Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: mide kaynakli koku yok mu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 105
Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Konu: mide kaynakli koku yok mu
    Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2015 Saat 11:26
Merhaba arkadaslar ben bu koku icin dahilyeye gittigimde gerekli olan tum testler yapilmisti birsey cikmayinca beni gastroenteroloji sevk etti gittimde derdimi anlattim baryumlu film istedi 1 ay sonraya gun verildi cekildim sonuclari aldim tam doktora gosterecem sansima o mide uzmani emekli olmus yerine baska biri gelmis ama sinirlimi bakiyormus ne haftaya tekrardan randevi alip gostericem sonuclari,

Ben kendim yorumlamak istedim ama benim kokunun mideden geldigini dusunmuyorum,neden mi sonuc ne halde onu yazayim anlsrsaniz.

Ozefagus pasaj grafisi filmi

Reflu yuzunden dolayi cektirmis bulunmaktayim.

Ozefagusun pasaj,kontur ve peristaltizmi normal sinirlardadir.
Ozefagusta dolum eksikligi ile uyumlu kitle gorunumu ve darlik, dolum fazlaligi ile uyumlu divertikulrr yapi saptanmadi.
Mukoza roliyefi dogal gorunumundedir.
Trendelenburg pozisyonunda gostroozefajial reflu izlenmedi.

Simdi murat hocam baryumlu film ne kadar saglikli olabilir bu sonuclar mide icin yeterli olurmu artik mide uzerine gitmeme gerek varmi ben kbb yollarindan kaynakli olabilecegi kanisindayim..ama burdanda size sormak istedim ne yapmaliyim?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2015 Saat 12:07
Tip 3 kokulari tespit etmek konusunda kontrastli direkt röntgen endoskopiden daha isabetlidir. Divertikülleri ve refluyu daha kolay yakalayabilir. Simdi elinizdeki görüntü ve raporu elbette gastroenteroloji hekiminize gösterip söylediklerini aynen yapiniz.
-M
IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2015 Saat 19:52
Yani hocam bu baryumlu film sonuclari endoskopiye gore daha ayrintili detay yakaliyor bunu dogrumu anladim ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2015 Saat 21:56
Ne aradigimiza baglidir.
Kontrast grafi (baryumlu röntgen), Refluyu, divertikülleri ve darliklari endoskopiden daha kesin bildirir.

Gastrit, H pylori infeksiyonu, metaplazi, erozyon, ülserler vs endoskopide daha net belli olur.
-M

IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2015 Saat 08:49
Anladim hocam tesekkurler bu daha aciklayici bi cevap oldu.
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mayis-2020 Saat 11:05
Merhaba
Mide kapagi açikligi (özofagus sfinkter fonksiyonunda herhangi bir bozukluk ) teshis edilenler varsa bununla ilgili bir cerrahi yada farkli bir tedavi yöntemi denedi mi yada arastirdi mi?
Türkçe kaynaklarda hastalar için ne yazik ki hiç bilgi yok neredeyse.
Yabanci literatürü arastiran var mi ? (benim Ingilizce tip literatürü için yeterli degil.)
Ameliyati hem asiri pahali hem de çok ileri safhalarda öneriliyor.
*bana özelden de yazabilirsiniz.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mayis-2020 Saat 17:19
Orjinalini yazan: effect

Merhaba
Mide kapagi açikligi (özofagus sfinkter fonksiyonunda herhangi bir bozukluk ) teshis edilenler varsa bununla ilgili bir cerrahi yada farkli bir tedavi yöntemi denedi mi yada arastirdi mi?
Türkçe kaynaklarda hastalar için ne yazik ki hiç bilgi yok neredeyse.
Yabanci literatürü arastiran var mi ? (benim Ingilizce tip literatürü için yeterli degil.)
Ameliyati hem asiri pahali hem de çok ileri safhalarda öneriliyor.
*bana özelden de yazabilirsiniz.

Mide kapagi açikligi dedigin mide fitigi mi ? hiatal herni yani
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2020 Saat 08:48
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

Merhaba
Mide kapagi açikligi (özofagus sfinkter fonksiyonunda herhangi bir bozukluk ) teshis edilenler varsa bununla ilgili bir cerrahi yada farkli bir tedavi yöntemi denedi mi yada arastirdi mi? ...
........

Mide kapagi açikligi dedigin mide fitigi mi ? hiatal herni yani

Degil.

http://drahmetdobrucali.com/reflu-gastroozofagial-reflu-hastaligi-nedir/
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2020 Saat 09:15
Arkadaslar mide kapakçiginda sorun olanlar benimle iletisime geçebilir mi?
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2020 Saat 23:20
Iki hafta önce birgün agzimdan hiç koku gelmedigini farkettim, hemen aynaya baktim gözlerime inanamadim son bes yildir bembeyaz olan dilim tekrar pembeye dönüsmüstü, çok düsündüm neyi farkli yaptim diye, öncesinde herhangi bir ilaç kullanmadim, beslenmemde degisiklik yapmadim, un, seker, yag tüketiyordum, agiz kurulugumda geçmisti.

Bu böyle 2 hafta sürdükten sonra 2 gün önce midem agrimaya basladi, bagirsaklarima kramp girdi, gurultu ve su sesleri geldi, sik gegirmeye basladim, agzim ve bogazim çok kurudu, maalesef bu sikayetlerimden sonra agiz kokumu tekrar almaya basladim, dilimde tekrar beyaz oldu, firçalasamda geçmeyen bir beyazlik, dilimin üstü pembeyken yumusacikti, simdi beyaz, sert ve killi bir yapiya sahip, papil mi ne deniliyorya özellikle orta kismi 2-3 mm. Uzunlugunda saç gibi görünüyor, agzim ve bogazim çok kuruyor, geceleri artiyor, sürekli su yudumluyorum.

Bugune kadar 2 kere endoskopi yapildi, safra reflüsü teshisi konuldu, antiasit gaviscon ursactive gibi birçok ilaç kullandim, sikayetlerim hafifledi ancak agiz kokusuna hiç etkileri olmadi.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2020 Saat 08:02
Bir agiz kokusunun mideden geldigini söyleyebilmek için gegirince daima kokuyor olmasi lazimdir
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2020 Saat 10:37
Merhaba
Durumumu özetliyorum, karsilastirma açisindan faydali olacaktir.
*endoskopi sonucu mide kapakçigimda gevseklik tespit edildi. Reflü ve gastrit var. Beslenmem et ve hamur isi olursa Asiti ve kokuyu fazlasiyla hissediyorum .
*geniz akintim var. konka hipertrofisi nedeniyle 3 kez rf , egrilik içinde septoplasti geçirdim. Çok ciddi boyutta rahatladim. Ama geniz akintisi kaynakli sikintim devam ediyor.
*geniz akinti nedeni için alerjik testler, deri testleri vs yaptirdim. Bisey çikmadi.
*kbb doktoru müdahale edebilecegimiz (alaninda iyisi) fizyolojik bir
sorun yok dedi. Geniz akintisi kbb nin çikmaz sokagi.
*bir iki kbb doktoru söyle dedi: midendeki asit salinimi solunum yollarinda iritasyon yaptigi için geniz akintin var.
*benim düsüncem ise burnumda sekresyonu engelleyen bir yapi bozuklugunun devam ettigini düsünüyorum. Midemde ise sfinks gevsekliginden dolayi sorun yasadigimi biliyorum.
Her ikisi için de tedavi lazim ama doktor yok.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2020 Saat 23:07

Merhaba
*endoskopi sonucu mide kapakçigimda gevseklik tespit edildi. Reflü ve gastrit var. Beslenmem et ve hamur isi olursa Asiti ve kokuyu fazlasiyla hissediyorum .
*geniz akintim var. konka hipertrofisi nedeniyle 3 kez rf , egrilik içinde septoplasti geçirdim. Çok ciddi boyutta rahatladim. Ama geniz akintisi kaynakli sikintim devam ediyor.
*geniz akinti nedeni için alerjik testler, deri testleri vs yaptirdim. Bisey çikmadi.
*kbb doktoru müdahale edebilecegimiz (alaninda iyisi) fizyolojik bir
sorun yok dedi. Geniz akintisi kbb nin çikmaz sokagi.
*bir iki kbb doktoru söyle dedi: midendeki asit salinimi solunum yollarinda iritasyon yaptigi için geniz akintin var.
*benim düsüncem ise burnumda sekresyonu engelleyen bir yapi bozuklugunun devam ettigini düsünüyorum. Midemde ise sfinks gevsekliginden dolayi sorun yasadigimi biliyorum.
Her ikisi için de tedavi lazim ama doktor yok.

mide için sunu deneyebilirsin. mide fitigi ile ilgili tabi video ama, yinede dene.

https://www.youtube.com/watch?v=6iJOrRcZpJk
IP
Unuttum
Üye
Üye

Gönderilenler: 46
Alıntı Unuttum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayis-2020 Saat 09:10
Alkol kullanip rahatlayan var mi, kokuyu götürüyor mu
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayis-2020 Saat 09:20
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

Merhaba
*geniz akinti nedeni için alerjik testler, deri testleri vs yaptirdim. Bisey.........

mide için sunu deneyebilirsin. mide fitigi ile ilgili tabi video ama, yinede dene.

https://www.youtube.com/watch?v=6iJOrRcZpJk

Çok tesekkürler 🙏 , yapmaya basladim. Çok fazla insan memnun kalmisa benziyor.
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayis-2020 Saat 11:11
Bu arada @Ahmetmehmet1 ‘in mesajindan esinlenerek,   video sitelerinde ‘how i cured ... ‘ sekinde arama yapilirsa epey video çikiyor.
Açikçasi Türkçe kaynaklar pek yeterli olmuyor bu sorunlarin çözümü için. ( suan genis akintisi için de paralelde arastirma yapiyorum)
IP
donniebrasco
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı donniebrasco Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayis-2020 Saat 14:47
bende egzersizleri yapinca koku olarak çok rahatladim akintim kesildi resmen buradan ne çikarabiliriz
https://youtu.be/6iJOrRcZpJk
Belki birgün
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu