Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Genetik veya bulaşıcı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Efeefe
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 162
Alıntı Efeefe Cevaplabullet Konu: Genetik veya bulaşıcı
    Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2021 Saat 23:31
Hocam siz diyosunuzki agiz kokusu tmau den haric genetik degildir ve kesinlikle bulaşicida degildir.ama forumda cok kişi yaziyoki onlarinda annesinde veya babasinda ve kardesindede agiz koku oldunu.bende dahil.benim annemde vardi bende var ve 2 cocugumda var.bunlar hepsi tesadüf olamazki.benim düşüncem bazi agiz koku tipi mesela tip4 agiz kokusu büyük insandan kücük cocuklara bulasir diye.cünkü benim eşimde yok.ve burdaki yazanlardanda hic okumadim eşlerindede agiz koku oldunu.bu kadar cok kişide olmasi tesadüfmi dersiniz?
IP
izmir35
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 21
Alıntı izmir35 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2021 Saat 11:40
Benimde cocukluğumdan beri bu hastalık var, çok nadir görülen bir hastalık olsa da diğer bütün tedavi yöntemlerini defalarca denediğim için TMAU şıkkını düşünmeye başladım. Ankara Düzen laboratuarı şuan 370 dolara bu testi yapıyormuş..
IP
Murat880
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2021 Saat 14:13
Benim tip2 tip4 sonradan oldu beslenme yanlışları antibiyotik vs bu hastalığa girmiyorum o halde
Yaşam,bize bütün kitapların öğrettiğinden daha çoğunu öğretir; çünkü yaşam bize karşı direnir. İnsan, ancak engellerle karşılaşıp onları aşmaya çalıştıkça, kendini tanıyabilir.         
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2396
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2021 Saat 21:44
Güzel soru için teşekkür ederim
Ben bu olayı bu forumda bir yerlerde açıklamıştım yenileyelim hatırlayalım. Bireysel durumunuzu bilemem ben genel bilgiler veriyorum.

Çocuk evinde, yetişirken, diş fırçalamasını anne ve babadan görmüyor, öğrenmiyor, ağız bakımını bilmiyor. Anne baba dişlerini temizlemediği için çocuğuna öğretemiyor. Bu çocuk büyüdüğü zaman elbette ağzında problemler yaşıyor.

Dışardan bakan insan şu foroğrafı görüyor:
- Bu adamın diş problemelri var, dişleri çürük
- Annesinin de dişleri çürük
- Babasının da dişleri çürük
- Kardeşinin dişleri de çürük

Demekki diş çürüğü kalıtsaldır diye düşünmeye başlıyor.

Hayır çürük kalıtsal değildir. Aile ağız temizliğini bilmiyor, öğretmiyor çocuk da bilmez durumda kalıyor.

Çok sayıda benzer yanlış anlaşılmalar var. Mesela:
Süt dişi sallanırken sprey sıkarak diş etini hafifçe uyuşturarak çekilebilir. Fakat süt olmayan kalıcı ana dişleri iğne yapılarak çekilir. Çünkü ana dişi spreyle çekmeye kalksanız uyuşmaz.

Bunu dışardan seyreden halk şu yanlış düşünceye kapılmış:
Bir dişi iğneyle çekersen yerine yenisi gelmez. İğnesiz çekersen yerine yenisi gelir. Diye düşünmeye başlamış.
Ne kadar büyük ama haklı bir yanılgı olduğunu fark ettiniz mi?

Ağız kokusu da böyledir.
Ebeveyn yumuşacık fırça 2 dakika fırçalıyor ağzı kokuyor. Çocuk bunu görerek büyüyor ve elbette ağzı kokuyor. DIşardan bakınca olay genetik zannediliyor. Durum budur. Umarım kendimi tam olarak anlatabilmişimdir.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2396
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2021 Saat 21:53
Not:
Bazı bireylerin parotis salyasında çürük yapıcı bakterilerden bazılarını engelleyen IgA tipi antikorlar bulunabilir. Bu antikorları kodlayan genlerin bir kısmı allel genlerden kodon alır. Bunu genetik olarak kabul etmiyor, istisnai ve özgün bir durum olarak değerlendiriyorum. Çürük-soy ilişkisini göstermeyecektir.
IP
Efeefe
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı Efeefe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2021 Saat 00:08
Orjinalini yazan: aydinmur

Not:
Bazı bireylerin parotis salyasında çürük yapıcı bakterilerden bazılarını engelleyen IgA tipi antikorlar bulunabilir. Bu antikorları kodlayan genlerin bir kısmı allel genlerden kodon alır. Bunu genetik olarak kabul etmiyor, istisnai ve özgün bir durum olarak değerlendiriyorum. Çürük-soy ilişkisini göstermeyecektir.

Hocam bu notu tam anliyamadim ne demek istedinizi ?
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu