|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: DİŞ DÖVMESİ | |
Yazar | Mesaj |
birdenbasladi
Üye Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
Konu: DİŞ DÖVMESİ Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2020 Saat 04:20 |
Hocam, geçtiğimiz günlerde diş dövmesiyle alakalı bir takım görseller gördüm. İnsanlar dişlerine araba, kalem, motosiklet, çizgi film karakterleri gibi onlarca şey çizdirmişlerdi. Şöyle bir google'a baktım ki her bir dişe bir harfle kelime, kısa cümle yazan bile var.
Bu tür dövmeler dişlere zarar verir mi? Eski insanlarda bu tür adetler var mıydı? Madem dişe dövme yapılabiliyor diş aynı zamanda mesela beyaza, siyaha boyanabilir mi diye aklıma geldi. Size sormak istedim. Diş dövmesi için ne dersiniz? Not: Görselleri buraya eklemek istedim fakat başaramadım. |
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2396 |
Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2020 Saat 17:43 |
Güney Amerika'da İnka uygarlığında ilk renkli ve desenli dişler ortaya çıkmış.
Kadınlar evlenmek için kendilerini beğendirmek için renkli dişler taltırırlarmış. Daha sonraki tarihler UzakDoğu Çin uygarlıklarını gösterir. Ayni amaçla (libido) renkli dişle ryapılırmış. Killi topraktan turuncu kırmızı, feldspat veya benzeri kumlardan porselen pişririler ve dişelrine takarlarmış. Doğrulanmamış başka kayıtlar ise Arap yarımadasında bazı arap kabilelerinde evlenmek isteyen kızların renkli diş yerine ayaklarını yere vurduklarını yazar. Günümüzde yine benzer sebeplerle (karşı cinse kendini beğendirmek amacıyla) diş pırlantası veya diş dövmesi mevcut. Bunlar tarihteki renkli dişlerin uzantısı olarak toplumumuzda bulunmaktadır. Allah'ın yaratmadığı her şeye karşıyım. Yaradılışımızın doğasını veya fıtri kimliğimizi ihlal edecek her türlü müdahale mutlaka bir şeyi bozar ve mutlaka bize zarar verir. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|