|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Tristan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Kasim-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16-Kasim-2012 Saat 19:19 |
Merhabalar,
Malum gumusun anti bakteriel ozelligi var. Ayak kokulari icin bile gumus iyonlu corap yaptilar. Beyaz dolgularimizi gumus amalgam ile degistirsek ( ozellikle en arkadaki dislerimizdekileri) agiz kokusuna bir faydasi olur mu? Deneyen var mi? Bu dolgunun icindeki civa gumusu cozerek gumusun aktifligini yok edebiliyormus sanirim. Civa kullanilmadan gumusun bu etkisinden agiz icinde (dolgu-kopru vs.) yararlanamaz miyiz? |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Gümüs iyonlu çoraplar %100 etkili diye bir sey yok. Sadece üretici firmanin iddia ettigi bir sey. Ayakta mantar, asiri terleme vs varsa çok etki edecegini sanmiyorum.
Dolgulu dis, eger içten çürümüyorsa zaten koku yapmamasi lazim. Normal hijyenle, dis tasi temizligi ile saglikli kalir. Eger koku agiz içi ile ilgiliyse sanirim bunu çogu disçi çözebiliyor. KBB, sindirimle ilgiliyse o zaman isler karisiyor anladigim kadariyla. Bence bir çok disçi o kokuyu çekmemek için fazla ilgilenmeden gönderiyor. |
|
![]() |
|
Dr.Devrim
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2012 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba, yillardir gümüs üzerine çalisiyorum. Evet, güçlü bir mikrop öldürücüdür. Gümüslü ürünler agzinizda bir yere kadar hijyen saglar ama agizdaki dolgularin içerdigi gümüsten bunu bekleyemezsiniz. Eger öyle olsaydi gümüslü dolgu yaptiran hiç kimsenin agzi kokmazdi. Bence yapilmasi gereken gümüslü ve belki de çinkolu bir ürün kullanmak. Gümüs antibakteriyel etki saglarken çinko kokuyla mücadele eder. Sizin ihtiyaciniz olan sey bir taraftan koku moleküllerini içine hapsederken diger taraftan da bakteri öldüren bir ürün. Nano gümüs, nano çinko ve zeolit içeren böyle bir ürünüm var. ilgilenirseniz yardimci olabilirim.
|
|
![]() |
|
Dr.Devrim
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2012 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
Gümüsün az da olsa terlemeyi önleyici etkisi var. Bu nedenle cildiye uzmanlari gümüslü kremler reçete ederler kimi zaman. Gümüslü çorabin terleme engellemesi mümkün degil. Çünkü ciltteki gözeneklere tam temas etmez. Ama gümüs içeren krem ve spreyler bunu yapabilir. Koku hem terleme ile hem de o terli ortamda üreyen bakteri ile ilgilidir. Ikisinden birini çözmek isinize yaramaz. Terleme önleyen gümüslü bir ürün (krem/sprey) uygulamasi sonrasinda gümüslü çorap bence daha faydali olur.
|
|
![]() |
|
Josephine
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 72 |
![]() ![]() ![]() |
amalgama dönmenizi tavsiye etmem. Ben hastaligimin nedenini yillarca arastirip bulamayinca, allerji testi yaptrdim ve "civa allerjisi"ni duyunca sok oldum! agzimda 6 tane amalgam doldu vardi, hepsini söktürttüm. Tabi sökülürken bunlari yuttuk veya soluduk maalesef :( ama en nihayetinde artik agzim civasiz. Sakin amalgam yaptrmayin, civa zehirli bir metal.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Amalgama dönmenizi tavsiye ederim. http://aydinmur.com/arsiv/amalgam1.pdf http://aydinmur.com/arsiv/amalgam2.pdf http://aydinmur.com/arsiv/amalgam3.pdf http://aydinmur.com/arsiv/amalgam4.pdf Üstelik amalgamin içinde çinko vardir. Gümüs de vardir. Pek muhtemeldir ki agiz kokusunu engelliyor olabilir. Civa alerjisi ve zehirlenmesi baska seylerdir. fevkalade nadirdir. Amalgam dolgunun zehirli oldugu ispatlanmis degildir. Iddialari destekleyen çalismalar istatistikler ve hipotezler üzerine kurulmustur veya hayvan deneylerinden ibarettir. Ticari pirim sebebi ile balon uçurulmaktadir. Ben buna yönlendirilmis abarti ismini veriyorum http://aydinmur.com/yonlendirilmis-abarti.html -M Düzenleyen aydinmur - 31-Temmuz-2013 Saat 09:18 |
|
![]() |
|
Unuttum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba. Gümüs suyu kullanan oldu mu? Olduysa sonuç ne oldu arkadaslar. Mide ve bagirsaktaki bakterileri yok ettigi yaziyor
|
|
![]() |
|
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
Ben kullandim ise yaramad. Gümüs suyunu fazla abartiyorlar bence
|
|
![]() |
|
Unuttum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
![]() ![]() ![]() |
O da mi çare degil. Nasil olcak, nerde aramaliyiz çareyi. Çaresi olmadigina inanmiyorum daha dogrusu inanamiyorum ben |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |