|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Mide mi bagirsak mi | |
Yazar | Mesaj | |||
erkannn1
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Aydin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
Konu: Mide mi bagirsak mi Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2014 Saat 07:24 |
|||
arkadaslar bazi nedenlerden dolayi doktora gidemiyorum ne için oldugunu sormayin.
dilimde bembeyaz bir pas var bazen yedigim gidaya göre renk aliyor vede bu pas bogaza dogru dahada koyu hale gelip agiz kokusuna sebep oluyor. benim ya midemde yada bagirsak da problemim var 2 taraf içinde kullanilan ilaçlarin isimlerini verirmisiniz sirayla deniyecem hangisi iyi gelir pasi geçirirse ona yogunlasacagim. tesekkürler |
||||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2014 Saat 15:11 | |||
reçete gereklidir kafana göre alamazsin :)
|
||||
efecam131
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2019 Saat 23:19 | |||
Merhabalar herkese , bundan yaklasik 4 yil önce agiz kokum basladi ilk basta hissedemiyordum çevremdikiler söylüyordu daha sonra 1 saat arayla agzima herhangi bir sey atmayim (seker çikolata vs. gibi) hemen agzimin tadi degisiyor ve inanilmaz kötü kokuyor bu durum git gide kötü bi hal almay baslayinca bende 1 yil önce özel bir hastaneye gittim ve sikayetlerimi belirttim mide yanmasi , agizdaki tat , agiz kokusu daha sonra mideme kamera attilar ve sonuç olarak bana midedeki kapakçigin sürekli açik oldugu söylendi bana mide asit inhibitörü düzenleyici gaviscon gibi ilaçlar yazdi ve bunlari düzenli olarak kullanammi söyledi ben doktorun dediklerini uyguladim ama herhangi bir sonuç alamadim psikoljim tamamen bozulmus durumda insanlarla iletisim kuramiyorum lütfen yardim edin
|
||||
Dünya
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10-Subat-2019 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2019 Saat 16:49 | |||
Eger problem midenizdeyse seker çikolata vs. Sikayetlerinizi daha da arttirir. Ben de de mide problemi var antral gastrit helikobakter pilori (hala var mi bilmiyorum) unlu mamuller seker çikolata abur cubur bunlardan uzak durdudgum zaman çok rahatim.
|
||||
Dünya dönüyor.
|
||||
efecam131
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2019 Saat 16:58 | |||
Merhabalar herkese , bundan yaklasik 4 yil önce agiz kokum basladi ilk basta hissedemiyordum çevremdikiler söylüyordu daha sonra 1 saat arayla agzima herhangi bir sey atmayim (seker çikolata vs. gibi) hemen agzimin tadi degisiyor ve inanilmaz kötü kokuyor bu durum git gide kötü bi hal almay baslayinca bende 1 yil önce özel bir hastaneye gittim ve sikayetlerimi belirttim mide yanmasi , agizdaki tat , agiz kokusu daha sonra mideme kamera attilar ve sonuç olarak bana midedeki kapakçigin sürekli açik oldugu söylendi bana mide asit inhibitörü düzenleyici gaviscon gibi ilaçlar yazdi ve bunlari düzenli olarak kullanammi söyledi ben doktorun dediklerini uyguladim ama herhangi bir sonuç alamadim psikoljim tamamen bozulmus durumda insanlarla iletisim kuramiyorum lütfen yardim edin
|
||||
bazenhissediyor
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2019 Saat 19:34 | |||
geçmis olsun dostum mide ile baglantili oldugu süphen düsüncen varsa mutlaka mideyi yormuyacak ve mide sagliginada zarar vermiyecek örnegin çok sicak yiyecekler örnegin çok acili yiyecekler örnegin çok yagli ve hazir gidalar tüketmekten kaçin daha lifli ve meyve sebze yönelik beslen hayatina böyle sekil ver buna uy stres ve endise yapma kafani rahatlat benim bilgim bunlarla sinirli :/ geçmis olsun dilerim insallah hepimiz bu kaygilarimizdan ve hastaliklarimizdan kurtuluruz |
||||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
||||
effect
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
Gönderim Zamanı: 22-Agustos-2019 Saat 22:54 | |||
Arkadaslar en kisa sekilde özetlemeye çalisacagim.
Endoskopi yaptirdim. Rapor söyle, pangastrit, mide sfinkter gevsekligi, rflü , özofagus inleth patch, mide de yaralar vs.. Doktor anti asit verip basindan atti beni. Ayni agrilarla ( asit yagmuru, istahsizlik, Bogaz agrisi, ses kisikligi, halitozis) kivranirken iyi bir hastanedeki prof beni muayene bile etmeden psikologa yönlendirmisti ve üstüne hastalik hastasi teshisi koymustu. Gastrit agrilarina raziyim ama rflü hayatimi zindana çevirdi. Halitozis katlanilmayacak boyutta. Daha önce de endoskopi yaptirdim. O zaman ki Dr dogru dürüst veri vermemisti antiasit verip göndermisti. Son raporda da simdiki Dr anti asit verdi basindan savdi. Forumda Hayvansal gidayla ilgili seyler yazilmis. Sadece sebze yemegi yedigim dönemler asit çok azaldigi için Hiç sorun yasamadim. Nedeni sindirimin çok kolaylasmasi midede yemegin beklememesi. Ama öyle bile olmuyor. Bu kez kan degerlerin bozuluyor. Ve sadece 2 ögün hatta bir lokma disina çiksan tekrar basliyor. Geniz akintimi takinti etmistim . Halbuki asit geniz akintisi ve burun tikanikligi yapiyormus. Bunlari size isik yaksin diye anlatiyorum. @Murat hocam Çözüm için lnf nissen, stretta gibi yöntemler var. Suan en garantilisi lnf deniyor. Bu cerrahileri yapan dr’lar anlata anlata bitiremiyor. Biri çok meshur. Binlerce tecrübesi var yaziyor. Cerrah olmayanlar ameliyata burun kiviriyor ( kendilerine faydasi yok diye sanirim). Çok fazla ameliyat olan hasta varmis. Nette yan etki gösteren bir kaç hasta ortaligi velveleye vermis. Sakin olmayin demis. Yan etkiler kusamama, midenin fundusu kapatildigi için gaz siskinlik sorunu . Bir süre yutma güçlügü. Hocam ben ne yaptiysam olmadi. Bu ameliyati olmak zorundayim , geçmiyor ne yapsam etsem geçmiyor. Sorun mekanik. Bana lütfen yol gösterir misiniz ? Kusma konusunda ciddi endiselerim var. Ama sizin de dediginiz gibi iyilesenler yazmaz. Nette hep kötü yorum var. Çok bunalmis durumdayim. |
||||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 23-Agustos-2019 Saat 10:25 | |||
Sevgili effect kardesim:
probleminizin ne oldugunu bilmeden sizi nasil yönlendirebilirim? Size yapmanizi söyleyecegim her sey eksik veya yanlis olur. Bana genel sorular sorun. Bir tek sahisi ilgilendiren sorulari yanitlamam pek mümkün degildir. SORU: Özefajit, gastrit veya reflusu olan bireyin (tip 3) agiz kokusu olur mu? CEVAP: Gelen kokulu gaz yüksek konsantrasyonda ve bazik ise, agiz kokusunda günler seviyesinde kesintiler ortaya çikabiliyorsa, sirtüstü yatinca agiz kokusu kayboluyor veya azaliyorsa, buz yeyince koku kaybolmuyorsa, çirkin koku sayisi 5-10 taneden fazlaysa, agiz içinde koku yok ise, aminoasit gargarasi ile agiz kokusu 10 katindan daha yüksege çikmiyorsa, çinko solüsyonu ile agiz kokusu bastirilamiyorsa böyle bir ihtimal olabilir. -M |
||||
effect
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
Gönderim Zamanı: 23-Agustos-2019 Saat 20:16 | |||
Hocam haklisiniz. Suan sorunlarimizla ilgili ihtisas doktorlarina degil size güvendigim için artik mide tedavimi de (cerrahi) size sormak istedim. Ben mide kapakçigi konusunda tedavi olmadan iyilesmem zor. Sizin belki hastalarinizda olanlar vardir. @Arkadaslar reflü için ameliyat olan var mi ? Bu konuda tarafsiz bilgiye ihtiyacim var. |
||||
Unuttum
Üye Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2019 Saat 07:32 | |||
Arkadaslar agiz kokusunun mide bagirsak kaynakli oldugunu düsünerek 'sap' kullanan oldu mu? Apizdaki bakterileri yok etmede çok etkili imis. Mikrop öldürücü özelligi bulunur diyor açiklamalarda. Ben bulamadim aktarda. Internetten siparis vermeyi düsünüyorum. Tabi tecrübe eden oldu mu, murat hocam ne düsünür diye de merak ettim.
|
||||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2019 Saat 08:28 | |||
Sapin kimyasal yapisini ve bu amaçla kullanilip kullanilmayacagini bilmiyorum. Bu konuda herhangi bir yayin okumadim |
||||
Unuttum
Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2019 Saat 08:38 | |||
Anladim hocam tesekkür ederim
|
||||
effect
Gönderim Zamanı: 25-Agustos-2019 Saat 05:25 | |||
Çok fazla arastirma yapmis biri olarak ilk kez duyuyorum. Sap’in kullanimini okudum. Zararli oldugu ifade edilmis ama bilimsel bir yayin degil. Gastriti olan varsa kudret narindan ötesi yok. Mide kapakçigi gevsekligi teshisi konulan arkadaslar bana özelden yazabilir mi ? |
||||
Svs19
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12-Eylül-2019 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2019 Saat 14:16 | |||
Öncelikle merhaba 18 yasindayim 2-3 yildir agiz kokusu, geniz akintisi, agizda yapiskanlik hissi, çok terleme ve kötü gaz kokusu problemlerim var.
Dis doktorna gittim herhangi bir sorun yok dendi, kbb ye gittim andoreks klamoks ve lansor yazdi ise yaramadi, baska bir kbb doktoruna gittim gaviscon yazdi yine sorunum devam etti, migdeme gastro bölümünde baktilar hortum ile ve tani olarak Mide, Antrum Mukozasi: Ha bunu koydular, en son dahiliyeye gittim Rennie duo 100ml surup ve simflat 30ftp hap yazdi reflü sebebiyle asitin bu sorunu yapabilecegibi söyledi ve 1 haftadir kullaniyorum fakat sorunlarimda bi tik iyilesme yok üstelik bi sorun daha çikti simdi uzanirken ve yatarken migdem tok olsam bile gurulduyor Yasadikladiklarima benzer sorunu olup çözen arkadaslar varsa yardimci olursaniz çok mutlu olurum iyi forumlar |
||||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2019 Saat 23:00 | |||
sorunun iste reflü. yavas yiyeceksin, yagli seyler cips çikolata kola birak, kontrol altina alacaksin. |
||||
mahoni
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
Gönderim Zamanı: 14-Eylül-2019 Saat 20:57 | |||
Yahu doktorlarin çogu ne kadarda kolay ilaç yaziyorlar!
O kadar ilaç verdiniz bu insana ve ise yaramayacagini da kesin biliyordunuz! Hiç mi vicdan yok sizde be? Bu bir örnek aslinda! Ise yaramayacak ilaçi neden verirsiniz? Cevap belli aslinda! Yazik ki yazik ! Birçok akademisyen çarka kapilmis gidiyor giklari çikmiyor! |
||||
Unuttum
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2019 Saat 04:22 | |||
Murat hocam midede bakteri varise bunun nogaza siçramasi mümkün müdür? Midemden hissettigim rahatsizlik artik bogazimda gibi. Bogulacak gibi hissediyorum
|
||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2019 Saat 07:46 | |||
Agiz-bogaz-mide-solunum yolu arasinda mikroorganizma geçisleri mümkündür |
||||
Unuttum
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2019 Saat 09:18 | |||
Anladim. 1 aydir böyle. Ne yapmaliyim? |
||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2019 Saat 11:52 | |||
Siz 1 aydir böyleyim diyorsunuz ama bakalim gerçekten 1 aydir böyle misiniz? Bunu bilmek gerekir. Hekimin tibbi bir tetkik yaparak bunun gerçekten böyle oldugunu görmesi gerekir. Elimizde delil olmasi gerekir. Tibbi bir kayit gerekir. Bilimesl bir veri, test raporu gerekir. Somut bir bilgi olmadan ilaç veya uygulama yapmak faydasiz olabilir. Bu tahmininizi gerek duyulursa derinlemesine incelenmek üzere kendi hekimize tarif ediniz. -M |
||||
Unuttum
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2019 Saat 19:37 | |||
Kbb mi yoksa gastro mu peki gitmem gereken bölüm? |
||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2019 Saat 20:47 | |||
Sizin tibbi geçmisinizi bilen bir hekim mesela aile hekiminizin sizi yönlendirmesi daha iyi olmaz mi? |
||||
Simyaci
Üye Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2019 Saat 20:57 | |||
Açken ve tokken karninda bir guruldama oluyorsa bu genellikle bagirsaklarda parazitler özellikle kil kurtlariyla alaka bir durum kardesim.. Tabi guruldamanin yaninda; yastiga salya akmasi, anüste kasinti,çabuk acikma vs gibi belirtilerde varsa bunun üzerine yogunlas derim ben |
||||
Unuttum
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2019 Saat 22:30 | |||
Tesekkürler hocam |
||||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|