Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Arkadaslar Iyilestim Toplanin Lütfen Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
schzfrn
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Alıntı schzfrn Cevaplabullet Konu: Arkadaslar Iyilestim Toplanin Lütfen
    Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2019 Saat 17:18
Üst Edit: Flagy ve Nidazol kullanip ise yarayan daha sonra kokunun geri geldigi arkadaslarin özellikle okumasini rica ediyorum.

Benim agiz kokusu problemin yaklasik 6-7 sene sürdü. Kaç tane KGB doktoru kaç tane agiz sagligi merkezine gittigimi hatirlamiyorum. En son Istanbul/Besiktas'ta bir koku merkezini de listeye ekledim. Bu arada 2 tane de endeskopim mevcut.:) Ben artik geçmeyecek bununla yasamam lazim derken son zamanlarda koku inanilmaz artti. Konusamaz hale geldim. Nasil bir sey oldugunu anlatmama gerek yok sanirim:)

Cankurtaran olarak Flagy ve Nidazol'a sarildim. 2 Hafta birini 1 hafta birini kullandim.

Sonuç; Kullanim aninda mükemmel sonuç. Zaman zaman kullanim aninda koku geri geldi ama büyük ölçüde geçirdi. Sonrasi, yani ilaçlari biraktiktan sonra... Evet sizlerde de geri gelen o berbat koku, dil kökümden baslayan ve tüm agzimi esir alan o sey tekrar benimle.

Tekrar doktor serüveni baslasin dedim ve bir iç hastaliklari doktoruna gittim. Kendisi Prof.(isteyene bilgisini verebilirim ama yazinin sonunda gerek olmadigini anlayacaksiniz.) iyi ve ilgili bir doktordu. Bu iste de önemli olan bu sanirim. Herkes ilgisiz doktorlardan dolayi umutsuzluga kapiliyor ve bu isin pesini birakiyordu.

Aklima gelmisken 6-7 sene boyunca kullanmadigim vitamin kullanmadigim gargara kalmadi, akliniza hangileri gelirse kullanmisimdir.

Doktora yillardir geçmeyen agiz kokusu sikayetimden bahsettigim, flagy ve nidazol kullandigimda neredeyse tamamen geçtigini söyledigimde bana ''çok mu hayvansal besleniyorsun dedi.'' Yani biraz dedim. ama onla alakali olamaz dedim. Çünkü yillardir var olan bir koku ne alakasi olabilirdi. ''Görecegiz dedi.'' :)

Bir sürü kan tahlili, ilaçli BT, vs... Sonuç tertemiz.

Ben doktorun yanina tekrar 5 gün sonra gittim. Bu arada tahlil sonuçlarini internetten bakmistim ve temiz oldugu için hayvansal diyetime doktor söylemeden baslamistim. (bu diyetten basta hiç bir umudum yoktu.) 5 gün boyunca koku nasil miydi? Baslarda çok az sonrasi hiç.

Doktorun yanina gittigimde testlerin temiz oldugunu ve diyet yapmam gerektigini söyledi. tabi ben zaten baslamistim ve kokunun geçtigini söyledim. Tabi detaya girdik hayvansal besinlerden kastettiginin et oldugunu anladim. Kirmizi et, beyaz et. Yogurt, kefir probiyotikler çok önemli. Çünkü olay tamamen bagirsak kaynakli o yüzden flagy be nidazol ise yariyor.

Arkadaslar daha çok sey yazmak isterdim ama burada bitirmek istiyorum.

Olayin özeti; Flagy ve nidazol kullanip ise yarayan sonra koku geri gelen arkadaslar, lütfen 1 hafta boyunca hayvansal hiçbir sey tüketmeyin. (yogurt-kefir-probiyotik içeren seyler disinda.)

Ben suan kirmizi ve beyaz et disinda her seyi yiyorum. Et sadece 5-6 günde bir çok az tüketiyorum. 2 aydir hayata yeniden döndüm.

Umarim sizde de ise yarayacaktir. Buraya çok fazla bakamiyorum. Sizlerle deneyimimi paylasmak için kayit oldum siteye ve yazdim, eskiden sadece okuyucuydum. Umudum 1 kisiye dahi olsa bu anlattiklarimin çözüm olmasi.

Çok fazla sey denediniz biliyorum ise yaramamis olsa da lütfen pes etmeyin. Çözümü olmayan bir koku yok arkadaslar tedavinin ne olacagini bilmeyen doktor var.

Hosçakalin...

Herkese geçmis olsun.
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2019 Saat 05:56
Gecmis olsun darisi bizim basimiza .Aidin Salih hanim da bu konudan bahsettigi videolari mevcut .Özellikle kan gurubuna gore beslenme .Inanmayanlar izleyebilir.Çözümünü vermis zaten.
IP
Simyaci
Üye
Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2019 Saat 09:31
Bagirsaklarda dediniz problem peki bagirsaklariniz gün içinde bir alarm bir belirti veriyor muydu? Sindirim zorlugu, karin agrisi vs.gibi yoksa bir sikayetiniz yok muydu?
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2019 Saat 21:48
Eyvallah kardesim mutlu olduk iyilesmene.
Yani evet pek de doktora gerek yok bizim için.
Ama mümkünse sen yinede özelden dr un bilgilerini verirsen sevindirirsin bizi diye düsünüyorum. Geçmis olsun tekrar
IP
schzfrn
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı schzfrn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Agustos-2019 Saat 13:27
Orjinalini yazan: Simyaci

Bagirsaklarda dediniz problem peki bagirsaklariniz gün içinde bir alarm bir belirti veriyor muydu? Sindirim zorlugu, karin agrisi vs.gibi yoksa bir sikayetiniz yok muydu?

Hayir tuhaf olan da buydu zaten. Hic bir sikinti yasamiyordum.
IP
schzfrn
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı schzfrn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Agustos-2019 Saat 13:34
Orjinalini yazan: Arayan

Gecmis olsun darisi bizim basimiza .Aidin Salih hanim da bu konudan bahsettigi videolari mevcut .Özellikle kan gurubuna gore beslenme .Inanmayanlar izleyebilir.Çözümünü vermis zaten.

Insallah iyilesirsiniz siz de. Soylediginiz doktorun videosunu izledim A+ yani benim kan grubum icin kirmizi et kesinlikle yememesi gerekiyor diye belirtmis. Keske daha once izleyip farkina varsaymisim.
IP
Simyaci
Üye
Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Agustos-2019 Saat 15:02
Dil kökünden gelmesinden süphelendigini söyledin peki gargara yaptigin zaman ya da su içtigin zaman birden gelen bir koku hissediyo muydun kardesim? Bi de gegirdiginde olmayan ama dil kökünden gelen bir koku? Ben bademcik ameliyati oldum fakat benimde dil kökümden geliyo gibi.. ama affiniza siginarak söylüyorum gegirdigimde gelen bir koku yok ama su içer içmez yayilan bi koku var
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Eylül-2019 Saat 16:21
Yogurt hayvansal bir besin nasil bir diyet yaptin ve hala koku yok mu??
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2019 Saat 21:59
nidazol antifungal ilaç türüdür.

mantarinda kullaniliyorlar, bagirsak olur, ve diger mantarlarda. bagirsak mantarina da seker en büyük besin kaynagi. candida diyeti, ya da gaps diyeti yazinca zaten bagirsaginizi tamir edecek diyet ile 3-6 ay içinde iyi bakteriler kötü bakterileri öldürüp, dengeyi saglar, 70-30 dengesi olmasi lazim.
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2019 Saat 21:21
Daha detayli yazabilir misiniz hiç bir sey anlamadim.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2019 Saat 08:44
nidazol, flagly gibi ilaçlar, bagirsak enfeksiyonu, bagirsak mantari candida tedavisinde kullanilir. bagirsak mantari da agiz kokusu yapar, dili beyaz da sari da yapar ayrica, google den ve yabanci kaynaklardan bulabilirsin. o beyaz dil vs, çogu candida yüzünden.

konu sahibi de zaten, süt ürünleri hayvansal ürünler tüketmedim yazmis, ilaçla kullandigi için etkisini görmüstür ama tam tedavisi için, 0 seker, seker besliyor candidayi, ve 0 islenmis paketlenmis gida alimi yapmak gerekli, 3-6 ay boyunca, ayrica rafine karbonhidrat yerine, karabugday gibi ürünler, google de var zaten liste. konu sahibi, ilaçlari kesince gelebilir çünkü ilaça bagli koku gitmis, kesin bagirsak tamiri için bunlar sart. youtube üzerinden sifaya dogru yol adli kanal da, yasadiklarini anlatmis oradan da detayli izleyebilirsin.

bagirsak mantari yani candida tedavisi 3-6 ay genellike sürüyor, candida diyeti yaz google ye, iyi bakteriler tekrar kontrol altina alincaya kadar tedavi sürüyor. tabi bunun yaninda beyin sisi, uyusukluk filan agiz kokusu disinda olusan diger faktörler de gidiyor.

özetle 3-6 ay 0 seker, 0 karbonhidrat, 0 islenmis gida + probiyotik destek ile kendine gelir. bagirsak mantari candida için test yaptirip var olup olmadigini bilebilirsin. tabi devlet filan takan yok, özel de yapabilirsin, tükürük testi de var, oda tam garanti yol degil, en garanti diski testinden bakteri sayisi ölçmek.
IP
donniebrasco
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı donniebrasco Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2019 Saat 12:48
3 gün oldu asiri rahatlama var nefesimde a+ yim bu arada günde 2 ögün et yiyen birisiyim suanlik hersey güzel genelde açim :)) zaman geçtikce yazacagim
Belki birgün
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2019 Saat 20:51
Denedin mi peki sen Mehmet kurtuldun mu?
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2019 Saat 14:15
Orjinalini yazan: Ethic1

Denedin mi peki sen Mehmet kurtuldun mu?

ben denemedim daha, beslenme olanagim yok, fast food tarzi yiyorum islerden dolayi ama 1-2 haftalik izin günümde denedigimde olumlu sonuçlar aldim.

Amaç iyi bakterilerin tekrar bagirsakta kontrol altini almasini saglamak, iyi bakteriler antibiyotik, mide ilaçi, dogum hapi ile kötü bakterilerin saldirisi ile azaliyor ve mekan kötü bakterilerin eline geçiyor, ve buda agiz kokusu yapiyor. bu diyetteki amaç kötü bakterileri aç birakip, seker en çok besliyor, 0 seker ve diger karbonhidrat diyeti ile, tekrar iyi bakterilerin kontrol almasina saglamak ve gereksiz antibiyotik ilaç bundan sonra kullanmamak. gaps diyeti ve candida diyeti, dünyada yaygin bir sey. bu süreçte probiyotik alinmasi sart, bagirsakta çözünen probiyotikler aç kalan kötü bakteriler ile savasip tekra kontrol altina aliyor. zaten 2-3 hafta yapsan sende etkisini göreceksin, daha enerjik uyanma, az yorgunluk ,beyin sisi gibi olaylar kalkiyor.

https://www.reddit.com/r/Candida/new/

redditte topluluk bile var.

Prof. Dr. Derya Uludüz
I.Ü. Cerrahpasa Tip Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dali

*Probiyotikler, bagirsaginizdaki saglikli bakteri sayinizi artirir ve sindirim hastaliklarindan kaynakli agiz kokusunu yok eder. Ayrica, kokulu sülfür gazlarinin üretimini ve dis eti kanamalarina bagli kokulari da azaltarak agiz kaynakli kokuya yardimci olur.

https://www.cnnturk.com/yazarlar/guncel/prof-dr-derya-uluduz/agiz-kokusunu-onlemenin-10-dogal-yolu
IP
Gemi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
Alıntı Gemi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2019 Saat 21:54
Ben de 6-7 yildir bu konudan muzdaribim. Forumda candida diyeti önerilmisti, yillardir yapiyorum ama faydasini görmemistim. 1 haftadir vejetaryen besleniyorum, agzimda bir ferahlik ve güzel tat var. Inanilir gibi degil, mucize gibi. Bence sikayeti olan/olmayan herkes bir süre vejetaryen beslenip vucudunu gözlemlemeli.
schzfrn tesekkürler !
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu