|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Kesin Sekilde Iyilestim | |
Yazar | Mesaj |
effect
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
Konu: Kesin Sekilde Iyilestim Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2021 Saat 12:24 |
Arkadaslar merhaba
Bu kez geri dönüssüz sekilde iyilestigimi hissediyorum. Bu satirlari sadece size yardimci olmak amaciyla yaziyorum. Su ana kadar milyon sey denedim. Ama sonunda aslinda beni iyilestiren sey su oldu ( sirasiyla) -glütnsiz beslenme. -sifir rafine seker -zayif olan mide asidimin (mide ilaçlari mahvetmis) güçlenmesi için sirke zencefil vs kullandim. Yemeklerde su içmek yok. Yemek öncesi ve sonrasi 2 saat su yok. Sicak içeçek yemek öncesi ve sonrasi 1 saat içilmeyecek. Mide asidi güçlenmesi için ne gerekiyorsa arastirip uyguluyorum. - sadece saglikli gidalar ( kizartma yok, sagliksiz karbonhidrat yok, paket ürün yok) çay sadece 1-2 bardak açik . Kahve bir süredir içmiyorum. -aksam geç saatte yemiyorum. - eger saglikli beslenmeden bu sorunu çözmeye çalisiyorsaniz çok zor. Evet etrafta çok sagliksiz beslenmesine ragmen sorun yasamayan insanlar var ama belki onlarin genleri daha iyidir belki evveliyatta saglikli beslendikleri için vücutlari tolere ediyordur , herkesin bünyesi sagliksiz yiyecege ayni tepkiyi vermiyor. Bu nedenle ayni hayati yasayan insanlar farkli hastaliklara tutuluyor. Herkesin metabolizmasi farkli. Ben karbonhidrati sadece kilo aldiran , spora gidilerek halledilebilecek bir zararli gibi düsünürdüm ama öyle degil. sagliksiz beslenme zincir seklinde bir sürü sorunu tetikliyor . Zincir uzadikça de zincirin basindaki halkayi bulmak çok zorlasiyor . Ben de samanlikta igne aramisim. Ama çözüm gözümün önündeymis görmemisim. Çözümü uygulayinca hersey çorap sökügü gibi düzeliyor. Hayat kaliteniz artiyor. Masallah deyin:) Saglicakla. |
|
Tükendim
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 06-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2021 Saat 12:59 |
Umarim daim olur, sevindim sizin adiniza:)
Peki sirke ve zencefili tam olarak nasil uyguladiniz? |
|
Murat880
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2021 Saat 16:13 |
bende ayni sekilde hamur isi gluten yemedigimde ve en onemlisi proteinli bi yemegin yaninda karbonhidrat yemedigimde (karbonhidrat mide asidini baskilar benim mide asidim dusuk cikti) proteinin yaninda sebze ve saglikli yag (ekstra virgin zeytin yagi veya soguk sikim hindistan cevizi yagi) sindirimim iyilesiyor reflu sorunum kalmadi karbonhidrati ornegin kuruyemis karabugday vs sadece tek ogunde yiyorum metabolizma hizi icin bazen aci biber yedigimde oluyor en onemlisi su icme sikligim artti eskiden 0 su icerdim bildiginz 2 3 gun su icmedigim olurdu suan istemsizce canim su istiyor demekki bi seyleri dogru yapiyorum
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
Efeefe
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2021 Saat 23:37 |
Effect senin icin cok sevindim :) ama tam anlayamadim.sen bu saglikli beslenme bi kac hafta yada ay mi yaptim ve agiz kokun gecti ? Yoksa bu saglikli beslenmeyi hepmi yapman gerek?
|
|
effect
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
Gönderim Zamanı: 03-Subat-2021 Saat 18:08 |
Merhaba
Öncelikle iyi dileklerini ileten herkese tesekkürler. Murat880 dedigin seyler çok dogru. Yemek disiplinin nasil olmasi gerektigi çok iyi arastirilmali. Protein karbonhidrat karisimi bir yemekte , karbonhidrat mide asidini baskiladigi için sindirim bozuluyor. Ben daha önce de ara ara 3-5 günlük sadece sebze ile beslendigim ve kendimi iyi hissettigim dönemler oldu. Ama tam düzelmedigim için sorunu da anlayamiyordum. Yemekle ilgili çok net bazi konular var ve bunun hayat tarzi olmasi gerekiyor. Ben 3 haftadan fazla süredir böyle devam ediyorum ve hiç bozmadim. Sirke salatalara koyuyorum , yemekle beraber bazen bir yk içiyorum. Zencefil yemekten 2 saat sonra çayini içiyorum. Burda önemli olan yemek öncesi sonrasi 2 saat soguk sivi, yemek öncesi sonrasi 1 saat sicak sivi alinmamasi gerektigi . |
|
melisa01
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02-Subat-2021 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
Gönderim Zamanı: 04-Subat-2021 Saat 15:27 |
Merhaba arkadaslar benimde protein ve Gluten içeren seyler yedigimde agiz kokusu oluyor bunun sebebi nedir alerji olabilir mi hangi doktora girmeyelim ve ayrica sinüzit ve farenjitim var
|
|
Tükendim
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 06-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
Gönderim Zamanı: 07-Subat-2021 Saat 21:46 |
@effect
Durumunuzu ara ara günceller misiniz lütfen? Bize de umut olmasi açisindan. Tesekkürler.. |
|
Ethic1
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
Gönderim Zamanı: 08-Mart-2021 Saat 17:54 |
Effect sen simdi tamamen düzeldin mi ben seni eski mesajlarini da hatirliyorum daha çok kbb iliski gibiydi. Biraz daha diyetinden bahseder misin?? Ben de sebze ve glütensiz besleniyorum ama bana misin demiyor hiç??
|
|
effect
Gönderim Zamanı: 11-Mart-2021 Saat 09:51 |
Merhaba
Beslenme düzenimi içeren bilgileri uzun uzun yazdim ama maalesef yayinlanmamis mesajim. |
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 11-Mart-2021 Saat 21:52 |
Bu forumda Aralik 2020 den beri moderatörlük bitti. Üyelerin mesajinin engellenmesi imkansizdir. |
|
Mine
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
Gönderim Zamanı: 22-Mart-2021 Saat 01:55 |
Merhaba, son durumunuz nedir? Umarim hala koku yoktur.
Siz ne kadar süre sonra iyilestiniz? Bende 1 haftadir bu sekilde besleniyorum ama bi farklilik yok suan acaba sonuç almak için erken mi? |
|
effect
Gönderim Zamanı: 22-Mart-2021 Saat 11:55 |
Merhaba
Söyle bir durum var. Sizin gida hassasiyetinden veya baska nedenden dolayi mideniz hasar görmüsse reflünüz gastritiniz varsa ve bunlar iyilesmediyse mucize sekilde cevap alamayabilirsiniz. Ben mide sorunlarini çok fazla yasadim ve tedavi ettim kendi kendimi (proton pompalari mahvediyor ) kudret nari vs gibi tedavilere yönlendim. Detox programlari uyguladim. Bunlar çok önce yaptigim seyler. En son artik tamamen saglik amaçli (baska bir beklentim umudum olmadan ) bu ise giristim ama benim bu kadar intoleransim oldugunu ancak birakinca farkettim . Benim ilk günden etkisini gösterdi. Nefesim açildi burnumdaki tikaniklik gitti. Su içmeye basladim. Mucize gibi oldu. Ilginçtir daha önce gida intolerans testi yaptirdim ama çikmadi testte. ( pahali testten). Hamur , un disinda bir kisit yok. Kizartma vs paketli gida da yemiyorum tabi. Çikolata yiyorum ama. Su ve çay saatleri önemli yemek önü arkasi 2 saat su içmiyorum, 1 saat sicak (çay) içmiyorum. Midemle ilgili gram sikayetim yok artik. Sadece bagirsak düzensizligim oluyor arada nedeni de bir ara homeopati tedavisi almistim o tetikledi. (Homeopat inkar etse de ) . Bagirsak düzensizligi için arastirma yapiyorum . Bir süre devam edecegim ama ömür boyu yapamam muhtemelen. Vücuduma zaman taniyorum tamamen saglikli beslenerek , kendini onarmasi için. |
|
Mine
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
Gönderim Zamanı: 22-Mart-2021 Saat 12:43 |
Sizin saydiklariniza ek olarak süt ürünlerini ve glisemik indeksi yüksek besinleri bile çikardim hayatimdan ama su içme kismina dikkat etmedim bildigim halde, bir de ona dikkat edeyim bundan sonra.
Kbb doktorlarinin sebebini bulamadigi,yillardir süregelen bir kaç sikayetim var onlarda sürekli(özellikle yemekten sonra) bogazda gicik hissi ve ses kisikligi. Midemle ilgili hiç bir sikayetim olmamasina ragmen bu sebeplerden dolayi reflüden süpheleniyorum çünkü belirtilerinde bunlar olabiliyormus. Bilmiyorum ya gerçekten bu da çözüm olmazsa ben daha ne yapabilirim artik bilmiyorum.. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|