|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Bir öneri | |
Yazar | Mesaj |
effect
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
Konu: Bir öneri Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2021 Saat 09:00 |
Arkadaslar selamlar
Hiç bir çözüm bulamayanlar için öneri. Ama biraz sabrederek mutlaka deneyin. En en en en en en önemlisi : Gluteni Tamamen kes (un, ekmek makarna ,simit ,bulgur ,pasta ,paketli gida vs yok ). Bunu öneren doktorlari mutlaka okuyun ( ekmek ihtiyaci için glütensiz mercimek ekmegi deneyin) Aksam 6 dan sonra yemeyi kes. Seker yok. ( her türlü tatli ve paketli gida) Meyve serbest Sebze bol bol. Sigir Eti çok az . (Mümkünse bir süre yeme) Tavuk hindi serbest . Bana dua edeceksiniz. |
|
Maybeoneday
Üye Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2021 Saat 10:18 |
Bende bu konuyla ilgili arastirma yaptim ve 3 gündür falan glutensiz besleniyorum ama birden fayda göstermiyor tabi devamlilik önemli. Sabirla bekliyorum sonucu.
|
|
yeldasoylem
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2021 Saat 10:26 |
Arkadaslar burada moral bozucu olmak.istemem ama ben 1.5 yil cok kati bir kandida diyeti uyguladim yukarida yazilanlari aynen uyguladim hatta cok daha kati kurallarim vardi kokunun azaldigi kesin ama hicbirzaman gunluk.hayatimda yinr rahat olamadim yani kendinizi mahrum.etmeyin yiyeceklerden ben doktor degilim ama uzun yillar cesitli diyetler uygulamis fazlaca para dokmus biri olarak konusuyorum eger bu bir bekteriyel enfeksiyonsa meyveden aldigi sekerle bile gayet rahat beslenir yada mantarsa. Eger bagirsak hassasiyetiniz varsa sadece gluten degil bir süru yiyecek bu geçirgenligi arttirabilur yani bosuna umitlendim ben ne yapiyorsam sanki daha direnvli hale geliyo "birsey". Kaynagi bulunca bence beslenmeule filan alakali olmadigini anlicaz cevremizde o kadar igrenc beslenen o.kadar sagliksiz yasayan insanlar var
|
|
Maybeoneday
Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2021 Saat 11:30 |
@yeldasoylem
Öncelikle kendi deneyimlerinizi paylastiginiz için tesekkürler. Aslinda banada beslenme ile alakali olabilecegi düsüncesi ve yeme içmemizi bu denli kisitlamak uzun Bi süre saçma geldi. Ama daha sonrasinda bendeki belirtilerin ibs ye isaret etmesiyle(ayni zamanda bagirsak gecirgenligini ile iliskili zaten bu hastalik) bu durumu arastirmaya basladim ve evet ömür boyu hayatimdan çikaramam bu besinleri zaten iyilesme oldugunda yavas yavas eski beslenme tarzina abartmadan dönülebiliyor. Ve O nedenle bir süre seker gluten laktoz kizartma yiyecekler vs yememeye karar verdim çünkü bunlarin hepsi o hastaligi tetikliyor. Eger bu hastaligin belirtileri olmasaydi bende asla kendimi bu kadar kisitlamazdim ve evet dediginiz gibi asiri sagliksiz beslenip bu sorunla karsilasmayan insanlarda var hatta ailemde bizzat var fakat misal geniz akintisi olupta veya farenjit veya h. Pilori ye sahip insanlarda var ve agizlari hiç kokmuyor bizde kokuya sebep olurken onlarda olmayabiliyor o yüzden diger insanlari düsünüpte bendeki problemi yok sayamiyorum çünkü bir yerde mutlaka buna neden olan bir seyler var sebebini de bilmedigim için olabildigince o problemleri ortadan kaldirmaya çalisiyorum. %100 iyi gelicek diyemiyorum tabiki ama denemekten de zarar gelmez kafasindayim çünkü baksa çarem yok :/ |
|
Maybeoneday
Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2021 Saat 14:25 |
@effect
Bu arada siz bu yöntemi denediniz mi? Ve suan ne durumdasiniz? |
|
yeldasoylem
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2021 Saat 18:38 |
Anliyorum sizi ben o kadar umutla bu diyetlero.yaptim ki hemde cok uzun sureler artik insanlar birsey.yerken bakmaktan bazen aglayasim gelirdi😂 ama dedigim gibi ben bu yeme isinden cok umutlu degilim cunku.aslinda bircok kisi ibs hastasi gunumuzde herkesin bagirsak florasi berbat yedigimiz saglikli hicbirsey.kalmadi.neredeyse dogal urunler o kadar pahaliki paketli gidalarla besleniyoruz. Benim.problemim zaten geniz akintisi.kaynakli eminim zaten o yuzden bu diyetleri.yaptim dedilerki seker un arttirir kes kestim kandida olabilir dediler yine.kestim hindistam cevizi yaglari kekik yaglari biorezonans tedavileri akupumkturlar antibiyotikler spreyler bla bla bla hicbirsey fayda etmedi. Bende bir aydir normal beslenmeue basladim forumda bir arkadas paylasmisti meyve yedim iyilestim seklimde lifli beslenme gercekten ciddi derecede azaltiyo en.azindan gunu kurtariyoruz ama benim.sorunum geniz akintisi.kaynakli oldugu icin o.iltihapli akinti kaynakli oldugunu dusunuyorum cogu insanda var tabiki geniz akintisi ama benimki asiri yogun ve kokulu
|
|
yeldasoylem
Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2021 Saat 18:41 |
Bir aydir filanda buruna udi hindi yagi damlatiyorum iciyorum filan.ama yok.anacim cok azaliyo ama gecmiyo yarin dayanamayip yine doktora randebu aldim bakalim bu sefer napicam kulak burun bogaza gidecem bu geniz akimtisi yüzünden cildirmak üzereyim.napicam bilmiyorum
|
|
effect
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2021 Saat 07:58 |
Merhaba Yeldasoylem
Öncelikle yorumlariniz için tesekkürler ama ben onlari uyguladim ise yaramaz türü söylemlerinize katilmadigimi belirteyim. Bu sekilde mesajlarin da beni olmasa da baska arkadaslari demotive edebilecegini iletmek isterim. Herkesin bünyesi farkli ve hastaligi farkli nedenlenlerden kaynaklaniyor olabilir. Bunu genellememek gerek. Gluten son 50 yilda basli basina bizim sagligimiza dert olan bir madde zaten. Sirf saglikli olmak adina bile yapilabilir. Bir sürü doktor bilim insanindan bunu çok kapsamli dinlendim. Çok saglikli insanlar da glütensiz besleniyor . Gluten saglikli insanda bile basina is açacak potansiyele sahip. Ben açikçasi hiç zorlanmadim ve gayet mutlu sekilde devam ediyorum. Sonuçlarindan simdilik memnunum ama henüz birkaç gündür devam ettigim için belki 1 -2 ay sonra filan sonucu yazmam dogru olur. Abur cubur tatli yiyen çok sagliksiz beslenen ama “çok saglikli” olan o insanlar gelecegin hasta adaylaridir bunu da belirtmekte fayda var. Kimsenin sagliginin garantisi yok. Sorunu yok diye sagliksiz beslenmek çok yanlis bana göre. Ben her durumda saglikli beslenme taraftariyim. Ayrica brokoli kürüne de baslayacagim. Benim mide kasinda gevseklik tespit edilmisti. Bu soruna (ameliyatsiz) çözüm ariyorum. Bu sorunu yasayanlarla degerlendirebiliriz birlikte. ***ilave olarak bu basliga sadece yazdigim öneri ile ilgili yorumlarinizi iletirseniz sevinirim. Alakasiz konulari kendi ilgili basliklari altina yazabilirsiniz. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|