|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2021 Saat 19:40 |
Birçok hekime gidip tedavi olmama ragmen aylarca hastane hastane gezmeme ve mide olsun sinüzit olsun hepsi için aylarca antibiyotik kullanisima ragmen geçmeyen agiz kokum var ve son olarak bademcik ameliyati olmaya karar verdim. 5 hafta sonra ameliyat olacagim. Bademciklerini aldirip kokudan kurtulan varsa, aldirmadan önceki ve aldirdiktan sonraki süreci anlatabilir mi. Bir çok insanin isine yarar bu bilgiler... Son çarem bu kaldi tek umudun
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
Önce burun egriligi sonra bademcik alip kurtulanda var kurtulmayanlarda var
|
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
Burnuma çörek otu yagi sikiyorum ama asiri yakiyor bi zarari olur mu sizce
|
|
![]() |
|
Maybeoneday
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Bende kullanmistim 1 ay kadar benimde çok yaniyordu fakat bende olumsuz bir etkisi olmadi daha sonrasinda. Ayrica arastirdigimda bir KBB doktorunun da önerdigine rastlamistim. Tabi yanlis yönlendirmek istemem kullanip kullanmamak sizin karariniz..
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Internetten kullananlarin yorumlarini okudum baya ise yaradigini söylediler. Sizde ise yaradi mi. Burun tikanikliginiz varsa mesela açti mi burnunuzu ya da geniz akintiniz azaldi mi
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
Bence sifa Allahtanin önerdigi aleti al kullan sonra ameliyat ol ben siparis verdim bekliyorum belki ise yarar
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Bademcik taslarim çiktiktan sonra suan bademcigimin üzerinde beyaz bi tabaka olustu tas degil çikmiyor ama gitmiyor ordan kaldi öyle. Bogaz agrisi da yapiyor. Hafif bir karari da var sanki bademcigimi çürüyormus gibi
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Murat kardes bu arada mesaj kutun dolu sana mesaj atmaya calisiyorum ama atamiyorum
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Bos suan
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar ve murat hocam bisey sormam lazim ben bademcigimdeki taslari kürdan veya kasik gibi cisimlerle cikariyordum suan sol bademcigim bembeyaz iltihap olmus ve cok agriyor. Tahris ettigim icin mi olmustur ilk defa böyle bembeyaz oldu üzeri bi tabaka gibi olmus dokundugumda kalkiyor gibi ama çikmiyor yani yapisik oraya. Tas degil iltihap
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
KBB doktoruna gitmen lazim
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Bikaç gün içinde geçmezse gidecegim isten izin alamiyorum malesef
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Önerim sadece bademcik ameliyati olma kbb ile ilgili ne sorunun varsa tek ameliyatta hallettir. Deviasyon, Konka gibi. Ben hepsini oldum tip 2 olmama ragmen geçmedi. Bademcik tasim da vardi ayrica. Umarim sende etkili olur
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Yani napicami ben de sasirdim açikçasi. Tip kaç benimki onu bile bilmiyorum. Ben maskenin icinde yogun bi sekilde hissediyorum hatta agzim kapaliyken bile. Tat olarak da hissediyorum kokuyu. Maskenin disina ciktigini da düsünüyorum ama arkadasim koku yok diyor sordugumda. Yanimdaki herkes elini burnuna götürüyor agzina götürüyor konusurken üzerime aliniyorum. Kbb doktoru burunla ilgili ameliyata gerek olmadigini söyledi ama bademcigimdeki deliklerin büyük oldugunu söyledi. Ben de tek umudum bu oldugu Icin ameliyata karar verdim
|
|
![]() |
|
Maybeoneday
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Kullandigim dönemde agiz ve nefes kokumun azaldigini hissetmistim fakat bende geniz akintisi daha da fazlalasti o dönemde sanirim sinüslerim bosaliyordu. Burun tikanikligima bir etkisini gözlemlememistim. Bu arada bence de bademcik ameliyati olun en azindan kafanizdan o seçenegi atmis olursunuz. Bende oldum mesela çok faydasini göremedim ama sürekli ameliyati düsünüyordum kafam rahatladi.
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Çörek otu yagindan mi bahsediyorsunuz. Ben de ilk gün siktigimda koku azaldi ve tikaniklik geçmisti ama ertesi gün tekrar siddetlendi. 2. Gün tekrar siktim ama burnumu sadece anlik açtti sonra geri tikandi. Sanirim bende de geniz akintisina artirdi çünkü sanki yag bogazimda kalmis gibi ve yaniyor gibi hissediyorum. Bademcik ameliyati da olmaya kesin kararliyim ama ameliyatla geçmez diyenler okadar cok ki umutsuzluga kapiliyorum. Mide bagirsak problemim yok dis tasim yok çürük disim yok dilimde pas yok sadece en arka bademcige degen kisimda koku oluyor
|
|
![]() |
|
Maybeoneday
![]() ![]() ![]() |
Evet çörek otu yagindan bahsediyorum. Zaten bademcik ameliyatindan sonra geçeceginin garantisi yok bana doktorlar senin bademciginde çok problem yok koku baska sebepten kaynaklaniyordur dediler ama ben kafaya koymustum olduktan sonra da çok hafif azalma sagladi ama asil kaynak bademcik degilmis bunu anladim. Pisman miyim asla degilim psikolojik olarak çok rahatladim Bi kere bir sebebi elemis oldum en azindan. O yüzden söylenenlere bence çok kulak asmayin eger gerçekten bademcik tasi olusuyorsa problemli bir bademcige sahipseniz hemen olun derim.
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Evet neredeyse her gün tas çikiyor ve daha ulasamadigim yerler vardir eminim. Okadar kötü haldeyim ki oruç bile tutamiyorum. Ramazandan sonra ilk isim ameliyat olacak umarim. Siz mide sinüzit vs baktirdiniz mi sorun olup olmadigina
|
|
![]() |
|
Maybeoneday
![]() ![]() ![]() |
Evet baktirdim. Reflü var bende ayni zamanda sinüzit oldugunu da söylemislerdi.
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Bende de var aynilari ama bunlarin bu kadar koku yapacagini düsünmüyorum herkeste olan seyler cünkü
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar dilimde normalde beyazlik hiç olmazdi bugün bademcigimdeki o iltihap tan sonra dilim bembeyaz olmus ve arkasi aciyor sanirim fazla firçalamaktan. Demekki dil beyazligi bademciklerden kaynaklaniyor olabilir
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili Nicksizz4; bademciklerindeki ve dilindeki beyazligin, kararmanin sebebi senin sürekli bademcigini kurcalaman. Bademcik ameliyati oldum degisen bir sey olmadi. Bademcik taslari kendiliginden agzima gelirdi sadece o geçti. Bademcik taslarini çikarip parmaklarinla eziyorsun ve igrenç kokuyu duyunca kokunun kaynagini buldugunu saniyorsun. O taslar az çok her insanda var, çikarmaya bile ugrasma.
Panik ve çaresizlik içinde olman normal bu sorunu yasayan herkes ayni duygulari yasiyor. Ameliyati ertele derim çünkü ben dahil bademcik ameliyati olup da agiz kokusundan kurtulan yok. Yabanci forumlarda da kurtulan görmedim. Yilda en az üç defa siddetli bogaz enfeksiyonu yasamiyorsan ameliyat olma. Internette bu bilgiyi okumussundur doktorun da söylemistir. Agiz kokusuna hakli olarak kafamizi çok taktigimiz için vücudumuzun bir yerlerine takinti yapiyoruz. Kokunun oradan geldigine emin oluyoruz. Uzman degilim ama eger koku bademciklerden geliyor olsaydi bademciklerinde bunu gösterecek bir belirti, ariza olurdu. Agiz kokun oldugunu düsünüyorsan ilk yapman gereken bundan emin olman. Çevredeki insanlarin tepkilerini simdilik unut, onlar gerçekten sana karsi yapiyor da olabilir, hareketleri tesadüf de olabilir. Güvendigin bir arkadasa sor diyecegim ama insanlar bu konuda bizi kirmamak için veya bu 'igrenç' konuya dahil olmamak için dogru cevap vermeyebilir. Agiz kokusu ölçümü yapan bir yere gidebilirsin. Murat hoca veya Aytug Altundag olabilir. Internette agiz kokusu ölçümü için baska isimler, hastahaneler de çikiyor ama oralarda muayene olan hiç kimseye sanal alemde rastlamadim. Isin maddi yönünü, ulasim olanaklarini degerlendirip ona göre kararini verirsin. |
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Kelime. Yanitin icin cok tesekkür ederim. Bu forumda ameliyattan sonra kokunun gitmedigini söyleyenler cok Fazla evet. Ama baska bir sitede okadar çok kisi ameliyattan sonra kokudan kurtuldugunu anlatmis ki umutlanmadim degil. Ameliyatin zorlugu falan gözümde sifir suan yeterki kokum geçsin her türlü tedaviye varim diyorum. Murat hocaya gitme imkanim malesef yok cok uzak bana yakin olsa düsünmeden giderdim. Yakin bir arkadasima durumumu baya anlattim ve her yanyana geldigimizde soruyorum koku var mu diye. Yok diyor. Ama o hariç yanima gelen diger insanlar direkt maskelerini tutmaya basliyorlar burunlarini tutuyorlar gibi. Cok rahatsiz oluyorum bu durumdan sanki çevreme kötü koku yatiyorum gibi gözüküyorum. Insanlar psikolojimi bozdu biraz da. Ben kendi kokumu aliyorum bogazimda eksi bir tat ve eksi bir koku var. Yani keskin bir koku. Özellikle de dil kökümde. Reflü için helicobakteri için sinüzit için aylarca antibiyotikler kullandim ve hiçbir ise yaramadi ben de son çarem bademcik diye düsündüm
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Yukarda Kelime bey/hanim tarafindan yazilanlarin gerçeklik payi yüksektir. Gerçekten tonsil tasi elinize alirsaniz kötü kokar fakat agiz kokusuna katkisi zayiftir. Ve yine tonsillektomiden sonra 2 ay kadar kaybolan agiz kokusu daha iddiali ve daha israrli olarak tekrarliyor ve tedavisi de zor oluyor. |
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
ARKADASLAR BEN ARTIK COK YORULDUM TEK BASIMA KALMAKTAN KIMSEYLE BIR SEY PAYLASAMAMAKTAN BENIMLE AYNI KADERI PAYLASAN INSANLARLA KONUSMAK DERTLESMEK ISTIYORUM BENIM GIBI DÜSÜNEN ARKADASIM VARSA BANA MESAJ ATABILIR MI :(
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |