Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Hikayem! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Yalnizadam
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı Yalnizadam Cevaplabullet Konu: Hikayem!
    Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2018 Saat 00:02
Arkadaslar çocuklugumdan beri bu illeti yasayan biri olarak söylüyorum ki gerçekten illetti sosyal hayat birakmadi. Agzim anormal bi sekilde kokuyordu bazen diski kokusu bazen garip kokular sürekli degisiyordu ve artik canimdan bezdirmisti artik hiç umursamaz olmustum ot gibi yasiyordum resmen ve bi gün geldi rahatsizlandim agiz kokusu falan umursamiyordum artik derken gitmedim doktor kalmadi rahatsizligim bulunamadi ( belki bicogu elestirecek forum sahibide doktor oldugu icin oda belki yayinlamayacak ama cogu böyle seyleri hurafe sanan cokcinsan var) Ve artik doktorlardan hayir yoktu son çare bi tanidik vasitasi ile hocaya giittik ve cocukluktan beri büyü olayina maruz kaldigim ortsya çikti arkadaslar. Hoca beni 1 sene okudu okunmus sular ictim ve inanin nasil oldu bilmiyorum agiz kokusu denen bisey kalmadi. Büyü belirtilerine bakinca zaten agizdsn mideden gelen kötu kokular diye bi belirti var Yillarca dislerimi fircalamasam bile agzim kokmuyor artik . Önyargili davranmiyorum ama inanin doktorlarin yapacagi hicbisey yok bu duruma. Foruma kayit olmamin sebebi belki bi faydam dokunur diyedir.Inaniyorum ki bi cogumuzun durumu böylr herkese acil sifalar....
IP
tasdevri2
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı tasdevri2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2018 Saat 23:57
ne sureleri okudu, hangi hoca...
merhaba
IP
tasdevri2
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı tasdevri2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2018 Saat 23:59
sirke içseydin beliki ise yarardi
merhaba
IP
wolfscream
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
Alıntı wolfscream Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2018 Saat 07:13
Böyle paranormal olaylara inanmayiniz lütfen. Çünkü bu tür durumda agiz kokusunu sihirli kelimelerle yok edebilen bir hoca, neden agzi kokan bir insanla ugrasir ki ? Ben sihir yapabilecegim ama agiz kokusu ile ugrasacagim. Is mi bu simdi?
IP
Unlcky
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Unlcky Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2019 Saat 08:40
Merhaba, 17 yasindayim. Agiz kokusu problemiyle 14 yasinda tanistim. Maalesef üzülerek söylüyorum ki o zamanlar dis firçalama aliskanligim yoktu. 13 yasinda dis doktoruna kontrole gittigimde dislerimde bir sürü çürük oldugu ortaya çikti dolgularim o zaman yapildi ve maalesef ki o zaman da dis firçalama aliskanligini kazanamadim. Daha sonra liseye baslayinca dis firçalama aliskanligim yerine oturdu. Ama o zaman dis firçalamamin agiz kokumunu etkilemedigini fark ettigimde bu sefer agiz çalkalama suyu, dis ipi daha sonrasinda özel olarak dil firçasi kullanmaya basladim ve maalesef bunlarinda etkisini görmedim. Agiz kokusu problemiyle tanismadan önce neseli bir insandim arkadas çevrem genisti orta okul sonda agiz kokusuyla tanismam arkadaslarimin ortaya serdigi tepkiyle oldu. Daha sonrasinda ise içine kapanik ve sessiz bir insan oldum. Ve bu sürecin psikolojimi hiç olumlu etkiledigini söyleyemem. Toplum içinde rencide olma korkusuyla olsa gerek ki bu sorunu fazlasiyla içsellestirip artik gerekmedikçe konusmayan ve çekingen bir birey oldum. Su an ki durumum ise 6 ayda bir dis doktoruna kontrole gidiyorum çürük varsa  dolgular yapiliyor. Ve günde en az iki defa 3 er dakika olmak üzere tüm dislerimi özenle firçaliyorum, her firçaliyistan sonra dilimin üstünde biriken bakterileri, yemek artiklarini firça yardimiyla temizliyorum. Gün asiri olmak üzere dis ipi kullaniyorum. Benim en sanssiz yanlarimdan biri ise dis doktorunun dedigine göre dis yapimi çok yumusak oldugu için çürümeye çok meyilli olmasi. Yani anlayacaginiz agiz hijyenimle ilgili elimden geleni yapmama ragmen geçmeyen bir agiz kokum var. Bu arada Halitosil Zn maalesef agiz kokumu geçirmiyor. Sindirim sistemimle ilgili ise midemle ilgili herhangi bir agri aci problemim yok sadece yemek yedikten hemen sonra dikkat etmeyip su içtigimde yedigim yemekler yemek boruma geliyor. Onun disinda 3 yildir kabizlik ve gaz sorunum var bagirsaklarim da. Doktora bunun için gittigimde yemem veya yememem gereken seyleri söyledi daha çok sivi tüketmem gerektigi ve paketli gidalardan uzak durmam lazim diye... Fakat bu sorunum hala devam ediyor. Sinüzit veya bademciklerimle ilgili herhangi bir problemim olmadi su ana kadar. Bundan sonra izleyecegim adim büyük ihtimalle dahiliye bölümüne gözükmek olacak. Bu benim hikayemdi. Umarim hepimizin bir gün insanlarla olan iletisimimizi ve psikolojik saglimizi etkileyen bu agiz kokusu problemine bir çözüm bulabilecegimiz bir gün olur.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2019 Saat 13:46
Offf çok üzülüyorum bu gençlere.
Çünkü daha yolun basindalar.
Ben çektim bari onlar çekmesin istiyorum.
Ama elimden sadece, tecrübelerimi paylasmak geliyor.
Yilmayin ama tip her an gelisme gösteriyor.
Her an hersey olabilir. Bir alet çikabilir ve problemin nerden kaynaklandigini nokta atisi gibi gösterebilir.
Tanri’dan sifa diliyorum hepinize🙏🏾
IP
Unuttum
Üye
Üye

Gönderilenler: 46
Alıntı Unuttum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Temmuz-2019 Saat 07:31
Orjinalini yazan: mahoni

Offf çok üzülüyorum bu gençlere.
Çünkü daha yolun basindalar.
Ben çektim bari onlar çekmesin istiyorum.
Ama elimden sadece, tecrübelerimi paylasmak geliyor.
Yilmayin ama tip her an gelisme gösteriyor.
Her an hersey olabilir. Bir alet çikabilir ve problemin nerden kaynaklandigini nokta atisi gibi gösterebilir.
Tanri’dan sifa diliyorum hepinize🙏🏾

Siz bu sikintidan kurtuldunuz mu?
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2019 Saat 22:08
Yani ben dilimin üstündeki tabakayi temizledigimde
Koku sifirlaniyor. Taaki aksama kadar tekrar gelecek gibi olunca,
zaten tekrar temizledigimde, sabaha kadar rahatim yine.
Yani böyle bir döngü benimkisi.
Bunu kesfettimki, dilimi tertemiz yapinca koku kalmiyor.
Ve bunu ev halkina birçok kez test ettirdim; hiçbir koku yok’ diyorlar.
Artik siz karar verin benim problemim nerden kaynakliyordu? Ya da ben iyilestim mi? Ben rahatim sükür. Ve formdan da uzaklasmiyorumki, belki bir katkim olur diye...
IP
özedönükbirey
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı özedönükbirey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayis-2020 Saat 15:26
gittiginiz hocanin adresini verebilir misiniz rica etsem?
IP
lulupi
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 27
Alıntı lulupi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2020 Saat 01:30
Çogumuzun hikayeleri benzer. Kendini rahatca ifade edememek, bir an olsun durumunu unutup konustugunda karsindakinin hemen elini agzina burnuna götürmesi , o kadar rahatsiz edici ki insanlar..Empati yoksunu.Hayata kusmekten baska bir hikayemiz olamiyor.
tonsillektomi /check
IP
bahtimkara
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı bahtimkara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mayis-2020 Saat 03:49
Dilim bembeyaz.
Bogazimda tükürük takilmasi hissi var, bazen tükürügüm azima doluyor hönkürüp atiyorum yemek yerken öksüresim geliyor.
Endoskopi kolonoskopi yaptirdim kolonoskopi temiz midemde küçük küçük yara varmis. (Kokunun midemden gelecegini sanmiyorum)
Konusurken agizimin koktugunu hissediyorum. (Daha önce agzin kokuyor diyenlerde oldu ortaokulda-lisede-aile yakinlarimda)
Bazen koku baya azaliyor, bazende çok artiyor ama sebebini hiç bilmiyorum.
Dilimi firçalayip tükürdükçe sarimsi geliyor, koku azaliyor.
Yedigim yiyecekler agzima yapisiyormus gibi hissediyorum bazen örnegin çikolata yedikten sonra çikolatanin tadi gittikçe berbat bir koku alarak yapisiyor sanki agzima. Ama bazende hiç koku olmuyor yedikten sonra.

Bu aralar kafaya çok taktim yasim geregi sosyal olmam gerek bu yüzden bu sorunu çözmem gerekiyor henüz vakit varken.
Murat aydin hocamin tüm yazdiklarini okumaya çalisiyorum (kitabini, forumda yazdiklarini) gerçekten çok bilgili bir insan. Kendisine çok tesekkür ederim bu degerli bilgiler için.

Korona bittikten sonra disçiye ve kbb'ye gidecegim. Kendimi sorguluyorum bence su üçünden dolayi agzim kokuyor;
1- Bademcik tasi (bundan emin degilim)
2- Dis eti iltihabi (bunda orta sekerim, disetlerim beyaz ve damagimin içininde koktugunu hissediyorum)
3- Yetersiz agiz hijyeni (bundan eminim hijyen arttikça koku azaliyor)

Alkolüm, sigaram yok. Elimden geldigince saglikli besleniyorum. Hiç disini firçalamayan arkadaslarimin bile gram agzi kokmazken benim neden agzim kokuyor buna çok üzülüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Bazi kaynaklarda b12 eksikligi agiz kokusu yapar diyor takviye kullaniyorum 180 den 350 ye çikardim. Çinko takviyesi kullanmayi düsünüyorum.
Birde internette söyle ev yapimi gargara buldum, gerçekten çok ise yariyor deneyin derim 1 haftada etkisini gösteriyor.

https://youtu.be/HL_7yKl114Q

Ama ben kokuyu maskelemek degil kokunun sebebini bulup onu yok etmek istiyorum. Sonuçta hayatim boyunca beni sosyal anlamda kisitlayacak bir problem (evlilik vs vs)
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mayis-2020 Saat 22:28
Orjinalini yazan: bahtimkara

Dilim bembeyaz.
Bogazimda tükürük takilmasi hissi var, bazen tükürügüm azima doluyor hönkürüp atiyorum yemek yerken öksüresim geliyor.
Endoskopi kolonoskopi yaptirdim kolonoskopi temiz midemde küçük küçük yara varmis. (Kokunun midemden gelecegini sanmiyorum)
Konusurken agizimin koktugunu hissediyorum. (Daha önce agzin kokuyor diyenlerde oldu ortaokulda-lisede-aile yakinlarimda)
Bazen koku baya azaliyor, bazende çok artiyor ama sebebini hiç bilmiyorum.
Dilimi firçalayip tükürdükçe sarimsi geliyor, koku azaliyor.
Yedigim yiyecekler agzima yapisiyormus gibi hissediyorum bazen örnegin çikolata yedikten sonra çikolatanin tadi gittikçe berbat bir koku alarak yapisiyor sanki agzima. Ama bazende hiç koku olmuyor yedikten sonra.

Bu aralar kafaya çok taktim yasim geregi sosyal olmam gerek bu yüzden bu sorunu çözmem gerekiyor henüz vakit varken.
Murat aydin hocamin tüm yazdiklarini okumaya çalisiyorum (kitabini, forumda yazdiklarini) gerçekten çok bilgili bir insan. Kendisine çok tesekkür ederim bu degerli bilgiler için.

Korona bittikten sonra disçiye ve kbb'ye gidecegim. Kendimi sorguluyorum bence su üçünden dolayi agzim kokuyor;
1- Bademcik tasi (bundan emin degilim)
2- Dis eti iltihabi (bunda orta sekerim, disetlerim beyaz ve damagimin içininde koktugunu hissediyorum)
3- Yetersiz agiz hijyeni (bundan eminim hijyen arttikça koku azaliyor)

Alkolüm, sigaram yok. Elimden geldigince saglikli besleniyorum. Hiç disini firçalamayan arkadaslarimin bile gram agzi kokmazken benim neden agzim kokuyor buna çok üzülüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Bazi kaynaklarda b12 eksikligi agiz kokusu yapar diyor takviye kullaniyorum 180 den 350 ye çikardim. Çinko takviyesi kullanmayi düsünüyorum.
Birde internette söyle ev yapimi gargara buldum, gerçekten çok ise yariyor deneyin derim 1 haftada etkisini gösteriyor.

https://youtu.be/HL_7yKl114Q

Ama ben kokuyu maskelemek degil kokunun sebebini bulup onu yok etmek istiyorum. Sonuçta hayatim boyunca beni sosyal anlamda kisitlayacak bir problem (evlilik vs vs)

b12 agiz kokusu ile iliskili. ve etkili. 350 bir sey degil. 1000 olmasi lazim onun. fazlasi idrar ile atiliyor o yüzden günlük 1000 iu nature supreme ile alirsan 1 aya olur. yada farkli marka.b vitamini normal degere gelince, agiz kurulugu azalip, dilde tabaka olusumunu engelleyecektir. yani koku dil arkasina bagli azalacaktir. bunlar benim gözlemim. b12 en az 600 üstüne çikart ve d vitamini de kullan eksik ise.

tükürük takilmasi vs, bunlar hep reflü belirtisi. o yüzden yara varsa midede o ülser yani proton pompasi vs vermedi mi. tekrar genel cerrah git endoskopi ol tedaviye basla. bakteri testi yapildi mi mideden ? oda agiz kokusu yapar.
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mayis-2020 Saat 21:15
12 yildan beri B vitaminim hep çok düsük çikiyor her sene bir kere igne veya hap takviyesi kullaniyorum, takviyeyle bile en fazla 350 ye çikiyor, buna karsin agiz kokusu sorunum 5 yildan beri var. Iki tane yegenimde de sürekli çok düsüktür, takviyeyle yükseltiyorlar benim gibi onlarin agizlari kokmuyor, B vitamini verilen bazi kimselerde kokuda iyilesme saglandigini belirtiyordu Murat Hoca, tek basina sebep bu olsa her eksik olanda koku olmasi gerekmez miydi? B vitamini midede ve bagirsaklarda emiliyor, sürekli eksik çikanlarda bir sindirim emilim bozuklugu sorunu olduguna isaret edebilir, hastanede tetkik yaptirdigimizda her seferinde igne veya hap yazilip gönderiliyoruz, bir hastane veya doktor var midirki neden B vitamini vücudunda emilemiyor deyip daha derin tetkikler isteyip yaptiracak, ben bilmiyorum.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mayis-2020 Saat 22:40
Orjinalini yazan: nisaluce

12 yildan beri B vitaminim hep çok düsük çikiyor her sene bir kere igne veya hap takviyesi kullaniyorum, takviyeyle bile en fazla 350 ye çikiyor, buna karsin agiz kokusu sorunum 5 yildan beri var. Iki tane yegenimde de sürekli çok düsüktür, takviyeyle yükseltiyorlar benim gibi onlarin agizlari kokmuyor, B vitamini verilen bazi kimselerde kokuda iyilesme saglandigini belirtiyordu Murat Hoca, tek basina sebep bu olsa her eksik olanda koku olmasi gerekmez miydi? B vitamini midede ve bagirsaklarda emiliyor, sürekli eksik çikanlarda bir sindirim emilim bozuklugu sorunu olduguna isaret edebilir, hastanede tetkik yaptirdigimizda her seferinde igne veya hap yazilip gönderiliyoruz, bir hastane veya doktor var midirki neden B vitamini vücudunda emilemiyor deyip daha derin tetkikler isteyip yaptiracak, ben bilmiyorum.

http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1768

daha önce biriside böyle konu açti. b vitamini agiz salyasini çogaltiyor ve azaltiyor kokuyu, bazen yok ediyor. öyle igne ile filan olmaz. canan karatay 1000 olsun diyor. diger proflar 700 üstü iyidir diyor. bizim devlet hastanesi tahlilleri ise 250 alt sinir herhalde. o yüzden takmiyor kimse.

b vitamini yükseltmek istiyorsan 1000 mcg günlük olani kullanacaksin 2 ay boyunca her gün iç, sonra dengede tutmak için haftada 3 indireceksin. 1 defa igne vurup geri kalan 359 gün ile tabi düsük kalir hep. önemli olan dengede tutmak. d vitamini de böyledir.
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mayis-2020 Saat 23:14
Ahmetmehmet1 sadece b12 alinmasindan bahsediyorsun degil mi? Osman müftüoglu b3 ve b6 nin doktor önermedikçe kafaya göre aliminin toksik etkileri olacagini belirtiyor, sen hangi markanin kaç mg ini kullandin 2 ay boyunca?
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mayis-2020 Saat 14:09

Ahmetmehmet1 sadece b12 alinmasindan bahsediyorsun degil mi? Osman müftüoglu b3 ve b6 nin doktor önermedikçe kafaya göre aliminin toksik etkileri olacagini belirtiyor, sen hangi markanin kaç mg ini kullandin 2 ay boyunca?

öncelikle adek vitaminleri karacigerde depolandigi için toksit etki yapar. su an piyasada olan tüm vitaminler, saglik bakanliginin verdigi dozaj ile yapiliyor. yani 1000 mcg saglik bakanliginin verdigi araliklar arasinda. b vitamini fazlaligi idrar ile atilir ve toksit yapmaz. ama d vitamini mesela, çok kullandiginda böbrek tasindan diger saglik problemlerine ölüme kadar yolu vardir. o yüzden ben düzenli olarak b-d ve diger vitaminler kullaniyorum. fazlasi toksit yapar. günde 1 kapsül, yani 1000 mcg b12 vitamini, ve 4000 iu d vitamini ideal. ben nature supreme kullaniyorum fiyat olmasi gerektigi gibi oldugu için. solgar vs pahali hemde ayni özellikte. b12 tek kullaniyorum, multivaminden de b6-b3 gibi vitaminleri aliyorum tabi, b vitamin complex almayi düsünüyorum yaza dogru siparis verecem. multivitaminlerdeki oranlar yetersiz.
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayis-2020 Saat 15:30
Nature supreme de b12 nin siyokobalamin formu kullaniliyor, sentetik üretim ve eser miktarda siyanür var, metilkobalamin formu ise bitki, hayvanlardan elde edilen dogal formu, metilkobalamin kullanmak tavsiye ediliyor, tesekkür ederim
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayis-2020 Saat 16:54

Nature supreme de b12 nin siyokobalamin formu kullaniliyor, sentetik üretim ve eser miktarda siyanür var, metilkobalamin formu ise bitki, hayvanlardan elde edilen dogal formu, metilkobalamin kullanmak tavsiye ediliyor, tesekkür ederim

evet emilim bakimidan, metilkobalamin daha iyi. methyl b12 plus spray ayrica kullaniyorum, metikobalamin formunda direk kana filan karisiyor. farketmez kafana göre al.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu