Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: ben de kurtuldum Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
barbarosse08
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı barbarosse08 Cevaplabullet Konu: ben de kurtuldum
    Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2020 Saat 11:51
kurtulma serüvenimi anlatayim. yaklasik 10 yildir agiz kokusu çekmekteyim. hatta son yillarda daha da artti koku. çevremdeki bir çok insanin rahatsiz oldugunu düsünmekteydim ve bu durum beni yillarca üzdü. yakinlarimdan agzimin yemekten kis bir süre sonra bile koktugunu söylemekteydi.ben öncelikle kokukunun dislerimden veya dis etlerimden kaynaklandigini düsünerek dis hekimine gitti. dis hekimi çürük kontrolü yapti, çene röntgeni çekti ve dis temizligi yapti. agiz bakimini aksatmamami her aksam ve sabah dislerimi yumusak firça ile firçalamami dis ipi ve gargara kullanmami söyledi.hepsini yaptim uzun süre hatta aylarca. ancak koku 15-20 dakika yok oluyor sonra yine basliyordu. yanimda sürekli naneli sakizlarla gezdim aylarca. en son bir kez daha baska dis doktoruna gittim.o da yirmilik dis dibinde iltihap oldugunu söyledi ve 20 lik disimi çekti. antibiyotik verdi.1 hafta kullandim. agiz kokum geçmisti çok mutluydum. ancak antibiyotik bitince yeniden basladi koku.dünyanin en üzgün insani oldum yeniden. bir süre daha yasadim naneli sakizlar dis bakimlari ile.koku dayanlimaz derecede artmaya baslayinca kbb doktoruna gittim bu defa. burun deligimin birisinin kemik egriliginden tikali oldugunu, sinüslerimin kapali oldugunu söyledi, geniz akintisinin koku yaptigini söyledi ve ameliyat dedi.ameliyat oldum burun deliklerim açildi sinüslerim de açildi epey.yine antibiyotik kullandim koku geçti. yine çok mutlu olmustum.ancak bir süre sonra yeniden basladi koku.yine en mutsuz insan oldum. aradan bir yil geçti pandemi dönemi basladi.o dönemlerde maske takmaya baslayinca kendi nefes kokumdan igrendim.yine kafaya taktim.o dönemlerde midemde yanmalar hissediyordum ve sürekli bogaz kurulugum ve bogazda gicik hissi vardi. reflüden süphelendim ama pandemi dönemi olunca virüs kaparim diye hastaneye muayeneye gitmedim.internette arastirirken reflüyü tetikleyen seylere baktim. alkol sigara kahve domates soslu yagli baharatli yiyecek sogan sarimsak gibi gidalardan olusan bir liste gördüm. hepsini kademeli olarak sirayla azalttim.koku azaliyordu ama geçmiyordu. bu defa tek tek hepsini kökten birakmaya karar verdim.kahveyi biraktigim iki veya üçüncü gününde kokuda ciddi azalma oldu.midemdeki yanma azaldi ve bogaz kurulugum azalmaya basladi.günler geçtikçe koku azaldi da azaldi. tabi bu sürelerde ben kahvenin k sini bile agzima koymadim.ne türk kahvesi ne filtre kahve hiçbiri.ayni zamanda çig domatesi de çok yerdim.onu da yememeye basladim. çikolatayi da hiç yemedim. su anda kokum yüzde 95 azaldi. mecburen bazi yemeklerde sogan sarimsak pismis domates baharat yiyiorum, haftada bir alkol aliyorum. ama onlar çok etkilemiyor.nihayetinde midemde bir problem oldugunu anladim.pandemi biter bitmez doktora gidecegim gerekirse endoskopi olacagim.ama kendimi test ederek en büyük sikintinin kahvede oldugunu anladim. yillarca sabah bir türk kahvesi öglen 1 bardak sade nescafe aksama filtre kahve bazen de aralarda latte içerdim.her gün mutlaka kahve içerdim.kahveyi çok sevmeme ragmen hayatimdan tamamen çikardim.su an kokum çok çok az. zorlama ile kokuyor.o da aç karna veya sabahlari azcik normal olarak kokuyor.bunun yaninda agiz kurulugum bogazda gicik hissi de geçti.çevremdeki yakinlarimdan da olumlu tepkiler aldim.size tavsiyem benim gibi mide kaynakli ise kendinizi deneyin. size kötü gelen gidalari sirayla birakin.umarim birilerine faydam olur. bundan sonraki sloganim kahveye asla.bir de doktor bir arkadasima danisarak son günlerde degastrol isimli ilaci kullandim.mide asidini düzenliyormus.agir baharatli yagli yemeklerden önce içiyorum sonrasinda midemde yanma sikinti olmuyor.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2020 Saat 15:37
Ne güzel haber
Adiniza sevindim.
Basarilar dilerim
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2020 Saat 17:21
Belirtiler ve yollar çok ayni ama ben beslenme ile düzeltemedim. Kahve çay kesiyorum ama olmuyor bu kadar basit bir yöntemle agiz kokusuna sahip olanlarin gerçekten mi agiz kokusu var yoksa abartiyorlar mi bilmiyorum ben firçalarken bile kokuyor agizim. Anlamadim gitti.
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2020 Saat 17:23
Nerden ulastin o listeye bize de yönlendirebilir misin listeyi??
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasim-2020 Saat 21:09
Murat Hoca mideden gelen kokunun yok denecek kadar az oldugunu söylemisti. Reflünün agiz kokusu yapma ihtimali de çok düsük diye biliyorum. Kahveye gelince onun da tip-1 agiz kokusuna karsi faydali oldugunu hatta kahve çekirdegi çignemenin de ise yarayabilecegini hatirliyorum.

Ben de çok siddetli agiz kokusundan -konusmasam bile- muzdarip oldugum için yillarca mide üzerine yogunlastim; defalarca endoskopi, gastrit reflü ilaçlari, diyetler, sabahlari aç karna karbonatli, limonlu, sirkeli sular; nidazol vs. vs. bir ise yaramadi. Vücut kokusundan süphelendim ve uzun süre onunla ugrastim. Vücut kokusu hâlâ aklimin bir kösesinde ama bazi pahali parfümleri kullaninca bolca övgü ve iltifat aldigim için onu bir süre erteledim.

Murat Hoca'ya muayene olmaya gittim, siddetli koku oldugunu tip-1 oldugumu söyledi. Siddetli demedi ama ölçümler sonucu yüksek bir sonuç çiktigini söyledi. Aytug Altundag'a gittim o da kokunun oldugunu kesinlikle psikolojik olmadigini söyledi.(Halbuki daha önceleri özelden gittigim yardimci doçent bir dis hekimi koku olmadigi konusunda samimi bir sekilde israrci olmustu. Vücut kokusu için gittigim cildiyecilerde yasadigim olaylar da ayri bir konu...)

Sözün özü bence ilk basta agiz içi sorunlari halletmek lazim. Maddi duruma göre hem devlete hem özele birkaç kez görünmek lazim. Daha sonra KBB uzmanlari en sonra ama çok sonra da gastroentroloji doktorlarina gitmek gerek. "Sen sorununu çözdün mü?" derseniz, maalesef. Hani bir söz vardir, yapamayan ögretir derler benimki de o hesap.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasim-2020 Saat 11:17
Çok geçmis olsun ya
Bazen söyleyecek söz kalmiyor! Taaki, yeni birseyler kesf edene kadar.
Umut herzaman vardir ve olmalidir.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu