Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Meyve ile agiz kokum geçti Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Rewerest
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı Rewerest Cevaplabullet Konu: Meyve ile agiz kokum geçti
    Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2020 Saat 21:19
Merhaba arkadaslar öncelikle bu agiz kokusundan yillardir muzdaripim sosyal hayatimi olumsuz etkileyen bu durumdan ne yaptiysam kurtulamamistim taaki forumda biri arkadasin yazisini okuyana kadar Allah razi olsun ondan beni bu dertten kurtardi ilk önce fazla umudum yoktu ama benim sorunumu yüzde yüz bitti sabahlari bile agizim kokmuyor artik ve bunu sadece meyve yiyerek çözdüm arkadaslar söyleyeceklerim çok basit ilaç veya dis firçalama tarzi seyler önermeyecegim sadece gidin manavdan portakal kirmizi elma (agizda dagilan elmadan ismini hatirlayamadim onun) armut, mandalina, muz, kivi, ayva alin ve bunlardan Bi meyve tabagi yapin yiyin ertesi gün kokudan eser kalmaayacak insallah tabi farkli sorunlariniz varsa bilemem ama denemekten bisey kaybetmezsiniz benim rahatsizligim tam olarak geçti hatta her aksam meyve tabagi yapmiyorum artik yinede kokmuyor agzim deneyin bunu banada dua etseniz yeter herkese geçmis olsun
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2020 Saat 21:34
dostum kokunun gitmemesinin nedeni sadece meyve degil 4 5 ögün kucuk porsiyonlarda yemek yersende kokun gider senin nedeni soyle liften fakir ve dengesiz beslendigimiz icin (ben dahil) flora bozuldu ben arastirdim.curukcul bakteriler populasyonu ele geciriyor ve diski uzun sure bagirsakta kaliyor kabizlik olarak dusunme bunu bagirsak kaslarinin yavaslamasi bu yararli bakteriler azaldigi icin bunun icin yani iyilesmek icin liften zengin beslenmen gerek duzenli olarak 3 4 ogun ye gunluk 3 4 bardak su mumkunse polifenolden zengin besinlerle beslen bu zararli bakterileri baskilar arada sirada sarimsak ye süreci hizlandirir ham salgi bali al (beeo veya egri cayir al digerleri sahte) ham bal (çig bal) olucak pastorize bal is gormuyor gecmis olsun
IP
Rewerest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Rewerest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2020 Saat 21:37
Yanlis anlama oldu galiba sorunum geçti benim meyve yiyerek
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2020 Saat 21:43
benim sorunum hem tip 2 hem tip 4 tu beslenme ve okyanus suyuyla 5 gunde gecti.
3 4 ogun yiyorum suanda lif agirlikli su iciyorum arada ve streimar tikali burun spreyi sikiyorum her sabah koku yok suanda dil pasim vardi sadece bir gun dilimi taaaa arkaya kadar tung marka dil fircasiyla ve karbon icerikli dis macununu surerek fircaliyorum dil arka ve onu beyaz olana kadar 3 4 dakika suruyor bu cogunuzn sorunuda bu ztn

tip2 ler mutlaka streimar tikali burun spreyi olanini alsin tum urunlerinde bakir var bakteri olusumunu azaltiyor
tip3 ler kudret nari alsin . aksu vital marka haric igrenc bi tadi var ve asitli zeytin yagi kullaniyolar almayin aktardan herhangi bi marka alin tadi aci olmasin.
tip4ler buna tip3 de dahil ogunleri gune yayin 7 de kalkiyorsaniz aksam 7ye kadar max 5 benim onerim 4 ögun sigdirin sabah ogununuz porsiyonu normal doyana kadar digerleri orta son ogun kucuk olsun kendinizi cok sisirmeyin yemekle 4 5 ogun beslenmeye baslayinca cogunuzun yani bende oyle oldu burnunuz aciliyor hafifliyorsunuz geniz akintiniz varsa azaliyor geniz akintisi kokuluysada sinuzit varliginda streimar sinuzit sprey alin yoksa streimar tikali burun alin gun icinde yada gunde bir kere kafayi hafif arkaya yatirarak her 2 burna 2 sn ligine sikin .
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2020 Saat 21:44
ben meyveyle sorunun gecmesinin nedenini anlattim dostum nedeni lif diyorum meyve ye zaten su ic lifler sissin bagirsaklarinin yuku azalsin suan bagirsaklarin gecirgendir benim gibi
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2020 Saat 21:47
googledan arastir lifin ne oldugunu biliyorsundur bilmiyorsan diye yaziyim polifenol iceren besinleri daha fazla ye onun disinda lifli seyler ye tum sebzeler yesilllikleri tam tahilli ekmek (ki bence cok azalt hatta yeme meyveyle agiz kokun gectiyse bagirsagin gecirgendir floran bozuktur) tum sebzeler ve meyveler kisacasi.
IP
Rewerest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Rewerest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2020 Saat 23:11
Valla kardesim dogrudur dediklerin mutlaka okadar detayli bilgim yok Bi haftadir rahatim böyle devam edermi bilmiyorum insallah Bi sikinti çikmaz sonradan gerekirse ömrümün sonuna kadar meyveyle beslenmeye raziyim o derece
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2020 Saat 23:34
ARKADASLAR LUTFEN DEDIKLERIMI HERKES YAPSIN BU NERYDESE HEPINIZIN SORUNUNU COZUCEK LUTFEN UYGULUYAIN EKSIK 1 HAFTA HEMEN SONUCUNU ALAMIYORSUNUZ 1 HAFTA YAPIN SONUCLARI YAZIN BURAYA EFEEFE KARDESIM BENCE SENDE YAPMALISIN SORUNU SENDE TAM BILMIYORSUN FORUMDAKI TUM ARKADASLAR YAPSIN
IP
Tükendim
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 32
Alıntı Tükendim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2020 Saat 20:59
Bahsettiginiz bagirsaklarin florasinin bozulmasi durumunda burundanda kötü koku çikiyor muydu sadece agiz kokusuna mi sebep oluyordu? Birde lifli beslenirken tamamen yemeyi kestiginiz yiyecekler oldu mu full lif içeren besinler ile mi beslendiniz yoksa her seyden az da olsa yemeye devam ettiniz mi?
IP
Rewerest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Rewerest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2020 Saat 21:09
Kardesim sorun neredeydi bilmiyorum burundan kötü koku gelmiyordu tamamen yemeyi kestigim hiç birsey yok ayni yeme düzenim devam ediyo aksamlari elma armut kivi muz ayva portakal bir tabak yiyorum sadece koku kalmadi denemekte fayda var belki senide iyilestirir
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2020 Saat 21:16
banada mi sordunuz cevap veriyim
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2020 Saat 21:33
soruyu banada sorulmus olarak cevap vereyim
1) evet oluyordu hem burun hem agiz fark etmiyor birde üstüne bende kokulu geniz akintisi var ve dahada felaket yapiyordu
2)internette arastirma yaparsaniz insanlar icin gunluk lif tuketiminin en 15-30 arasi önerildigini görüceksiniz bu dogaldir sindirim icin lif sarttir birde floraniz bozuksa eger yediginiz 0 lif iceren proteinli besinler ornek peynir bagirsaginizdaki zararli bakteriler yuzunden cok kötu kokulu h2s amonyak tarzi gazlara donusuyor ve bu nefesten cikiyor zararli bakteriler fazlaysa ki cogu seker ve proteinle besleniyor ozellikle protein mantarlari bilmiyorum mantarlar(candida gibi) sekeri sever.zararli toksinler cikariyolar hem koku hemde yorgunluk yapiyor bas agrisida ve bagirsak hareketlerini duruduyolar yada cok yavas hareket ediyor besinler buda curumuyei arttiriyor kokuda artiyor lif tukkettiginzde gunde abartmadan 2 3 bardak su daha fazlada olur zarari yok lifler sisicek yemekleri iticek bagirsakta yemekler curumicektir tuvalet aliskanliginzda duzelicek
3)lif olarak polifenol iceren gidalar en onemlileri cunku bunlar zararli bakterileri baskilar yararlilari besler baklagil cok yemeni tavsiye etmem haftadan haftaya ye floran bozuksa ztn bagirsaginda gecirgendir bugdayin icindeki gluten ve baklagillerin icindeki lektin bagirsak gecirgenligini arttirir bunlardan bir sure uzak dur yada azalt ben ne yapiyorum dersen ekmegi baya az yiyorum suanda tam olarak beslenmemi degistirmedim zamanim yok sinava hazirlaniyorum ekmegi cook az tuketiyorum bulgur vs yiyorum gunde 4 ogun besleniyorum sabah 7de kalkiyorsam once agiz bakimi yapiyorum su iciyorum sonra 1 saat sonrada yemek cok mumkunse kahvaltiyi normal duzeyde yapin oglen de ayni sekil ikindi ve aksam yemekleri hafif olsun ve 7 de yemek yediniz 12 de yatin 5 saat bisey yemeyin yatmadan ikindi ve son ogun mumkunse hafif olsun son ögunu mutlaka sebze veya meyve yiyin proteinli bir sey yemeyin. beslenme duzenine gecseydim sinav olmasaydi ekmegi tamamen hayatimdan cikarip onun yerine yemekelrde kuru yemis yerdim ceviz badem vs sebze meyve agirlikli beslenirdim.yemeklerle beraber istediginiz kadar sebze yiyebilirsiniz ama meyveyi asla yemeklerle beraber yemeyin midede cüruyor.
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2020 Saat 21:36
baklagiller normalde faydali besinlerdir sadece azaltmani soyledim mumkunsede gluten iceren hic bir sey yeme ekmek yerine kuruyemisler ye ozellikle son zamanlarda görmusundur maksul makbul tarzi toptan kuruyemisciler acildi sen secip aliyorsun kuruyemisi ve cok ucuz 100gr ceviz mesela 6 tl hic bir sey onemli bir noktada cig olarak tuket kavrulmus zararli.cig ceviz ve cig badem favorim
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2020 Saat 21:38
geniz akintisi icinde konisiyim burda forumda olanlarda streimar marka tikali burun icin okyanus suyu var turuncu buyuk bi sise 40 tl olmasi lazim internet fiyati alin her 2 burun deligininize 3 er saniye sikin temizlesin akintiyi nerdeyse sifira indiriyor
IP
Tükendim
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Tükendim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2020 Saat 21:54
Anladim, çok tesekkür ederim ikinize de bilgiler için .Mutlaka deneyecegim söylediklerinizi denemekten bir sey kaybetmem. Umarim faydasi dokunur aradan süre geçtikten sonra bir fark olursa buraya yazacagim..
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2020 Saat 22:27
arkadaslar hic protein yemeyin demedim ztn boyle bisey mumkun degil sabah oglen veya ikindide yediginiz protein miktari ornek 3 yumurta yediyseniz yaninda 1 2 tabakta salata yesillik yiyin dengelesin 0 liflu bi yemek yemeyin
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2020 Saat 22:35
ogun planida soyle sabah 7de kalktiniz kalkar kalmaz sivi seyler serbest sivi seyi ictikten 1 saat sonra kahvalti 8 gibi 12 gibi oglen yemegi kuruyemiste olabilir meyvede olabilir cok yormayin kafanizi ikindide tavuk olur sebze yemegi olur fark etmez yediginz proteinli yemegin yaninda 1 2 tabak sebze yesillik olsun son ogun yani saat 7de meyve ve sebze yiyin yada sadece meyve son 2 ogun agir olmasin abartmadan sisirmeyin mideyi son ogunu 7de yediniz 12 de yatin yemekle beraber su icmeyin besinleri gereksiz sisiriyor ve sindirim uzuyor ve mide asidine dusuruyor.yemekten 1 saat once veya yemekten 2 3 saat sonra icin 7 ile 12 arasinda istediginiz kadar su cay vs serbest yemekten 1 saat ve sonra 2 3 saat kuralina uyarak tabi
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2020 Saat 22:39
flora konusunu daha iyi anlamaniz icin yaziyi aynen yapistiriyorum.

Disbiyozis Türleri

1. Bakteriyel Disbiyozis (Pütrifikasyon disbiyozisi):
Bagirsak florasini kalici bakteriler koloniler yaparak olusturur ve önemli hayati metabolik faaliyetlerin olmasini saglarlar. Kalici floranin olusmasi 1-2 yaslarinda tamamlanir. Geçici bakteriler çevreden ve besinlerden gelen mikroorganizmalardan olusur, normal sartlarda koloni yapamazlar sadece bagirsaktan transit geçis yaparlar veya kalici bakteriler tarafindan sindirilir veya yok edilirler. Bu bakteriler bagirsakta uygun ortami bulduklari zaman koloni olusturur ve metabolik faliyetleri ile patojen hale gelir. Daha sonra olusan metabolik atiklari vücuda kan yolu ile geçerek hastalik nedeni olurlar.
Özetle : Bagirsak florasindaki (kalici) yararli bakteri oraninin azalmasi (laktobasillus ve bifidobakteri ), buna paralel zararli (geçici)bakterilerin oraninin artmasi (clostridum, salmonella, shigella, vs ) sonucu olusan disbiyozisdir. Burada daha çok anaerob ( çürükcül ) bakteriler hakimdir. Bu fermantasyona PÜTRIFIKASYON DISBIYOZISI denir.Burada proteinler kullanilir. Bundan dolayi tedavide, yapilacak diyetin vasfi hayati önem arz eder.

Pütrifikasyon Disbiyozisi
Herhangi bir nedenle (aneorobik ) çürükcül bakterilerin bagirsak florasinda çogalmasi sonucu olusur. Bu bakteriler fermantasyonda proteinleri kullanirlar ve sonunda biyojenaminler ( histamin, seratonin ), amonyak ve H2S üretirler. Amonyak kolon ph’ sini alkali yapar ( 7.5 – 8,5 ) ( halbuki kolon pH’ si normalde 7 civarindadir). Alkali ortamda bagirsak içi anaerob bakterilerin üremesi artar, buna karsi laktik asit üreten bakteriler azalir, bagirsak peristaltizmi bozulur ve yavaslayarak bagirsak içerisinde diski uzun sure kalir. Biriken toksinler bagirsaktan kan yolu ile vücuda geçerek hastaliga neden olur .
Saglikli bagirsakta proteinleri parçalayan, aminositlere ayrismasini saglayan enzimler pH 6,5 altindayken en etkilidir.Ancak Putrifikasyon bakterileri ise alkali ortamda hizli çogalir ve toksik maddeler üreterek bagirsaktan kan yolu ile Karacigere gelir, karaciger toksinleri vücuttan uzaklastirmak için detoks sistemlerini kullanir. Üstesinden gelemeyince toksinler beyne ve diger organlara dagilir ve organlar toksinlerin etkisinde kalir, organlara ait rahatsizliklar olusur. Bas agrisi, migren, yorgunluk, konsantrasyon bozuklugu, vertigo, algilama bozuklugu, demans vs. olur

Vücuda giren biyojenaminler ise yabanci madde olarak algilanir ve allerjik reaksiyonlara neden olur.

2. Ince Bagirsakda Kalin Bagirsak Bakterilerinin Çogalmasina bagli disbiyozisler.
Kalin bagirsakta bulunan bifidobakterin ince bagirsakta koloni olusturmasi durumunda, yemekten sonra göbek üstü bölgede gaz ve siskinlik olur.
Fizyolojik olarak ince bagirsak yeteri kadar besinleri ( vitamin, mineral, aminoasit asitleri ) abzorbe edemez ve buna bagli rahatsizliklar olusur. Fibromyalji, kronik yorgunluk, irritabl bagirsak sendromlari görülür.

Ince bagirsakta sekerler, disakkarit enzimlerin yardimi ile glukoz, galaktoz ve fruktoza ayristirilmalari sonucu emilir ve kana geçerek vücut tarafindan kullanilir. Ancak, ince bagirsakta olmamasi gereken bakteri kolonisi sekeri ( karbonhidratlari ) kullanarak parçalanmasina sebep olur. Bu durumda gaz ve siskinlik olusur.

3. Fermantasyon Disbiyozisi Candidiyazis
Maya ve küfler bagirsaktaki tek geçici mikroplardir. Meyvelerde , salatalarda ve baharatlarda yüksek oranda bulunurlar. Küfler süt ve süt ürünlerinde bulunur. Maya ve küfler mide asidine dayaniklidir. Bundan dolayi kolayca bagirsaga geçer. Ancak sindirim enzimleri tarafindan seyreltilir, bozulur ve fecesle disari atilir. Bagirsakta, candida albikans , geotrichum, saccaromices, penissilinum, aspergilus gibi tipleri izole edilebilir. Maya ve küfler geçici bakterilerdir. Bagirsakta yerlesirse, koloni olusturarak patojen hale gelirler.

Mantarlar Neden Patojen Hale Gelirler?

Çok sik antibiyotik kullanmak,
Kortikosteroit tedavisi,
Immuniteyi baskilayan ilaçlar kullanmak,
ALLERJI ve asiri duyarlilik
Kötü beslenme, asiri sekerli karbonhidratli ve abur cuburla beslenme,
Sezeryanla dogum, dogum sonrasi anne sütünden yoksun beslenme,
Disteki amalgam dolgular,
Yaslanma ,
Infeksiyonlar
Intestinal sistemde candida albikans ve benzeri tür mayalar koloni yaparak çogalirlar. Besin olarak sakkarolitiktir, yani sekeri kullanirlar. Sekeri kullanmak için diger bakterilerle yarisa girerler ve fermantasyon yaparlar.
Glukozun fermantasyonu sonucu olusan karbondioksit karinda siskinlige neden olur,
Metil alkol, aset aldehit, etil alkol gibi fermantasyon ürünleri olusur. Buna bagli karacigerin detoks kapasitesini asarak kan yolu ile beyne geçerek zihinsel yorgunluk, algilama zorlugu ve bozuklugu, alkol kullanmadigi halde alkolmetre ile ölçüm yapilacak olsa promil seviyesi ölçülebilir.Bazen en büyük problem trafik kontrollerinde yasanir.Disaridan bakildigi zaman alkol içenlerin v verdigi reaksiyonlara benzer fiziksel ve ruhsal reaksiyonlar gözükebilir.
Mayalarin asiri üremelerine bagli olarak emilen maya membrani antijenleri, asiri duyarlilarda cilt reaksiyonlarina, romatizmal aktiviteye neden olur.
Mayalar bagirsak mukoza epiteline baglanir, hücreler arasina yalanci ayaklari girerek bagirsak geçirgenligine neden olurlar. Diger taraftan proteaz, fosfolipaz ve kolajenazlari serbest birakarak mukozadaki hücreleri tahrip eder ve bagirsak geçirgenligini arttirirlar. Buna bagli olarak allerjik reaksiyonlar gelisir.
Genel olarak asagidaki semptomlar olusur.

Zihinsel bulaniklik ve zihinsel yorgunluk, algilama güçlügü, konsantrasyon bozuklugu,
Eklem agrilari, kas güçsüzlügü,
Kronik yorgunluk,
Ciltte döküntüler ve cilt tahrisleri, tekrarlayan deri ve vajinal infeksiyonlar,
Anal bölgede kasinma,
Lokal olarak midede siskinlik ve hazimsizlik.

4. Parazitlere Bagli Disbiyozis
Bagirsakta yerleserek yasayan parazitler de disbiyozis nedenidir. Mikroskobik parazitler olabilir ( anteboma histolika, amebiyasis, giardia lamblia ), ya da makroskobik solucanlar(askaris lumbrikoides, enterebius vermikularis ) disbiyosise neden olurlar.
Semptomlari :
Kronik Ishal, tekrarlayan karin agrilari, sik sik yellenme ve gaz çikarma, anoreksiya, kilo kaybi, ates, titreme, kanli mukuslu gaita, yorgunluk, halsizlik, ürtiker, reaktif artrit,astim, kabizlik gibi rahatsizliklar görülür .

Disbiyozis Tedavisinde hayati önem tasiyan disbiyozise sebep olan etkeni bulmak, tedaviyi buna göre düzenlemek ve devam ettirmektir.
IP
Tükendim
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Tükendim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2020 Saat 23:38
Öncelikle bu kadar detayli bilgi paylastiginiz için çok tesekkür ediyorum. Yazilanlari dikkatlice okudum ve bu durumlarda ortaya çikan belirtilerin bir çoguna sahibim kronik yorgunluk, sürekli olan bas agrisi, konsantrasyon bozuklugu, zihinsel bulaniklik vs. Bunlarin bagirsaklarla baglantili olabilecegini düsünmemistim açikçasi. Kendi adima umutluyum yarin uygulamaya basliyorum bakalim sonuç hüsran olmaz umarim.
IP
yeldasoylem
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 20
Alıntı yeldasoylem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Aralik-2020 Saat 22:30
Ya banakes cok ilginc geldi bu meyve ile kokunun gecmesi olayo arkadaslar harikasiniz ya hergun bir umut daha yukleniyo insan sayenizde bende denicem evde olan meyvelerle artik her aksam bir meyve tabagi tecrubelerimide yazarim mutlaka herkese gecmis olsun
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu