Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Murat hocaya sorular Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Pcsm100
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı Pcsm100 Cevaplabullet Konu: Murat hocaya sorular
    Gönderim Zamanı: 01-Subat-2020 Saat 19:04
Merhaba Murat hocam,size sorularim var uzun oldugu için kusura bakmayin lütfen,simdiden tesekkür ederim.

1) Dis hekimleri için yazmis oldugunuz 'Teshisten tedaviye agiz kokusu' adli kitapda taze hazirlanmis çinko klorit ve sodyum klorit ile agzi yikamak VSB üretiminde bilinen en yüksek faydayi saglamakta demissiniz.Internetten bu kimyasallari getirtip evde ölçüleri dogru koyarak kendimiz hazirlayabilirmiyiz,bunun bir sakincasi varmidir ve bu karisim kaç gün süreyle tazeligini koruyabilir örnegin bir çalismada 4 günlük karisim kullanilmis ve etkili sonuç alinmis.

2)Halitosil.com adli sitede gördügümüz ürünlerin hepisininformulü size mi ait? Halitosil CHX adli ürünü HalitosilZn adli ürün ile birlikte kullanabilirmiyiz ve bu CHX adli ürün ne kadar süreli kullanilmali agizda boyama gibi yan etkiler yapabilirmi?

3)Agiz kokusu için bir dis macunu formülü hazirlayabilirmisiniz ve piyasaya sürebilirmisiniz?

4)Tip 2 agiz kokusu için sinüs yikama kiti aldim.E tkili nazal yikama teknigi nedir bununla ilgili bir görsel veya video varsa bizimle paylasirmisiniz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2020 Saat 19:51
Orjinalini yazan: Pcsm100

Merhaba Murat hocam,size sorularim var uzun oldugu için kusura bakmayin lütfen,simdiden tesekkür ederim.

1) Dis hekimleri için yazmis oldugunuz 'Teshisten tedaviye agiz kokusu' adli kitapda taze hazirlanmis çinko klorit ve sodyum klorit ile agzi yikamak VSB üretiminde bilinen en yüksek faydayi saglamakta demissiniz.Internetten bu kimyasallari getirtip evde ölçüleri dogru koyarak kendimiz hazirlayabilirmiyiz,bunun bir sakincasi varmidir ve bu karisim kaç gün süreyle tazeligini koruyabilir örnegin bir çalismada 4 günlük karisim kullanilmis ve etkili sonuç alinmis.

2)Halitosil.com adli sitede gördügümüz ürünlerin hepisininformulü size mi ait? Halitosil CHX adli ürünü HalitosilZn adli ürün ile birlikte kullanabilirmiyiz ve bu CHX adli ürün ne kadar süreli kullanilmali agizda boyama gibi yan etkiler yapabilirmi?

3)Agiz kokusu için bir dis macunu formülü hazirlayabilirmisiniz ve piyasaya sürebilirmisiniz?

4)Tip 2 agiz kokusu için sinüs yikama kiti aldim.E tkili nazal yikama teknigi nedir bununla ilgili bir görsel veya video varsa bizimle paylasirmisiniz?

Sorular için tesekkür ederim.

1-
En etkili kimyasal maddeler olan çinko klorit ve sodyum klorit'i içeren gargaranin ismi Halitosil Zn dir.

2- Sadece Halitosil Zn formülü benimdir, kefiliyim. Hiç bir maddi menfaatim yoktur. Bu ürünün satisindan 1 kurus menfaatim bulunmamaktadir.
Halitosil CHX bambaska bir üründür benim disimdadir. Evet kullanabilirsiniz. Agiz kokusunu daha etkili engellemis olursunuz. CHX içeren bütün gargarlari 1 hafta sonra birakmaniz lazim Bütün CHX içeren gargaralar yaklasik 10 gün sonra disleri geçici olarak kahverengiye boyayabilir

3-
Iki firma benden agiz kokusu dis macun formülü istedi. Ankara firmasi yavastan aliyor ve ariza yapiyor, kontrolumun disina çikmaya megilli davraniyor. Halitosil'in firmasi daha uyumlu davraniyor. Belki Halitosil macun piyasaya çikabilir. Üstelik beyazlatici ve koku giderici olacak insallah.

4-
Bilmiyorum

-M

IP
Pcsm100
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Pcsm100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2020 Saat 01:42
Merhaba hocam,size çok soru sordugumun farkindayim umarim rahatsiz edici olmuyorumdur. ama artik ne gerekiyorsa bilimin isiginda yapmaya kesin kararliyim eger bu koku geçmeyecekse bile onu en alt seviyelerde tutacagim. (4. ve 5. sorulari iç güdülerime dayanarak sordum saçmalamissam kusura bakmayin lütfen)

1)Neredeyse piyasadaki tüm dis macunlarini inceledim ve içlerinden çinko glukonat olani dikkatimi çekti ve aldim.Içindekiler bölümünün fotografini çektim sizce içinde ciddi olacak tehlikede agiz kokusu için istemeyecegimiz madde varmi? linki asagida

https://shop.thehumble.co/products/humble-natural-toothpaste-coconut-salt-with-fluoride

bu dis macunun içindekiler:SORBITOL, AQUA, HYDRATED SILICA, LAURYL GLUCOSIDE, XANTHAN GUM, AROMA, ZINC GLUCONATE, SODIUM FLOURIDE, MARIS SAL, MICA, STEVIA REBUDIANA EXTRACT, LIMONENE, CI 77891.

ayni markanin bir diger dis macunun içindekiler ise söyle: SORBITOL, AQUA, HYDRATED SILICA, LAURYL GLUCOSIDE, XANTHAN GYM, ZINC GLUCONATE, MENTHA PIPERTA OIL, SODIUM FLOURIDE, CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL, AROMA, STEVIA REBAUDIANA EXTRACT, TRIETHYL, CITRATE, CITRUS, AURANTIUM DULCIS OIL, ZINGIBER OFFICINALE EXTRACT, ZINGIBER OFFICINALE ROOT OIL, TRANS-TRIMETIHYLDO-DECATETRAENAL, CITRUS LIMON PEEL PIL, LITSEA CUBEBA FRUIT OIL, LIMONENE, LINALOOL, CITRAL, CI 77891

sizce hangisini tercih etmeliyim?

2)Oil pulling hakkinda ne düsünüyorsunuz?

3)Dis firçaladiktan sonra yaklasik 15-20 defa gibi fazla oldugunu düsündügüm sayida agzimi çalkaliyorum sizce bu kadari fazlami ve çinkonun etkisini azaltiyormudur yoksa daha iyi bir uygulamami?

4)Bademcik tasi temizligimi 3-4 günde bir yapiyorum ve her seferinde hatri sayilir derecede birikiyorlar bu temizligi yaparken bademcigimdeki salya yapiskan kivamda oluyor ve içimden bir ses bu salyanin kokuya sebep oldugunu söylüyor bu salyanin dogal halimi budur yoksa akiskanligi yaptigimiz bazi uygulamalarla degistirilebilirmi? Degistirilirse agiz kokusuna etki edermi?

5)Bu dis macunu ve pharmol zn kullandiktan sonra ilk 45 dakika içinde gayet ferah ve kokunun olmadigini hissediyorum 45 dk sonra birsey yememe ragmen agzimda o koku yaptigini düsündügüm tat tekrar olusuyor,sebebini anlayamiyorum sizce koku bu kadar kisa süre içinde tekrar gelebilirmi yoksa diger bazi arkadaslarim gibi bendede obsesif bir durum olusmusmudur?
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2020 Saat 10:15
https://youtu.be/5v5l9LofjLo bu adreste sinüs rinse kit kullanimi var.

Kullanim basit: Öne egilerek basini yana egip siseyi sik. Agzin mutlaka açik olsun yoksa kulaklara zarar verir. Su agizdan da çikabilir.

IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2020 Saat 12:12

googleye, sinüs rinse kit yazip videolari tiklayinca zaten bir sürü video var. yavasca sik burundan, agizdan nefes al, o sirada.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2020 Saat 16:14

1)Neredeyse piyasadaki tüm dis macunlarini inceledim ve içlerinden çinko glukonat olani dikkatimi çekti ve aldim......makas....sizce hangisini tercih etmeliyim?

2)Oil pulling hakkinda ne düsünüyorsunuz?

3)Dis firçaladiktan sonra yaklasik 15-20 defa gibi fazla oldugunu düsündügüm sayida agzimi çalkaliyorum sizce bu kadari fazlami ve çinkonun etkisini azaltiyormudur yoksa daha iyi bir uygulamami?

4)Bademcik tasi temizligimi 3-4 günde bir yapiyorum ve her seferinde hatri sayilir derecede birikiyorlar bu temizligi yaparken bademcigimdeki salya yapiskan kivamda oluyor ve içimden bir ses bu salyanin kokuya sebep oldugunu söylüyor bu salyanin dogal halimi budur yoksa akiskanligi yaptigimiz bazi uygulamalarla degistirilebilirmi? Degistirilirse agiz kokusuna etki edermi?

5)Bu dis macunu ve pharmol zn kullandiktan sonra ilk 45 dakika içinde gayet ferah ve kokunun olmadigini hissediyorum 45 dk sonra birsey yememe ragmen agzimda o koku yaptigini düsündügüm tat tekrar olusuyor,sebebini anlayamiyorum sizce koku bu kadar kisa süre içinde tekrar gelebilirmi yoksa diger bazi arkadaslarim gibi bendede obsesif bir durum olusmusmudur?

Sorular için tesekkür ederim.
1-
Dis macununundan gelen çinko dogru kimyasal maddedir fakat agiz kokusuna yeterince etkili olmuyor. Çünkü firmalar tika basa herbal dolduruyorlar. herbal katkilar organik bilesiklerdir ve çinko metalini bogar, etkisizlesir. Bu sebeple dis macunundan çinko bakimindan faydalanmaktan umut kesiniz. Herhangi en ucuz dis macunu ile yetinebilirsiniz. powerdent dis macunu Türk malidir. Fena sayilmaz.

2-
Oil pulling denen sey basitçe agizi yag ile çalkalamak demektir. (yanlissam düzeltin beni). Yaglar agiz kokusunda arzu edilmeyen bilesiklerdir. Yaglar mukoza yüzeyini yorgan gibi örter biyofilm olusturup, altina bakterilerin rahatça çogalacaklari anaerop bir ortam olustururlar. Salyanin öldürücü etkisinden korunan bakteriler yag tabakasi altina anerop bir ortam bulurlar.

Ben size mikrobiyolojide kullandigimiz bir uygulama söyleyeyim mi?
Eger bir bakteriyi havasiz ortamda büyütmek istersem üzerine mineral yagi örterim. Böylece bakteri mutlu olur ve sayica artmaya baslar.

Ayrica yaglar bakterilerin ürettigi lipaz enzimi ile gliserole kadar parçalanir ve bakterilerin bazilari bu maddeyi sever.

Hiç bir yagin agiz kokusunda yeri oldugunu zannetmiyorum.

3-
Macundan sonra durulama sayisi önemsiz bir detaydir

4-
Sik tekrarlayan tonsil magmasi veya tonsil tasi için kbb hekiminiz ile görüsün. Ben bilemem. Belki ablasyon veya tonsili küçültmek isteyebilir.

5-
pharmol zn piyasadan kalkti. Simdi ZnCl2 içerisine NaOCl ilave ederek daha etkin olan HalitosilZn var. Sorunuz bireysel durumunuza indeksli oldugu sebebi ile kesin bir sey söylemem yaniltici olabilir.
-M

IP
Pcsm100
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Pcsm100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2020 Saat 19:06
Hocam bu HalitosilZn içindekiler sitesinde söyle yaziyor

HALITOSIL Zn yapisinda neler var?

1 Antiseptik, antifungal ve oksijenlendirici özellik tasiyan asit borik
2 Agiz kokusunu engelleyen çinkoSodyum
3 Klorit oksijenlendirici
4 Su ve gliserin vardir

çinko sodyum yaziyor sitedeki yaziminda bir yanlislikmi var ve yazdiginiz kitapda sodyum hipokloritin çok çabuk bozuldugunu söylemissiniz aldgimiiz ürünler kim bilir kaç hafta bekliyor ve kargo ile tasiniyor bu konuda kafa karisikligi yasadim Aydinlatirmisiniz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2020 Saat 19:58

Hocam bu HalitosilZn içindekiler sitesinde söyle yaziyor

HALITOSIL Zn yapisinda neler var?

1 Antiseptik, antifungal ve oksijenlendirici özellik tasiyan asit borik
2 Agiz kokusunu engelleyen çinkoSodyum
3 Klorit oksijenlendirici
4 Su ve gliserin vardir

çinko sodyum yaziyor sitedeki yaziminda bir yanlislikmi var ve yazdiginiz kitapda sodyum hipokloritin çok çabuk bozuldugunu söylemissiniz aldgimiiz ürünler kim bilir kaç hafta bekliyor ve kargo ile tasiniyor bu konuda kafa karisikligi yasadim Aydinlatirmisiniz?

Firma nereye yazmis böyle ...?
Benim haberim yoktu. Uyaracagim
"çinkoSodyum" teriminin ortasina enter basilmasi lazim. Dogru içerik su sekildedir

Çinko klorit ZnCl2
Sodyum klorit NaOCl
Asit borik
Su- gliserin

Yapisinda sodyum hipoklorit bulunmaz
Haber verdiginiz için tesekkür ederim
-M

IP
Pcsm100
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Pcsm100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2020 Saat 20:12
rica ederim.

Sitedeki içindekiler bölümü hemen düzeltilmis.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2020 Saat 20:20

rica ederim. Sitedeki içindekiler bölümü hemen düzeltilmis.

Firma sahibine telefon açtim. Vatsap'tan dogru cümleyi yazdim. Hemen düzeltecem dedi. ben henüz siteye bakmadim ama demek düzeltmis. Telefonu budur: 530 5103342

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Subat-2020 Saat 07:06
Sodyum klorit NaClO2 olacakti
Düzeltiyorum
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Subat-2020 Saat 11:36
https://www.colgate.com/tr-tr/oral-health/conditions/gum-disease/coconut-oil-for-receding-gums--does-it-work--

Hocam bu adreste bir profesör hindistan cevizi yaginin agizdaki bakterileri öldürdügünü söylemis. Hindistan cevizi yaginin baska bir özelligi olabilir mi?
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Subat-2020 Saat 22:27
Orjinalini yazan: Kelime

https://www.colgate.com/tr-tr/oral-health/conditions/gum-disease/coconut-oil-for-receding-gums--does-it-work--

Hocam bu adreste bir profesör hindistan cevizi yaginin agizdaki bakterileri öldürdügünü söylemis. Hindistan cevizi yaginin baska bir özelligi olabilir mi?

hindistan cevizi yagi çok faydalidir. oil pulling genelllikle hindistan cevizi ile yapilir.gargara ile, agizdaki candida, pamukçuk gibi seyler var ise öldürüp iyilesmesini saglar. h.cevizi yendiginde, bagirsaktaki candidayi zamanla, delikler açip parçalar.

detayli bilgi var burada

https://draxe.com/beauty/oil-pulling-coconut-oil/
IP
Pcsm100
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Pcsm100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2020 Saat 12:15
Hocam 2 yeni halitosilzn siparisi verdim ikisininde içinde ipliksi yapilar var bu sekilde kullanilabilirmi, geri degisime göndereyimmi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2020 Saat 12:39

Hocam 2 yeni halitosilzn siparisi verdim ikisininde içinde ipliksi yapilar var bu sekilde kullanilabilirmi, geri degisime göndereyimmi?

Bilmiyorum.
Bunu firma ile görüsebilirseniz yardimci olacaktir. Ilhami bey: 530 5103342
IP
Pcsm100
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Pcsm100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2020 Saat 12:45
Bu arada ürünün arkasindaki içindekiler bölümünde sunlar yaziyor

Aqua, glycerin, zinc chloride, sodyum chloride, boric acid, potassium sorbate,sodium benzoate, cl 42090

Sitede sodyum benzoat, potasyum sorbat ci42090 (metilparaben) bunlar sitede yazmiyordu. Ayrica kapagi eflatun renkde.
IP
Pcsm100
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Pcsm100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2020 Saat 13:02
Sordum çinko gliserinle sarmal yapiyor bir sikinti yok kullanabilirsiniz dedi, yenilerinde bu sorunu çözdük potasyum sorbati artirdik dedi.
IP
Pcsm100
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Pcsm100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2020 Saat 14:20
Bu arada CI 42090 metilparaben degil mavi boyaymis, sizcede kullanmamda bir sorun varmidir hocam çinko gliserin ile bu sekilde bag yapabilirmi?

Ayrica firmadaki yetkili tekrar arayip yeni bir ürün gönderecegini söyledi, tesekkürler
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 14
Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2020 Saat 23:25
Koku testlerimin fotografini atacagim. “Previous data” yazan kisim dil temizleme ve olasi h.pylori için aldigim ilaç tedavisi öncesi degerlerdir.

Murat Hocam size söyleceklerim ve soracaklarim var hemen maddeliyorum.

1-) Agiz bakimimi yaptiktan sonra ve Halitosil gargarayi kullanmama ragmen en fazla 30 dakika etki görebiliyorum aksamsa ve karnim toksa bu süre 2 saate kadar çikabiliyor.

2-) Halihazirda Gaviscon Double Action kullanmaktayim bu ilaca yardimci olarak ne önerirsiniz ( Lansor iyi bir tercih midir )

3-) Gluten, seker, süt ürünleri basta olmak üzere tüm mayali ürünleri hayatimdan çikardim bunun mideye yarari var midir ?

4-)Agiz kokusu yapmayacak ve sindirimi rahat ne yenilebiliri ?

5-) Dimetil sülfid nasil olusur olusturan etmenleri nasil deaktive edebiriz ya da durdurabiliriz ?

Hocam önerilerinize muhtacim. Adana’da olmaniz ve henüz olgun bir birey olmadigimdan ötürü yalniz gelemiyorum. Bu nedenle yüksek meblagda paralar ödemek zorunda kaldim. En azindan degmesi için yardimlariniz vereceginiz en küçük tavsiyelerinizin beni çok mutlu edecegini belirtmek isterim. Saygilar..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2020 Saat 07:36
Sn mete09
Ne oldugunu anlamadim. Bu bir Oral Chroma cihaz çiktisi olup çok degerli bir bilgi vermez.
Ayrica neden midenizle ugrasiyorsunuz? Midenizde bir hastalik mi var?

Agiz kokusu gazlarindan dimetil sülfiti sordunuz. Burada anlatmistim:
http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gazlari.html
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2020 Saat 14:02
Hocam midemde bildigim kadariyla bir hastalik yok.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2020 Saat 14:47
Orjinalini yazan: mete09

Hocam midemde bildigim kadariyla bir hastalik yok.

ee??
O halde neden midenizin pesindesiniz?
Yukardaki mesajinizda neden mide ilaçlari soruyorsunuz ?
-M
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2020 Saat 14:57
Hocam doktorum midede sorun var dedi. Ve ona uygun ilaçlar yazdi sizin açinizdan sorun nerede ? Agizda veya bafemcikte sorun olmadigindan ben de doktorum da eminiz. Dilimde pas yok, bademcik tasim yok ancak agiz bakimimdan sonra kokunun olusmasi hiç gecikmiyor.
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2020 Saat 15:10
ilk testin ardindan 15 gün boyunca h.pylori için Klacid ve Largolpen kullandim aç karnina Lansor aldim. Candida mantari için ise Mikostatin kullandim. Nazal yollarimi Sinus rinse kit ile temizledim ve düzenli olarak bagirsak ve agiz probiyotikleri kullandim. Ve tabii ki agiz bakimimi eksiksiz yaptim, dilimi kazidim siyirdim firçaladim ve dilim suan olmasi gerektigi gibi kirmizi bir dil.
Ikinci test sonuçlari çiktiginda doktor bana direkt ”kullanmadigin ilaç mi var” diye sordu ben de gavisconu 6 sise degil 2 sise bitirdigimi söyledim. Ardindan suan belirttigim gibi midem üzerine tedavi almaktayim.

Hocam simdi soruyorum sizlere problem nerede. Ciddi anlamda sosyal fobi olustu ve artik psikolojik anlamda etkilenmekteyim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2020 Saat 15:40
SnMete09
Hem mide ilaçlari hem de sinüs rinse kit kullanmak için bir hastalik lazimdir. Adi belli olan ve raporlanabilen, teshis edilmis bir hastalik olmasi gerekir.

Candida mantari agiz kokusu yapmaz
https://www.youtube.com/watch?v=taaoSfpSHtI

Probiyotikler agiz kokusu tedavisinde geçici, sürdürülemez, sinirli, silik, zayif süpheli etkileri olabilir.

Dil kazimak sagliga aykiridir. Dil kazinmaz.
https://www.youtube.com/watch?v=7N2Ent0ClP8

Ayrica ben sizin probleminizi bilemem. Sadece genel anlamda sorularinizi yanitlayabilirim.
-M
IP
mete09
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı mete09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2020 Saat 15:47
Peki hocam anliyorum. Ayrica video linki atmaniza gerçekten gerek yok çünkü hali hazirda hepsini izledim.
Dimetil sülfit gazini nasil yok edebilirim ?
Sizin testlerinizde bu degerlere sahip hastalariniza ne önerilerde bulunuyorsunuz ?
Dimetil sülfit gazini ne olusturur ?
Bu sorulari cevaplayabilirseniz mutlu olurum.
IP
Pcsm100
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Pcsm100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2020 Saat 16:11
Lansor ve Antiasit ilaçlari kullanmak için bir hastaliginiz yoksa kullanilmasi gerçekten risklidir.Lansor mide asidi olusumunu azaltir,antiasit ilaçlar ise mide asidinin etkisini azaltir.

Bunlar 1.5 - 2 ph seviyesinde olan midemiz için çok tehlikelidir çünkü mikroplar burada ölüyor,besinler burada parçalaniyor ve mide asidi sayesinde emilen bir çok vucudun ihtiyaci maddeler var,yemekten hemen önce, yemek anida ve yemekden hemen sonra yarim bardaktan fazla su içmek bile dogru bir davranis degil aslinda çünkü mide ph seviyesi düsüyor ve otoimmün hastaliklarda dahil olmak üzere bir çok hastaliga sebep oluyor

Doktor degilim,arastirmalarim sonucunda bu bilgileri ögrendim,benim bildiklerim bunlar,bir faydam olabilir diye yazdim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2020 Saat 16:18
Sn Mete09
Kandida ilaci kullanip dil kazidiginiza bakarak tahmin ediyorum: Kandida agiz kokusu yapmaz videosu ile dil kazimak hatalidir videosunu izlemeyi gözden kaçirmis olabilirsiniz.

Di metil sülfit (DMS) gazi için de link vermistim ama madem bakmaya firsat bulamadiniz o halde burada yazayim.

DMS gazi dogrudan üretilmez.
Bakteri bu gazi pek az üretir. Asil büyük oranda H2S ten sentezlenerek agizda biriken bir gazdir.

Agizda ilk asamada H2S gazi üretilir. Bu gaz organizmamiz tarafindan ve bakteriler tarafindan metillenip DMS gazina dönüstürülür. H2S gazindan kurtulmak için ucuna bir metil baglanir metil sülfit gazi olusur, sonra bir tane daha daha metil baglanir. Böylece organizma H2S gazindan kurtulmus olur. Fakat ortaya daha kötü kokan bir baska gaz (DMS) çikmis olur.

DMS den nasil kurtulurum diyorsunuz
DMS den kurtulmak için H2S ten kurtulmak gerekir: H2S olmasaydi DMS ortaya çikmayacakti. Bilmem anlatabildim mi?

Söyle düsünün:
Bugday ekiyorum, un elde ediyorum sonra unu pisirip simit yapiyorum.
H2S üretiliyor, organizmalar bunu metilsülfite çeviriyor yani un yapiyor. Sonra organizma bu unu simit yapiyor yani DMS gazi olusuyor
Simdi olayi zihninizde netlestirdiniz mi?

Eger siz ortamda simit istemiyorsaniz bugday ekimini engelleyeceksiniz. Bu durumda ne un olur ne simit.

2 konu daha var

Birinci konu sudur:
Gazlarin konversiyon oranlari savunmayi gösterir. Yani DMS/H2S orani 1 sayisina ne kadar yakinsa gaz konversiyonu o kadar hizli demektir. Mesela 7/29 gibi. Bu bize bugdayin hangi hizda simite dönüstügünün parametresini verir.

Simdi gelelim ikinci konuya:
Elinizeki testin hiç bir teshis degeri yoktur.
Agiz ve nefeste 3500 den fazla gaz varken 3 tane kükürtlü gazla oyalanmanin anlami yoktur.
-M

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2020 Saat 16:44

Lansor ve Antiasit ilaçlari kullanmak için bir hastaliginiz yoksa kullanilmasi gerçekten risklidir.Lansor mide asidi olusumunu azaltir,antiasit ilaçlar ise mide asidinin etkisini azaltir.

Bunlar 1.5 - 2 ph seviyesinde olan midemiz için çok tehlikelidir çünkü mikroplar burada ölüyor,besinler burada parçalaniyor ve mide asidi sayesinde emilen bir çok vucudun ihtiyaci maddeler var,yemekten hemen önce, yemek anida ve yemekden hemen sonra yarim bardaktan fazla su içmek bile dogru bir davranis degil aslinda çünkü mide ph seviyesi düsüyor ve otoimmün hastaliklarda dahil olmak üzere bir çok hastaliga sebep oluyor

Doktor degilim,arastirmalarim sonucunda bu bilgileri ögrendim,benim bildiklerim bunlar,bir faydam olabilir diye yazdim.

Bravo
Evet dogru.
Hatta üzerine ilave yapayim: Mide asidini yok edersek, etkisini azaltirsak, aklorhidri baslar. Bagirsakta asiri bakteri üremesi (Small Intestinal Overgrowth- SIBO) hastaligini baslatabiliriz. Bu durum Tip 4 agiz kokusu baslatabilir.

Ortada hastalik yok, sikayet yok, teshis yok, rapor yok, problem yok, neden mide asidini yok edelim?
-M

IP
Pcsm100
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Pcsm100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Subat-2020 Saat 15:15
Merhaba hocam,burun tikanikligi yasamiyorum, 2 delikte gayet açik durumda, tip 1 agiz kokusu olan insanlarda burundan koku çikarmi bu durumda dislerimiz firçaliyken veya firçalamamisken kokuda degisiklik olurmu?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Subat-2020 Saat 16:19

1- burun tikanikligi yasamiyorum, 2 delikte gayet açik durumda, tip 1 agiz kokusu olan insanlarda burundan koku çikarmi

2- bu durumda dislerimiz firçaliyken veya firçalamamisken kokuda degisiklik olurmu?

1 evet, 2 evet
IP
Akin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı Akin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Subat-2020 Saat 09:22
Murat bey, h2s ile ilgili verdigniz yaziya baktim h2syi nasil yok edecegiz? Aytug altundaga muayene olmustum. Dil kazimayi sürekli önermiyordu bir hafta falandi. Tang tung gibi bi adi olan dil macunu ve dil firçasi veriyordu. Kazdiktan sonrada gazli bezle siliyorduk. ilaçlari içmek burun temizligi dil kazima yaglar faln bayag zaman aliyordu. Forumda anonmys nickli arkadasada ayni ilaçlari vermis mete9aya da ayni ilaçlari vermis. Acaba her gidene ayni ilaçlari mi veriyor, Nasil olsa kokunun gelecegi üç yer var üçünü de temizlersek sorun kalmaz, diye düsünüyor olabilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Subat-2020 Saat 10:47
Orjinalini yazan: Akin

....makas... Acaba her gidene ayni ilaçlari mi veriyor, Nasil olsa kokunun gelecegi üç yer var üçünü de temizlersek sorun kalmaz, diye düsünüyor olabilir mi?

Bilmiyorum
IP
Hasbel Kader
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı Hasbel Kader Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Subat-2020 Saat 15:38
Uzman sorusudur Murat bey cevap verirse sevinirim.

2 yila yakin bir süredir zaöan zaman artan zaman zaman azalan bir seyirde agiz kokusu sorunu yasamaktayim. 2 defa KBB doktoruna gittim 2 kutu antibotik bitirdim ama en ufak bir degisim olmadi. Bu forumda epey arastirma yapip nazal yikama ile sorunu atlattigini söyleyenleri görünce rinse kit alarak düzenli olarak burun ve geniz temizligi yaptim. Tabi ki ayni zamanda dislerimi ve dilimi de iyice firçaladim ve hakikaten koku sorunu azaldi.

Bu nedenle en azindan bendeki sorunun geniz akintisi ve buna bagli olarak geniz, yutak ve agiz boslugunda üreyen kötü huylu bakteriler oldugunu düsünüyorum.

Bu bakterilere karsi çinko vs gibi koku maskeleyici sivilari da denedim ama kalici çözüm olmadigi için bir zaman sonra tüm bunlari düzenli olarak tekrarlamak yorucu oluyor.

Bu kötü huylu bakterilerden tamamen kurtulmak için tekrar arastirmaya basladim ve özellikle Japonya ve Abd'de kullanim alanlari olan bacillus subtilis bakterisinin bazi suslarinin agiz kokusunu önlemek için probiyotik olarak kullanildigini gördüm. Vücut için daha birçok yararlari var ama konumuz olmadigi için oraya girmiyorum.

Japonya'da bacillus subtilis bakterisinin DB9011 susu hakkinda halitosis'i engelledigi yönünde alinmis bir patent basvurusu var. Buna benzer sekilde baska yararli bakterilerinde ayni amaç için kullanilabilecegi yönünde makaleler ve patent basvurulari da okudum.

Simdi sorum su bacillus subtilis bakterisinin DB9011 susunu veya benzer içi yapabilecek diger bakterileri nasil temin edip kullanabilirim?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Subat-2020 Saat 20:05
Sn Hasbel Kader, iyi bakteri kötü bakteri yoktur. Hepsi bakteridir. Hiç bir bakteri dostumuz degildir. B subtilis satilmaz. Bazi yogurtlarda probiyotik katki olarak bulunabilir. Diger probiyotik amaçli bakteriler (Lactobacillus, Bifidbocteria) Ekmegin yumusayarak çürümesini saglayan bakteridir göz infeksiyonlari yapabilir.
Hedeflediginiz yol probiyotik kullanmak seklinde galiba? Eger yolunuz bu ise zararli bir yolda degilsiniz. Ama bu yolda kazanacaginiz bütün zaferler kalici ve sürdürülebilir degildir.
-M
IP
Hasbel Kader
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı Hasbel Kader Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Subat-2020 Saat 20:30
Aydin bey cevabiniz için tesekkür ederim. Bakteri çesitleri patojen olup olmamasina ve hayatimizdaki rolüne göre yararli ve zararli kavrami ile anlatildigi için bu sekilde tanimlamistim. Hatam varsa affola.

Bazi bakterilerin digerlerinin çogalmasini baskiladigi yönünde bir çok makale okuyunca arastirmaya basladim ve bu yöntemin denemeye deger oldugunu düsündüm. Agiz gargarasi ve nazal yikama seklinde kullanim düsünüyorum ama yanlis birsey yapmakta istemiyorum.

Aslinda akvaryumumda kullanmak için tarimda kullanilmak üzere üretilmis bacillus subtilis bakteri kültürü aldim henüz paketi açilmadi duruyor. Elimdekilerin bacillus subtilis'in hangi susu oldugunu ve nasil üretildigini bilmedigim için kullanmak istemedim. Tek bildigim çinkosuz olan versiyonu gönderdikleri.

Internette biraz arastirma yapinca Japon'larin natto yapmak için kullandigi bacillus subtilis mayalarini buldum. Yenebilir oldugu için onlari getirtip kullanabilirim ama iste ayni etkiyi gösterip göstermeyecegi veya ne oranda ne siklikta kullanilmasi gerektigi gibi sorularim var.

Probiyotik olarak adlandirilabilecek farkli bakteri türlerinde de benzer etki oldugu yönünde makaleler okudum ama tabi ki bu konunun uzmani olmadigim için hangi probiyotik bakterileri kullanilabilir ve nereden bulunur gibi bilgilere sahip degilim. Okudugum makaleler genelde Japonya kaynakli oluyor bakteri kültürleri ve probiyotikler konusunda çok ciddi arastirmalari var. Bana kimyasal ilaçlar yerine bu tip çözümler üzerinde agirlik vermeye baslamislar gibi geldi.
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Subat-2020 Saat 17:06
Hocam ben de dil kazima yaptim ve üç dört gün kloreben kullandim. Dilimde böyle bir kahverengilik olustu. Resimde isiktan dolayi açik görünüyor daha koyu kahverengi. Klorebeni daha önceleri de kullanmistim ama renk olmamisti. Bu rengin sebebi ne olabilir?

https://imgyukle.com/i/nxJMdc
https://imgyukle.com/i/nxJtjQ
https://imgyukle.com/i/nxJFUt
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Subat-2020 Saat 21:54
Klorheksidin içeren gargaralar bir kaç gün sonra disleri ve dis etlerini boyamaya baslar. Bu seneple en çok 1 hafta kullanilabilir.
Dilinizdeki kaplama da olabilir gargara renklesmesi de olabilir. Emin degilim
-M
IP
Pcsm100
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Pcsm100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Subat-2020 Saat 16:09
Merhaba hocam birkaç sorum var.

1)Dis firçaladiktan sonra soguk suya göre ilik veya sicaga yakin suyla gargara yapmak agiz temizligi için ve salyanin çözünmesi için daha mantikli olabilirmi?

2)Dis firçaladiktan sonra dis macunu el sabunu ile yikayip durulamak mantikli mi? yoksa sadece su ile mi yikanmali?

3)Neredeyse hiç agzi kokmayan insanlar var etrafimda ve hiç bir agiz bakimi yapmiyorlar tam tersine sürekli rafine gidalarla besleniyorlar bu nasil olabiliyor,agizdaki mikrofloraylami ilgili eger öyleyse bu florayi nasil koku yapmayan bakteri lehine çevirebiliriz örnegin gece yogurt yeyip,kefir içip yatmak mantiklimi agizda koloni olusturabilirlermi yada bu agiz florasi için neler yapilabilir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Subat-2020 Saat 16:30

Merhaba hocam birkaç sorum var.

1)Dis firçaladiktan sonra soguk suya göre ilik veya sicaga yakin suyla gargara yapmak agiz temizligi için ve salyanin çözünmesi için daha mantikli olabilirmi?

2)Dis firçaladiktan sonra dis macunu el sabunu ile yikayip durulamak mantikli mi? yoksa sadece su ile mi yikanmali?

3)Neredeyse hiç agzi kokmayan insanlar var etrafimda ve hiç bir agiz bakimi yapmiyorlar tam tersine sürekli rafine gidalarla besleniyorlar bu nasil olabiliyor,agizdaki mikrofloraylami ilgili eger öyleyse bu florayi nasil koku yapmayan bakteri lehine çevirebiliriz örnegin gece yogurt yeyip,kefir içip yatmak mantiklimi agizda koloni olusturabilirlermi yada bu agiz florasi için neler yapilabilir?

1- Dis firçaladiktan sonra agizi sicak veya soguk su ile durulamanin agiz kokusu üzerine kalici veya uzun süreli her hangi bir etkisi olabilecegini zannetmiyorum.

2- dis macununu el sabunu ile neden yikayacagiz? Macun tüpünün üzerini mi sabunlayacagiz? Cümlenin öznesi tam anlasilmiyor. Eger macun tüpünü sabunlamaktan bahsediyorsaniz amaci ve cevabi bilmiyorum. Agzimizi sabunlamaktan bahsediyorsak uygun olmaz

3- Size öyle geliyor. Agiz bakimi yapmayip agzi kokmayan insan yoktur. Agzi kirli olan herkesin agzi kokar.
herkesin agzinda asagi yukari benzer mikrop aileleri yasar. bakimsiz agizlarda sayi ve çesitliligi artacaktir.
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu