorum saygıdeğer hocam. |
|
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..
|
|
marln
Üye Kayıt Tarihi: 16-Aralık-2015 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
Gönderim Zamanı: 03-Kasım-2017 Saat 16:00 |
Hocam mersin universitesinde hic konferans yaptinizmi.yapmadiysaniz lutfen yapin.oraya gelirseniz beni muayene edermisiniz.ben orada ogrenciyim ve adanaya geemiyorum :(
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|