|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
mehmet15
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2013 Saat 19:07 |
Öncelikle merhaba kader ortaklarim ,
14 yasina kadar çok sosyal , günlük 3 litre su içen , sürekli hareket halinde ve çok çok konusan ve gülen birisiydim. sicak soguk demez sürekli gezer hareket ederdim. agiz kokum sadece sabahlari olurdu o da normal , sabahlari agiz kokum olurdu ama kafama takmadigmdan dolayi kendim hissedemezdim hohlama huhlama olmazdi . 14 yaslarimin sonunda yatili okula gittim ve okulda hareketsiz , az su içen , az gülen ve konusan ve çok yemek yiyen birisi olmaya basladim. ardindan sabah 7.30 kahvalti , 13.00 ögle yemegi vakitleriydi ve uzun süre aç kalinca agzimin koktugunu farkettim , gittigim yerde hamama girerdik havuza girerdik. daha sonra agiz kokumu kafaya taktikça taktikçaa daha da artmaya basladigini farkettim , evde kendi kendime dururken kafama takmiyorum ve yok gibi oluyor ardindan birisi geldiginde aklima geliyor ve kabus basliyor. elimi hohladigimda kokuyu alabiliyorum. benim tespitlerim sunlar: 1-Hareketsiz yasama geçtikten sonra olmaya basladi , 2-Mideeye bagli reflü vb. 3-bademcik (aldirdim fakat devam) 4-burun ( sinüzit,kemmik egriligi ve et ameliyati oldum )geçmedi 5-bagirsak mantari. 6-özgüven eksikligi benim fikrim hareketsiz yasama bagli olarak gelen özgüven eksikligiyle birlikte oldugu. bu yaziyi yazdiktan sonra spora ve müthis bi güvene sahip olacagim , bagirsak mantarina gelirsek yakin çevrem büyük tuvaletimin ve gazin çok kötü koktugunu söylüyorlar , bunun için kendim bagirsak mantari tedavime basalyacagim. bal ve zeytinyagli kudret nari hazirlayacagim , bi ögretmen komsumuz da ayni sorunu esiyle birlikte çekmis ve en son bununla kurtulmus . umarim tedavinin karsiligini alirim ve sizlere de mutlu haberler getiririm. bu dediklerimden sonra da birsey olmaz sa o havuza girdigim zamanlarda kulagimin ve ortakulagimin iltihaplandiginiu düsünüp onu doktora soracagim. lütfen görüslerinizi paylasiniz |
|
![]() |
|
hasta31
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
Bu tip kokuyu son zamanlarda genelde hafif aç oldugum zaman hissediyorum.. Açlik kokusu deil ama koku hani balona üflediginizde bazen agzinizdayken hava kaçirir ve bi koku gelir.. o tür kokuyu aliyorum son zamanlarda..
Ben sadece aç oldugum zamanlarda aliyorum belki de her zaman bu koku vardir kim bilir.. Bu kokunun kaynagi akciger falan olabilir mi. Hani nefesin geri tepmesi sonucu olysuyor (balona gore konusursam) Her neyse daha fazla uzatmadan bana açiklama yapabilir misiniz hocam? |
|
Ya iyilesemezsem ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Balona giren agiz+nefes gazlaridir.
Agzin çok güzel yikanip hiç beklemeden balon sisirilirse agiz gazlarinin %5 oraninda nefes gazlarini kirlettigini ölçtüm tespit ettim. tek basina ve sadece Buna bakarak bir sey söylemek mümkün olmayabilir. -M |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
reflü varsa koku yapar. yas kaç ? endoskopi ol baksinlar koku yapan var mi diye. proton pompasi kullan kudret filan ugrasma. proton ile azaltiyorlar asiti su an kullaniyorum mesela sonra yemene içmene dikkat edeceksin geçer reflü.
kilo ver. boy 180 ise kilon 70 olsun.bagirsak mantari içinde probiyotik al dost bakteri kazan. probien markasi var n11 de. bak kullan takviye yani ilaç degil. bak bende bademcik oldum sonra burun oldum. en son bogaz reflüsü kokunun kaynagini ögrendim. azaldi su an . seninde bundandir. |
|
![]() |
|
hasta31
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
16 yasima girdim.. açikçasi mide için gitmeye korkuyorum endoskopi falan yaparlarsa diye.. ama bunaldim ayni zamanda -_- n'apacagimi bilmiyorum..
|
|
Ya iyilesemezsem ?
|
|
![]() |
|
Burazin
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Agustos-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
ahmetmehmet1 arkadasim boy kilo iliskisinin agiz kokusuyla veya reflüyle bir alakasi var mi?
Ya da herhangi bir hastalik ile Tecrüben veya bilgin varsa bizi aydinlatirsan sevinirim He bir de boyum 1.88 kilom 70 Beklemedeyim... |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
Kilolu insanlar göbegi olacagi için ve midesini dolduracagi için reflü ve mide hastaliklarina daha yatkindir. bugün doktora reflü gastrit gittignide dedikleri kilo ver. yeme içmeni düzelt. sogan sarimsak domates içki sigara filan yeme içme. ilaç tedavisi ile basliyorlar tedaviye. boy kilo iliskisinin agiz kokusu ile iliskisi bence yok. ama kilolu insanlarin sagliksiz vücutlari oldugu için çogu hastalik buluyor onlari. seker hastaligi filan. seker hastaligida agiz kokusu yapar. en iyisi boy ile kilo arasinda -10 fark olsun. |
|
![]() |
|
isimsizgenc
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba, yillardir agiz kokum var ve, dildeki dil pasindan kaynaklandigini düsünüyorum hatta eminim. Dilde beyaz pas var ve cok para harcadim hep dil kaziyicilari, Dil fircasi, Dil fircasi icin Dil jeli, Gargaralar, Agiz kokusu gideren sakiz, Özel dil fircasi + dil temizleme fisfisi, agiz kokusu giderici fisfis,
Tüm bunlari almama ragmen dilimdeki beyaz pas gitmiyor ve piskolojik bir sey degil. Resmen ezik bir insana dönüsücem artik. 15 yasindayim ve kimsenin yanina yaklasamiyorum ve derslerimide cok etkiliyor. Sanki bakimsiz pis agzi kokan bir cocuk gibi saniyordur herkes beni. Ama kim biliyordur ki sinfdaki herkesden daha cok bakim yapdigimi. Neyse böyle giderse artik hayatim boyunca kiz arkadasim bile olmaz. Simdi piskolojik olmadigini kanitlar seyler dicem: Örnek: 2 sene önce arkadaslarim sinifta agzimin koktugu icin aralarinda konusup benden uzaklastilar sandalyelerini benden uzaklastirdilar diger örnek: sagimda ve solumda oturan arkadaslarim agiz kokum yüzümden benden nefret etmeye basladilar ve onlarin yaninda oturmalarimi bile istemiyorlar, veya sinifca sinemaya gitmistik 2 gün önce ve arkadasim beni konusturtmamisti bile, siniftada konusturtmuyor ve konusmasam bile o agiz kokusu cevreme yayiliyor. Yaw ben bunu haketmedim daha cok sey yasadimda hatirlamiyorum. Mesela: bu yaz bi kizla disari cikmistim. Disarda Yan yana oturdum ve kiz agactan yaprak alip kokunun gitmesini saglamak istedi resmen kendince rüzgar yapmaya calisti. Ve bana dicekti agzimin koktugunu sanki ben bilmiyormusum gibi belli etmeye calisti. Ben yurtdisinda okudugumdan almanlar var o almanlar hic bir seyden utanmazlar o yuzden ben sinifa gelmedigimde ogretmene dersin icinde benim agzim koktugunu söylediginden eminim cünkü ogretmen ve digerlerinin konusmalarindan anladim örnek bana ögretmenin agiz kokumun acliktan oldugunu sanip sinifta 20 tane kucuk cikolata vermesi felan.. Neyse almanyada 3 senedir yasamama ragmen dogru düzgün almanca ogrenememe sebebim bu agiz kokusudur ve kurtulmak istiyorum bu lanet olasi seyden. Tek sorunum dildeki o beyaz sey gitmesi. Artik dilimi bile fircalamiyorum tüm umutlarim tükendi. Agzindan nefes alma dicek olanlar vardir, burnumdanda nefes alsam ayni agizdanda. Insanlardan kaciyorum, nefesimi tutuyorum, özgüvenim neredeyse kalmadi ezik birine dönüsüyorum. Neyse cidden ne yapabilirim cözüm ariyorum. Dildeki pas gitse sorun cözülcek. |
|
![]() |
|
anonymous
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
Bence kesinlikle ailenden kendine en yakin oldugunu hissettigin ve muhakemesine güvendigin birisi ile paylasmalisin. Annen, baban, abin, vs. Almanya gibi bir yerde mutlaka bir çare vardir diye düsünüyorum; olmadi Avrupa'da baska bir sehirde çözüm arayabilirsin. 15 yas henüz çok genç bir yas ve yazdiklarindan anladigim kadariyla henüz hiçbir tedavi ya da çözüm aramamissin. Ben bile Türkiye'de çare bulamazsam artik Avrupa'da ya da Amerika'da bir yerleri denerim diye ümit besliyorum.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Çok üzüldüm kardesim offf
Dilini kazima firçala o tabaka bitene kadar firçala. Göreceksin yavas yavas koku azalacak. Tabiki eger koku Kbb kaynakli ise gitgide azalir. Daha yolun basinda gibisin ama umudunu yitirme kardesim. Ve yürekten dua et Tanriya ama yürekten. Ozaman cevap alacaksin. |
|
![]() |
|
ofbe01
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
15 yasindayim, Her gün bu agiz kokusu sebebi ile olaylar yasiyorum, üstteki 15 yasindaki yazan benim zaten, Örnek bugun yasadigim olaylar:
örnek dün disciye gittim dislerimde sorun yokmus, neyse bugun yine her zamanki gibi Dilimi özel macunlar ile ve özel dil fircalari ile fircaladim , ve disimi fircaladim ama her zamanki gibi yine gecmedi agiz kokusu ve okulda örnek bugun yasadiklarim: Siniftayim, yanimda olan arkadasimin ders sonu ogretmenle konustugunu duydum dialog buydu: oturdugu Sirasini degistirmek istiyordu yanimda oturan ve ögretmen neden diyince cevap verememisti ben varim diye. Neyse ders bitti otobüsü bekliyorum, okul tam sehirin ortasinda oldugundan otobüsede sehirin en büyük otobüs duraginda binmemiz gerek tüm okullar o otobüs duraginda bulusuyor herkes var tüm tanidiklar zaten sehir biraz kücük yani bir kasabada oturuyorum Almanya'da, 2 yillik okul arkadasimin normal yanina gittim, önünde duruyordum ve, Git! diye bagirdi Almanca olarak, ve sebebi ise güya snap cekiyormus snapchat da. Düzgünce kenara cekilebilir misin diyebilirdi. Rezil oldum herkese cok sesli bagirdi biraz kafasinda sorun var herhalde normal biri böyle yapmaz bir insana ve bu olayi yasamamin sebebi ise yine agiz kokusu. Örnek bu arkadasimin yaninda sesli konusmustum, agiz kokusu yüzünden(anladim bu sebeble oldugunu) ve yine git dedi bana 1 ay önce. Yani satin almadigim sey kalmadi toplam 300 euro harcamisimdir gecmedi. Hannover sehrinde tedavi olucam yakinda umarim düzelir. Insanlardan kaciyorum, özgüvenimi bitiriyor bu agiz kokusu, Insanlar benden soguyor, Almancayi daha c1 sekilde ögrenemedim 3 yildir agiz kokusu sebebiyle, gecen yil okula bile gitmedim bu sebeb ile ve notlarim cok kötü geldi, full gecen sene nefesimi tuttum resmen beni özürlü sandilar. Neyse.. Tedavi olunca sonucu yazicam konu acip. Umarim gecer. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Çok geçmis olsun kardesim ya 😔
Biran önce tedavi ol ve bize de bildir süreci. Hiç umutsuzluga kapilma ve bence bu durumu ailenle paylas utanma! Insanin ailesi insani utandirmaz rahat ol. Senin tedavin sonucunda belki bir çok arkadas için bir yol açilir, çare olursun kim bilir! Sevgiyle kal kardesim devam et lütfen 🙏🏾 |
|
![]() |
|
sekerportakali
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
@ofbe01, canim çok geçmis olsun. Ben de senin yasinda ayni seyleri yasadim, hatta bir kere lisede hoslandigim çocuk demisti ayy agzin igrenç kokuyo diye. Ne kadar üzüldügümü anlatamam ama inan hepsi geçiyor.
Sana direkt biri agzin kokuyor dedi mi? O kismi tam anlayamadim. Emin olmak için kendini yakin hissettigin biriyle bunu paylasmak faydali olabilir. Varsa da ailenle paylasmak tedavini hizlandirir diye düsünüyorum. Bagirsak diyetiyle ilgili bir yazini okudum, tabi sebebi bu olabilir bilemem ama bi ablan olarak sana tavsiyem bence bir dis doktoruna daha git tekrar, bazen doktorlarin gözünden kaçabiliyor ya da önrmsemeyebiliyor. Dislerini ve dilini düzenli firçaliyormussun sanirim bu çok güzel, murat hocanin gargarasi bayagi etkili onu kullanabilitsin ekstra olarak. Bu arada seninki agiz kokusu mu nefes kokusu mu? Ona göre bi tedavi plani olusturursan daha iyi olur 🙏🏻 Bu forumdan bi arkadasin yillar önce kokuyu baskilamak için bol parfüm siktigini okumustum. Buna benzer bir seydi. Aynisini denedigiöde kendimden güzel koku geldigini hissettigimde iyi hissetmistim. Brlki sana da faydali olur :) Son olarak kendine çok yüklenme lütfen, kimin basina gelse buna benzet seyler hisseder senin de bunlati hissetmen ve hayatini etkilemesi normal. Daha önünde kocaman bi ömür var, almanca da ögrenirsin derslerini de geçersin. tedavisi olan bir hastalik emin ol. Sadece nedenini bulmak biraz yoruyor. Çok geçmis olsun tekrardan sevgiler canim |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |