Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: dilin rengi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
denizimmi
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı denizimmi Cevaplabullet Konu: dilin rengi
    Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2012 Saat 05:05
sayin hocam, benim dilim dil kökünden baslayan dilimin ortasina kadar gelen koyu sarimtrak renkte. çinkolu dis macunu ve cinkolu sakizlari kullaniyorum fakat geçici çözümler oluyor malesef benim için.oksijenli suyla agzimi  gargara yaptiktan sonra pamukla temizliyorum. geniz akintim vardi bununla ilgili doktora gittim agzimin koktugunu söyledim, alerjik nezle gibi gözüküyor dedi. verdigi ilaçla geniz akintim azaldi fakat agiz kokum devam ediyor. parmagimi dil sirtima degdirdigimde 15-20 saniye bekledikten sonra kokluyorum koku dil sirtimda. ne önerirsiniz .cevabiniz için simdiden çok tesekkür ederim.
Allah herkese acil sifalar versin ...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2012 Saat 20:25
Dilinizi firçalayin. Parmaginizi sokup koklamayin.
IP
rasitcalik
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı rasitcalik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2012 Saat 15:23
kulaginizda veya vucudunuzun herhangi bir bolgesinde iltihaplanma olup olmadigini kontrol ettirmenizi varsa tedavi ettirmenizi oneririm. ayni sorun bende vardi. kulak iltihabimi ortadan kaldirici ilaclar kullaninca gecti. yillarca devasini aradigim derdin sifasi ummadigim yerden cikti. agiz hijyeninide maksimum yapmak gerekiyor ki, koku kaynagi kurutulunca agiz kokusu dislerden falan devam etmesin. bende hem koku kaynagi hem protezler hem dil koku yapiyordu. kaynagi yokedince dildeki ve protezlerdeki devam ediyordu. o zaman isin icinden cikmak zor oluyor. acil sifalar dilerim.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2012 Saat 21:39
oksijenli suyla agzinizi mi gargaraliyorsunuz? zararli olmaz mi ? ilk defa duyuyuorum, çok sasirdim.

Orjinalini yazan: denizimmi

sayin hocam, benim dilim dil kökünden baslayan dilimin ortasina kadar gelen koyu sarimtrak renkte. çinkolu dis macunu ve cinkolu sakizlari kullaniyorum fakat geçici çözümler oluyor malesef benim için.oksijenli suyla agzimi  gargara yaptiktan sonra pamukla temizliyorum. geniz akintim vardi bununla ilgili doktora gittim agzimin koktugunu söyledim, alerjik nezle gibi gözüküyor dedi. verdigi ilaçla geniz akintim azaldi fakat agiz kokum devam ediyor. parmagimi dil sirtima degdirdigimde 15-20 saniye bekledikten sonra kokluyorum koku dil sirtimda. ne önerirsiniz .cevabiniz için simdiden çok tesekkür ederim.
IP
Josephine
Üye
Üye

Gönderilenler: 72
Alıntı Josephine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2013 Saat 00:19
Orjinalini yazan: Misafir

oksijenli suyla agzinizi mi gargaraliyorsunuz? zararli olmaz mi ? ilk defa duyuyuorum, çok sasirdim.

Orjinalini yazan: denizimmi

zarari oluyor mu ? peki uzun vadede ?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Agustos-2013 Saat 22:21
Dildeki beyazlik için cildiyeye giden var mi?
IP
Harbiyelii
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Harbiyelii Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2018 Saat 16:32
Merhaba dilde sari pas tabakasinin koktugunu düsünenler burda mi ben de öyle düsünüyorum mesela dilimin arka yarisi sari tabaka ile kapli ve orasi diski gibi kokuyor ön yarisi ise normal renkte ve orada herhangi bir koku yok daha önce sorunu buna benzer oluptq atlatan varsa cevaplasin lütfen
Mcy
IP
mryumurta
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı mryumurta Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2018 Saat 18:30
http://i.hizliresim.com/dv2krX.jpg
IP
tekyasayan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 20
Alıntı tekyasayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2018 Saat 01:21
Dil ve bogazda yiyecek ve iceceklerin birikebildigi oyuk ,delik ,kanallar var bildigimiz gibi.Düzenli temizlemezsek bakterilerin toplanarak çogaldigi bir yere dönüsüyor.Tabaka ,pas olusur ama bu, kokuya sebep olmaz.
"Dil yada bogaz kaynak degil sonuç yeridir ."
Mideden yukari çikan yada burundan ,sinüsten asagi inen yada agiz ve dislerdeki koku sebepleri bogazda, dilde agizda yayilabilir.Bu noktada dilinizin koktugunu düsünmemiz normal böyle bir sonuç olustu çünkü.
Bi sitede dilin rengi hakkinda söyle bi yazi bulmustum
Orta bölge mide ve dalak
Yan taraflar karaciger ve safra kesesi
Iç kisimlar böbrekler
Dilin ucu ise kalp hakkinda bilgi verir.

Dili pasli yada tabaka kapli çok insan var ama çogunun agzi, nefesi kokmaz.Benim cevremde böyle örnekler bayagi var.
Sizde bunu çevremizde kolayca görebilirsiniz.Dil bogaz sonuç yeri,kaynak baska yerde onlar bulunursa dilde tabaka pas olsa bile koku olmadigi görülür.

Örnegin bende midede h.pylori,ödem, reflü.k.k.gevsekligi vardi ve yedigim ictigim seylere göre koku degisirdi.Mide problemi olanlarin birçogunda kardia gevsekligi de var çok yiyip midesini sisiren herkeste bu ,kardia kapagi gevsekligi olabiliyor ve mide kokunuz neyse kolayca agziniza gelebiliyor.Midede bulunan bakterilerde yine kolayca yukari çikabiliyor.Dilde ve bogazda yayiliyorlar.
Sinüs kanalim darmis ve tikanmis .Sinüs( geniz)akintimda koku hissederdim . Biçok tedavi ve ameliyatlar .Simdi dilimde pas olsa bile koku yok çok sükür.Zaten her zaman dili de fircalayarak buna bile firsat vermemek lazim.Neden bosuna bakteri yuvasi olabilecek bi durumda birakalimki dilimizi.Koksun kokmasin sagliginiz icin disleri ve dili fircalayip ,agzi ve bogazi gargara suyuyla çalkalayip yikamak gerekiyo hatta ben burnumu ve sinüsleride belli araliklarla yikiyorum ki bakteri yada virüsler fazla barinamasinlar.

Dil masumdur,temizdir.Sebep ya altindadir yada üstünde!!!

Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim mücrim gibi baktikça istikbalime
IP
tekyasayan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı tekyasayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2018 Saat 01:58
Ayrica benim Sinüs akintimdan çogu zaman diski kokusu gelirdi.Sinüs tomografisi çektirerek kanal tikanikligi yada dogustan gelen yapi bozuklugu olup olmadigini anlayabilirsin.Ayrica bu problemlerin çogu zaman kokudan baska belirtisi olmayabiliyor.Bunun için doktorlar tomografi cektirmek istemeyebilir.Ileri derecede ilaçla tedavi edilemeyen durumlarda tomografi istiyorlar.
Bende hiçbir sinüzit belirtisi yoktu kokudan baska.Tomografiyi zorla cektirebildim .Bu çok aci bi durum aslinda çok gizli nadir görülen bi durum demek ki. Benim gibi ayni Sinüs problemi olanlar kokuyla basbasa birakiliyor bu sistemde. Geniz akintisinda koku hissedenler için Sinüs Tomografisi cektirmek zorunlu olmali.

IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2018 Saat 17:19
Bilgilerin için çok tesekkür ederim Tekyasayan
Demekki doktora gitmeden önce sinüz tomografisini çektirip gitmek en mantikli olandir.
Beni ameliyat eden Dr ; sinüslerin temiz demisti
Artik ne bilim durum böyle
IP
tekyasayan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı tekyasayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2018 Saat 21:07
Bilgilerin için çok tesekkür ederim Tekyasayan
Demekki doktora gitmeden önce sinüz tomografisini çektirip gitmek en mantikli olandir.
Beni ameliyat eden Dr ; sinüslerin temiz demisti
Artik ne bilim durum böyle
Mahoni
Yazindan hala nefes rahatsizliginin devam ettigi anlasiliyo yanlissa düzelt lütfen.

Ne ameliyati olmustun mahoni?
Ayrica doktor sinüslerinin temiz olduguna neye göre karar verdi? Çünkü bazi yapisal sinüs bozukluklari bilgisayarli tomografide dahi zor görülebiliyor.Ben ihmal ilgisizlik yüzünden yillarimi harcadim.Yillarca bana da Sinüs sikintin yok dendi ama sonunda Kronik sinüzitin varmis ve kanal genisletme ameliyati olman lazim dendi.Zaten geniz akintimda koku hissediyodum ve kanal genisletme ameliyatiyla düzeldi kayboldu.Tecrübeli Güvenilir bi doktar da olmazsa olmaz,yoksa gözden kaçan önemli bi nokta insani çikmaza sokuyor.Tabi doktor da sorun yok dedikten sonra o noktaya tekrar dönüp bakmak kolay kolay akla gelmiyor.

Elbette devamli nefes kokusunun birçok sebebi oldugu gibi,bendeki gibi zor fark edilebilen bir sünüs problemi yüzünden aci çeken bir çok arkadasimiz olabilecegini düsünüyorum.
Sinüsleri, geçmeyen nefes kokusu sebepleri listemizden elemeden önce biraz daha kafa yorabiliriz.Örnegin benim tomografi görüntüm cd ye basilmisti.Bilmiyorum ama heralde her yerde öyledir.CD yi alip 2,3 ayri doktora göstererek öyle daha kesin karar verilebilir.

IP
Socrates85
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Socrates85 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2019 Saat 16:43
Merhaba bugün farkettim dil alti tükürük bezinin bulundugu yerde mercimek tanesi belki birazdaha küçük kan toplamasi var simsiyah olmus gibi ufak bir kan toplamasi pihti gibi birsey var. Resimde siyah ok ile gösterilen yerde sol tarafta var. Bu resimi internette buldum yerini göstermek için. KBB polikinligine gidecegim ama biraz tedirgin oldum sizce kötü birsey varmidir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2019 Saat 20:53
Yesil oklar dil frenilumunu gösteriyor. Siyah oklar caruncula sublingualis 'leri gösteriyor. Çene altu tükrük bezlerinin getirdigi salyayi agizin içine bosaltan Varton kanalinin agiza açildigi deliktir.

Fotograf saglikli bir insanin agzini gösteriyor, bu fotografta görülenler hiç bir hastalik isareti degildir.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2019 Saat 20:45
Murat hocam hypiloriden kaynakli koku yasiyan birinin hypiloriyi tedavi etmeye yönelik doktor takibiyle reçeteye uygun ilaçlarlq tedavisini etmedigini farz etsek , bu kisininde zaman zaman koku yasayip zamam zaman hiç koku problemi olmamasi normalmidir yani hypilori düzenli koku mu yapar yoksa insanin yeme içmesinden herseyine kadar bu hypilorinin daha siddetlenmesi yada yokmus gibi etki göstermesi mümkünmüdür
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2019 Saat 08:07
Eger yasam biçimi ve beslenme düzeni degistirilmezse H pylori gastriti tedavi edilmesine ragmen tekrarlamaya müsaittir. Suraya göz atabilirsiniz:
http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gastrit-helicobacter-pylori.html

Besin maddesinin üre zenginligine bakarak koku siddeti degisir. Kesintili koku sadece H pilori gastritinde degil diger bir çok agiz kokusu tipinde de meydana geldigi için ayirt edici degildir.

IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2019 Saat 10:45
Orjinalini yazan: aydinmur

Eger yasam biçimi ve beslenme düzeni degistirilmezse H pylori gastriti tedavi edilmesine ragmen tekrarlamaya müsaittir. Suraya göz atabilirsiniz:

Besin maddesinin üre zenginligine bakarak koku siddeti degisir. Kesintili koku sadece H pilori gastritinde degil diger bir çok agiz kokusu tipinde de meydana geldigi için ayirt edici degildir.

tesekkür ederim bakicagim hocam size bir konuda çok tesekkür etmek istiyorum ilgi alaniniz olmadigi halde felsefi olarak bundan kurtulmama sebep oldunuz ben küçüklügümden buyana çok sinirli stresli bir çocuk oldum ve beslenme felan hiçbirßeyide önemsemiyen aburcuburla büyüfüm dogal olarak kronik kabizlik yasamam kadar normal birsey yok sizde takdir edersiniz , bununla ilgili çok doktora gittim ve hepsi ilaç yollwyip eve göndeiyorru ilaçlarda vildiginiz gibi isi dahada çikmaza sürüp bagirsak tembelligine yol açiyor siz günlük diskilamanin özellikle sabahlari egitim vererek olabilcegini bunun dogeu oldugunu söylediniz benimde kagama çok bilimsel olarak bu yatti ve denedim denedim yillardir yasadigim sorundn aklimdaki korku ve önyargilardan sizin bu fikribizle siyrildim o günden bu yana sükürler olsun o yüzden sizlere nekadar tesekkür etsem az biliyorum ilgi alaniniz degil ama ilgi alani olan doktorlariimiz dahi yanitlamior kendimde gördügüm sey bugeay içeren özellikle glutenli ekmekli besinleri sik tükettigimde karnimda siskinlik ve gene kronik kabizlik yasadigimi tespit ediyorum test felan daha önce yaptirmadim bu çölyak belirtisimidir yoksa bu gidalar her insanda olumsuz saglik problemleri yaratiyor mu teskkür ederim.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2019 Saat 10:49
Orjinalini yazan: aydinmur

bugun dontorlarin çogu gülerek oynuyarak utanmasalar özellikle tvdekiler oryantal dansçilar ve def zurna esliginde efendime söylüyüm birçok adini tek tek saymaya gerek yok birçok rahatsizlik hakkinda dalga geçer gibi bilimsel veri paylasip birseyler söylüyorlar siz disiplinli ve ciddi olmanizdab gerçekten fayda görüyoeüz sag olun var olun
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu