Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Dil Pasi Teshisi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Konu: Dil Pasi Teshisi
    Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2014 Saat 00:50
Aslinda dil pasi teshisim desem daha dogru olur. Herkeste bundandir demek dogru olmaz. ki böyle demek yanlís olur zaten.

Simdi mevzuya gelecek olursak ramazandan önce tamamiyle sans eseri endoskopi olmustum.
Sans eseri diyorum çünkü simdiye kadar midemle ilgili ciddi manada somut herhangi bir sorun olusmadi bende.(bazi dönemlerde kisa zamanlar hariç)
Burda fazla ayrintiya girmek istemiyorum.Endoskopi olup patoloji sonuçlarim çiktiktan sonra midemde h.pylori ve kronik gastrit oldugumu ögrendim.
Açikcasi bunu hiç beklemiyordum.Bu teshisten sonra kullandigim mide ilaçlari hem koku hem dil pasima fayda vermisti
ilginçtir ki kullandigim ilaçlar yarim saat geçtikten sonra hemen etkisini gösteriyordu. bunu fark edebiliyordum.
özellikle dilimde uyusmalar,karíncalasma ve degisik tatsiz tuzsuz bir tad olustugunu bariz bir sekilde hissediyordum
bunlari kullandigim zaman içerisinde nerdeyse normal insanlar gibi olmaya baslamistim.öyleki 8-10 saat dis ve dilimi firçalamadigim zamanlar oluyordu ve bu süre boyunca bunlari yapmamak inanilmazdi gerçekten.
dil pasim ise eskisi gibi degildi( yine vardi ama fazla degildi) ve abartmiyorum degil dis macunu suyla bile temizledigimde rahatlikla temizlenebiliyordu.

Ancak ne yazikki bu durum fazla sürmedi ve ilaçlar bittikten sonra sanki sihir ortadan kalkmis gibi koku ve pas tekrar olusmaya basladi.
suan teshisimi bulduguma mi sevineyim yoksa tekrar eski halime döndügüme mi yanayim bilemedim yemin ediyorm

Genel olarak burdan çikardigim sonuç dil pasi sorunumun midemle alakali olduguydu.Bunu bilmek güzel bir duygu gerçektn.
Simdi dil pasi sorunu ve buna bagli kokunun oldugunu düsünen arkadaslar endoskopi yaptirip sonuçlarini paylasabilirler mi lütfen?
her seye ragmen kötü bir sonuç çikmasa bile genel bir kontrol yapmis olursunuz. bu durumda benden etkilenip yaptirdiysaniz da sizden simdiden özür diliyorum.
veya daha önce mideyle ilgili sorunu oldugnu bilip dil pasiyla iliskilendireniz var mi? yada bu konu hakkinda düsünceniz ne olabilir arkadaslar?
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2014 Saat 00:17
gittigim bir KBB doktoruna dilimdeki pasi sormustum.bir çok sebebi olabilir ama en çok mide sorunlari olanlarda rastlanir demisti.bu arada ben de endoskopi yaptirdim,benim sonuç söyle 1. antral gastrit ve gri renkli yumusak bir doku.size bir sorum olacak acaba sizin endoskobi sonucunuzda kronik gastrit yaziyo mu? yoksa bunu size doktorunuz mu söyledi?
IP
polat
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı polat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2014 Saat 02:32
endoskopiyi bende oldum bende de kronik gastrit ve helikobakter pilori çikti. Ilaçlar antibiyotik içerdigi için koku ilaçlari kullandigimz süre içinde olmuyor dogal olarak ,dil pasi da içindeki mide asit önleyiciden bi nebze azaliyor biraktigimiz zaman ise hersey eskiye dönüyor , bence sorun mideden çok geniz ve bademcik taslariyla alakali zira insanlarin yariya yakininda herhangi bir semptom vermeyen helikobakter p. bakterisi mevcut sonuç olarak mide sikayetiniz yoksa bos yere endoskopi olmayin helipak veya trio tedavisini görseniz bile sonuç degismeyecektir.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2014 Saat 22:36
ismimnefarkeder, patoloji sonucumda h.pylori ve kronik gastrit oldugu yaziyor.. sonucu gösterdigim doktor   pas ve kokunun nedeni mide de olabilir demisti

polat, bilmiyorum kardesim ama suan bendeki neden mide oldugu görülüyor. ayrica bende bademcikler ve geniz akíntsí yok.

IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2014 Saat 22:46
dil pasi olanlarda endoskopi yapmalariní sunun için tavsiye ediyorm:
ben dahil çogumuzda sorunun midede oldugunu gösterecek herhangi somut bir rahatsizligmiz yok.
kendi adima söyliyim her seyi rahatlikla tüketebiliyorum.. hamdolsun midemde herhangi bir agrí sízí olmuyor.
dedigim gibi sans eseri olmasaydim belki 10 sene sonra da olmazdim yada hiç olmayabilirdim de.
iste bu yüzden belki benim gibi olanlar vardir diye yapmalarni istemistim.
IP
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 30
Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mart-2015 Saat 03:38
Ben endoskopi yaptirdim. HP ile helipak tedavisi uyguladim. Geçici çözüme ulastim. Forumda baska bir alana Yazdigim Yaziyi buraya paste ediyorum. Umarim faydali olur. Ayrica gitmedigim Dr kalmadi. Deneme yanilmalar ile vardigim sonuç;

Bende baska bir öneride bulunuyorum arkadaslar. Herhangi bir antibiyotik yada lacombi kullaninca geçici olarak kurtulan varsa bahsedecegim seyi uygulamanin fayda saglayabilecegini söyleyebilirim. Günde en az 1 veya 1,5 litre su (suyun hiçbir zarari olmaz Bolbol tüketilebilinir) haftada bir gün 10 adet civarinda kuru Kayisi yada günkurusu. Bunun haricinde kuru incir ve Kayisiyi günlük olarakta tüketebilirsiniz. Uyguladiklarimdan sonra farkina varmis Oldugum durum Bagirsak çalisma durumuna endeksli bir koku durumu oldugudur. Yani Bagirsak ne kadar rahat çalisiyorsa koku o derece az. Su incir ve Kayisi bagirsagin temizlenmesi ve randimanli çalismasi için birebir. Ben bunlari denedim ve sonuç aldim. Geçen ay doktora gittim lacombi ve rennuduo surup yazdi. Bu ilaçlarda ise yaradi. Fakat tekrar geri geldi. Yogun su tükettigimde kaybolan bir koku durumu var. Bagirsak ne kadar rahat ve hizliysa koku o kadar az. Açiklamam gereken bir durumda sudur ki; eger antibiyotik yada herhangi bir ilaç Alinca geçici çözüme ulasiyorsaniz bu Yöntem ise yarayabilir. Aksi takdirde çürük dis, sinüzit, diyabet vb durumlar için çözüm olmayabilir. Benim kendimdeki kesfimdir. Bol su az koku iyi nefesler herkese...
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mart-2015 Saat 15:12
Aslinda agzinda sifir koku olan birini endoskopiye gondereceksin ve cikan sonuca gore sendeki problemi bulmus olacaksin.Yada en azindan mide olayini elemis olacaksin.
Eger dedigim kiside de yukaridaki mide problemleri varsa,demekki koku mide kaynakli degil.
IP
Camur
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı Camur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2016 Saat 08:31
Arkadaslar endoskopi sonra alinan ilaçlarla geçicide olsa çözüme ulasiliyorsa sikinti midede demektir neden baska alanlara yöneliyoruz? Ilaç tedavi etti ve geçici de olsa kurtulduk sonra geri gelmesinin nedeni bakterinin direnç kazanmasi. Zaten neden mide kaynakli olmasaydi bademcik,dis,agiz kaynakli olsaydi ilaç kullandigimizda hiç geçmezdi.
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2016 Saat 16:53
Camur okadar basit deil iste sole dusun parol ilavini bilmeyen yoktur parol agri kesici ve ates dusurucudur ..ben onu ateslendigimde aliom...ama ayni zamanda farkli endikasyonlari var anladinmi......
IP
Camur
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı Camur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2016 Saat 12:10
Orjinalini yazan: mmkk

Camur okadar basit deil iste sole dusun parol ilavini bilmeyen yoktur parol agri kesici ve ates dusurucudur ..ben onu ateslendigimde aliom...ama ayni zamanda farkli endikasyonlari var anladinmi......
yok benim demek istedigim o degil sinüs kaynakliysa antibiyotik etkili olmaz diye sonuçta akintiyi bakter yapmiyo ki yani enazindan benim dr um böyle söyledi.ins en kisa sürede buluruz sikintinin kaynagini ne diyelim
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2016 Saat 17:57
En kisa suremi 6 yildir yasamiorum ki ben ne en kisa suresi ...
IP
Meari
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 22
Alıntı Meari Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2016 Saat 13:39
Bir hayalim var bende bendeki kokunun dil pasindan kaynaklandigini düsünüyorum. Söyleki bende endoskopi yaptirdim ve midemden biyopsi alindi sonucunda midemde h.pylori çikti ve buna bagli olarak antral gastrit teshisi konuldu. Doktor bana helipak, flagly ve antepsin verdi kullandim. Ilaçlari kullanmaya basladigimda bir hafta olmadan kokudan tamamen kurtuldum hatta sabahlari bile agzimda hiç koku yoktu. Ilaçlari kullanirken dilimdeki sarimtrak pas bildiginiz kahverengiye dönüstü bu kahverengilik üç dört gün sürdü ve ilaçlarimin bitmesine iki gün falan vardi bu kahverengilikte geçti ve dilimdeki pastan tamamen kurtulmus oldum arkadaslar. Dilim pespembe oldu ve saglikli bir görüntüye kavustu. Agzimdaki o agirliktan kötü tattan kurtuldum ve agzim öyle ferahladi ki yeniden dünyaya gelmis gibi oldum.
Ilaçlarim biteli bir ay oldu olacak malesef dilimdeki pas tekrar olusmaya basladi ve ara ara koku oluyor sanirim h.pylori mikrobundan tam olarak kurtulamadim çünkü beslenmeme dikkat etmedim. Ama kesinlikle eskiden nefesimdeki o diski kokusunsan eser yok simdi. Artik cok daha iyi ve rahatim ve en azindan sebebini buldugum için çok mutluyum ben hiç kurtulamayacagim saniyordum.
Arkadaslar size tavsiyem sizde agzinizdaki kokunun dil pasindan kaynaklandigini düsünüyorsaniz bir Gastroenterolojiye görünün ve endoskopi yaptirin..
Herkese sifalar ve saglikli günler diliyorum..
Ya Safi
IP
mrerror
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı mrerror Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2016 Saat 11:33
çok sey denedim. bademciklerim çocukken alinmisti zaten. burun kemigi aldirdim. 20'lik, gömülü disleri aldirdim. kbb'ye defalarca gittim. defalarca dis tasi temizligi yaptirdim.lansorlar,nexiumlar, propolisler hiçbiri bir ise yaramadi. helicobakter ve mide fitigi dendi, helipak kullandim 2 kez geçmedi. internetten arastirdigim brokoli kürü ile helicobakter gitti ama koku ayni. bakteri simdi varmidir bilmiyorum.en son mide kapakçigi ameliyati oldum. koku azaldi sanki ama dildeki tabaka aynen duruyor. gözleri bile çizdirdim 1 ay önce. sanirim kokunun sebebi dildeki tabaka.onu çözünce problem bitecek ama nasil???
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2016 Saat 17:51
hocam açken koku midedenmmi gelir ? gelmesi normalmidir kokunun herkeste olurmu? bide hocam o mideden gelen koku nefes kokusumu oluyor
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2016 Saat 17:58
hocam birde saglikli bir insan ortalama sabah kahvaltisindan kaç saat sonra acikmasi normaldir ögle yemeginden kaç saat sonra acikmas normaldir standart bi beslenme ile?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2016 Saat 17:57
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

hocam açken koku midedenmmi gelir ? gelmesi normalmidir kokunun herkeste olurmu? bide hocam o mideden gelen koku nefes kokusumu oluyor

Açlik kokusu kan gazlarindan (Tip 4 - nefes kokusu) ve agiz içerisinden (Tip 1 dil kokusu) seklinde gelisir. Açlik sirasinda organizma yaglari yapmaya baslar. Depodan karbonhidrat yedekleri yakar. Bu sirada nefese yikim ürünleri geçer. Bu sebeple oruçlunun agiz kokusu agiz içinden engellenemez.

Açlik sirasinda agiz içerisinde bakterilerde aç kalir. Salyadan ve epitel hücrelerinden proteinb koparip beslenmek zorunda kalirlar. Biliyorsunuz: proteinler kokulu gazlara dönüsür. Eger agziniza bir parça seker atarsaniz birden açlik kokusu kaybolur.

Neden küçücük bir seker agiz kokusunu kaybeder biliyor musunuz?

Bakteriler sekeri bulursa daha kolay enerji temin edecekleri sekere kosar proteinleri sindirmekten vaz geçerler. Bu sebeple koku kaybolur.

Sekerin bakteriler tarafindan sindirilmesi kokusuz gazlarin çikmasina sebep olur (CO2, H2, H2O , R)

hocam birde saglikli bir insan ortalama sabah kahvaltisindan kaç saat sonra acikmasi normaldir ögle yemeginden kaç saat sonra acikmas normaldir standart bi beslenme ile?

Bu sayisiz degiskene baglidir. Kesin bir sey söylemek çok zordur.
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2016 Saat 01:33
Benim sadece dil köküm beyaz arkadaslar. Ve koku ordan geliyor. Dilimi kazinca çok yogun kivamda bi sivi akiyor renksiz.kokuyu yapan ve genzimde sürekli yutkundugum sey de bu..bence bunu yoketsek is bitecek. Baska bi aciklamasi yok gibi artik arkadaslar. Hepimizin sorunu bu. Gümüs suyu baslikli konuda son olarak bir arkadasimiz bi yorum yapmis.DNA olayi. Bana çok mantikli geldi bi de bunu düsünelim diyorum. Hatta dil kökünde konuslanan bakterilerin bile bu yapiskan siviyi ürettigini düsünmüyor da degilim. Bu bi kalkan gibi onlari koruyor sanki. Arkadaslar arastirmaya koyuluyorum :))
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2016 Saat 10:27
Orjinalini yazan: aydinmur

Açlik kokusu kan gazlarindan (Tip 4 - nefes kokusu) ve agiz içerisinden (Tip 1 dil kokusu) seklinde gelisir. Açlik sirasinda organizma yaglari yapmaya baslar. Depodan karbonhidrat yedekleri yakar. Bu sirada nefese yikim ürünleri geçer. Bu sebeple oruçlunun agiz kokusu agiz içinden engellenemez.

Açlik sirasinda agiz içerisinde bakterilerde aç kalir. Salyadan ve epitel hücrelerinden proteinb koparip beslenmek zorunda kalirlar. Biliyorsunuz: proteinler kokulu gazlara dönüsür. Eger agziniza bir parça seker atarsaniz birden açlik kokusu kaybolur.

Bakteriler sekeri bulursa daha kolay enerji temin edecekleri sekere kosar proteinleri sindirmekten vaz geçerler. Bu sebeple koku kaybolur.

Sekerin bakteriler tarafindan sindirilmesi kokusuz gazlarin çikmasina sebep olur (CO2, H2, H2O , R)

-M

tesekkür ederim hocam yalniz açken seker yemek agiz kokusunu önlermi yani? ben daha çok sekerli yiyecekler yedigimde koku daha fazla artiyor sanki yada öyle hissediyorum

hocam bide sizin dediginiz gibi dilimi firçaliyorum isede yaradigini düsünüyorum sagolun yalniz bisey aklima takildi diin arka kisminda birikinti gibi olan yeri temizliyorum böyle sivilceler var kücük kücük kirmizi fakat temizleniyor aradan kisa bi süre geçince bakiyorum o arka kisim gene eskisi gibi olusmus burdan ne anlamam gerek? tesekkürler hocam
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2016 Saat 19:45
Orjinalini yazan: aydinmur

-M

hocam siz oruçlu demissiniz ama oruçlular belli vakit araliklarinda yiyip hep bekliyolar ben mesela yiyorum sabah kahvaltimi ögleye kadar sadece su içiyorum ekstra bi gida almiyorum ama koku geliyor bu midedenmi gelmektedir acaba koku eksimsi agizimda dilime baktigimdada dil üzerinde sarimsi tükürükler dil sarimsi sivilik görüyorum dil üzerinde ve bogazimda hafif yanma hissi yutkunmada problem gibi bunlar mideyi mi isaret ediyor sizce?
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ekim-2016 Saat 17:07
Orjinalini yazan: Venüs

Benim sadece dil köküm beyaz arkadaslar. Ve koku ordan geliyor. Dilimi kazinca çok yogun kivamda bi sivi akiyor renksiz.kokuyu yapan ve genzimde sürekli yutkundugum sey de bu..bence bunu yoketsek is bitecek. Baska bi aciklamasi yok gibi artik arkadaslar. Hepimizin sorunu bu. Gümüs suyu baslikli konuda son olarak bir arkadasimiz bi yorum yapmis.DNA olayi. Bana çok mantikli geldi bi de bunu düsünelim diyorum. Hatta dil kökünde konuslanan bakterilerin bile bu yapiskan siviyi ürettigini düsünmüyor da degilim. Bu bi kalkan gibi onlari koruyor sanki. Arkadaslar arastirmaya koyuluyorum :))

o dediklerinizd icat olur bi gün biz öldükten sonra
IP
Mnsm
Üye
Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2016 Saat 23:21
Selamlar
Arkadaslar kafama takilan bir soru var
Bu doku meselesiyle ilgili aslinda ne zamandir kafama takiliyordu
Geçen yemekten sonra Dilime bi baktim perisan halde annemle konusurken mevzu açildi diline baktim sadece tertemiz ve pürüzsüz benim dille alaksi yok

Sonra sorarim dil böyleyse firçalama imkani oldugu halde dil kökü bogaz ne halde diye
Kokmasinda ne yapsin
Bu sorun bence herkese açik baksin ve yorumlasin bulalim su illetin çaresini insanlardan 1 metre mesafede yasamaktan kurtulalim
IP
north
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 12
Alıntı north Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2017 Saat 20:44
Sevgili ilyaha burayi okuyorsan, mesaj kutun dolmus sana mesaj atamiyorum. Ayrica arkadaslar acaba dilimizdeki bu pasi yapan nedir? Ben pasi temizleyince koku çogunlukla gidiyor. Ama pas olustugunda tekrar geliyor. Dislerimde sikinti yok, kbb'ye gittim iki kere röntgen çekildi, sinuslere bakildi bir sorun yok mideye baktir dedi. Bademciklerimi de saglikli buldu. Çok ilgili bir doktordu. Mideye henüz gitmedim gittikten sonra burayi yenilerim. Bence pasi neyin yaptigini bulmaliyiz.
IP
Simyaci
Üye
Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Agustos-2019 Saat 00:05
Bademcik tasindan(magmasindan) sonra bugün Irfan Gözübüyük adli doktorun youtube sayfasindan dil kökü magmasi oldugunu ögrendim.Çok nadir bir agiz kokusu sebebiymis. Paylasmak istedim yeni ögrendim arkadaslar.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Agustos-2019 Saat 13:48
Tesekkür ederim bilgi için kardesim.
Var ol
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Kasim-2019 Saat 20:18
Hocam eski bir konu merak ettigim soruyla alakali diye buraya yazmanin uygun oldugunu düsündüm bunu tam olarak ögrenemedim aslinda sorum su hocam:

Dil pasi dedigimiz sey tüm dil yüzeyinimi kapsar yoksa belli bir bölgede yogunluk mu olusturur?g

Dilimizin bogaz duvarina yakin arka kisminin üzerinde gördügüm çizgi çizgi yuvarlak gibi bir dil sekli var ve üzeri beyazimsi 1-2cm kadar sadece dilimin o kismi öyle bu her insanda böyle midir yoksa dil pasi dedigimiz olay bu mudur hocam? belkide yillardir dil pasi var sandigim sey herkeste olan normal birseydir bunu ögrenmem kendim için iyi olur tesekkürler :)
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Kasim-2019 Saat 20:50
Resim üzerinde göstermek lazim. tarif ile nasil anlatirim bilemiyorum.
Dil kaplamasi, terminal sulkusun ortasindan baslayip öne ve yanlara dogru gelisir daha sonra dil sirtinin tamamini kaplar. terminal sulkusun arkasina dogru gözle görünen 1-2 mm çapinda mantar formundaki olusumlar hastalik degil özel papillalardir.
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2019 Saat 16:58
Murat bey ve forumistler Merhaba. Doktor bey karanfil suyu maydonoz puresi suyu ve limonsuyu karisimi ile gargara konusunda goruslerinizi sorabilirmiyim inanin muthis bir degisiklige sebep oluyor agzimdaki kotu tadi birhaftadan fazladir alamiyorum ve koku gecmis gibi hissediyorum tabiki hissettiklerim bunlar.gercekte boylemi bilemiyorum ama sabah uyandigimda ve gun icerisinde agzimda hissettigim anomalie kesinlikle ayni degil !!bu arada ayin 4 unde tekrar ameliyat oluyorum burnumdan bakalim hayirlisi
IP
Simyaci
Üye
Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2019 Saat 01:37
Orjinalini yazan: evian

Murat bey ve forumistler Merhaba. Doktor bey karanfil suyu maydonoz puresi suyu ve limonsuyu karisimi ile gargara konusunda goruslerinizi sorabilirmiyim inanin muthis bir degisiklige sebep oluyor agzimdaki kotu tadi birhaftadan fazladir alamiyorum ve koku gecmis gibi hissediyorum tabiki hissettiklerim bunlar.gercekte boylemi bilemiyorum ama sabah uyandigimda ve gun icerisinde agzimda hissettigim anomalie kesinlikle ayni degil !!bu arada ayin 4 unde tekrar ameliyat oluyorum burnumdan bakalim hayirlisi

Evian öncelikle geçmis olsun kardesim..Sana bir sorum olacak burun spreyleri vs daha önce kullandin mi? Doktorun yazdigi reçeteye dahil spreyler tabiki..Spreylerle koku gecmiyor mu?
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2019 Saat 14:18
Buna benzer bir karisimi you tube ta gördüm. Hemde yine agiz kokusu
Için öneriliyordu bir bayan tarafindan!
Ve kadin; agiz kokusunu kesinlikle yok ediyor’ diyordu.
Bu karisima devam edin ve durumunuzu sik sik güncelleyin lütfen.
Bilgi için tesekkür ederim 🙏🏾
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2019 Saat 13:10
Merhaba ! Sizi uzmek istemem bazi yazdiklarimla ama yillardir neler yapmadim neler icmedimki ansiklopedi olur burun spreyi sadece bende burnumda birsey varmis yada tikaliymis hissi oldugunda sanki azda ha rahat nefes aliyormusum gibi hissetmeme sebeb oluyor ! Yoksa kokuya falan hic bir ise yaramiyor. Ama bir sey var bende yaramayan baskasinda yaraya bilir bende en etkili sey sacma belki ama bu maydonoz mixi kanfil sulu limon ve nane yagi.
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2019 Saat 13:15
Orjinalini yazan: mahoni

Buna benzer bir karisimi you tube ta gördüm. Hemde yine agiz kokusu
Için öneriliyordu bir bayan tarafindan!
Ve kadin; agiz kokusunu kesinlikle yok ediyor’ diyordu.
Bu karisima devam edin ve durumunuzu sik sik güncelleyin lütfen.
Bilgi için tesekkür ederim 🙏🏾
    Agzimin icinde yillardir hissettigim burukluk tuhaf tat gitti dilimde pas olmuyor hafif bir beyazlik falan oluyor.gercekten ilginc yillarimi verdim onlarca yuzlerce analiz ne onlari🤣 onlarca ameliyat sadece . Yarin yine ameliyat olcam sinuslerimi acacaklar. Inanin turkcesini bilmiyorum petscan bile gectim nuklerelogie merkezinde saglikliymisim ben cok. Benim tek hissettigim muthis bir geniz akintim var burnum tikali icinde birsey varmis gibi rahatsizedici
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2019 Saat 23:22
Pet scan
Evcil hayvan taramasi demek.
Sizin evde hayvan mi besliyorsunuz?
Neyse kokunun bittigine sevindim hem de çok.
Umarim ameliyat da istedigin gibi geçer ve koku tamamen gider.
Sanirim sen yurtdisindasin Evian kardes ?
Bu arada müsait oldugunda bu karisimi yaz bana lütfen.
Yani neyi ne kadar koyuyoruz ve nasil karistiriyoruz .
Geçmis olsun
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2019 Saat 07:08
PET: Positron Emission Tomography
Kanserli veya mitotik aktivite gösteren hücre gruplarini tespit etmek amaci ile boyali madde kullanilarak çekilen röntgen kesitleri
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2019 Saat 20:36
Google çevirisinde yukarida yazdigim çikiyor!
Murat hocanin yazdigi dogrudur. Çünkü hekim olan kendisi.
Ben, arkadasin yazdigi aynisini Google attim, karsiligi böyle çikti.
Tesekkür ederim hocam 🙏🏾
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2019 Saat 21:19
La tomographie par émission de positons (TEP ou en anglais PET ou PET Scan) est un examen d'imagerie qui repose sur l'injection dans le sang d'un traceur faiblement radioactif. Ce traceur, du glucose marqué, une fois injecté, se fixe sur différents organes et permet d'en analyser le fonctionnement. Murat bey soylemis turkce ! Sen pet shop bak misin galiba 🤣🤣🤣
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2019 Saat 13:56
Sen buraya ne yazdiysan aynisini yazdim Evian.
Istersen sen de dene bak ne çikiyor!
Bak böyle yazdim;’ pet scan’ pet shop yazmadim.
Neyse keyfine bak 👍
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu