Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: dil yanması Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
clemetin33
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Alıntı clemetin33 Cevaplabullet Konu: dil yanması
    Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2020 Saat 13:19
Herkese merhabalar,
Yaklaşık 5 aydır dilimde yanma,ağrı ve sızlama problemim var.5 ay önce bir sabah uykumdan dilimin sağ kenarında bir yanma hissi ile uyandım.3 buçuk ay bu şekilde yanmam devam etti ancak daha sonrasında dilimdeki yanma ve ağrı sağ tarafta iyileşti bu sefer sol kenarında ağrı ve yanma başladı.O günden beri sorunum devam ediyor.Bu süreçte muayene olduğum hekimler ise şu şekilde;
5 Kbb
2 cildiye
1 gastro
3 dahiliye
1 genel cerrahi
1 nöroloji
beyin mr ve boyun ultrasonu,sinüs bt çektiler bir şey çıkmadı.Vitamin eksikliği dediler tam 3 buçuk ay boyunca aralıksız günde 1 tane benexol b12+çinko+ayda 1 d vitamini kullandım geçmedi.Nöroloji benexole ek olarak 1 kutu dodex verdi kullandım etkisi olmadı.dahiliyeciler ise reflü dediler,önce 2 kutu pantpas etkisi olmayınca razogen etkisi olmayınca motilium,fomadin ve gaviscon kullandım reflümde iyileşme oldu ancak dilimdeki yanma bir türlü geçmedi.
Cildiye hekimi biraz coğrafi dile sahip olduğumu söyledi.Andorex,majezik gargaralar maximus spreyler kullandım yine geçmedi.
Özellikle kbb hekimleri boğazıma endoskop ile baktılar bir şey yok dediler.Ağız içimi ve dilimi detaylı muayene ettiler dilimde bir şey yok dediler.Hatta en bir kbb doktoru senin sorunun nevralji dedi.Sonrasında
Özel bir hastanenin kbb hekimine muayene oldum ,o da iyice muayene etti ve dilimde hiçbir şeyin olmadığını söyledi.Bana alerji için desmont ve aftoral sprey verdi ama bunlar da fayda etmedi.
Bu 5 aylık süreçte gözlemlediğim,dilime ne oluyorsa gece uyurken oluyor.Sabah uyanma şeklim o dilimdeki ağrıyı belirliyor sanki.Diş sıkma problemim vardı diş hekime gitti gece plağı verdi ama fayda etmedi.Dilimde 5 aydır diş izleri var.Ve bu izlerin olduğu yer yanıp sızlıyor ağrıyor.Kenacort aldım 2 gündür oraya sürmeye başladım ama pek etkisi yok gibi.
Biliyorum çok uzun oldu ancak psikolojik olarak berbat bir haldeyim.Diş izinin olduğu yer o kadar ağrıyor ki o tarafla yemek bile yiyemiyorum.
Yıllardır ağzımda diş eksikliği vardı bu sebeple sanki üst çenemde daralma var ve sanki dilim artık büyük geliyor ve gece dişlerimi sıkıyor,dilimi ısırıyorum.
Dilimin linktedir.forumdaki hocalarım lütfen yardımcı olun.
https://hizliresim.com/1w8r5w

https://hizliresim.com/gY83vi

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2020 Saat 20:28
clemetin33, telefon numaranızı ve isminizi aydinmur@yahoo.com adresine yazar mısınız. Sizi arayıp hastalığınız ile ilgili olarak bazı sorular sormak isterim
-M
IP
clemetin33
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı clemetin33 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2020 Saat 21:17
telefon numaramı e posta yolu ile size ilettim hocam
IP
Ethic1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2020 Saat 21:57
Ben de yıllardır dilimin sol tarafında yanma, o taraf yanak ve yüzümde hissizlik yanma ve bazen gözümde hissediyorum ve bu geceleri çok artıyor. Keşke bir tanesi de kültür alsa idi.
IP
clemetin33
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı clemetin33 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2020 Saat 13:08
Hocam sorunumuz ayni gibi. Uyurken yanma yok,sabah uyanınca yanma yok , öğlene doğru hafif yanma ancak geceleri şiddetli yanma şeklinde bir sirkülasyon var.
Bazen 1 3-4 gün geçtiği oluyor tam bitti kurtuldum diyorsun,tekrar başlıyor.Yanma bir his olarak var.Mesela yanan yere parmaklarimla dokunuyorum hicbir ağrı sızı yok.
O kadar doktora gittim hiçbiri kültür almadı.
Siz bu süreçte ne yaptınız? Şikayetiniz devam ediyor mu?Ben bu 5 aylık süreçte psikolojik olarak bitik duruma geldim.Siz senelerden bahsediyorsunuz.Bir tavsiyeniz var mı?
IP
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2020 Saat 15:53
Orjinalini yazan: clemetin33

Hocam sorunumuz ayni gibi. Uyurken yanma yok,sabah uyanınca yanma yok , öğlene doğru hafif yanma ancak geceleri şiddetli yanma şeklinde bir sirkülasyon var.
Bazen 1 3-4 gün geçtiği oluyor tam bitti kurtuldum diyorsun,tekrar başlıyor.Yanma bir his olarak var.Mesela yanan yere parmaklarimla dokunuyorum hicbir ağrı sızı yok.
Siz bu süreçte ne yaptınız? Şikayetiniz devam ediyor mu?Ben bu 5 aylık süreçte psikolojik olarak bitik duruma geldim.Siz senelerden bahsediyorsunuz.Bir tavsiyeniz var mı?

psikiyatri git birde. dil kuruluğu bazen, ağız kuruluğu kaynaklı oda stres kaynaklı olabiliyor.
IP
Ethic1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2020 Saat 17:37
Hiç bir tavsiyem Yök maalesef çünkü gittiğim hiç bir doktor çare bulamadı. Perişan bir haldeyim. Ve gün geçtikçe kokunun şiddeti artıyor.
IP
clemetin33
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı clemetin33 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2020 Saat 20:32
Orjinalini yazan: Ethic1

Hiç bir tavsiyem Yök maalesef çünkü gittiğim hiç bir doktor çare bulamadı. Perişan bir haldeyim. Ve gün geçtikçe kokunun şiddeti artıyor.

Salgın sona erdiği gün psikiyatri muayenesi olmayı düşünüyorum ben. Siz psikiyatri muayenesi oldunuz mu hiç?
Benim görmediğim bir psikiyatri kaldı.
Yanan ağız sendromu olabilir. Bir nöroloji doktoru da nevralji olabileceğini söylemişti bana. Bu hastalık bir cok kişide var ancak teşhis koyulamiyor bir türlü.
IP
clemetin33
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı clemetin33 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2020 Saat 10:13
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

Orjinalini yazan: clemetin33

psikiyatri git birde. dil kuruluğu bazen, ağız kuruluğu kaynaklı oda stres kaynaklı olabiliyor.

Salgın sona erdiğinde psikiyatri muayenesi olmayı düşünüyorum, bakalım inşallah bu çare olur.
IP
Ethic1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2020 Saat 11:25
Ben destek aldım, ama şöyle düşünüyorum ağız kokum geçmedikçe bu düzelmez ben hissediyorum sonuçta ağız kokumu ve o uyuşmadan sonra oluyor çünkü o gerçek bir his mikroorganizmaların çoğaldığını ağızdaki besinleri yediğini hissediyoruz yani bu gerçek.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu