|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
gizemmmm
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2013 Saat 23:47 |
|
Hocam benim sorum size olacakti birincisi; bagirsaklardaki herhangi bir bakteri,gaz vs koku yapar mi ikinciside eger yaparsa yani bagirsaktan kaynakli bir koku varda kolonoskopiden baska bagirsaklara baktirma yonetemi var mi ?
Simdiden tesekkurler.. |
||
![]() |
||
Helicobacter
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Subat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
|
sorunuzla ilgili olarak, bu konu daha önce gündeme gelmisti. arama seçeneklerini kullanarak bulabilrsiniz.
|
||
![]() |
||
gizemmmm
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bir cok konu var ama mobilden takip etmem cok zor oluyor..
|
||
![]() |
||
delux
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Subat-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
|
%90 nimizin agizinin diski gibi kokmasinin sebebi bagirsaklar arkadaslar bunun farkinda bile degil cogumuz malesef :( hepimizin doktora gidip ayri ayri bilgiler elde etmesi gerekiyor,sali gunu randevu aldim tek tek dolasicam doktorlari cozene kadar bu olayi, bugune kadar hep mide veyahut kbb uzerine odaklandim ama deyil hic biri deyil 3 senedir burada uygulamadigimiz yontem kalmadi bircogumuzda yorulduk artik farkindayim ama pes etmek yok!!! bagirsaklara odaklanmamiz gerekiyor,en basitinden birkac gun hayatinizdan sekeri,hamur islerini,gazli icecekleri cikartin gunde 2 litre su icmeye calisin haftada 3 gun gun yuruyus yapin, , kokunun azaldigini goruceksiniz gecmesede,arkadasimiz aclik yontemiyle kurtulmus onun adina cok sevindim saygi duyuyorum,ama bu isin ilimi yontemi tedavisi mutlak olmali,ulkemizdeki doktorlarin bircogunun bilgisiz oldugunu bilsemde pes etmicem,olayi cozersem bu forumdaki bir cok arkdasimizin yuzunu guldurucem insallah pes etmeyin arkadaslar.
bazilarimizin kokusu 1 metreden hissedilir,bazilarimizinki 20 30 cm mesafeden,kokunun 1 2 metreye ulasdigini soyleyen arkadaslar sigara cay,kahve,nescafe kunefe baklava yogun serbetli tatlilar beyaz ekmek,hamur isi seyleri surekli yiyerek var olan kokularini getirebilecekleri en son noktaya ulastiriyor ve malesef bunun farkinda bile deyil bir cogumuz,kafanizi cok yormayin arkadaslar ozellikle !!!!!!!! agizinin diski gibi!!!! koktugunu size soyleyen varsa lutfen bir araya gelelim ve bilgilerimizi paylasalim burada kimsenin masal dinlemeye gucu kalmadi... |
||
![]() |
||
denizedogru
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Eylül-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
|
Siz diyet yapmaya devam edin arkadaslar. Sekeri hamuru çikardik, ot mu yiyecegiz ömrümüzün sonuna kadar?
|
||
![]() |
||
delux
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Subat-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
|
biz aclik diyeti yapmiyoruz :) seker olsun hamur olsun bunlar zaten zararli seyler,diyet i en azindan deneyin birkac gunden birsey kaybetmessiniz diyeti yapinca hersey super olucak diyende yok zaten size sadece bir azalma goruceksiniz bundan sonrasi bagirsaklarizdaki yararli bakterleri zararlari bakterilerin sayisindan cogaltmak bunu da probiyotik takviyesi ve dengeli diyet ile yapicaz ingilizceniz var ise youtube da bir cok video var izleyin derim,3 senedir bu forumdayim denemedigim yontem kalmadi limon sarimsak kurunden tutunda akliniza ne geliyorsa,ama bu sefer yuzduk yuzduk kuyruguna geldik az kaldi ve kim nederse desin umrumda degil ama bu forumdakierin %80 %90 bagirsak kaynakli ve bundan haberleri bile yok malasef...az kaldi yakin zamanda buradaki bir cok kisiye guzel haberler vericez
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
bu diyetçiler organize galiba yillar önceden üyelik alip bu günü beklemisler foruma darbe girisimi gibi birsey bu Bilimi reddediyorlar ilk çag insanlari gibi birseyleri savunuyorlar yani mesela benim düsünceme görede 60 kere tükürmek agiz kokusunu yok ediyor hadi yapin bakalim
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
Tükürme oruçlarini baslatiyorum arkadaslar günlük süt içeceksiniz 100ml geçmiyecek aksamlari 60 kez tüküreceksiniz 1 hafta bunu tekrarlayin sonra 2 gün dinlenin ardindan günes gözlügü takin ve bir plaja gidin sahilde yürüyün bakin görüceksiniz agzinizdaki sulanmanin artisi okadar articakki dogal yöntemlerle agiz kokunuz yok olacak ben denedim oldu sizde deneyin hadi yapin :D
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
bide Arkadaslar Arkadaslar okadar türk sitesi gezdim bu konu hakkinda pek bilgi edinemedim , gördügüm bi amerikan sitesinde dislerinizi firçalarsaniz agiz kokunuz gider yaziyodu bende firçaladim gitti bence sizde disinizi firçalayin ben yaptim denedim oldu :D
|
||
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
hocam gizemmmm adli arkadasin sorusuna veya benzerine muhtemelen yüzlerce defa cevap vermissinizdir ama bu konuyu yeni gördügüm için ve kritik önemli olan verebilceginiz cevabi verebilirseniz bizde faydalanmak isteriz sagolun
|
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bgirsaklarda 1 cm küpte 100000 taen bakteri normal ve saglikli brietlerde zaten mecburen vardir. 240 tan fazla bakteri ailesi burada yasar. Bu sebeple sordugunuz soruya yanit vermekte zorlaniyorum. Souyu söyle degistirebilirsek cevaplamak mümkün olabilir: Sindirim kanalinin her hangi bir bölgesinde beklenenden fazla bakteri faaliyeti bulunursa biz bunu koonoskoi disinda baska yöntemlerle anlayabilir miyiz? Evet anlayabilir. Nefeste hidrojen testi bu is içindir. Nefeste normal olarak <10 ppm H2 gazi bulunur. <20 ppm seviyesine kadar bulunmasi tolere edilir. Açlik nefes gazlarinda >20 ppm H2 gazi bagirsakta bakteri yükünün arttigini veya bir seylerin sindirilemedigini veya emilemedigini veya kalin bagirsaktan ince bagirsaga kaçak oldugunu veya Celiac hastaligini veya disakkarit intoleransini veya bagirsakta asiri bakteri üremesi bulundugunu veya pankreas enzim eksikligini gösterebilir. H2 gaz ölçümü yukarida belirttigim sekilde statik kosullarda yapilabilecegi gibi meydan okuma testi olarak da yapilabilir. Bireyin <10 ppm H2 gazi bulundugu ölçüldükten sonra 1 bardak disakkarit içirilir 15 dakika araliklarla nefeste H2 gazi yoklanir, izlenir, degerlendirilir. -M |
||
![]() |
||
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
|
UZUN ZAMANDIR GRUBA GIRMIYORDUM BIR BAKAYIM DEDIM AMA GÖRDÜGÜM KADARIYLA HALA KISIR DÖNGÜ DEVAM EDIYOR. BAKIS AÇINIZI DEGISTIRIN ARKADASLAR.. ÖMÜR BOYU OTLA MI BESLENECEGIM DIYECEK KADAR CAHIL OLMAYIN.. BEN SU AN DIYET YAPIYORUM TABI BUNUN YANINDA TAKVIYE DE ALIYORUM.. SÜREÇ TAM BITMEDIGI IÇIN AYRINTILARI YAZMIYORUM. SU AN KOKU ÇOK AZALDI.. HERKESIN SORUNU FARKLIDIR AMA ASIL PROBLEM SINDIRIM YAPAMIYORUZ EGER SINDIRIMINIZI DÜZELTIRSENIZ BU IS OLUYOR.. YEMEKLERDEN YARIM SAAT ÖNCE SU IÇMEK VE YEMEKTEN 2,5 SAAT SONRA SU IÇMEK SINDIRIME ÇOK IYI GELIYOR.. NEYSE BEN BURAYA ADANALI IÇIN GELMISTIM ONUNLA ILGILI BIRSEYLER BULDUM ESKI NICKI BUYDU YENI NICKI NE BILMIYORUM. GÖRÜRSE BANA ULASSIN..
|
||
![]() |
||
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
|
BIR DE SU VAR SAKIN MUCIZE BEKLEMEYIN.. SU ÜRÜNÜ KULLANDIM GEÇTI BU ÜRÜNÜ KULLANDIM DIYENLERE ITIBAR ETMEYIN. TEK BIR ÜRÜNLE GEÇSEYDI EGER HERKES IYILESIRDI.. BU ÇOK BILINMEYENLI BIR DENKLEM.. ÇOK FAZLA SEYI DÜZELTMENIZ LAZIM.. HERKESIN SORUNUN KAYNAGI FARKLIDIR AMA ARTIK BEN SADECE KOKU OLARAK BAKMIYORUM. BUNUN DISINDA DA BIR ÇOK RAHATSIZLIGIM VARMIS MEGER DE BEN HASTALIK OLARAK GÖRMEMISIM.. BU ARADA DIYETTE SADECE OT YOK.. ASLINDA SAGLIKLI BESLENME VAR.. SEKER VE UNU TAMAMEN HAYATINIZDAN ÇIKARIYORSUNUZ GERI KALAN YIYECEKLERDE KISIYE GÖR DEGISIYOR BUNU KENDINIZ KESFETMELISINIZ.. MESELA BROKOLI SAGLIKLI BIR YIYECEK AMA BENDE HASHIMATO VAR BANA DOKUNUYOR.. EV YAPIMI YOGURT SAGLIKLI AMA BANA DOKUNUYOR SÜT VE SÜT ÜRÜNLERI.. ISPANAK SAGLIKLI AMA HISTAMIN INTOLERANSIM VAR DOKUNUYOR VS VS.. KENDI BASINA BU ISI YÜRÜTMEK ÇOK ZOR.. DIE OFFLAR AGIR GEÇIYOR ÇÜNKÜ IYILESME KRIZLERI YANI.. AMA SU AN BIR ÇOK ARKADASTAN YARDIM ALIYORUM.. SIZE BIR SEY DAHA SÖYLEYEYIM.. BENIM GIBI UZUN YILLARDIR EN AZ 10 SENE.. KOKUSU OLAN IKI ARKADAS BU DIYETLE KOKUDAN TAMAMAEN KURTULDU.. AMA UZUN BIR SÜREÇ.. BAGIRSAGIN KENDINI ONARMASI 2 SENE SÜRÜYOR.. AMA BU DIYET KISIYE GÖRE 7-8 AYDA BITIYOR 3 AYDA BITEN DE VAR.. SONRA YASAK OLAN GIDALARI VÜCUDA YAVAS YAVAS TANITIYORSUNUZ DOKUNUYOR MU DIYE.. SU AN IKI ARKADASTA ISTEDIGI HER SEYI YIYEBILIR AMA YEMIYOR TEKRAR BAGIRSAK FLORASINI BOZMAMAK IÇIN SADECE DAHA SAGLIKLI BESLENIYOR.. MESELA BEYAZ EKMEK YERINE EKSI MAYALI SIYEZ UNUNDAN YAPILMIS EKMEK YIYOR GIBI.. SIZDEKI SORUN MIDE YADA BAGIRSAK OLMAYABILIR AMA BAKIS AÇINIZI DEGISTIRIN LÜTFEN ÇOK YÖNLÜ BAKIN OLAYA.. VE ASLA MUCIZE BEKLEMEYIN.. BIR DE EVIAN VARDI GRUPTA ESKI ARKADASLARDAN O IYILESTI MI? ÇOK MERAK EDIYORUM..
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
bahse girerim , ( Hobi = Diyet hacamat cart curt hokus pkus ) ' unu bozmak istemem ama Hobi sonuçta bi ugrasi bunla ugrasarak mutlu olabilirsin bende mesela agiz kokum var insanlarla iletisim kuramiyorum bilgisayar oyunlariyla geçiriyorum vaktimi buda benim hobim Hobine çomak sokmakistemem Ahbap ama bahse girerim 2 yil degil 5 yil da yapsan diyeti birsey olmuyacak ben çünkü :D Diyet yaparak agiz kokusundan kurtulan görmedim Diyet yaparak zayifliyan gördüm.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
sifa
![]() ![]() ![]() |
|
Tamam sen agiz kokunla insanlardan uzak kalmaya ve anti sosyal olmaya devam et. Benim kokum çok azaldi su an rahatsiz edici düzeyde degil bu bir gercek su an ben bu gerçegi yasiyorum. Ayrica bu diyetin sadece zayiflama bazli oldugunu düsünmekte senin ne kadar cehalet içerisinde old gösteriyor. Sen bilirsin bununla yasamaya tabiki devam edebilirsin. Ben senin disindakilere sesleniyorum. Lütfen bakis acinizi degistirin. Bu konuyla ilgili yabanci makaleler türkçe makaleler okuyun. Depresyon okb hastalarinin bile tedavisi bagirsakta.. hipokrat " tüm hastaliklar bagirsaktan baslar " demistir. Bu arada sindirim sorununu düzeltmek için mide asidinizi artirmaniz lazim bunun için pepsin +betain hcl ihtiyaciniz var. Ben pepzan kullandim ve koku sifirlandi anladim ki sindirimde sikinti varmis elbette pepzanla yasamayacagim bunun için saglikli besleniyorum ve bagirsak enflamasyonunu bitirmeye çalisiyorum. Geçirgen bir bagirsaginiz varsa otoimmun hastaliklariniz çogalir bende ki gibi.. o yüzden vizyonunuzu genisletin diyorum.. mesela bende var olan hastaliklar ve rahatsizlari yazayim
- siskinlik hazimsizlik - asiri gaz - asiri usume - raynaud fenomeni - skleroderma - sedef - seboreik dermatit - hashimoto tiroidi - geniz akintisi - burun akintisi (sürekli ) - alerjik rinit - asiri saç dökülmesi - ayaklar damantar - vücutta kasinti - uykusuzluk - gece kabuslari, endise,kaygi - halsizlik yorgunluk - kabizlik Daha aklima gelmeyen bir sürü rahatsiz edici ama öldürmeyen hastalik mevcut.. bunlarin hepsiyle tek tek bas etmeye çalisamiyorsunuz ve akliniza bir soru geliyor.. bunlarin tek bir nedeni olmali ? Ve ben onu buldum.. Geçirgen bagirsak sendromu.. Lütfen bunu arastirin.. Bu konuda öncü doktorlar da var gitmedim ama giden duzelen insanlar da biliyorum. Tek basiniza çok kompleks bir tedavi ama biraz arastirmaci olursaniz durumu cozerseniz.. önce bagirsak temizlenir vücut toksimlerden arindirilir ki bu çok onemli takviye kullanmaniz sart yoksa vücuda yayilan toksinler siz de bas agrisi mide bulantisi gibi semptomlar olusturur.. Ben bunu yasadim en zor die offlarimdan biriydi.. o zaman takviye kullanmiyordum tamamen beslenmeyle olacagini düsünüyordum ama yanilmisim brisey daha ögrendim tajviyesiz olmaz.. b12 1000 d vit 100 olmali.. neyse sonra vücuttan zararli bakteriler mantarlar gittikten sonra bagirsagi faydali bakterilerle doldurmalisinjz o da probiyptik ve prebiyptik destegiyle olacak.. ve bu sirada geçirgen kisimlari kapatmak için de bol bol kollajen yuketmeniz lazim o da kemik suyunda var.. kemik suyu kelle paça çok çok icmeniz lazim hatta her gün bir bardak icmelisiniz.. aklkma geldikçe yaziyorum asla antibiyotik kullanmayin burda nidazol vs bahsedilmisti kullanmistik zamaninda bilincsizken çok zarar vermisim bunyeme daha da kötü oldu.. olayi anlamak zeki ve vizyonu genis insanlar için çok basit uygulamasi zor sadece.. Ama iyilesmek için insan herseyi yapmali.. oturup insanlar dan uzaklasmak yerine düsünmeli arastirmali.. BU arada Murat Hocam adanali size gelmisti muayene olmak için telefonu falan sizde varmi yada hala iletisim kuruyorsaniz ben iletisim bilgilerini alabilirsem çok memnun olurum. Onun durumuna kendimden daha çok uzuluyordum ne yapti iyilesebildi mi bilemiyorum.. Ama onunla konusmam lazimmm.. |
||
![]() |
||
denizedogru
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Eylül-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bu mu yani hepimiz geçirgen bagirsak sendromu yasiyoruz. Bunlar neden kaynaklaniyor açiklayayim. Burun etlerimin büyüdügünü, burun tikanikligi sebebinin bu oldugunu söyleyip tedavi edemeyen, alerjim oldugunu çözüm olmadigini söyleyen bazen baska sehir havasi iyi geliyor diyen doktorlar yüzünden bu arkadaslar farkli çözümler ariyor.
|
||
![]() |
||
BezginBetül
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
![]() ![]() ![]() |
|
Yazdiklarin mantikli sifa..Ama o yazdigin hastaliklar (Sedef, Skleroderma, Raynaud Sendromu) sende var mi gercekten? Yani hekimler tarafindan teshis konuldu mu? Hashimoto bende de var. Ayrica gecirgen Bagirsak da var 99%. Daha önce bu konuyla alakali yazmistim. "b12 1000 d vit 100 olmali" diye yazmissin. Bunu anlamadim. Yani 100'lük Vit D3 mü alinmali? Ben 10 günde bir 20.000 aliyorum. Ama okudugum makalekerde VitD'yi dogal besin yoluyla almanin daha verimli olacagini yazmisti bir hekim. Mesela balik yagiyla. Yazdigin takviyelere VitC ve Magnezyumu da eklemek mantikli. Et suyu (Kolajen) konusunu bilmiyordum, yeni bir sey ögrenmis oldum. Pre ve probiyotik döneminde Ozovit isimli ilacin da faydasi var. Bagirsakta oksijen salgiliyor ve anaerob bakterileri öldürüyor. Toplamda yazdiklarin mantikli. Benden taraf kocaman bir tesekkür bu bilgiler icin. Arada bir durum güncellemesi icin giris yaparsan sevinirim. |
||
![]() |
||
BezginBetül
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
![]() ![]() ![]() |
|
Not: özel mesaj yazdim ama gitmiyor. Sayfada problem varmis.
Rica etsem, incelikli olarak kronolojik bilgi verir misin sifa? Ne ile basladin, ne yaptin, ne aldin, hangi süre ile? Zahmet olacak, ama cok yardimci olursun inan. |
||
![]() |
||
sifa
![]() ![]() ![]() |
|
D vit degerinden bahsetmek istemistim. Yani kan testi sonucunda d vit degerin 100, B12 degerin 1000 olmali.. Evet magnezyum ve c vit de aliyorum ama yazmamisim. VE b6 da aliyorum.. b6 ve c vit almam lazim tiroid den dolayi bu degerlerin yüksek olmasi gerekiyor.. Evet yazdigim hastaliklarin hepsi bende var ve doktor tarafindan teshis konuldu ama zaten iyilesmedi hiçbiri. Bunlar dönemsel hastaliklar mesela raynaud fenomeni çok üsüdügümde ve stres altinda kaldigimda beliriyor ellerim ayaklarim kasiliyor ve hissetmiyorum.. Ve ayrica çok üsüdügümü yazmayi da unutmusum.. su an havalar çok iyi ama ben donuyorum.. iste o kadar çok ki aslinda bunlar ama malesef biz ilerleyince görüyoruz.. üsüme demir eksikliginden bu arada mineral eksikligi de var ben de.. bunun için dogal tahin tüketiyorum ama dogal olacak yerli susam tohumundan vs.. ekstra takviye de zamanla artik.. sana özel den mesaj attim diger ayrintilari oradan konusuruz.
|
||
![]() |
||
pardon
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
|
bagirsak kurdu testlerde görülmeyebiliyormus bi vidyoda izledim tesadüfen asagidaki beslenme konulu linkten bakabilirsiniz.d vitamini ve demir eksikligi depresyon görülebiliyormus. bu sindirim sistemiyle ilgili agiz kokusuyla da ilgili olabilir.internette bununla ilgili ketrax diye bi ilaç buldum alip deniycem sanirim.çünkü belirtiler bende var.
https://www.youtube.com/watch?v=Vdl2xFjvsXA |
||
![]() |
||
Akyildiz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05-Mart-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
|
herkese saglikli günler dilerim. bende forumdaki birçok muzdarip üyeden biriyim. en son çare olarak internetten bagirsak parazit temizleyici bir ürünü denemek istedim. ise de yaradi. yaptigim tüm basvurular ve arastirmalar bagirsaktan kaynaklanan bir agiz kokusuna sahip oldugumu gösteriyordum. arkadaslar bagirsak bakterilerine yada bagirsak mantarina iyi gelen ne varsa kullandim. elma sirkesi lahana tursusu, gaz sökücü ilaçlar, bagirsak bosaltici ilaçlar, disçi, genel cerrah, gastroenteroloji uzmani, özel doktorlar vs vs vs... bendeki durumun açilimi sudur : kahve, çay, asitli içecekler, tatli gibi gidalar kokuyu tetikliyordu. burdan yola çikarak agiz kokusu degilde nefes kokusu oldugunu her zaman düsünmüstüm...
yaptigim arastirma ve testlerden sonra anladim ki bagirsak mantar üretiyor ve bunu vücuda yayiyor. ne yaparsaniz yapin bunu basit bir yöntemle ekarte etme sansina sahip degilsiniz. istikrarli ve saglikli bir diyet. iyi bir gastroenteroloji uzmani esliginde hassas testler ve ilaç tedavisi kesin gerekli. okudugum makaleler ve konustugum doktorlardan elde ettigim çikarimlar, forumumuzdan okudugum paylasimlar ile kendi çabalarimla ulastigim sonuç bende bagirsak mantari var ve bunu en kisa zamanda tedavi ettirmem gerekiyor. internetten satin aldigim bir parazit temizleyici ise yaradi. demek ki benim güvenilir bir tip uzmani esliginde kendimi tedavi ettirmem gerekiyor. yasadigim sorun sadece agiz kokusu degil. vücutta ve saçta asiri yaglanma, halsizlik, uyku düzensizligi, odaklanamama, huzursuz bacak sendromu, kasiklarda kasinti, mevsim degisikliklerinde vücutta enteresan reaksiyonlar, ereksiyon sorunu, vücut isi dengesizligi vs. okudugum makalelerde bagirsak mantarinin belirtileri tamamen bunlardan ibaret. benim forum sakinlerine tavsiyem bagirsak mantarini kulak arkasi etmeyin derim. ben birçok yöntem denedim. hepsi geçici çözümdü. eminim ki bagirsaklarimla alakali bir problem var ve bunun üstüne gitmem gerekiyor... saglikli günler arkadaslar. umarim bir gün bundan tamamen kurtuluruz... saygilar. |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Kesinlikle katiliyorum. Sikayetlerimiz yüzde 90 ayni bende bagirsak kaynakli olduguna eminim. Bagirsak parazitleri için kullandigim. Ok sey ise yaradi ama kisa sürdü. Doktora gittigimde tahlil yapiliyor ve bir sey çikmiyor. Hal böyle olunca drlarda yardimci olmuyor ya da olamiyor. Siz tibbi açidan nasil üzerine gitmeyi düsünüyorsunuz. Bir de kullandiniz ürün hangisiydi sadece fikir olsun diye soruyorum. Çünkü benim de kullanmisligim oldu
|
||
![]() |
||
Akyildiz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05-Mart-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
|
bagirsak mantarina odaklanin arkadaslar. antibiyotik kullandigindan geçiyorsa, ilaci biraktiginda koku geri geliyorsa. büyük ihtimal bagirsagin üretip vücuda yaydigi mantarlardan muzdaripsin.
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Ya doktora gidip ben bagirsak mantarindan süpheleniyorum deyince bir çözümü olabilecek mi acaba inanin umutsuz bir merak içindeyim. Lütfen gelismeleri bizimle paylasin. Please
|
||
![]() |
||
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
|
Geçenler eski komsumuzun bagirsak delinmesi sonucu zehirlendigini duydum bunu duyunca adaminda nefesinin koktugunu hatirladim tip4 ile bagirsaklar arasinda bir iliski var kaynak orasi gibi bizimde sikintimiz büyük ihtimalle bagirsaklar Murat hocam nasil bir hastalik bagirsak kaynakli tip4 kokusu yapar acaba bilginiz varmi
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Soru için tesekkür ederim Bu makalenin 12 inci sayfasinda hastaliklarin tablosunu verdim: http://www.drmurataydin.com/agiz-kokusunu-anlamak-siniflamak.pdf |
||
![]() |
||
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam tesekkürler çok faydali bir Makale bir sorum daha olacak ordaki gazlarin kokusunu bilmedigim için diski kokusu hangi gaz sinifina giriyor
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bireyin kokunun neye benzettigi teshise götürmez. mesela siz bir kokuya diski kokusu dersiniz. Ben çöplük kokusu derim. Ahmet bey idrar kokusuna benzetir. Ayse hanim fare ölüsü kokusuna benzetir. Koku algisi bireyseldir. Tamamen kisiye özeldir. Bu sebeple kokunun neye benzediginin sifir önemi vardir. -M |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar bir tavsiyem olacak ben çok faydasini gördüm iki hafta oldu her sey süper insallah uzun vadede sonuç alirim. Bagirsak kaynakli olduguna inananlar unlu ve sekerli mamüllerden uzak dursun. Ben ekmek bile yemiyorum sanirim candida mantari yapiyor kokuyu
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam bu konuda fikriniz önemli? Candida mantari varmidir varsa nedir? benimde anlam veremedigim sekilde karnimda siskinlik var daha yasim genç geneldede o siskinlik varken agzimda kötü bir koku hissediyorum ama nefes kokusu gibi sanki agiz degilde? ne yapacagiz artk biktik |
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
bu konuda çok sayida baslik açilidi forumda arama yapiniz. Kandida mantari ile agiz kokusu arasinda hiç bir iliski bulunmamaktadir. Hiç bir diyet yapmayiniz. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Ah Murat hocam ah nedeni bilsek de önlemeye çalissak keske genelde Murat hocam söyle bi durum yasiyorum sizin çalisma ve arastirmalarinizda böyle birseye rastladinizmi veya bu neye isaret olabilir bir fikriniz varmi çok merak ediyorum , Agzim kapali bir sekilde burnumdan nefes alip burnumdan geri nefesimi verirken kötü koku hissediyorum yani o hissettigim koku sanirim benim karsiya verdigim koku buradan ne anlamaliyim? |
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Koku adaciklari. Ben bunlara Koku adaciklari (izohal) adini verdim. Yeni agiz kokusu kitabimda yayinlayacagim. Kokulu hava kütlesi adacik seklinde disari atilir. Yogun ise asagi, hafif ise yukari dogru devinerek bozunur ve kaybolur. Bu süre uzun (saniyeler) olabilir. Eger birey verdigi nefesi yeniden koklarsa bu sirada önceki nefesi ile disari verdigi koku adacgini yakalayip onu koklayabilir ve koku duyabilir. Namaz kilan bireyler bazen bu sekilde yakiniyorlar. Rükudan kalkip yeniden egildigimde kendi agiz kokumu duyarim diyorlar. Haklilar. Basi asagida verdigi nefeste koku adaciklari asili kalir. Kisa süre sonra ayni noktaya egildiginde koklamis olur. Bu olay hiç bir hastaligi isaret etmez. Agiz kokusu modellemesidir. Izohal adaciklari. |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Tesekkür ederim bilgilendirmeniz için Murat hocam , peki hocam ben genelde kabizlik problemi yasiyan biriyim ve lavabo ihtiyacimi ortalama olarak 4 5 günde iyi zamanlarimda 1 2 3 günde daha kötüz amanlarda 6 gün ve 1 haftayi buldugu oluyor diski testi veremiyorum çünkü dedigim gibi genelde kabiz gibiyim ne yapmaliyim ne önerirsiniz bu testi yapmam çok önemlimidir mesela 3 gün art arda verin diyorsunu siz ama günlük yapamiyorum o halde ne yapabilirim bu konuda çok konustuk ama hem yeni gelenler vardir biraz aydinlatabilirseniz sevinirim ,saygilar. |
||
![]() |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Tekrar merhaba hocam. Evet seker ve unlu mamülleri biraktiktan sonra agiz kokum geçti çok sükür. Belki tespitim hatali olabilir. Candida mantari degildir sebebi. Ama ne olabilir bu sartlarda sebep sizce murat hocam. Bu arada dün aksam çok az bir çatal dolusu tatli yedim beni aldi bir kasinti kolum karnim bacagim heryerim kasindi. Ne yapmaliyim sorunumun ne oldugunu bulmak için. Dipnot:çölyak degilim. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Kabizlik tek basina Tip 4 agiz kokusu sebebi olabiliyor. Baska bir sebebe ihtiyaciniz yok. Neden doktora gidip kabizligi tedavi ettirmiyorsunuz. -M |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Çok açik bir sekilde bir seylere alerjiniz oldugu belli. Yanilmiyorsam bu islere dahiliye-immünoloji bölümü bakiyor. Veya gastroenteroloji. Antigliadin antikor baktirdiniz mi ki Çölyak degilim dediniz. Kaç çikti? -M |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
izohal adaciklarinin çizimi |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Bundan 4 yil önce yapilmisti test bana o zaman çölyak olmadigimi söylemisti doktor. Dahiliye doktoruydu. Degerini hatirlamiyorum. Tekrar test yaptirmak gerekir mi |
||
![]() |
||
Chiko
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Nisan-2018 Konum: Erzincan Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar oncelikle burunda kemik egriligi,reflü,geniz akintisi,sindirim sistemimde sorun ve bagirsakta sorunlarim vardi. Ben sirf bu bilgiyi paylasmak için üye oldum eger kokunun icerden geldigine inaniyorsaniz dediklerimi uygulayin oncelikle olay gokcek iksir zencefil may,kordisep,mms plus ve sinirli ot diye bi set vardi cok arastirdim bu ibrahim gokcek denen adami gercekten bana guven vermiyordu ya denemekten ne kaybederim dedim ve inanin hayatimin en mukemmel günlerini yasiyorum insallah sonuc basarili oluxak yaklasik 2 gündür kullaniyorum bu urünleri vallada billada agiz kokusunun %90 gitmis durumda hiç gelmiyo inanamiyorum dilimdeki o sari tabaka yok olmus durumda kullandigim vakitleride bagirsagim ve midem fena halde agriyordu lakin zafer kacinilmazsa cekilen cile kutsaldir sonuc olarak arkadaslar ben suna inaniyorum bagirsak mantari yada herneyse artik onun olusturdugu koku su anda yok ve hicte geri gelicek gibi durmuyo yaklasik 7 yildir agiz kokusu vardi hala inanamiyorum gittigine nidazol felan kullandigimde gecici gidiyordu geri geliyordu lakin bu ürünü herhalde en az garanti olsun diye bi kac ay kullanicam size tavsiyem bisey kaybetmezsiniz arastirin ve basarin arkadaslar ben pazarlamaci degil reklamci hic degil sizin gibi siradan bi magdurum allah yardimxiniz olsun
|
||
![]() |
||
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |