|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
sincaramistico
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2021 Konum: Yozgat Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02-Ocak-2021 Saat 21:34 |
1 yildir (belki daha eskidir) dilimin arkasinda beyaz bir tabaka var ne kadar fazla, ne kadar sert firçalarsam firçalayayim geçici süreligine kayboluyor, sonra tekrar nüksediyor (özellikle sekerli gidalar fena halde azdiriyor bu tabakayi) dilimin ön kismi normal olmasina ragmen orta ve sirt kisminda böyle bir plak var. geçmiste mikostatin ve flukonazol tedavisi görmeme ragmen geçmedi. pamukçuk oldugunu da sanmiyorum. pandemi yüzünden hanehalki hastaneye gitmeme de karsi. dilin normalde pespembe olmasi lazim. bu tabaka ayrica sekerli seyler tuketince agiz kokusuna da sebebiyet veriyor.
https://i.hizliresim.com/O78y5x.jpg (fotograf boyutu fazla oldugu icin buradan atamadim kusura bakmayin) (bu dilimin fircalanmamis hali, fircalayinca pespembe oluyor) |
|
![]() |
|
sincaramistico
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2021 Konum: Yozgat Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
Soylemeyi unuttum. Gecmiste akut romatizmal ates hastaligi gecirdim. Ondan kaynakli da olabilir.
|
|
![]() |
|
nisaluce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
![]() ![]() ![]() |
Sincaramistico dilin bu forumdaki birçok insanin dili gibi görünüyor, sanslisin firçalayinca pembeye dönüyor, bende önceden azda olsa rafine seker tüketince 15 dk sonra pas artiyordu, artik günüm günümü tutmuyor, bademciklerininde gömük bi yapisi var tas olacak gibi cepli görünmüyor.
Benim dilimin üstünden sürüntü alip mantar testi yapmislardi negatif çikmisti, yapmadan önce dilimi temizlemistim , temizlemeseydim pozitif çikardi belki bilmiyorum, doktora gidince tekrar soracagim. Flukonazolu sadece diline bakarak mi verdiler kanda, diskida veya mukozada mantar teshis edilmis miydi? Romatizmal ates hastaligi geçirdigin zaman ANA testin pozitif miydi? RF degerleri vb romotolojinin yaptigi tetkiklerin nasildi? |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
https://mobile.donanimhaber.com/alerjik-rinit-sinuzit--136294533
Niscule adamin sorunlari senle çok benzer bir anda cikmis ve iyilesmis |
|
![]() |
|
sincaramistico
![]() ![]() ![]() |
Hocam zaten Reddit'te arastirirken alerjik rinit olabilecegini söylemislerdi olma ihtimali de yüksek. Sürekli yemek yerken burnum akiyor, sürekli hapsirma, sürekli öksürme de var. Bazen de durduk yere burnum akiyor. Bunun için hangi servise gidilir?
|
|
![]() |
|
sincaramistico
![]() ![]() ![]() |
Nisaluce, flukonazol ve mikostatini sadece dilime bakarak verdiler, her hangi bir test yapilmadi. Akut Romatizmal Ates hastaligini ise 5 sene önce oldum sonuçlari hiç hatirlamiyorum.
|
|
![]() |
|
nisaluce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
![]() ![]() ![]() |
Mirat880 verdigin linkteki yazilanlari okudum, agiz kokusu sorunum ortaya çikmadan on sene önce bende de saman nezlesi sorunu ortaya çikmisti, sürekli sümüklerim akiyor geniz akintisi oluyor günde 50 - 60 kere hapsiriyordum, o linkteki ilaçlari senelerce bende kullandim, o zamanlar agiz kokusu olmadigi için kokuya etkisi üzerine yorum yapamayacagim ancak hapsiriklarimi günde elli altmis kereden 5 kereye düsürüyordu, insanlar bana sürekli grip misin diye soruyorlardi, "ben grip degilim" yazili bir tabela yaptirip boynuma asip öyle dolasmak istiyordum. Kanda ve deride alerji testleri yaptiriyordum bir tek polene alerjim çikiyordu oda asi tedavisi baslamayi gerektirecek kadar degil, benim sikayetlerim dört mevsim sürüyordu. Saman nezlesi alerjik rinit sikayetlerim çok artmisti ardarda hapsirmaktan nefes alamiyordum, kalp atislarim hizlaniyordu, yanlis hatirlamiyorsam diprospan adinda kortizonlu bir igneyle çözüm bulunuyordu artik sikayetlerime.
Alti sene önce, Dilim beyazlayip koku ortaya çikmadan üç ay öncesinde burnum gözle görülür derecede büyüdü insanlar bana birdenbire Karadeniz limisin diye sormaya basladilar, sag burun deligim tikandi hiç açilmadi, sag taraftan ya hiç nefes alamam ya çok az nefes alirim, geniz akintisi sag tarafin tikanmasiyla çok artti, ayrica diskilama seklim degisti, afedersiniz kokudan önce günde bir kez hep ayni saate muz seklinde kahverengi diskilarken, birdenbire günde bes alti kere açik sari civik ve yagli diskilamaya basladim. Bu üç sene böyle devam etti, iki kere endoskopi yapildi, safra reflüsü teshisi konuldu, midemin sekli kaskad mideymis, anti asitler, gaviscon, çignenen tablet, ursactive, antepsin, dicetel vb çok ilaç kullandim, diskilama seklim düzeldikçe siddetli olan asiri tepkiler aldigim agiz kokusunda da azalmalar oldu, hala daha tam düzelmis degilim kursun kalem inceliginde diskiliyorum bazende civik, sik sik ishal oluyorum, 50 kiloyum karnim alti aylik hamile kadin gibi sisiyor, bagirsaklarimdan gurultular geliyor, asiri gaz oluyor egzosu patlak Sahin gibi ses çikariyorum. Bazi günler dönemler ne oluyorsa bu sindirim sikayetlerim azaliyor, dilimdeki pasta azaliyor kokuda olmuyor, sindirim sikayetlerimde pasta kokuda artiyor, linkteki kiside sorunlarini beslenme seklini degistirerek çözmüs, bende hep sindirim sistemimle alakali oldugunu düsünüyorum o yüzden, verdigim kötü detaylar için özür dilerim, derdimizi burada paylasabiliyoruz iste bizi bizden baska kim anlayabilir ki, belki benim durumumda olanlar vardir. Saman nezlesi sikayetlerim son bes senedir çok azaldi, bazi günler on-on bes kere hapsiriyorum geçiyor ilaç alacak kadar degil, bagirsak ve histamin iliskisi nedir arastirmadim ama yillarca aerus, xyzal, fixdual gibi antihistaminikler, kortizonlu burun spreyleri kullanmistim kokudan önce. |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
O çocugun iyilesmesi bana normal geldi alerji yapacagi besinleri bir süreligine semptomlar gecene kadar yemiyor kuru baklagil bugday türevleri bagirsak duvarina zarar verir özellikle bugday bunun nedeni lektin ve gluten safra reflüsü teshisi koyduysalar ögün sayisini arttirman lazim zaten porsiyonlari küçültüceksin ben yerinde olsam bu beslenme tarzini denerdim bu beslenme tarziyla iyilesen birini daha biliyorum youtube dan diskilama problemi vardi 3 ayda kurtuldu beslenmeye siki siki bagli kalarak
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
buradan yaziyim herkes faydalansin belki durumu senle ayni olan insanlar vardir bunu ben kendi kafamdan uydurmuyorum yanlis anlamayin bu doktor sayesinde iyiyim suanda yol gösteren de birim kitabi oldu neredeyse cogu kronik hastalik icin bir beslenme programi yazmis kitabinda aynen yaziyim
Serbest gidalar kuzu eti-balik-tavuk hindi-sadece yag olarak az zeytin yagi safra reflusu varsa yag kullanma-kuruyemisler(kaju leblebi yer fistigi haric) meyveler(az sekerli mumkunse) sebzeler(domates patlican biber haric) Yasak GIDALAR tahil ve tahil turevleri-sigir dana eti-kuru baklagiller-islenmis et ve turevleri-sut ve sut urunleri-alkol patates -misir-kabuklu deniz urunleri-yer fistigi-karju-seker-kahve-çay-domates-biber--patlican-soya ve ürünleri-tatlandiricilar-ambalajli (katkili urunler) safra reflun varsa 3 4 ogun kucuk porsiyonlarla yoksa 3 ogun. Lokmalar iyice cignenilecek. yemeklerle beraber su icilmicek en az 1 saat once veya 1 2 saat sonra su icilcek semptomlar duzeldiginde ilk serbest birakilacak besin kuru baklagillerdir sonra sut ve sut urunleri son olarakta glutensiz tahillar (bugday dahil degil) ornegin karabugday pirinc vs baharatlar bitki caylari serbest yemeklerin yaninda bolca yesil yaprakli veya mevsim yesillikleri yenilmesi gerekiyor . aksam saat 7 den sonra kati gida yemek yok ögun basi organik elma sirkesi vs onerilmis geniz akintiniz histamin inteloransinz varsa o topa hic girmeyin. denemek icin migrosta bi sirke vardi dogal fermente yaziyordu ustunde onu alip deniyebilirsiniz. ögun ornegi vermis safra reflun varsa yagli olanlari eliyebilirsin sabah yumurta ceviz zeytin roka maydanoz mevsim yesillikleri , tahin ve avakado(bence tahin veya avakadoyu ilk basta yeme sonra deneme yanilma yontemiyle yersin onun yerine ceviz tuketimin arttir gun icinde enerji dusuklugu yasama öglen 1 adet meyve(elmayi ilk gunler kabugunu soyarak ye) veya cig badem cig findik veya her 2si aksam unsuz kremasiz sebze corbasi (brokoli,balkabagi,enginar) kuzu eti tavuk veya hindi mevsiminde deniz baligi zeytinyagli sebze yemegi mantar bunlaran herhangi biri olabilir yaninda salata domatessiz mevsim yesillikleri vs olucak yasakli gidalara dikkat edin |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
safra reflüsü için takviye olarak önerim ise enginar ve hindiba ekstresi bu tum karacigeri safrayi temizliyor arindiriyor guvenli bir site linki birakiyim
https://www.vitaminler.com/urun/new-life-enginar-karahindiba-ekstresi-40-kapsul-4311 Zerdecaldan ve zencefilden mumkunse bir sure uzak dur safra kesesini kasiyor bu baharatlar |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar yazmayi unuttum cok özur dilerim her yemekten sonra veya gun icinde mutlaka en az 30 dk yuruyun hareketli olun bu cok onemli sindirim icin
|
|
![]() |
|
nisaluce
![]() ![]() ![]() |
Murat880 vermis oldugun bilgiler ve alakan için çok tesekkür ederim 🙏 yazdigin yasakli gidalarin hepsini tüketiyorum, günlük hayatta tüketilen yiyecekler zaten, az ve sik yenilmesi, yagli yiyeceklerden kaçinilmasi gerektigini biliyordum bende, en iyisi "birim" kitabini almak çünkü orada hazir verilen ögün örneklerine uyulabilir. Yazdiklarin arasinda tek uyamayacagim yer yemek sirasinda veya sonrasinda su içilmemesi kurali, bende sjögren hastaligi var, gözlerim, burnumun içi, agzim, bogazim çok kuruyor, kuruluklarin çok rahatsiz etmedigi günler denemeye çalisirim yine.
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
burun kurulugu için nazal nem burun damlasi veya spreyi
agiz kurulugu için öneri veriyim 1 tatli kasigi karanfili 2 su bardagi suya koyup kaynatin buhar çikmaya baslayinca 5 dk bekleyin ve ocagi kapatin sogumaya birakin sogudugunda blendir varsa cok iyi olur sogumus suyu karanfillerle beraber blendirdan gecirin posasiyla bi bardaga siseye koyun icine yarim limonunun suyunu taze sikip ilave edin bunla gargara yapabilirsin icine biraz zencefilde koyabilirsin kök zencefil veya toz kaynat ilave et zencefil ve limon tukuruk salgini arttiyor sende biliyorsundur ne kadar etkili olur bu hastalikta bilmiyorum soguduktan sonra paran varsa icine aloe vera yagida koyabilirsin |
|
![]() |
|
gececek
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Haziran-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 18 |
![]() ![]() ![]() |
Selamlar herkese
Murat hocam instagramda paylasimlariniza baktim dil fircasiyla ilgili, dil aparati degil de dis fircasi gibi bir dil fircasi onermistiniz. Internetten baktim su an killari sert olan bambudan yapilmis 69 tlye satiliyor Sormak istedigim soru su; normal orta veya sert dis fircasiyla dili fircalasak ve bu dis fircasiyla sadece dil fircalanacak, dis fircasi ayri olacak. amac dildeki pasi vs almak degil mi? 10 tlye dis fircasi alip dil fircasi olarak kullanmak varken bana maliyeti yukseltmek mantikli gelmedi:) |
|
![]() |
|
gececek
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Haziran-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 18 |
![]() ![]() ![]() |
yani elimde 2 tane dis fircasi olacak birini dil icin digerini dis icin kullanacagim. zaten dil fircasinin baya sertmis killari kanatacak kadar sert internette yorumlari okudum, orta sertlikte bile yeterli olur diye dusunuyorum dis fircanisin
Konu ile alakali degerli geri donuslerinizi bekler iyi forumlar dilerim |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Dil firçasinin killari daha kisa oluyor. Ben de aldim memnunum ama beyazlik geliyor. Murat hoca "Sürekli temizleyin sümük gibi olustukça temizlemek lâzim." diyor.
Dil beyazligi için de ayri bir inceleme yapmak gerekiyor. Mekanik temizlik ile geçmiyor. Faranjit, mide, geniz akintisi vs açisindan da bakmak gerekebilir. Mert Bilgili agiz kokusu konusunda tecrübeli görünüyor. KBB açisindan inceleyebilir. Agiz kokusu ölçen KBB prof'u Aytug Altundag da var ama ben memnun kalmadim. |
|
![]() |
|
gececek
![]() ![]() ![]() |
murat bey konu ile sizin gorusunuz nedir?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |