Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Murat hocama soru Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   11 Sonraki >>
Yazar Mesaj
PesYok
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8
Alıntı PesYok Cevaplabullet Konu: Murat hocama soru
    Gönderim Zamanı: 05-Haziran-2020 Saat 10:33
Merhaba Murat hocam,1 sene önce tedaviye basladigimda gittigim doktor sizi çok takdir ettigini hatta birlikte ist. Da agiz kokusuyla ilgili Çalisma teklif ettigini anladim ben konusmalarindan, hatta doktora dedim ki keske Murat hocam la bir ekip olsa , birde dün sizin sor agiz kokusuyla ilgili saglik müdürlügüne bir klinik gibi bisey açmak için basvurdugunuzu ve reddedildiginizi izledim videodan, o yüzden merak ettim eger böyle teklif geldiyse kabul etseydiniz diye içimden geçirdim
Pes etmek yok!!
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Haziran-2020 Saat 18:00
Bahsettiginiz meslektasimin kim oldugunu hatirlamadim. sag olsun var olsun.
Yarami destiniz.

Bir çok birliktelik teklifinden uzak durdugum dogrudur. Son zamanlarda bazi meslektaslarimin birliktelik teklifinde gündeme getirdikleri ilk sey kaç lira aliyorsunuz, haftada kaç hasta muayene ediyorsunuz, parasini ödeyim agiz kokusunu bana ögretin oluyor. Amaç para para daha çok para oluyor.

Üzülüyorum, canim sikiliyor. Mahcup oluyorum. Esnaf degilim ben.
Siz isinizi iyi yaparsaniz para sizi bulur diyorum, müsaade isteyip görüsmeyi kisa kesip, temasi sona erdiriyorum.

Daha dün degil önceki gün Ankara'dan bir meslektasim telefonla aradi ve bu görüsmeyi yaptik. TAM olarak ayni seyleri konustuk. ne bir eksik ne bir fazla.
Ben klinigi kurayim hatta ruhsatini da çikarayim siz Ankara'ya kaça gelirsiniz ve kaç lira kazaniriz muhabbetine girdi. Simdilik düsünmüyorum dedim. Ben Adana'ya geleyim bu isi bana kaça ögretirsiniz muhabbeti basladi.

Samsun'dan bir meslektasim da yilbasi civarinda beni arayip yanima geldi. Haydi bana ögretin dedi. neyi ögreteyim dedim? Agiz kokusunu ögretin dedi. Sok oldum. Sanki benim böyle bir mecburiyetim varmis veya ben böyle bir egitim vermeyi kabul etmisim gibi bunu bana danismaya gerek görmeden yanima gelmis. Biraz konusturunca anladim ki okumayan bir meslektasimdi. Helicobacter pylorinin agiz kokusu yaptigini zanneden, yumusak firça öneren, probiyotik yazan, dil kaziyici veren birisine benim katkim olamaz.

IstanbuL'dan büyük bir özel klinik her türlü masrafimi karsilamak üzere benim seçecegim günlerde beni agirlayacak sekilde ve ben orada dis hekimlerinden olusan bir topluluga hasta muayenesi ögretmeye davet edildim. Orada da ayni problem: Kaç para alalim muhabbeti basladi. Ben yokum deyince küstüler bana. Arkamdan konusuyormus. Affediyorum onlari.

Bazi meslektaslarimin konuya bakisi benim görüslerime aykiridir. Örnegin: kokuyu ölçerek teshis konulur zannediyorlar. Halbuki koku ölçerek teshis edilmez. Probiyotik yaziyorlar. Mantar ve reflu agiz kokusu yapiyor zannediyorlar. Mikrop pesinde kosuyorlar. Halbuki en iddiali kokular en temiz agizlarda olur. Agiz kokusunu genetik zannediyorlar. Ortaklik yapamayisimin sebebini anlamissinizdir.

Agiz kokusu tedavi merkezini kendim kurabilseydim kendi ekibimi Hurafesi olmayan, para degil bilim kaygisi olan, makale okuyan hekimlerden seçecektim. hekimler arasinda tam bir es güdüm saglayacaktim. gastro, psikiyatri, biyokimya, nefroloji, dis hekimi, istihdam edecektim, gaz ölçüm odasi, nefes testleri odasi vs.. Hasta bir kapidan girip diger kapidan çikacakti.
Artik yapasim da kalmadi zaten. Her gün kosullari daha da agirlastiriyorlar. Yeni klinik açmak çok zorlastirildi artik.
IP
PesYok
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 8
Alıntı PesYok Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Haziran-2020 Saat 18:43
Murat hocam digerleri ruhsatina kdr alabiliyorken is yeri alabiliyorken size neden müsaade edilmiyor, sadece agiz kokusu ile ilgili olmasini istediginiz için mi acaba? Ki böyle bile olsa bir dalda uzmanlasmis bir klinigi olur Türkiyenin fena mi hersey para degil anlamiyorlar, gastro. prof. Una gitmistim 3 yil önce baya Bi muayene ücreti vermistim ne yapti biliyor musunuz ünv. Hastanesinde bütün testler yapildi yani test masraflari devletten ama ücret hopp doktorun cebine, neyse dedim 2. Muayene gittim testlerde hiçbirsey çikmadi ve bana sadece probiyotik verdi ayni sizin dediginiz gibi, 4 5 ay kullandim ama hiçbir ise yaramadi, bnm ve birçok insanin yillari belkide ömrü heba oluyor, cebine degilde insana deger verenler varken kiymet bilsek keske, Peki bir kamuoyu olusturulsa mesela ve bu hastaliktan muzdarip insan sayisinin çokluguna bakarak size imkan verme durumu yok mu mercilerin? Yani bizlerde biseyler yapsak resmi anlamda neler yapabiliriz sizce, dilekçe vs??
Pes etmek yok!!
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Haziran-2020 Saat 19:09
Hocam reflü elbetteki agiz kokusu yapar ya da bozulmus flora elbetteki saglikli bir agiz içim engel. Niçin bu uygulamalari olumsuz yorumladiniz ki?? Ki agiz kokusu zaten multidisipliner bir yaklasimi gerektiriyor kesinlikle.
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2020 Saat 14:53
Murat Hoca da Ahmet Kaya'nin dedigi gibi "Asagilik pazarliklarin adi anilmayacak benle!" diyor:) Agiz kokusu klinigine izin verilmemesinin sebebi o kadar doktorun tek bir hastalikla ugrasmasini istememeleri olabilir. Bu kokunun en belalisini çeken biri olarak soylüyorum eger öyleyse haklilar.
IP
izmir35
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 21
Alıntı izmir35 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Agustos-2020 Saat 10:44
Hocam çene yapisindan dolayi gece agzi açik uyuyan ve sabah agiz kurulugu ile uyanan kisinin agiz kokusu Tip 1 midir ?

Eger tip 1 ise yeterli agiz temizligi yapinca (dis,dil firçalama, gargara vs) agiz kokusu geçmesi gerekmez mi ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Agustos-2020 Saat 12:08
Orjinalini yazan: izmir35

Hocam çene yapisindan dolayi gece agzi açik uyuyan ve sabah agiz kurulugu ile uyanan kisinin agiz kokusu Tip 1 midir ?

Eger tip 1 ise yeterli agiz temizligi yapinca (dis,dil firçalama, gargara vs) agiz kokusu geçmesi gerekmez mi ?

Evet dogru agiz kurur. Agiz ve farinks kurursa koku baslar. Uyaninca agiz temizligi yapilsa bile farinksten kismen koku gelmeye devam edebilir. Çok siktir bu durum.

IP
izmir35
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı izmir35 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Agustos-2020 Saat 15:10
Anladim hocam sagolun demek ki benim Ortognatik cerrahi ve ortodonti bölümlerine de görünmem gerekecek..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2020 Saat 09:41

Anladim hocam sagolun demek ki benim Ortognatik cerrahi ve ortodonti bölümlerine de görünmem gerekecek..

Dis çarprasikliklarinin cerrahi yollarla giderilmesine sicak bakmam. "Bütün" çarprasikliklara Ortodonti disinda yaklasimi dogru bulmam.

IP
izmir35
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı izmir35 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2020 Saat 10:53
Orjinalini yazan: aydinmur

Evet dogru agiz kurur. Agiz ve farinks kurursa koku baslar. Uyaninca agiz temizligi yapilsa bile farinksten kismen koku gelmeye devam edebilir. Çok siktir bu durum.

Peki hocam sorunu genel olarak halledene kadar bu fariks'i kendimizin temizleyebilecegi yöntem var mi ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2020 Saat 12:01

Peki hocam sorunu genel olarak halledene kadar bu fariks'i kendimizin temizleyebilecegi yöntem var mi ?

sinüs rinse kit muhtemelen faydali olabilir.
IP
seahorse
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 6
Alıntı seahorse Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2020 Saat 09:50
Arkadaslar benim söyle bir sorunum var. Murat hocam da cevaplarsa sevinirim.

Dis ipiyle dis arasinda kalan yemek atiklarini çikarttigimda tuhaf bir koku aliyorum bu arttiklardan.
Konusurken bu arttiklar çevreye agiz kokusuna bagli bir rahatsizlik veriyor mu acaba?
Birde maksimum 2 günden fazla dis ipi kullanmadigimda bu yemek arttiklari kokulu oluyor. Herkeste böyle midir? Çözüm olarak dis aralarina dolgu yapilsa sorun giderilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2020 Saat 11:26
Orjinalini yazan: seahorse

Arkadaslar benim söyle bir sorunum var. Murat hocam da cevaplarsa sevinirim.

Dis ipiyle dis arasinda kalan yemek atiklarini çikarttigimda tuhaf bir koku aliyorum bu arttiklardan.
Konusurken bu arttiklar çevreye agiz kokusuna bagli bir rahatsizlik veriyor mu acaba?
Birde maksimum 2 günden fazla dis ipi kullanmadigimda bu yemek arttiklari kokulu oluyor. Herkeste böyle midir? Çözüm olarak dis aralarina dolgu yapilsa sorun giderilir mi?

Soru için tesekkür ederim
Beklemezse kokmaz.
O çikan parçalar kokuyorsa kimbilir ne kadar zamandan beri ordadir.
Etkin olmayan sekilde dis firçaladiginizi tahmin ettim. Bu sayfada yazanlari ben zaten biliyrum demeden dikkatlice okuyup titizlikle uygularsaniz güzel olur
https://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Agustos-2020 Saat 14:25
Murat hocam, Yeditepe Üniversitesinde verdiginiz konferansi yeni izledim. Birkaç sorum olacak: Vücut kokusu ilaci yaptim diyorsunuz ilacin adi nedir?

2- "Bir anket yaptim, Freshmint tadi en güzel gargara çikti ama pahali." diyorsunuz. Koku üzerindeki etkisi nedir?

3- Halitosil dil macunundan bahsediyordunuz. Bu macun sadece temizleyici mi yoksa dilden gelen kokuyu belli bir süre de olsa yok ediyor mu?

4- "KBB uzmani Aytug Bey ve Mert Bey gelecekti." dediniz, Aytug Bey'i biliyorum da Mert Bey'in soyadi nedir acaba?

Son sözüm de Yeditepe Üniversitesine: Bir konferans hazirliyorsunuz ama konferansi kaydedecek profesyonel bir kamera ve kameramaniniz yok. Böyle özel üniversite mi olur? Artik neredeyse ilkokullardaki konferanslar bile profesyonel bir ekip tarafindan kaydediliyor. Sizin videoyu izlerken görüntü kaymasindan, sesin gelip gitmesinden illallah dedim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Agustos-2020 Saat 17:05
Orjinalini yazan: Kelime

Vücut kokusu ilaci yaptim diyorsunuz ilacin adi nedir?

"Vücut kokusu ilaci yaptim" demis olamam.
Agiz ve vücut kokularini engelleyen bir formül gelistirdim. Patentini aldim. Ücretsiz olarak bir firmaya verdim. Halitosil ismi ile agiz kokusu gargarasi üretiliyor. Demis olmaliyim.

2- "Bir anket yaptim, Freshmint tadi en güzel gargara çikti ama pahali." diyorsunuz. Koku üzerindeki etkisi nedir?

Oxyresh limonlu agiz gargarasinin agiz kokusuna etkisini zayif buldum.

3- Halitosil dil macunundan bahsediyordunuz. Bu macun sadece temizleyici mi yoksa dilden gelen kokuyu belli bir süre de olsa yok ediyor mu?

Hem dil kaplamasini kaldirmayi kolaylastirir hem de kokuyu nötürlestirir.

4- "KBB uzmani Aytug Bey ve Mert Bey gelecekti." dediniz, Aytug Bey'i biliyorum da Mert Bey'in soyadi nedir acaba?

Dr. Özen Tuncer
Dr. Yusuf Akçan
Dr. Aytug Altundag
Dr. Mert Bilgili.
Telefonla geleceklerini teyid etmis olmama ragmen trafik sikismasi sebebi ile yetisemediler.

Dikkatiniz için kutlarim. Ben bile kendi videomu bu kadar detayli izlememistim :-)

IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Agustos-2020 Saat 20:52
Sag olun hocam, ben sizi sürekli takip etmeye çalisiyorum. Birkaç sorum daha olacak: Önceki agiz kokusu cihazinizi sattiginiz doktor Özen Tuncer mi?

Vücut kokularini önleyen formülünüz normal ter kokulari için mi yoksa daha ileri sorunlar, tmau, bromhidros vs için mi?

Dil macununuzu aldim, dis firçasina sikmasi oldukça zor. Keske kabi dis macunu seklinde yapilsaydi. Kapagina basinca yere fiskiriyor biraz da sert bir kapak, ugrastiriyor. Bununla Halitosil arasindaki fark nedir? Normalde gargarayi 30 saniye tutmak gerekirken macunu kullandiktan sonra neden 2 dakika tutuyoruz? Bir de ben gargarayi agzimda çalkalamazsam o buruk tad gelmiyor, otuz saniye tutup bir otuz saniye de çalkaliyorum.
...

Bunlari bir dis polikliniginde sira beklerken yazmistim. Pazar günü açik oldugu için buraya geldim. Dis tasi temizligi ve dolgu için gelmistim ama doktor muayene ettikten sonra israrla çürük olmadigini belki çürük baslangici oldugunu söyledi. Ben de israr edince "Peki, bir de film çekip bakalim." dedi. Filme de bakti "ufak iki çürük baslangici var(çürük; temas noktasi veya degme siniri mi ne öyle bir yerdeymis.) siz bilirsiniz ama dolgu için acelesi yok." dedi. Ben dolgu yapin deyince tamam dedi.

Dolgu yapmaya baslayinca sasirmaya, bocalamaya basladi. Ikide bir, Allah Allah, diyordu. En sonunda agzindaki baklayi çikardi: Çürükler amma derin ve büyükmüs ben bu kadar beklemiyordum dedi. Neredeyse 30-40 dakika ugrasti.

Ben, agiz kokusundan muzdarip olmayip o çürükleri önemsemesem iki disim elden gidecekti. Bir dis hekimi hem gözle muayene yapip hem filme bakip o çürükleri anlamiyorsa dört yil boyunca üniversitede ne okudu acaba?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2020 Saat 09:48

Önceki agiz kokusu cihazinizi sattiginiz doktor Özen Tuncer mi?

Hayir

Vücut kokularini önleyen formülünüz normal ter kokulari için mi yoksa daha ileri sorunlar, tmau, bromhidros vs için mi?

Bütün kokular için

Dil macununuzu aldim, dis firçasina sikmasi oldukça zor. Keske kabi dis macunu seklinde yapilsaydi.

Ben sadece formülünü gelistiriyorum. Üretim asamasinda herhangi bir yaptirimim olmuyor.

Bununla Halitosil arasindaki fark nedir? Normalde gargarayi 30 saniye tutmak gerekirken macunu kullandiktan sonra neden 2 dakika tutuyoruz?
Bir de ben gargarayi agzimda çalkalamazsam o buruk tad gelmiyor, otuz saniye tutup bir otuz saniye de çalkaliyorum.

Hem gargarayi hem dil macununu En uzun süre tutun. 2 dakikadan bile daha uzun olsa daha iyidir.

Çürükler amma derin ve büyükmüs ben bu kadar beklemiyordum dedi. Neredeyse 30-40 dakika ugrasti.

Iki dis arasi çürükler röntgende net görünmez, hastaya sikayet de vermez. Tesadüfen fark edilir.

Düzenleyen aydinmur - 24-Agustos-2020 Saat 09:49
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Agustos-2020 Saat 17:13
Hocam, vücut kokusu ilacinizin üretilme ihtimali var mi? Biliyorum Siz yerli firmalar üretsin, ekonomimiz kazansin istiyorsunuz ama Türkiye'de üretilemiyorsa izin verin de yabanci firmalar üretsin. Belki oralardan buraya daha çabuk gelir.

Halitosil'i üreten firmanin sahibi Ilhami Bey'di sanirim. Ondan da hem agiz kokusu çeken biri hem müsteri olarak bir istegim olacak: Ürünlerin üstüne kocaman harflerle "agiz kokusu" yazmaniza gerek yok, insan almaya utaniyor. Bu ürünü alan kisi zaten kullanim amacini biliyordur. Insanin gözüne sokmak yerine arkadaki küçük harflerle olan yere yazsaniz daha iyi olur. Ön tarafa da agzindan çiçekler çikan, kelebekler uçusan, nefesinde deniz dalgasi olan vb kadin/erkek resmi gibi bir seyler koysaniz hem daha dikkat çekici olur hem almak isteyenleri rahatsiz etmez.

Murat Hocam, sizden de bir ricam olacak. Bir ara bu ürünleri satan eczanelerin listesini yayimlamistiniz, tekrar yayimlama sansiniz var mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Agustos-2020 Saat 20:58

Hocam, vücut kokusu ilacinizin üretilme ihtimali var mi? Biliyorum Siz yerli firmalar üretsin, ekonomimiz kazansin istiyorsunuz ama Türkiye'de üretilemiyorsa izin verin de yabanci firmalar üretsin. Belki oralardan buraya daha çabuk gelir....

Ben o isleri bilemem.
Ilhami bey: 5305103342

Yerli üreticilere sürekli ceza kesiliyor. Ithal ürünler cesaretlendiriliyor. Böyle devam ederse Halitosil dahil yerli hiç bir ürün üretilmeyecek.
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2020 Saat 13:41
Murat hocam merhaba, benim dil kökümden alinan örnekte prevotella spp. Üredigi yaziyor. Bu zaten agiz florasinda olan bir bakteri degil mi? Öyle ise neden kültür sonucunda diger agiz florasi bakterileri de çikmiyor? Bu sonuç bu bakterinin daha fazla oldugu anlamina mi geliyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2020 Saat 16:47
Orjinalini yazan: Ethic1

Murat hocam merhaba, benim dil kökümden alinan örnekte prevotella spp. Üredigi yaziyor. Bu zaten agiz florasinda olan bir bakteri degil mi? Öyle ise neden kültür sonucunda diger agiz florasi bakterileri de çikmiyor? Bu sonuç bu bakterinin daha fazla oldugu anlamina mi geliyor?

Hekiminiz ile konusun. Ben bilmiyorum.

Agiz kokusu ile bir bakteri arasinda iliski kurmak dogru degildir. Hiç bir bakteriyi agiz kokusundan sorunmlu tutamayiz

Prevotella agizin daima bulunan bir üyesidir. Ne varligi hastaliktir, ne yoklugu sagliktir. Ne hedef seçilip öldürülmelidir, ne de suçlu diye arastirilmalidir.

IP
Bitsin artik
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 14
Alıntı Bitsin artik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2020 Saat 23:46
Murat hocam aklima takilan sorular var, sormak istiyorum müsaadeniz ile..
1) ben kokuyu burnumdan da aliyorum genelde ama yemek yerken özellikle et kiyma tavuk gibi proteinleri tüketirken asiri siddetli koku çikiyor burnumdan bunun Bi anlami olabilir mi?
2) dilimi güzelce temizledikten sonra halitosil dil macunu ve gargara kullaniyorum o an koku baya Bi azaliyor ama bir kaç saat sonra geri geliyor sorunun tip 1 olma ihtimali var mi yani tip1 disindaki kokulara kisa süreligine de olsa dil macunu ve gargara etki eder mi?
3)geniz akintim var ve çok afedersiniz çikan balgam bazen çok kötü kokulu ve yogun kivamli oluyor bazen daha akiskan ve kokusuz oluyor sadece kokulu oldugu zaman mi agizda koku yapar yoksa sürekli koku sebebi midir? (geniz akintisi sürekli var)

Tesekkür ederim hocam simdiden.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2020 Saat 07:09
Orjinalini yazan: Bitsin artik

1) ben kokuyu burnumdan da aliyorum genelde ama yemek yerken özellikle et kiyma tavuk gibi proteinleri tüketirken asiri siddetli koku çikiyor burnumdan bunun Bi anlami olabilir mi?

Tüketmek derken?
Yemek mi?
Yemek yemeyi mi kast ettiniz?
Yemek yerken mi koku duyuyorsunuz? Yemek yeme sirasinda yemek kokusu duyulur ama genellikle agiz kokusu duyulmaz. Eger siz agzinizda lokma varken bile yemegin kokusu yerine agiz kokusu duyuyorsaniz halüsinasyon akla gelir.

http://blog.drmurataydin.com/genel/tuketmeyin-yeyin.html

2) dilimi güzelce temizledikten sonra halitosil dil macunu ve gargara kullaniyorum o an koku baya Bi azaliyor ama bir kaç saat sonra geri geliyor sorunun tip 1 olma ihtimali var mi yani tip1 disindaki kokulara kisa süreligine de olsa dil macunu ve gargara etki eder mi?

Halitosil'in tip 1 sisindaki agizkokularina etkisi bulunmaz

3)geniz akintim var ve çok afedersiniz çikan balgam bazen çok kötü kokulu ve yogun kivamli oluyor bazen daha akiskan ve kokusuz oluyor sadece kokulu oldugu zaman mi agizda koku yapar yoksa sürekli koku sebebi midir? (geniz akintisi sürekli var)

Bütün balgamlar bazen kivamli bazin akicidir. Kokuludur. Bir sey söylemek zor. Koku olusmasi için balgama gerek yoktur. Zaten belkide balgamin sebebi koku olabilir.

Düzenleyen aydinmur - 31-Ekim-2020 Saat 07:27
IP
Bitsin artik
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Bitsin artik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2020 Saat 10:31
Evet yemek yemeyi kast ettim hocam. Yanlis ifade etmisim. Yani protein kaynakli besinleri yerken nefes kokum ekstra artiyor burnumdan çok kötü koku çikiyor. Agzimda hissetmiyorum kokuyu ama burnumdan nefes verdigimde hissediyorum
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2020 Saat 11:26
Orjinalini yazan: Bitsin artik

Evet yemek yemeyi kast ettim hocam. Yanlis ifade etmisim. Yani protein kaynakli besinleri yerken nefes kokum ekstra artiyor burnumdan çok kötü koku çikiyor. Agzimda hissetmiyorum kokuyu ama burnumdan nefes verdigimde hissediyorum

Bir besin ne kadar koku yapici olursa olsun yemek sirasinda koku olusmasi pek zordur.
Madem koku yapici bir besindir, o halde yedikten 20-30 dak sonra koku yapmasi beklenir, kokunun ortaya çikmasi için biraz süre gerekir, belirli bir vakitin geçmesi beklenir. Muhtemelen siz agiz kokusunu degil yediginiz besinin kokusunu aliyor olabilirsiniz.
IP
Bitsin artik
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Bitsin artik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2020 Saat 15:31
Anladim hocam, tesekkür ederim
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2020 Saat 18:23
Orjinalini yazan: PesYok

Merhaba Murat hocam,1 sene önce tedaviye basladigimda gittigim doktor sizi çok takdir ettigini hatta birlikte ist. Da agiz kokusuyla ilgili Çalisma teklif ettigini anladim ben konusmalarindan, hatta doktora dedim ki keske Murat hocam la bir ekip olsa , birde dün sizin sor agiz kokusuyla ilgili saglik müdürlügüne bir klinik gibi bisey açmak için basvurdugunuzu ve reddedildiginizi izledim videodan, o yüzden merak ettim eger böyle teklif geldiyse kabul etseydiniz diye içimden geçirdim

Estagfurlah.
Bir çok meslektasim sag olsunlar bana Ankara ve IstanbuL'da is teklif ettiler. Eskiden Hospitadent, 32dis, DentInternational gibi kliniklere gidiyordum fakat gördüm ki, Istanbul yasanacak sehir degil. Hedefim para olmadigi için Istanbul'un bana cazibesi kalmadi.
Ilginiz için tesekkür ederim
IP
Maybeoneday
Üye
Üye

Gönderilenler: 56
Alıntı Maybeoneday Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2020 Saat 23:29
Murat hocam size bir sey sormak istiyorum. 5 dk sirt üstü uzandigimizda azalan koku bize tip3 hakkinda ipucu veriyor bildigim kadariyla. Midede helico p. varsa ve kokuya bu sebep oluyorsa yine uzandigimizda kokunun azalmasi beklenir mi yoksa sadece reflü veya diger mide hastaliklari için mi geçerli?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2020 Saat 09:59
Reflu bulunmasa bile bu test ile kokunun azalmasi umulur.
IP
Maybeoneday
Üye
Üye

Gönderilenler: 56
Alıntı Maybeoneday Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2020 Saat 18:48
Murat hocam, daha önceden soruldu mu bilmiyorum ama gastropanel testi varmis kan vererek midede h.pilori veya baska hastalik var mi bu ortaya çikiyormus. Sizin bu konu hakkindaki fikrinizi merak ettim endoskopi yerine bu yaptirilabilir mi sizce, güvenilir bir yöntem midir? Tesekkür ediyorum simdiden.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2020 Saat 10:21
böyle bir test bilmiyorum

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2020 Saat 14:09
Orjinalini yazan: Nisanur Ülger

Merhaba hocam ben 27 yasindayim ve ögretmenim agiz kokusu konusunda sikinti yasamaktayim Hindistan cevizi yagi dediler sürekli sakiz çigne dediler dis doktoruna sordum o dedi ki disten bir sikinti yok Agiz kokusunun oldugunu sabah suya üfleyerek kontrol ettim kaç kere ve kokunun oldugu asikar. Hapsirirken burnumda degisik bir koku olusuyor acaba agiz kokusunun sebebi bu olabilir mi yoksa bademcikler mi sorun bunu kendi kendime çözebilecegime inancim kalmadi artik

Sabah suya üfleyen herkes kötü koku duyar. Çok normaldir
Bunu hastalik zannetmenizi saglayan meslektasima bunu ögretin.
Sabah kokusu suya çarpar ve burnunuza geri döner. Elbette koku duyacaksiniz
IP
Tükendim
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 32
Alıntı Tükendim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2020 Saat 00:20
Murat hocam günlerdir aklima takilan bir sey var bunu sormak için üye oldum. Ben iki farkli koku hissediyorum hem agiz kokusu hem nefes kokusu. Fakat nefes kokusu her zaman olmuyor ara ara oluyor ilerde size muayene için gelmek istiyorum. Sans eseri size geldigim gün nefes kokum yoksa anlasilmayacak mi o kokunun kaynagi?
Bir sorum daha var geniz akintisi sinüzit sürekli koku sebebi midir Araliklar ile mi kendini belli eder?
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2020 Saat 00:39
Merhaba Murat hocam, asagida içerigini yazdigim dentasave agiz suyunun agiz kokusuna etkisi hakkindaki düsünceniz nedir?

Klorheksidin
Çinko
Cistus
Potasyum Nitrat
Sodyum Florür
Hidrate Silika

https://dentasave.com.tr/tr/cinko-agiz-kokusu/1
IP
Efeefe
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı Efeefe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2020 Saat 19:18
Hocam dilde pas olmasa ve tertemize ama yinede agiz kokusu varsa bu hangi tip agiz kokusu olabilir?
IP
Efeefe
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Efeefe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2020 Saat 00:36
Hocam sizin cevabiniz benim icin cok önemli.forumda baktim bununla ilgili bisey bulamadim
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Aralik-2020 Saat 19:57
Murat hocam, iyi misiniz? Forumda bu kadar uzun süre sessiz kalmazdiniz.
IP
Efeefe
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Efeefe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2020 Saat 20:36
Evet hocam umarim iyisinizdir.siteye giris yaptinada görülmüyo hic
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2020 Saat 13:39
Sizin bu sorunuzu aile hekimimize sordum;
Evet, dogru dedi.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2020 Saat 13:41
Yani gastropanel testinde, midede bir prob varsa çikiyormus.
IP
Sayfa   11 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu