|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22-Mayis-2021 Saat 22:51 |
Arkadaslar. Endoskopi sonucum ve sinüs tomografi sonucumda bir problem görülmedi. Kokuya sebep olabilecek mideyi ve sinüziti suan kafamda eliyorum. Bagirsaklarimda da sikinti yok çok kez büyük abdest tahlili yaptirdim hiçbir sey yok. Tek düsündügüm bademcik tasi kaldi. Her gün 4 5 tane çikiyor, yani çok desik var bademcigimde ve hep yiyecek artiklari giriyor oralara. Ve dehset bir koku.. Agiz kokumla ayni bademcik tasi kokusu.. Haziran ayi içinde çok yüksek ihtimalle bademciklerimi aldiracagim. Ve IYILESME SÜRECIMI BU BASLIK ALTINDA TEK TEK SIZLERLE PAYLASACAGIM. INSALLAH KURTULURUM VE INSALLAH SIZLERE DE UMUT OLURUM SEVGILI ARKADASLARIM.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
umarim iyilesirsin kardesim
|
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
Allah razi olsun hepimiz insallah
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar çarsamba sabahi bademcik ameliyatina giriyorum, öncelikle dualarinizi bekliyorum. Bütün süreci burdan paylasacagim, takip edebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
özel hastane mi
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Evet özel hastane
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
AMELIYAT OLDUM🙏🏻
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Mayis-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Çok geçmis olsun. InsaAllah sifa olur da kurtulursunuz
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
g.o . hangi yöntem ile oldun. bende isi yöntem ile olmustum kanamasi az. thermal welding yani. bol bol dondurma yersin artik. |
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim arkadaslarim. Klasik yöntem oldum. Agri kesici ameliyatta takilmis, çikinca tekrar takmadilar. Ama agrim yok çok sükür. Sadece zor yutkunuyorum. Cok sagolun
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Ameliyata girerken agiz kokum vardi. Ameliyattan çiktim hohlayinca koku yoktu bu sabaha kadar. Bugün de içtigim sütlerin kokusu var agzimda. Bi de ilaç kokusu. Bunlarin disinda o eski kötü koku yok. 2 gündür dislerimi firçalamiyorum üstelik. Zaten yara yeri bembeyaz, ve hafif balgam hissi var. Bu yapar dedi doktorum, beyaz tabaka 2 haftaya dökülürmüs. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz
|
|
![]() |
|
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Çok gecmis olsun insallah sebebi basemciklerdir ve alinca kurtulmussunuzdur
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Cok tesekkür ederim Aminn insallah🙏🏻
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Dis firçalamam bikaç gün yasak. Yedigim seylerin kalintisi agzimda kaliyor. Dis atalarim kokuyor. Süt yogurt yiyorum sürekli ve agzimda kaldigi için koku yapiyor. Umarim geçer firçalamaya baslayinca
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Mayis-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Hadi insallah. Umudumuzu kaybetmeyelim. Çok bademcik tasi çikti mi
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Bilmiyorum ki doktoruma bunu sormayi unuttum :)
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
![]() Bademciklerim henüz iyilesmedi. Suan agzimda eskisi gibi degil ama eskisinden farkli bir koku var. Sanirim o beyaz zardan kaynakli. Doktorum bunun normal oldugunu söylemisti. Tamamen iyilesince insallah geçer o koku. Böyle süt gibi kokuyor ama degisik bir koku. Sürekli süt ile mama yapip yiyorum ondan da olabilir |
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Bademcik ameliyati olan arkadaslarda da ameliyat sonrasi böyle bir koku oldu mu olduysa yazabilirler mi
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
O beyaz yer ne tam olarak
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Alinan bademciklerimin yeri. Bu azalmis hali ilk ameliyattan çiktigimda bunun 3-4 katiydi.vücut üretiyormus iyilesmesi için, ve koku yapiyor
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Koku kötü mü. Bilegine tükürünce dde koku var mi
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Evet bilegimi yalayinca ve dilimin üzerine dokununca koku var. Kötü koku yapiyor. Ameliyattan çiktiktan sonra 24 saat içinde koku yoktu, hiç dis firçalamamama ragmen. Beslenmeye baslayinca koku basladi. Sürekli sütlü gidalar yogurt ayran cici bebe vs yiyorum
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Anladim çok geçmis olsun. Lütfen gelismeleri yaz takipteyiz.
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim yazacagim🙏🏻
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
![]() ![]() ![]() |
bilek kokacaktir, Murat Hoca zaten daha önce yazmisti yeni isen bilmezsin. "bilek yalamak ve kuruyunca bilegi koklayarak daima az veya çok biraz kötü koku algianir. Bu herkeste bu sekilde olur ve çok normaldir. Salya içerisinde çözünmüs kokulu gazlar, salya buharlasip uzaklastiktan sonra bilekte serbest kalir ve kokar. Bu sekilde tespit edilen kokulu gazlar emisyonu olmayan çevreye yayilmayan gazlardir. Çevreye yayilmayan kötü kokulu gazlar agiz kokusu hastaligi sebebi degildir. Örnek vermek gerekirse: üzerindeki elbisesinin arasindan bir cismi koltuk altina veya göbek çukuruna veya kasigina sürtüp sonra cismi koklamak durumunda belki biraz kötü koku almak mümkündür. Herkeste her zaman bu koku az veya çok bulunabilir. Bu durum bireyin hasta oldugu anlamina gelmez. Saticilar bu yöntemi bir seyler satabilmek ve insanlari agiz kokusu hastasi olduguna ikna edebilmek için gelistirdiler ve kullanmaktadir. Bileginizi veya baska bir cismi yalayarak kuruyan salyanizi koklamayiniz. Agziniza veya baedmciginize parmak veya bir cisim sokarak koklamayiniz. Daima kokulu bulacaksiniz. Bu durum bireyin agiz kokusu hastasi oldugunu göstermez." https://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2518 |
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Ben buna tam anlamiyla katilmiyorum
Çünkü herkesin tükürügu kokmuyor. Hapsirinca benim agzimdan, çikan tükürükten koku yayilirken baskasininki kokmuyor.. Tabi tip kaç olduguna göre durum degisebilir ama her zaman geçerli diyemem. |
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Bilegimi yalar yalamaz kokuyor ve keskin bir koku. Agiz kokum olmadigi zamanlar da böyle miydi bilmiyorum ozaman lar böyle biseye gerek duyup bilegimi yalayip koklamiyordum. Ve yada parmagimi dilime sürüp koklamiyordum. Koku basladiktan beri bunu yapiyorum ve keskin bir koku var. Ama bende hapsurunca koku yayilmiyor
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Siz algilamiyor olsaniz bile bütün salyalar kokar. Saglikli insanlarin salyalarinin 1 mililitresinde on üzeri alti (1 milyon) civarinda bakteri bulunur. Bu saglikli bir sayidir. Normaldir. Bunlarin ürettikleri gazlar salyanin içinde yer alir. Hiç kimsede bu sayi sifir olamaz. Agizdaki gazlar da sifir olamaz. Siz algilamasaniz bile herkeste daima koku vardir. Bu kokuyu hastalik zannetmek tip 5 agiz kokusunun psikojenik klinik formlarinin ortaya çikis mekanizmalarindan sik rastlanan bir tanesidir. Fizyolojik kokuyu kafamiza takmak dogru degildir. |
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam yanitiniz için cok tesekkürler. Yani bu salya kokusunu agiz kokusu sanmamiz psikojenik midir. Bu salya kokusu diger insanlara göre daha fazla ise bu agiz kokusu hastaligini gösterir mi, yoksa normal midir. Az ya da cok olmasinin bi farki var mi, ya da salyanin kokusu fazla bile olsa bu normal mi olur
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Salya kokusu diye telafuz edince problemi baslatmis oluyoruz. Gürültü kulaga zararli midir diye sordugunuz zaman gürültünün varligini tescil etmis oluruz Cin çarpmasi dediginisz zaman cinlerin varligini tescil ve beyan etmis oluruz. Salya kokusu diyorsak salyanin kokusunu dogruluyoruz. Halbuki ben diyorum ki: bütün salyalar kokuludur hiç biri hastalik degildir. Parmak kasiklara sürtülüp koklandiginda kötü kokar ve hangi siddette olursa olsun hastalik degildir. Parmak vajina, göbek deligi, anüs, koltuk alti, burun ve kulak deligine sokulup koklandiginda kötü kokar ve hangi siddette olursa olsun hastalik degildir. Bilmiyorum simdi net oldu mu |
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Oldu hocam🙏🏻🙏🏻 cok tesekkür ediyorum😊
|
|
![]() |
|
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam yanitiniz için bende ayrica tesekkür ederim uzun zamandir bende bu konuda arastirma yapiyordum aciklamanizla rahatladim. Biz henuz kokunun sebebini bulamadigimiz için herseyi agiz kokusuna baglar olduk herseyi agiz kokusu sonucu olarak görür olduk.☺️
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
BADEMCIK AMELIYATI OLACAKLARA, OLMAYI DÜSÜNENLERE.
Ilk gün ameliyata girmeden önce internette bademcik ameliyati olanlarin yorumlarini okuyup asiri korkmustum. Dünyanin en zor seyi gibi dayanilmaz bir agriymis gibi yorumlar vardi. Ameliyata girene kadar kendimi çok strese soktum. Neyse vakit geldi, sakinlestirici yaparak ameliyathaneye indirdiler. Sohbet muhabbet derken bayilttilar. Ilk gözümü açtigimda bogazimda bir agri vardi. 10 dk falan agridi sadece. Odaya çiktim, soguk buhar uygulamasi yaptik ertesi sabaha kadar saatte 1 kez. Agri kesici ameliyatta takmislar, çiktiktan sonra tekrar takalim mi dediler. Agrim yoktu, sadece yutkunurken vardi dogal olarak, gerek duymadim. Gece 12de taktilar rahat uyuyum diye. Sabaha kadar gayet rahat uyudum. Bu arada ameliyattan 4 saat sonra soguk su süt ve dondurmaya basladim. Ameliyata girerken agiz kokum vardi, hohlayinca da cok net vardi, ameliyattan çikar çikmaz hohladigimda koku yoktu, sifir, ertesi gün öglene kadar hiç koku yoktu. Bogazim ve dilim bembeyazdi, Dis firçalamak yasakti zaten agzimi açamiyordum, buna ragmen koku yoktu. Doktorum ilk 3 gün yumusak beslen 4.gün makarna yiyebilirsin dedi. Kendisi izine ayrildi ameliyattan sonra, ve kanatmamami söyledi. Kanarsa tekrar ameliyat. Ilk 3 gün dondurma süt ve cici bebe yedim, 4.gün patates püresi denedim ama bogazimi yordu ve agri yapti. Kendimi hiç riske atmamak için tam 9 gün sadece dondurma cicibebe süt ve puding bazen de ilik çorba yedim. 10.gün artik daha rahatladi bogazim ve makarnaya basladim. Yemeklerin yumusak tanelilerini yemeye basladim. Bugün 14 gün oldu, ek olarak pilav yiyorum. Bademcigimdeki beyaz tabaka çok azaldi, artik iyilesmis sayilirim ama yine de dikisler düsene kadar böyle gidalara devam edecegim. Ameliyat hiç zor degildi, hatta çok sasirdim bu süreci bu kadar rahat geçirmeme. Agri esigim düsüktür bu arada, aciya agriya çok dayanamam ama hiç agri çekmedim yutkunmak disinda. O da olsun artik okadar :) demekki doktorumun eli iyiymis, sagolsun. Özel bir hastanede oldum ameliyati. Kokuya gelecek olursam. Ilk gün koku sifirdi. Sonraki günler sürekli süt ve dondurma gibi seyler yedigim için, Dis de firçalayamadigim için bunlar agzimda birikti bogazimda da, ve koku yapmaya basladi. Agiz kokusundan farkli, sütümsü, tatlimsi, hafif iltihapli degisik bir kokuydu. Bu koku 2 gündür yok. Yani ameliyattan sonra 10 gün kadar böyle bir koku oldu, doktorum olabilecegini söylemisti ama yine de moralim bozulmustu. 2 gündür yok. Fakat agiz kokum geçti mi derseniz, eskiye oranla cidden azaldi. Ben dilimi sonuna kadar disari çikarip dudaklarimi kapatip burnumdan nefes verdigimde, dilimin arkasinda diski tadi diski kokusu alirdim, bu gitti bundan kurtuldum. Hohlayinca bariz bi diski kokusu vardi bundan da kurtuldum. Fakat agzimda bir yogunluk var, yani agzim ferah degil. Kokuyu sifirlayamadim ama sanirim çürük disim var çünkü 2 gündür dis agrisi çekiyorum. Üstüne dokununca sizliyor. Ara yüzleri lekelenmis, pazartesi doktora gidecegim. Ama disteli var bende, nasil tedavi edilir çürükler bilmiyorum. Dislerde lekeler var. Bunlari da tamamen tedavi ettirmek istiyorum. Umarim faydali olmustur size. Bademcik tasi tek basina koku sebebi olmasa da, büyük oranda bir koku sebebiymis. Zaten igrenç birsey. Bununla yasamak istemeyenler, aklinda ameliyat olsam mi düsüncesi olanlar gönül rahatligi ile olabilir. Gerçekten hiç zor bi ameliyat degil, yazilanlar sizi korkutmasin. Iyi ki olmusum diyorum. Koku sifir olmasa da, daha tam iyilesmedim, erken konusmak istemiyorum, hala yara yerinde beyazlik az da olsa var. Belki o da koku yapiyor olabilir. Yine de aklimda olacagina iyiki ameliyat olmusum. Sorusu olanlar sorabilir her seyi cevaplarim, çekinmeyin. Bazen isyan ediyorum. Herkesin bedavadan sahip oldugu kokusuz bir agiza bizim bu kadar ugrasmamiz adil mi diyorum. Lanetlendim mi diyorum bazen, bu benim kaderim mi diyorum. Bu düsünceler boguyor insani, biliyorum siz de böylesiniz. Insallah hepimiz iyilesecegiz, agzi kokan herkese sariliyorum. |
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Her seyi en ince ayrintisina kadar anlattigin için çok tesekkür ederiz.
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar kokum geçmedi. Tamamen iyilesmeyi bekledim, ama geçmedi. Bogazimdaki o eksi tat ve bademcik yasinin kokusu gitti ama agiz kokum duruyor. Bogazimda balgam var, özellikle sabah kalkinca. Geniz akintisi mi reflü mü bilmiyorum kaynagini. Ama burnum hiç akmaz ve hep kuru. Burnum geriye dogru akiyor gibi hissediyorum özellikle gece yatarken sabaha kadar çok birikiyor bogazimda. Ne zaman su covit yüzünden maske takmaya basladik, o zamandan beri koku sikayetim basladi. Isim geregi bütün gün maske takiyorum solunum yollarimi mi bozdu ne yapti anlamadim
|
|
![]() |
|
Melina
![]() ![]() ![]() |
Çok geçmis olsun tekrardan üzülmeyin en azindan aklinizdaki bir ihtimali elemis oldunuz. Aslinda problem maskede degil biz sadece maske takinca daha yogun hissettik bence önceden belki bu kadar rahatsiz etmiyordu maskeyle birlikte daha yogun hissettik diye düsünüyorum
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Üzülmemek elde degil. Agir bir depresyona girdim nasil çikarim bilmiyorum. Çok yordu beni artik. Yüzüm çöktü saçlarim döküldü saçlarim beyazladi genç yasimda. Nesem kalmadi resmen. Tek umudum buydu o da hayal kirikligi..
Belki de dedigin gibidir ama ben eskiden insanlardan tepki almiyordum çok rahattim aktiftim uzun yillar iliskim sevgilim vardi. Artik birini sevmek hayal gibi geliyor, karsilikli oturup çay bile içemem kimseyle |
|
![]() |
|
Melina
![]() ![]() ![]() |
Çok iyi anliyorum suan yasadiginiz hayal kirikligini bende denedigim seyler birz olsun sonuç verip ertesi gün tekrar basa dönünce ayni hayal kirikligini çok fazla yasadim o yüzden anliyorum. Inancim olmasa bu kadar dayanabilirmidyim bilmiyorum ben hiç kokusuz bir gün yasamadim (aklim erdiginden beri böyleyim) hala iyilesmeye nedenini bulmaya çalisiyorum. Insanlar için o kadar olagan birsey için bu kadar çabalamak ve eziklenmek çok zor ama umutsuzluga kapilmamiz lazim kendimizi birakamayiz o yüzden mecbur çare aramaya revam edicez
|
|
![]() |
|
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
Öyle. Herkes saglikli bir agiza sahip ve kiymet bilmiyor. Düsünsene hiç disini firçalamiyor adamin disinden haberi yok agzindan haberi yok ama mis gibi, sifir koku. Garip ya sasiriyorum. Bazen bi günah isledim onun bedeli mi diyorum. Bu da saçma geliyor. Karmakarisik bi durum degisik bir hastalik
|
|
![]() |
|
Selen123
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 36 |
![]() ![]() ![]() |
Bademcikler uretmiodu zaten o taslari bizim ayrica dil köku bademcigimiz ve bogazimizda engebeli cok alan var asagi dogru bu taslari tutuo o bolgeleride aldrmak mümkun deil yani aslnda bi nedeni elemis olmuorz hala tas uretilmeye devam edio buna engel olamiorz bunn icn ilac gelistirseler ne kadar guzel olurdu
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |