|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2021 Saat 23:31 |
Hocam siz diyosunuzki agiz kokusu tmau den haric genetik degildir ve kesinlikle bulasicida degildir.ama forumda cok kisi yaziyoki onlarinda annesinde veya babasinda ve kardesindede agiz koku oldunu.bende dahil.benim annemde vardi bende var ve 2 cocugumda var.bunlar hepsi tesadüf olamazki.benim düsüncem bazi agiz koku tipi mesela tip4 agiz kokusu büyük insandan kücük cocuklara bulasir diye.cünkü benim esimde yok.ve burdaki yazanlardanda hic okumadim eslerindede agiz koku oldunu.bu kadar cok kiside olmasi tesadüfmi dersiniz?
|
|
![]() |
|
izmir35
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Agustos-2019 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Benimde cocuklugumdan beri bu hastalik var, çok nadir görülen bir hastalik olsa da diger bütün tedavi yöntemlerini defalarca denedigim için TMAU sikkini düsünmeye basladim. Ankara Düzen laboratuari suan 370 dolara bu testi yapiyormus..
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
Benim tip2 tip4 sonradan oldu beslenme yanlislari antibiyotik vs bu hastaliga girmiyorum o halde
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel soru için tesekkür ederim
Ben bu olayi bu forumda bir yerlerde açiklamistim yenileyelim hatirlayalim. Bireysel durumunuzu bilemem ben genel bilgiler veriyorum. Çocuk evinde, yetisirken, dis firçalamasini anne ve babadan görmüyor, ögrenmiyor, agiz bakimini bilmiyor. Anne baba dislerini temizlemedigi için çocuguna ögretemiyor. Bu çocuk büyüdügü zaman elbette agzinda problemler yasiyor. Disardan bakan insan su forografi görüyor: - Bu adamin dis problemelri var, disleri çürük - Annesinin de disleri çürük - Babasinin da disleri çürük - Kardesinin disleri de çürük Demekki dis çürügü kalitsaldir diye düsünmeye basliyor. Hayir çürük kalitsal degildir. Aile agiz temizligini bilmiyor, ögretmiyor çocuk da bilmez durumda kaliyor. Çok sayida benzer yanlis anlasilmalar var. Mesela: Süt disi sallanirken sprey sikarak dis etini hafifçe uyusturarak çekilebilir. Fakat süt olmayan kalici ana disleri igne yapilarak çekilir. Çünkü ana disi spreyle çekmeye kalksaniz uyusmaz. Bunu disardan seyreden halk su yanlis düsünceye kapilmis: Bir disi igneyle çekersen yerine yenisi gelmez. Ignesiz çekersen yerine yenisi gelir. Diye düsünmeye baslamis. Ne kadar büyük ama hakli bir yanilgi oldugunu fark ettiniz mi? Agiz kokusu da böyledir. Ebeveyn yumusacik firça 2 dakika firçaliyor agzi kokuyor. Çocuk bunu görerek büyüyor ve elbette agzi kokuyor. DIsardan bakinca olay genetik zannediliyor. Durum budur. Umarim kendimi tam olarak anlatabilmisimdir. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Not:
Bazi bireylerin parotis salyasinda çürük yapici bakterilerden bazilarini engelleyen IgA tipi antikorlar bulunabilir. Bu antikorlari kodlayan genlerin bir kismi allel genlerden kodon alir. Bunu genetik olarak kabul etmiyor, istisnai ve özgün bir durum olarak degerlendiriyorum. Çürük-soy iliskisini göstermeyecektir. |
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam bu notu tam anliyamadim ne demek istedinizi ? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |