Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: vücut kokusu - beden kokusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Josephine
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 72
Alıntı Josephine Cevaplabullet Konu: vücut kokusu - beden kokusu
    Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2014 Saat 01:06
Murat hocam, bir insanin vücut kokulari kokuyorsa bununla ilgili nasil bir tespitte bulunursunuz? (TMAU dan kesinlikle bahsetmiyorum) Mesela normal bir insan terlediginde benim kadar kokmayabiliyor. Benim ayaklarim 1-2 saat ayakkabida dursun, hemen kokar. Dus alirim, herkes gibi hemen terlerim ama daha yarimsaat önce yikanmis bile olsam koltukaltlarim les gibi ter kokar. (Mesela ben hiç babamin terden islansa dahi koltuklarinin kötü koktugunu bilmem). Geniz akintisi da öyle. Herkesin genzi akiyor, alerjik birinin de en az benimki kadar çok akiyor ama onlarin geniz akintisi kokmazken benimki kokuyor.

Yani tüm vücut salgilari hemen kötü kokabilen biri için ne diyebilirsiniz? Yararli-zararli bakteri dengesiyle açiklayabilir myiz? yada bagisiklik sistemi düsüktür, zararli bakteriler hemen egemen oluyor ve kötü koku olusturuyor diyebilirmiyiz?

Düzenleyen aydinmur - 15-Temmuz-2014 Saat 07:58
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2400
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2014 Saat 08:09
Evet sizin floralarinizi olusturan bakteri listesi bir diger insandan biraz farkli olabilir. Bazi bakterileri ve mantarlari deri yüzeyine davet ediyor veya bazilarini itiyor olabilir. Böyle bir durumda bir floraya yerlesen bakteri listesi fevkalade özgün olabilir. Örnegin neden streptokok idrar yoluna yerlesmez? Neden dizanteri basili akcigere yerlesmez? pnömokok akcigere ve bogaza yerlesiyor da neden safra yollarina yerlesmiyor ? Bazi insanlarin henüz tam olarak aydinlatilmamis sebeplere bagli olarak digerlerinden kismen farkli flora profili olabilir. Örnegin bir insanin göbek çukruunda peptostreptokok baskindir, digerinde Propionibakteriler baskindir. Birisinin koltuk altina kandida baskindir, digerinde stafilokok baskindir. vs.. Bazi insanlarda valerik asit, asetik asit (ter kokusu) ihraç eden bakteriler koltuk altina yerlesir fakat bir baskasinda yerlesmez. Bunlar konak ve mikrop arasinda belirli tercih ve öncelikler bulundugunu gösterir. Olayi bunun gibi ele aliniz.

Bu siteye göz atiniz:

http://www.ter.kokusu.net/

-M

http://ter.kokusu.net/
IP
Josephine
Üye
Üye

Gönderilenler: 72
Alıntı Josephine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2014 Saat 20:06
Hocam siteye baktim. Gene muazzam çalismissiniz, elinize kaleminize saglik.

Yukaridaki örneklerinizi çok iyi anladim. Iste bunlar agiz kokusuna da neden oluyor malesef. Mesela arkadasimla kahve içtik diyelim ayni anda. Yada yumurta yedik. Onun agzi hemen kendi kendini yikiyor, benimkinde ise kötü koku kaliyor. Keza burun mukozalari için de ayni sey geçerli. Kimisinin mukusu hemen temizliyor, kimisinde burnunda kötü koku olusuyor. Yukaridaki bahsettiginiz örneklerde oldugu gibi...

Vücudun asit-baz dengesi ile de alakali olabilecegini düsünüyorum, ne derseniz? son ph ölçüm seviyemi hatrlamiyorum ama vücudumun oldukça asidik oldugunu düsünüyorum. Terimin tadindan ya da tükürügümden anlayabiliyorum. Sabah kalktigimda agzimin içi (yani tükürügüm) neredeyse köpük köpük. Hatta bu düsünceyle bir süre alkali su (karbonatli su) bile içiyordum düzenli, sonra biraktim, neden bilmem.

Peki bu yukarida konustugumuz flora meselesi için çözüm amaçli ne düsünebiliriz ? Yararli-zararli bakteri dengemize elle müdahale sansimiz olsa, sizce kötü kokulari çözer mi ? Mesela geçenlerde bahsettigim fakat ismini vermedigim, içinde 5 milyar adet dophilus vb. yararli bakteriler/probiyotikler barindiran ilaç. Bu tarz ilaçlari birkaç ay kullansak bagisikliga olumlu etki alirmiyiz ? (Çünkü açikçasi ben artik hiçbir antibiyotikten fayda görmüyorum, tam tersi yararlilari da öldürüyorlar)

Aklimda 1 ilaç daha var size danismak istedigim. Birnevi asi sayilirmis.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2014 Saat 21:18
http://blog.aydinmur.com/genel/alkali-beslenme.html

Zaten yazacaktim, siz sorunca bu sayfayi hazirladim
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2014 Saat 23:43
Kabizligin bence çok büyük etkisi var. Ter kokusu için de vücut kokusu için de ayni igrenç etkiyi yapiyor. Kabizliktan kurtulmak sart. Yurt disinda bu kokuyu bastirmak için klorofil bazli birkaç bitkisel ilaç var ama kullananlarin kimisi memnun kimisi memnun degil. Muhtemelen her insanda görülebilecek terleme kaynakli kokularda etkili oluyor, bir tür içdeodorant yani.

ter kokusu ile vücut kokusu farkli olaylar. bazi insanlar hiç terlemeden kötü vücut kokusu yayabiliyor ( bromhidros - tmau )

Kendi yaptigim bir deneyi(!) anlatayim. Dus aliyorum, bir tisört giyiyorum; o gün oldukça terleyecek isler yapiyorum. Aksam tisörtü çikardigimda sadece koltukalti kisminda agir ter kokusu oluyor.

sonraki gün yine dus aliyorum , bu sefer koltukalti spreyi , rollon sürüyorum ve yine aksama kadar oldukça terliyorum , ki tisörtün arkasi resmen su gibi ter oluyor. Tisörtü kokluyorum koltukaltinda deodorantin kokusu oluyor, terin yogun oldugu arka kisimda hiç ter kokusu yok. Kirli tisörtü bir gün bekletip(ter kokusu iyice yogunlassin diye), giyilmemis bir tisörtle giydigim tisörtü kardesime koklatiyorum, hangisi parfüm kokuyor diye terledigim tisörtü söylüyor. Yani, hadi kokuyu ben alamiyorum kardesim de mi almiyor ?

Hooop bastan agiz kokusuna dönüyorum. Demek ki ben de çok siddetli nefes kokusu var, konusmasam bile ortami kokuya boguyor, diyorum. Velhasil fasit bir daire içinde dönüp duruyorum, Allah bu mübarek gecenin hürmetine sikintimizi çözsün, bundan beterini de uzak etsin.
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 15
Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2014 Saat 19:17
aynen serdar kardesim katiliyorum girdigim her ortam her adim her saniye benimle karsi caddedeki insanlar bile hissediyor 50 metre var yok girdigimiz ortammi hissetmeyecek :)
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2014 Saat 12:11
samat43, açik alanda 1 - 2 metreden sonra kokunun duyulacagini sanmam - agiz veya beden kokusu farketmez-. Belki sen fazla hassaslastigin için çevredeki her hareketi , kendine yapilmis bir tepki olarak yorumluyorsundur.

IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2014 Saat 20:27
Ama bunu misafir kardesimde onayliyor yani azimdan gelmiyor olabilir ama akcigerden gelebilir mi les kokusu gibi çürük kokusu gibi hocam inanmasi güç ama yani bi sinifi kokuya dolduran bir nefes ve ne artma azalma olmuyor saka gibi geliyor ama var yani stres tenmidir bilmiyorum ama ben 19 yasindayim daha önce niye böyle birsey olmuyordu 9 aydir bu rahatsizligi cekiyorum ben anormal bir yani yok en yakin arkadaslarim bile kabullendi artik bu kokuyu yorumunuzu alayim ?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2014 Saat 16:39
Bu baslikta misafir nickli kimse yok, baska basliklarda beden kokusu ile ilgili yazan var; onlari yazan da benim, nick degistirdim. Eski nickim silindigi için misafir diye yaziyor. Eski nickimle de hiçbir zaman açik havada rahatsiz oldugumu yazmadim.

Açik havada ne vücut kokusu ne agiz-nefes kokusu kimseyi rahatsiz etmez. Çok yakin olursaniz yanyana yürürseniz orasi ayri.

Konusmadan bile çevremden olumsuz tepki aldigim için vücut kokusu oldugunu düsünüyorum. Buradaki yorumlari okuduktan sonra bazi insanlarin konusmasa bile genis bir çevreye koku yaydigini gördüm. Simdilik agiz kokusuyla ugrasiyorum.

Vücut kokusu olan arkadaslarla da internetten görüstüm, hepsinde ayni zamanda agiz kokusu var. Hiçbiri vücut kokusundan emin degil, onlara da önce agiz kokusundan kurtulmalarini söyledim.

Siddetli, dört bes metre etkisi olan - kapali alanda- agiz kokusunun sindirim kaynakli veya akciger vs iç organlarla alakali oldugunu düsünüyorum. Agiz kokusunu halledebilirsek vücut kokusu var mi yok mu ortaya çikar.
IP
afaff
Üye
Üye

Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2014 Saat 01:20
açikçasi ben hiçbirinizde vücut kokusu fln oldugunu düsünmüyorum bu bir ortami dolduran koku ne vücut kokusu ne agiz kokusu bunun nedeni burundan gelen koku yani bir nevi nefes kokusu diyebiliriz mesela ben koku çok yogun geliyorsa bunun agzimdan degil burnumdan geldigini çok rahat hissedebiliyorum siz nasil hissedemiyorsunuz anlamiyorum
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2014 Saat 01:40
Sana katilmiyor degilim herkesin yorumu farkli kisiden kisiye sikintilar degisebilir bir elma kurdu elmayi her zaman ayni yerden issirmaz tabi herkesin farkli biyeri rahatsiz benim sikintimda bu sen diyorsun 4-5 metre benim rahatsizligim 20   metreyi buluyor Kardesim ve hastalik aniden basladi gitmedigim doktor kalmadi devlette ama hala üstüne düsecegim belki hormonsal bir sorundur hertürlu birsey olabilir yani ama böyle sorunlarin var oldugunu kabbullenin yani herkes için söyluyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2014 Saat 19:46
Samat43:
19 yasindasiniz 9 ay önce, birden bire baslayan ve 20 ve hatta 50 metreden hissedilen siddetli bir agiz kokusundan bahsediyorsunuz, yanlis anlamadiysam?.

Muhataplarinizi kendi agzinizda kokunun varligina inanmaya ve yorum yapmaya davet ediyorsunuz. Böyle anliyorum.

Bilimsel ve fiziksel olarak ve hatta mantiksal olarak biç bir agiz kokusunun açik havada bu kadar uzaktan algilanabilmesi pek mümkün gibi görünmüyor.

Geriye kalan seçenek bu kokuyu zihninizde yaratiyor oldugunuzdur. Buna "koku halüsinasyonu" adi verilir. Hastaliginiz ilerlerse baska halüsinasyonlar da ortaya çikabilir diye çekiniyorum. Mesela iki kisi kendi arasinda konusurken sizin hakkinizda ve aleyhinizde konustugunu düsünmeye baslayabilirsiniz.

Bu sebeple En kisa zamanda bir psikiyatrist ile temas etmenizde sayisiz fayda görüyorum.
-M

IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2014 Saat 01:53
Söyle özetleyeyim ticaret lisesi son sinif ogrencisiyim mali müsavirin yaninda staj yapiyorum ve geçtigimiz ocak ayinda sabahleyin birden bire Asiri derecede koku geldigini hissettim hic bu kadar olmazdim 2 gün önceki de bendim simdiki de sabah dükkana gittigimde bi abi yanima gelip of gülüm ya diyip yüzünü burusturdu ve bana dedigi sey CIK git dükkana bidaha gelme olum ya dedi ondan sonra dersanem var sinif arkadaslarim birden bire of Pof diyip yanimdan kaçmaya basladi bunlar daha önceki haftalar olmazdi daha sonra okulda arkadaslar devamli koku var koku var demeye basladi kimisi arkamda diyo kazagi çok güzel ama kokuyo diyor cevremden kotu tepkiler aldim okul gezisine gittim arabadaki herkes bu koku ne ya diyo herkes bana bakiyor artik kabullendim yani daha bu hafta dpü muhasebe bolumu ogrencisiyim yine tepkiler ayni hocalar olsun arkadaslar olsun bazisi diyor agzi kokuyor diyor duyuyorum yani daha dun kirtasiyeye gittim içeri bi adam girdi magza sahibine içersi çöp kokuyor dedi magza sahibinin tepkisi "içeride çöp yok efendim" demeside garip hangi ortama gideyim hep böyle isin garipligide ben nerdeysem hersey orda buna nasil bir aciklik getirirsiniz bir varsayim olarak düsünün ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2014 Saat 14:44
Samimi yaziniz için tesekkür ederim.

Eger agiz kokusu baskin ve agir ise ve birden bire basladiysa sebebi daha kolay bulunur ve kalici olarak tedavi edilir. Sizin 9 ay önce baslayan baskin bir agiz kokunuz oldugunu anliyorum. Tedavinizin kolay ve kalici olabilecegini düsünüyorum. Agziniza buz alinca koku geçiyor mu? Panoramik röntgeninizi buraya koyabilir misiniz?
-M
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2014 Saat 16:30
Hocam agzim kapali olsa bile bu var ben ya artik nefese bagliyorum buzu deneyecegim en yakin zamanda da röntgeni cektirecegim sizlerle paylasacagim dis doktoruna gittim ama o beni yönlendirecek daha ya gerçekten inanin gaz kokusu gibi birsey
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2014 Saat 00:22
Dis doktoruna gittim çürük disimi temizlettim doktora söyledim röntgen istiyorum diye gömük cisim yok çürük disim hic yok agizla ilgili bir problemim saten yok bakimim tam doktor hic gerek yok dedi eger bir koku problemin varsa nefes kokusu olabilir dedi gögüs hastaliklarina görün dedi agzima buz alincada koku oluyor bence benim problemim agiz degil ya nefes kokusu asiriderecede yada ciltsel bir problem.
IP
yolcuyum
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı yolcuyum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2014 Saat 09:00
Ayni sorun bende de var samet
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2014 Saat 19:39
Arkadaslar ben son zamanlarda agiz kokusu disinda baska bi kokuda hissediyorum ama bunu dar kapali ortamlarda uzun sure kaldigimda farkettim. Ama bu agiz kokusu yada nefes kokusu degil eminim ama nerden ve nasil geldigini anlamadigim bi koku.. Ter kokusu bende hic olmaz bir tisprtu bes gun ust uste giysen yinede ter kokmam.. Birde basima bu cikti amlayacaginiz:) Ama bu onceden ypktu bende yeni yeni farkediyorum ve iyice ne yapacagimi sasirdim..
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2014 Saat 19:56
Dostum benim sorunum gibi ise mesaj atin bisekilde anlatiriz birbirimize.
IP
azizler07
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı azizler07 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2014 Saat 09:56
Merhaba josephine sende koku olayi devam ediyor mu. Bende de var ve tmaudan süplendim hep. Bi çaresiniulabildinmi. Bana dönersen sevinirim.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2014 Saat 19:19
Vücut kokusu konusunda bir çözüm bulan var mi?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2015 Saat 22:39
Forumlarda böyle eski basliklari "hortlatmak" hos karsilanmaz ama konu hakkinda ne burda ne internette fazla Türkçe kaynak olmadigi için bu mesaji yazdim.

Ilk zamanlar agiz kokusu üstünde pek durmaz sürekli vücut kokusunu arastirirdim. Türkçe kaynak olmadigi için yabanci sitelerden "google translate" yardimiyla yazilan binlerce yorumu okumustum. Çok nadir olarak yillar önce Türkler tarafindan yazilmis mesajlari görürdüm. Hep ayni içerikte mesajlardi " Türkiye'denim, burada bu konu hiç bilinmiyor, lutfen yardimci olun." vb . Gerçekten de öyleydi bromhidros, tmau gibi hastaliklari bile göremezdik Türkce kaynaklarda. Ben de yardim isteyen mesajlar atmis, mail adresimi birakip Türkler bana ulassin falan yazmistim. Bir kisi ulasmisti sadece. Simdi o mail adresimi unuttum belki yazanlar olmustur.( Hiç unutmadigim "surfer26" nickli yabanci biri vardi. Bütün vücut kokusu sitelerinde mesajlari olurdu. Amaci bir seyler pazarlamak degildi sadece yardimci olmak için yazardi.)

Utana sikila ilk kez cildiyeye gittigimde vücut kokusu dedigim anda doktor " düzenli dus al, giysilerini degistir." deyip geçirmisti. Daha sonralari biraz daha israrci olunca baska doktorlar vücudumu, koltukaltimi, kulagimi(?) koklamislardi. Kimisi koku yok dedi kimisi peynir yeme dedi. Hatta birisi, ben koku almiyorum sen koku aldigini düsünüyorsan beyinsel bir sorun olabilir nörolojiye görün, demisti. Koltuk alti kokusu için botox bile yaptirmistim. Terlemeyi engelledigi internette yaziyordu.

Bir sürü seye ragmen çevremdeki tepkiler degismedi. Arada sirada agiz kokusu ile ilgili imalar oluyordu ama hiç üstüme alinmiyordum. Ben hâlâ çevredekilerin duydugu kötü kokunun vücut kokum oldugunu düsünüyordum. Artik koltuk alti ter bezlerini aldirmaya karar vermistim. Arastirdigim yöntemler icinde liposuction ( yag emme denilen yöntem) aklima yatmisti.

IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Haziran-2017 Saat 11:08
vucut kokusu ile ilgili klorofil ile ilgili bir seyler okumaktayim umarim netice cikaririm
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2017 Saat 19:47
Vucut kokusu hakkinda bir neticeye ukasan varmi acaba
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2017 Saat 19:52
Yüzumu elimle sildigimde elimi kokluyorum eksi koku geliyor burnuma ayrica yattigim yastik da ayni sekilde sürekli kokuyor sanirim vucudum ter bezlerinden koku salgiliyor böyle birsey olabilirmi murat hocam
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2017 Saat 19:56
Birde hapsurdugumda gzimikapattigim elimde zehir gibi bir koku oluyor hocam
IP
Merry
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Merry Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2019 Saat 23:02
Arkadaslar yillardir bu sorun bende de var.insanlar hep burunlarino kasiyorlar hepsi ayni anda alerji gibi..Igrenç kokudan bahsediyprlar.hep doktor doktor gezdim.yakinda kolonoskopi yapildi bagirsaklarimdan.çölyak hastaligi varmis bende.Murathocam bu hastaliktan dolayimi acaba koku
Merry
IP
Merry
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Merry Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2019 Saat 23:09
Murat hocam merhaba .yakinda çölyak hastaligi ortaya çikti.bu hastalik kokunun nedeni olabilirmi?
Merry
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2019 Saat 14:11
Orjinalini yazan: Merry

Arkadaslar yillardir bu sorun bende de var.insanlar hep burunlarini kasiyorlar hepsi ayni anda alerji gibi..Igrenç kokudan bahsediyorlar.hep doktor doktor gezdim.yakinda kolonoskopi yapildi bagirsaklarimdan.çölyak hastaligi varmis bende. Murathocam bu hastaliktan dolayimi acaba koku

Bilmiyorum
-M
IP
Mustafa8989
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı Mustafa8989 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2019 Saat 19:16
Kardesim sikintin geçti mi gectiyse nasil gecti. Bende de ayni sorun var yazarsan sevinirim
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2019 Saat 09:02
Murat hocam, baska bir sey için cildiyeye gitmistim. Yillardir sirtimda olan içi yag dolu ufak bir sivilceyi gösterdim. (Hiç geçmez ne zaman siksam kokulu beyaz bir sey salgilar.) Yabanci forumlarda o tür seylerin vücut kokusu yaptigini okumustum. Doktor mantar var dedi, krem ve sampuan verdi. Vücut kokusundan muzdarip oldugum için yedi sekiz yildir dus yapmadan evden çikmam. Iç ve dis giysileri degistirmedigim gün yoktur. Mantar olmasi mümkün mü?

Mantar ayak kokusu yapiyormus vücut kokusu yapar mi? Bir de insanin koltuk alti ve kasik bölgesi deodorant kokarken vücut kokusu olmasi mümkün mü?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2019 Saat 17:04
Deri üzerinde sinirli bir bölgede mantar lezyonu var diye beden kokusunun ortaya çikmasi pek akilci degil.
Sivilcenin içinden gelen sivi kokulu ise sadece o sivilceyi ve yakin çevresini ilgilendirir. Beden kokusuna sebep olmasi beklenmez.

Mantar eger kokuya sebep olacaksa lokal olarak yerlestigi yerden sorumludur

Terin neden koktugu ve nasil önlenecegi konusu için bu sayfaya göz atiniz: http://ter.kokusu.org/

Beden kokusunun meydana gelmesi için kan dolasimindaki kokulu bir maddenin deri, idrar, diski ve ter ile disari atiliyor olmasi gerekir. Eger durum böyle meydana geliyorsa giysiler , yatak, oda kokuyor olarak bulunur. Koku tek çesittir. Dalgalanir ama kesilmez. vesaire

IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2019 Saat 13:52
Vücut kokusu derken sivilcenin veya mantarin kokusu etrafa rahatsizlik verecek kadar yayilir mi demek istedim hocam. Sivilce diyorum ama bildiginiz yag bezesi gibi bir sey. Ter kokum yok çünkü koltukaltim ter kokunca kokuyu alabiliyorum. Konusmasam da siddetli bir koku oldugu için sivilce mantar böyle bir koku yapabilir mi diye merak ettim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2019 Saat 14:30
Evet, sivilcenin veya mantarin kokusunun etrafa rahatsizlik verecek kadar yayilmasi pek mümkün gibi görünmüyor
Mantarin deri yüzeyinde genis (onlarca santimetrekare) yüzey tutan lezyonlarinda bile koku ortaya çikmaz.
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2019 Saat 11:54
Sag olun hocam. Doktor sampuan vermisti o sampuan sadece saç için mi tüm vücut için mi acaba? Sirtimdaki sivilceye bakip bunu verdi.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2019 Saat 15:04
Orjinalini yazan: Kelime

Sag olun hocam. Doktor sampuan vermisti o sampuan sadece saç için mi tüm vücut için mi acaba? Sirtimdaki sivilceye bakip bunu verdi.

Bilmiyorum
IP
mete06
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 12
Alıntı mete06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2019 Saat 20:36
Merhaba iyi aksamlar.ben bugün üye oldum siteye intenette takilirken çekti dikkatimi,benim bi sorunum var 7 yildir çürümüs peynir kokusu geliyor koltuk altimdan ne yapacagim mi bilemiyorum,devlet dairesinde çalisiyorum 1 kez iç hastaliklari doktoru aldi baska hiç bir doktor almadi kokuyu dermatoloji doktorlari sifozren muamalesi yapiyor ama is yerimde herkes yanimda burnunu kapatiyor,ayrica kullanmadigim deodorant yada sabun,sampuan kalmadi daha önce böyle bir seye rastladiginiz,yada duydunuz oldu mu lütfen yardimci olursaniz sevinirim lütfen...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2019 Saat 20:51
Mete06, asagidaki sitede hem sorunuza cevap hemde bazi tedavi yollari bulacaksiniz
http://ter.kokusu.org/
IP
mete06
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 12
Alıntı mete06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2019 Saat 21:32
merhaba tesekkür ediyorum cevap vermissin ama problem su çevremden hiç kimse benden ter kokusu almiyor çünkü ben dustan çikip odama geçtigimde bile odam,boguk bir koku kapliyor.çürümüs peynir gibi kokuyor ama sicaklikta sagliyor söyle ki bi oda'da oturdugum vakit oda sicak oluyor nefes alamiyorum.çevremdeki sordugum herkes benden hiç bir zaman ter kokusu almadiklarini söylüyorlar.

IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2019 Saat 15:24
Nörolojik bir problem olan koku halisülasyonunu degerlendirseniz mi acaba?
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu