Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bunlari biliyor muydunuz?
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bunlari biliyor muydunuz?
Mesaj icon Konu: Hak Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: Hak
    Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2013 Saat 12:53
Yurt disinda bir kurum (veya kurulus) agiz kokusu hastalarinin belirli haklari bulundugunu, bazi insani haklarini alabilmek için milletvekillerinin bir seyler yapmasini istemek üzere örgütleniyor

Diyorlar ki:
- bizim agiz kokumuz tedavi edilemeyen hastalik sinifina girer
- Is gücü kaybimiz vardir
- Sakatlik indirimi isteriz
- özürlü avantajlarindan yararlanmak isteriz
- bizi bilgilendirilme hakkimiz vardir
- bizim egitilmemiz gerekir
- ücretsiz ilaç isteriz
- bizden anlayan doktorlar isteriz
- bu konuya özellesmis cihazlarla donatilmis klinik isteriz

Bu isteklerini milletvekillerine eposta ve mektup ile bildiriyorlar.

Birden aklima geldi. Böyle bir örgütlenme bizim ülkemizde nasil olur acaba?
-M
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2013 Saat 16:10
Çok güzel olur hocam tabi ki. Insan ne zaman sesini çikarirsa o zaman duyulur anlasilir. Yalniz bizim kamuoyuna çikma cesaretimiz yurt disindakiler kadar yüksek midir bilemiyorum.
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Kasim-2013 Saat 23:45
Hocam selamlar,

Avrupanin 100 yil gerisindeyken, bu tarz bir hakkin alinmasi sanirim bizim iiçin ütopya olurdu.

Diger düsüncem bu tarz bir talep, zaten yeterince aci çeken bu hastalik grubunun desifre olmasi ve daha kötü hissetmesine yol açmaz mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2013 Saat 10:46
Yani evet haklisiniz.
Fakat dünyada böyle bir olusum var, böyle bir organizasyon var. Demekki kimliklerini gizlemiyorlar diye anliyorum.

Öte yandan, ülkemizde tiroid vakfi, böbrek vakfi, sedef hastaligi dernegi, spondilit hastalari dernegi, Alzeheimer hastalari dernegi var. Agiz kokusu için yok.
Isin bir de bu cephesi var.

Ülkemizde agiz kokusu için bir organizasyon bulunsaydi ne fayda saglanirdi? Bu sorunun cevabi önemlidir. Eger bir faydasi olmayacaksa bosuna kurcalamamak gerekir.
-M

IP
ornitop
Üye
Üye

Gönderilenler: 80
Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2013 Saat 14:54
Aydin hocam, geniz akintisi için Rusya'da sizin formülünüze benzer bir damla oldugundan bahsetmistiniz. Inceleme sansiniz oldu mu?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2013 Saat 16:14
Onu Hel ba ilacin genel müdürü söylemisti. Rusya'dan örnek getirecegini söylemisti. Ancak elime gelmedi.

Benim burun damlasi formülüme arge baslatmayi tasarlamisti ancak sanirim vakti olmadi

Kozmetik ruhsati ile basit bir burun damlasi formülü verdim. Hemen üretilebilecek bir sey olsun, etkili olani daha sonra çiksin diye konustuk. Henüz o da üretime girmedi. (Hiç birisi için 1 kurus ücret talep etmedim.)

Görüyorsunuz ben elimden geleni yaptim, yapmaya devam edecegim.
-M
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2013 Saat 21:48
Hocam çok tesekkürler. Burun damlasi konusunda ben de merakla sonucu bekleyenlerdenim...

Dernek konusuna gelirsek...Agiz kokusu benim için hayatimin merkezinde ve hayatimin tamamen karantinada olmasina neden olan bir hastalik oldu. Bir tür engelliden hiç farkli hissetmedim çogu zaman. Ancak bunu en yakinimdaki insanlara bile açamadim. Çünkü nasil olsa anlasilmayacagim ve bir yardimi da dokunmayacak, bu sadece beni daha da üzecek. Karsimdakinin bana acimasina neden olacak.

Diger hastaliklar gibi kolayca konusulabilecek minvalde bir rahatsizlik olmadi benim için. Bir an once kurtulmak için her an dua ediyorum. Bunu birileriyle paylasmak beni rahatlatmayacak çünkü kabullenemedim hiç. Alisamadim... Çok utanç verici bir benim için. O yüzden dernek açilsa da ben desifre edemem sanirim kendimi.
IP
tekyasayan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 20
Alıntı tekyasayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2018 Saat 21:19
Orjinalini yazan: aydinmur

Yurt disinda bir kurum (veya kurulus) agiz kokusu hastalarinin belirli haklari bulundugunu, bazi insani haklarini alabilmek için milletvekillerinin bir seyler yapmasini istemek üzere örgütleniyor

Diyorlar ki:
- bizim agiz kokumuz tedavi edilemeyen hastalik sinifina girer
- Is gücü kaybimiz vardir
- Sakatlik indirimi isteriz
- özürlü avantajlarindan yararlanmak isteriz
- bizi bilgilendirilme hakkimiz vardir
- bizim egitilmemiz gerekir
- ücretsiz ilaç isteriz
- bizden anlayan doktorlar isteriz
- bu konuya özellesmis cihazlarla donatilmis klinik isteriz

Bu isteklerini milletvekillerine eposta ve mektup ile bildiriyorlar.

Birden aklima geldi. Böyle bir örgütlenme bizim ülkemizde nasil olur acaba?
-M
Saygideger hocam mükemmel fikir.Konunun tarihi geçmis ama belki yeniden bir kivilcim olabilir.
        %100 engelli hayati yasiyoruz.
Kendim dag basinda maden ocaginda tek kullanilmasi gereken sondaj makinasi kullaniyorum.Zamanimin,insanlarin anormal görecekleri kadar büyük bi kismini yalniz yasayarak geciriyorum.

24 yillik mücadele ve tedavi arayisi hayatimin ilk 15 senesi sonunda sizofreni belirtileri ,duygulanim algilanim bozukluklari ,idrak etme ,kavrama ,anlama ve anlatma bozukluklari ,suur ve bilinç bulanikligi gibi rahatsizliklar olustu.Insanlardan iyice uzaklastiktan sonra üniversiteyi birakip maden ocaklarinda çalismaya basladiktan sonra kendimi yikmak harap etmek yerine toparlamaya çalistim.
           Hocam gerçekten ben bi sekilde bunca yil sonra hayatimi zor da olsa düzene koymaya "çalismaya çalisiyorum ",ya genç arkadaslar lise üniversite çaginda 10 larca genç kardesimiz izdiraplar icindeler eminim .Sürekli,siddetli nefes problemi yüzünden Okullarini birakmayi düsünenler,karanliklar içinde izdiraplar çekenler var çünkü ben en siddetlisini yasadim biliyorum.Bu hastalik kanserdende siddetli çünkü kanserin bile tedavisi bulundu.Anlatilamama ifade edilememe sikintisi da yok.Okul zamanlarimda insanlarin yaninda bulunmak zorunda kaldigimda nefesini tutarak ve en az seviyede alip vererek dururdum firsat bulunca da kacardim. bu hastalik sebebiyle üniversiteyi biramak zorunda kaldim.

Hayatin temellerinden olan aile ,arkadas,is,ev, evlilik gibi yasanti bölümlerimizin bazilarimizda bir kismi bazilarimizda tamami bozuk durumda yada calismak ki meslegini icra edemeyen yakin insan iliskileri problemi yüzünden çalismayip üzüntüsünden hastalanan bunalimdan dertten intihari dahi düsünen insanlar var.
Rapor ile hastaligi sabitlenebilen benim gibi arkadaslarimiza yine rapor ile tedavi edildigimiz belirlenene kadar bazi özel tedavi ortamlari olusturulabilir ve ihtiyaci olan arkadaslara maddi destek saglanabilir .Bu fikirleri çogaltarak vicdani insafi olan yetkililer bulup görüsebilirsek olagan üstü güzel bir durum olacagi kesin.

Tabi aklima geldi de
Kanunen nefes kokusu bosanma sebebi sayiliyor yaptiklari hatayi anlayip utanip degistirmediler se eger.Tedavi için ön ayak olacakken insanlari yasatacakken , 2bin yil önceki gibi fisleyip tasa tutuyor bazi vicdansizlar.

Bunca cildis çigliklarini nasil yetkililere duyuracagiz.

Özel bir arastirma merkezi kurulsa ve özel bir ekip olusturulsa bu tedavi edilemeyen nefes kokusuna karsi,herhalde hepimizin tek hayali en önemli istegi bu olurdu diye düsünüyorum.
Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim mücrim gibi baktikça istikbalime
IP
tekyasayan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı tekyasayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2018 Saat 08:29
Orjinalini yazan: effect

Hocam selamlar,

Avrupanin 100 yil gerisindeyken, bu tarz bir hakkin alinmasi sanirim bizim iiçin ütopya olurdu.

Diger düsüncem bu tarz bir talep, zaten yeterince aci çeken bu hastalik grubunun desifre olmasi ve daha kötü hissetmesine yol açmaz mi?

Tedaviye kavusmus gönüllü arkadaslardan,ön planda sorumluluk üstlenebilecek cesarette,hizmet askinda(forumumuzda ve disarida bu hastaliktan izdirap çekip kahrolan biçare gönüllerin dualarini kazanacak bahtiyar insanlar) özellikle doktor(!)
,Ögretmen ,avukat gibi...abilerimiz ,ablalalarimiz,yasit yada kardeslerimiz elbette çikacaktir.Hassasiyeti olanlarimizin özel bilgileri çok basit bi sekilde gizli tutulabilir.Saglik bakanligi bu hastaliga daha yumusak bir isim bulsa çok gerekli bi karar olur.

Aklima gelenleri yazmaya çalistim sizlerin daha güzel ve konuyu gelistirici fikirler yazacaginizi düsünüyorum.Aslinda daha belirgin fark edilebilir olmasi için bu konunun belki de yeni bi baslik altinda açilmasi daha iyi olurdu.

IP
tekyasayan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı tekyasayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2018 Saat 10:04
Benim olaganüstü bi sekilde görmek istedigim,bu hastaligi A dan Zye arastiran özel bir hastane, klinik yada baska bi yer kurulmasi.%100 eminim bu hastaliga özel hassasiyetle yaklasan Adan Zye tetkikini analizlerini yapan bir kurumda yarimizdan fazlamiz kesin tedaviye kavusuruz insallah. Bu hastaliga odakli bi kurumun olmadigi bu sistemde ruh hastaliklari sahibi olmanin disinda olumlu güzel bi sonuç alma ihtimali %1 le %5 arasinda ,

26 senemde son 2,3sene hariç bazi doktorlarin verdigi kararlarin mahkûmiyet ini yasadim,karsilastigim doktorlarin çogu nefes kokusununun geçici oldugu disinda bi bilgiye sahip degildi .Alismislar yaz gönder yaz gönder.B enim rahatsizligim 4yada 5 kaynakli
Sinüzitin yok dediler (belli araliklarla kokulu sivi geliyodu,agri sizi hiçbir sikayetim yoktu)israrla tomografi çektirdim kronik sinüzit çikti sinüs kanallarinda darlik vardi bu yüzden kanal genisletme ameliyati oldum.Ameliyatlik bi duruma,sürekli akintin ve agrin sancin yoksa sinüzitin var diyemeyiz demisti eski zamanlarda gittigim doktorlar.

Bademcik ,burun tikanikligi açma(deviasyon) ,sinüs kanal genisletme ameliyatlari Mide icin endoskopi tedavisi bazen israar ederek bazen özel durumlari anlatip zorla yaptirmak zorunda kaldim
A dan Zye arastiran özel bir hastane, klinik yada baska bi yer kurulmasi olmazsa olmaz bi mesele

...sistemde gecmeyen nefes kokusu üzerine bi ögreti bi bilgi yokki doktorlar dogal olarak kitaptan ögrendiklerini uyguluyolar .

Makam mevki sahibi bu ve diger birçok sikintilarimizi giderecek irade,söz sahipleri neredesiniz !!!!!!!!!!

Elleri öpülesi;gözlerindeki isikla, yüzlerindeki tebessümle,dillerindeki tat ile daha ilaç kullanmadan insanlara Sifa veren inanç sahibi hanimefendi ,beyefendi doktorlarimiz da var onlari her zaman tenzih ediyoruz,forumdaki arkadaslarimizin da belirttikleri gibi(!)konumuzun disinda tutuyoruz.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu