Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Murat hocama soru Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   11 Sonraki >>
Yazar Mesaj
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SİFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2021 Saat 21:08
Hocam çok teşekkür ederiz.
Dediğiniz gibi bilmiyorlar ve üstüne ordan oraya sürükleyip duruyorlar bizi.
Bizde bilip bilmeden bir çok şeyi doğru yanlış demeden kullanmaya denemeye çalışıyoruz
IP
İnception
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 110
Alıntı İnception Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2021 Saat 22:51
Murat hocam muayene için randevu alacaktım ancak yaklaşık 1.5 hafta önce soğuk algınlığı geçirdim arada öksürük vardı öksürünce göğüsüm acıyordu gelmek istemedim.iyileşince giderim dedim şuan kendi isteğimle öksürünce ğögüsümde hafif bi acı oluyor pek de beklemek istemiyorum artık gelmek için bu durumda muayene olsam kokunun kaynağını bulmada sorun yaşarmıyız bu durum farklı değişik bi sonuç çıkarırmı.
IP
Four00
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 28
Alıntı Four00 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2021 Saat 23:31
Çok güzel ve yerinde cevap olmuş hocam özellikle Türkiye'de kalıplaşmış bir eğitim düzeni var ve bu müfredatın dışında çıkmak alanında profesör olanların bile işine bile gelmiyor , üstüne üstlük var olan bilgiyi de edinmiyorlar.
Hani cahil cesareti vardır ama ülkemiz açısından okumuş fakat aydın olamamış kişilerde de cahil cesareti var, bilmiyorum demek sanki onları alçaltacak. Bilmiyorum deyip araştırmak yerine sorumluluğu her zaman başkasına
atıyorlar. İşin garibi bilenlere de engel oluyorlar çünkü aydın olmadıklarının ortaya çıkmasından da korkuyorlar.

Önceki iletileri de okudum ve size engel olanlar için yorumum ,kendilerinin oluşturdukları ekosistemde her türlü gelirin yine kendilerine akması için gösterdikleri çabaları keşke insanların refahı için gösterseler. Umarım sizin gibi insanlar toplumumuzda hep var olur ve ümitlenmemize vesile olurlar.
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasım-2021 Saat 14:23
Murat hocam, halitosil'in satıldığı eczaneleri nereden bulabiliriz? Bir ara sanki siz veya forumdan bir arkadaş eczane isimlerini yazmıştı. Satılan iki eczaneyi biliyorum ama bir süre önce gittiğimde yoktu. Biri Burcum diğeri Selanik eczanesi. Belki reklâm olabilir diye isim vermeyebilirsiniz hiç olmazsa bu eczanelere tekrar gelecek mi onu söylerseniz sevinirim.

Internetten sipariş veriyordum ama onların tadı bir değişik gelmeye başladı.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2396
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasım-2021 Saat 19:08
Orjinalini yazan: Kelime

Murat hocam, halitosil'in satıldığı eczaneleri nereden bulabiliriz? ......

Hangi şehirde olduğunuzu yazmadığınız için size isim veremedim. Siz buradan bakınız

http://www.halitosil.com/
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 34
Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasım-2021 Saat 14:07
Murat hocam yakın zamanda bronşlara bağlı astım teşhisi koyuldu. Ve bu sebeple üç dört farklı astım ilacının yanında bir de antibiyotik verildi. Fakat buna rağmen kokuda bir geçme olmadı. Buradaki bir çok arkadaş farklı sebeplerle antibiyotik kullandığında kokunun bir süreliğine geçtiğinden çok bahsetti. Sorum şu buna rağmen kokuda bir azalma yaşanmıyorsa sorunu daha sınırı belli olan yerlerde arayabilir miyiz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasım-2021 Saat 21:02
Orjinalini yazan: Marsss

Murat hocam yakın zamanda bronşlara bağlı astım teşhisi koyuldu. Ve bu sebeple üç dört farklı astım ilacının yanında bir de antibiyotik verildi. Fakat buna rağmen kokuda bir geçme olmadı. Buradaki bir çok arkadaş farklı sebeplerle antibiyotik kullandığında kokunun bir süreliğine geçtiğinden çok bahsetti. Sorum şu buna rağmen kokuda bir azalma yaşanmıyorsa sorunu daha sınırı belli olan yerlerde arayabilir miyiz?

Antibiyotiğin etkili veya etkisiz olması ağız kokusunun sebebinin aranacağı alanı işaret etmez ve sınırlandırmaz

IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasım-2021 Saat 22:56
Peki hocam akciğer kaynaklı kaç çeşit kokuya sebep olan hastalık var? Örneğin bronşit vs gibi
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasım-2021 Saat 23:05

Peki hocam akciğer kaynaklı kaç çeşit kokuya sebep olan hastalık var? Örneğin bronşit vs gibi

Ve hocam size başka bir sorum olacak cevaplamak istemezseniz anlayışla karşılarım. Burada bir arkadaşım size özel bir soru sordu neden ağız kokusu konusunda uzmanlaştınız diye. Siz de kitabınızdan alıntıyla bir cevap vermiştiniz. Peki şimdi o yakınınız sağlığına kavuştu mu? Ağız kokusundan kurtuldu mu? Ya da kurtulduysa sorunu neydi? Eğer bir iyileşme sağlandıysa bunu nasıl başardı? Bunu bizimle paylaşır mısınız?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasım-2021 Saat 18:23

Sayısı çokönemli değil. Zaten sayılan hastalıklar arasında sınır da pek keskin ve kesin değildir. Mesela bronşit hastalığı ile pnömoni hastalığı arasındaki fark net değildir.
Bu sebeple toplca akciğer ve havayolu inflamasyonu diyelim hepsini içine alalım. Astımdan amfizeme, kistten bronşiolite, pnömokonyozdan mikozlara varıncaya kadar hepsi
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasım-2021 Saat 18:26

Siz de kitabınızdan alıntıyla bir cevap vermiştiniz. Peki şimdi o yakınınız sağlığına kavuştu mu? Ağız kokusundan kurtuldu mu? Ya da kurtulduysa sorunu neydi? Eğer bir iyileşme sağlandıysa bunu nasıl başardı? Bunu bizimle paylaşır mısınız?

Yakınım uzun yıllar ağız kokusundan kurtulmadı. O yıllarımda ben yetersiz kaldım. Fakültedeki akademisyenlerin de yetersiz kaldığına tanıklık ettim.
Daha sonra şikayetlerini takip etmedim. heralde artık kanıksadı, alıştı, kabullendi, pek yakınmaz oldu.

IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2021 Saat 17:00
Hocam o yıllar dediğinize göre görüşmüyorsunuz herhalde artık.. Bu konuyu biraz kurcalıyorum hocam kusura bakmayın hakkınızı helal edin.
IP
Efem
Üye
Üye

Gönderilenler: 48
Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2021 Saat 20:31
Hangi tip agiz kokusu vardi onda hocam?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2021 Saat 20:48
Orjinalini yazan: Efem

Hangi tip agiz kokusu vardi onda hocam?

Bilmiyorum.
Ben ağız kokusuna hakim olmaya başladığım yıllarda onun şikayetleri gerilemişti.
IP
Efem
Üye
Üye

Gönderilenler: 48
Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2021 Saat 21:15
Hocam agiz kokusu varsa ama dil pasi yoksa bu hangi tip agiz kokusunusa girer? Bildiniz yada gördünüz simdiye kadar hangi sebepler olabilir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2021 Saat 19:51
Orjinalini yazan: Efem

Hocam agiz kokusu varsa ama dil pasi yoksa bu hangi tip agiz kokusunusa girer? Bildiniz yada gördünüz simdiye kadar hangi sebepler olabilir?

Tip 1 veya Tip 2 veya tip 3 veya tip 4 veya tip 5 olabilir
Yani dil pasının bulunmayıiı hiç bir ihtimali elemez
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Kasım-2021 Saat 15:34
Hocam, dişçi diş teli tedavisi sırasında bazı dişleri yanlardan tıraşlamıştı. Şimdi yemek yediğim zaman diş aralarında yemek birikiyor ve çok kötü görüntü oluşuyor. Bunu nasıl düzeltebilirim, aralara hafiften dolgu yapılabilir mi?

Yıllar önce bademcik ameliyatı oldum. Doktor benden habersiz küçük dili de kesmiş. Ameliyattan sonra "O ameliyatın parasını almadım, uzamıştı ufalttım." falan dedi. Bir şey yediğimde küçük dilin arkasına takılır gibi oluyor. Küçük dili bir şekilde yeniden oluşturma/uzatma yöntemi var mı?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Kasım-2021 Saat 20:32

... makas... aralara hafiften dolgu yapılabilir mi? .... Küçük dili bir şekilde yeniden oluşturma/uzatma yöntemi var mı?

Bana Neyzen Tevfik'in bir dörtlüsünü hatırlattınız. Midemi tıp tepti diye bitiyordu.
Her iki probleminiz için de daha önce gittiğiniz hekime gidip ikna, teselli, tazmin, tedavi olmayı talep ediniz. Sağ duyunuz ile karar alınız.

IP
Sercan
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı Sercan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2021 Saat 12:48
Murat hocam, tip2 agiz kokusu için bir damla üretiginizden bahsetmiştiniz 2007 de izin alamamışsiniz bidaha da o konu hic açılmamış bende tip2 hastasiyim o konu hakkında neler yaptınız hocam.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2021 Saat 20:23
Orjinalini yazan: Sercan

Murat hocam, tip2 agiz kokusu için bir damla üretiginizden bahsetmiştiniz 2007 de izin alamamışsiniz bidaha da o konu hic açılmamış bende tip2 hastasiyim o konu hakkında neler yaptınız hocam.

Ülkemizdeki yasalar daha kötü oldu.
Artık böyle bir ilacın üretilmesi daha zor
IP
Sercan
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Sercan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2021 Saat 22:02
Orjinalini yazan: aydinmur

Ülkemizdeki yasalar daha kötü oldu.
Artık böyle bir ilacın üretilmesi daha zor

Hocam sizin ürettiğiniz damlaya yakın herhangi bir ilaç var mı, ithal edebileceğimiz bildiğiniz? Her şey olabilir.
IP
Kepli
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı Kepli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2021 Saat 22:05
Hocam biraz önce bir arkadaşın yazdıklarına denk geldim şöyle diyordu :
Ağzım kokuyor diye diye kendimizi buna inandırdık ve beyin kabullendi artık herhangi bir sorun olmasa bile beyin stres altında koku oluşturuyor gibi bişey yazmıştı sizce bu doğru bir şey mi?
IP
Sercan
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Sercan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2021 Saat 22:08
Orjinalini yazan: Kepli

Hocam biraz önce bir arkadaşın yazdıklarına denk geldim şöyle diyordu :
Ağzım kokuyor diye diye kendimizi buna inandırdık ve beyin kabullendi artık herhangi bir sorun olmasa bile beyin stres altında koku oluşturuyor gibi bişey yazmıştı sizce bu doğru bir şey mi?

Doğru olabilme ihtimali çok yüksek. Ki bunun çözümünü antidepresanlar ile iylesinler kanıtlar nitelikte. Evde kokmuyor dışarıda kokuyor ise yuksek ıhtımale durum budur ...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralık-2021 Saat 19:01

Hocam sizin ürettiğiniz damlaya yakın herhangi bir ilaç var mı, ithal edebileceğimiz bildiğiniz? Her şey olabilir.

Yurt dışında bir nezle ilacı vardı. Adını unuttum.
Sprey ve damla formunda üretiliyordu. Çocuklar üzerine nezle olarak kullanımı konusuna 2 tane makale yayınlanmıştı. Nezle üzerine iyileşmeyi hızlandırdığı yazıyordu. Limse satın almadığı ve satışı düşük olduğu için ols agerek üretimi durdu ve piyasadan çekildi.
Muhtemelen Firmanın kendi ürettiği ürünün ağız kokusunu iyileştirmeye yarayacağından haberi bile yoktu.
Daha sonra buna benzer bir içerik piyasaya çıkmadı

IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Gönderilenler: 80
Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralık-2021 Saat 21:35

Yurt dışında bir nezle ilacı vardı. Adını unuttum.
Sprey ve damla formunda üretiliyordu. Çocuklar üzerine nezle olarak kullanımı konusuna 2 tane makale yayınlanmıştı. Nezle üzerine iyileşmeyi hızlandırdığı yazıyordu. Limse satın almadığı ve satışı düşük olduğu için ols agerek üretimi durdu ve piyasadan çekildi.
Muhtemelen Firmanın kendi ürettiği ürünün ağız kokusunu iyileştirmeye yarayacağından haberi bile yoktu.
Daha sonra buna benzer bir içerik piyasaya çıkmadı

Murat hocam tip2 lerde anlamadığım bir kısım var bircok tanigim sarimtirak balgam atiyor ama agizlari gram kokmuyor ama biz tip2 ler( ki bende alerjik rinit var surekli antihistamin alıyorum het hafta ilaç değiştiriyorum ise yaradığı yok. ) geniz akıntısı mukustan kaynakli koku bizdeki makus ile onlardaki mukusun farki nedir hocam neden bizim ki kokarken onların ki kokmuyor bakteri kaynakli ise hangi bakteri olduğuna dair bilginiz var mi . Teşekkür ederim
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralık-2021 Saat 22:07

... makas... aralara hafiften dolgu yapılabilir mi? .... Küçük dili bir şekilde yeniden oluşturma/uzatma yöntemi var mı?

Bana Neyzen Tevfik'in bir dörtlüsünü hatırlattınız. Midemi tıp tepti diye bitiyordu.
Her iki probleminiz için de daha önce gittiğiniz hekime gidip ikna, teselli, tazmin, tedavi olmayı talep ediniz. Sağ duyunuz ile karar alınız.

Üzerlerinden çok zaman geçti ama bir gün bile geçmiş olsaydı doktorların hatalarını kabul edeceklerini sanmıyorum. İlk günlerin mutluluğu ile ben de pek umursamamıştım. Küçük dilimi geri getirmekten umutsuzum, diş araları için de biraz daha araştırma yapayım.
IP
Arda
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı Arda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralık-2021 Saat 14:25
Murat hocam geniz akıntısı 7/24 agiz kokusuna zebeb oluyor mu ? Geniz akintim var ama 7/24 agiz kokusuna sebeb olması ilginç buluyorum çürük diş var discilere gitsem bunlar koku yapmaz diyor. Dis taşıda var temizlettim cok bir ise yaramadi . Sizce geniz akıntısı ve bu disler birlestikleri icin mi 7/24 kokuya sebeb oluyorlar.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralık-2021 Saat 21:06
Orjinalini yazan: Arda

Murat hocam geniz akıntısı 7/24 agiz kokusuna zebeb oluyor mu ? Geniz akintim var ama 7/24 agiz kokusuna sebeb olması ilginç buluyorum çürük diş var discilere gitsem bunlar koku yapmaz diyor. Dis taşıda var temizlettim cok bir ise yaramadi . Sizce geniz akıntısı ve bu disler birlestikleri icin mi 7/24 kokuya sebeb oluyorlar.

Doğru yazılışı 24/7 dir

https://blog.drmurataydin.com/genel/7-24-yanlistir-dogrusu-24-7-dir.html

Ağız kojkusu geniz akıntısı yapıyor olabilir.
Sizde ağız kokusunun ne olduğunu bilmiyorum
Dilinzi fırçalayın
IP
Arda
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Arda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralık-2021 Saat 13:54

Orjinalini yazan: Arda

Doğru yazılışı 24/7 dir

https://blog.drmurataydin.com/genel/7-24-yanlistir-dogrusu-24-7-dir.html

Ağız kojkusu geniz akıntısı yapıyor olabilir.
Sizde ağız kokusunun ne olduğunu bilmiyorum
Dilinzi fırçalayın

Murat hocam inanın anlamakta zorluk çekiyorum surekli antihistamin ilaclari kullanıyorum. Ama ise yaramıyor sag tarafta agiz içinde ağır bir tat hissediyorum ve dil altinda özellikle dil alti dis hekimlerine basvurdugumda hayir bunlar koku yapmaz diyor yaklasik 6 siyah tabakali dis var geniz akintimda var ama 24/7 :) koku yaptığına inancım yok dili fircaladigim takdirde koku 1 saat yok oluyor ama tip1 miyim anlayamıyorum hekimler sürekli aynı şeyleri söylüyor tip1 olduğumu nasil anlayabilirim ? En fazla sorunum dil altı ve sag yanagimda ağır bir tat hissediyorum. Tabi geniz akintimda var ama sürekli koku yapacağına olan inancım yok geniz akintisinin kardeşimde de geniz akıntısı olayi var ama nadir kokar agzi benim ki surekli , görüşleriniz nelerdir hocam. Teşekkür ederim hocam
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralık-2021 Saat 20:21
QUOTE=Arda]Murat hocam inanın anlamakta zorluk çekiyorum surekli antihistamin ilaclari kullanıyorum. [/QUOTE]

Anti histaminik grubu ilaçlar en çok 1 kutu kullanılır ve bırakılmalıdır. Veya alerji kudurduğu zaman 1-2 gün kullanılıp terk edilir. Aksi halde zarar verir.

tip1 olduğumu nasil anlayabilirim ? En fazla sorunum dil altı ve sag yanagimda ağır bir tat hissediyorum.

Kendiniz duymuyorsanız ve/ye sormadan verbal uyarı almıyoranız ağız kokunuz yok kabul ediniz.

Kendiniz konuşurken ağız kokusu duyuyorsanız şu testi yapınız:
ağzınıza bir buz parçası alınız. ~1-2 dak için koku kayboluyorsa ya tip 1 veya tip 5 nörojeniktir. Tip 5 nörojenik fevkalade nadir olduğuna göre muhtemelen tip 1 olabilir.

Dilin altı ve yanak kokmaz.

kardeşimde de geniz akıntısı olayi var ama nadir kokar agzi benim ki surekli , görüşleriniz nelerdir hocam. Teşekkür ederim hocam

Bilmiyorum.
Kişiye özel soruların yanıtlarını bilmem mümkün olmayabilir.
IP
Arda
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Arda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralık-2021 Saat 22:03

QUOTE=Arda]Murat hocam inanın anlamakta zorluk çekiyorum surekli antihistamin ilaclari kullanıyorum.

Anti histaminik grubu ilaçlar en çok 1 kutu kullanılır ve bırakılmalıdır. Veya alerji kudurduğu zaman 1-2 gün kullanılıp terk edilir. Aksi halde zarar verir.

tip1 olduğumu nasil anlayabilirim ? En fazla sorunum dil altı ve sag yanagimda ağır bir tat hissediyorum.

Kendiniz duymuyorsanız ve/ye sormadan verbal uyarı almıyoranız ağız kokunuz yok kabul ediniz.

Kendiniz konuşurken ağız kokusu duyuyorsanız şu testi yapınız:
ağzınıza bir buz parçası alınız. ~1-2 dak için koku kayboluyorsa ya tip 1 veya tip 5 nörojeniktir. Tip 5 nörojenik fevkalade nadir olduğuna göre muhtemelen tip 1 olabilir.

Dilin altı ve yanak kokmaz.

kardeşimde de geniz akıntısı olayi var ama nadir kokar agzi benim ki surekli , görüşleriniz nelerdir hocam. Teşekkür ederim hocam

Bilmiyorum.
Kişiye özel soruların yanıtlarını bilmem mümkün olmayabilir.
[/QUOTE]

Yanitiniz icin teşekkür ederim hocam
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralık-2021 Saat 10:29
Murat hocam geniz akintim var ve boğazda beyaz mukus var fakat ne sinüzit var nede akintim iltihaplı. Bu beyazsimsi mukusun koku yapma sebebi nedir iltihapsiz olmasına rağmen koku yapar mi yine akinti ,
IP
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralık-2021 Saat 15:38
bu aralar geniz akıntısı daha yoğun çoğu kişide, kış ayında soğuk havaya bağlı.
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralık-2021 Saat 16:55
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

bu aralar geniz akıntısı daha yoğun çoğu kişide, kış ayında soğuk havaya bağlı.

Aynen öyle ama akıntısı olup agzi kokmayanlar var bu nasıl oluyor aklim sir vermiyor.
IP
İnception
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı İnception Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralık-2021 Saat 17:23
Arkadaşlar ağız kokusu geniz akıntısına da sebep oluyor. Murat hocanın bu konuda yazdığı anlattığı birçok şey var. Organizma kokudan kurtulmak için normalden çok daha fazla salgı üretiyor.
IP
İnception
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı İnception Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralık-2021 Saat 17:33
Tabi koyu (iltihaplı) geniz akıntıları bu konudan farklı. Şeffaf beyaz renkteki akıntılar herkes de olur. Ağız kokusu olanlarda daha fazla olur.
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralık-2021 Saat 19:38
Orjinalini yazan: İnception

Tabi koyu (iltihaplı) geniz akıntıları bu konudan farklı. Şeffaf beyaz renkteki akıntılar herkes de olur. Ağız kokusu olanlarda daha fazla olur.

Yani koku icin iltihaba gerek yok , evet herkeste geniz akıntısı olur . Bizde fazla ve iltihapli olup olmaması birseyi değiştirmiyor. Akintinin fazla olması yeterli oluyor yani
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralık-2021 Saat 20:09
Orjinalini yazan: Isimsizdunya

Murat hocam geniz akintim var ve boğazda beyaz mukus var fakat ne sinüzit var nede akintim iltihaplı. Bu beyazsimsi mukusun koku yapma sebebi nedir iltihapsiz olmasına rağmen koku yapar mi yine akinti ,

Akıntının iktihaplı olmadığını nasıl anladınız? Ayrıca zaten iltihap / alerji bulunmazsa akıntı olmaz. içinde bol protein (mukus, albumin, globulin) bulunur. Bakterilere yakıt oluşturur. Fakat akıntı koku yapmak zorunda değildir. Öte yandan "koku" dediğiniz şey toksik bir gazdır. Bu gazlar mukozayı tahriş ederek akıntı yaratabilir.
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralık-2021 Saat 21:20

Orjinalini yazan: Isimsizdunya

Akıntının iktihaplı olmadığını nasıl anladınız?

Hocam doktor doktor gezdim. Sonunda birine denk geldim deviasyon +konka ameliyati oldm + olrak var olan sinüzitim geçti. Bi alerjim kaldi 1 aydır kontroldeyim bugünde burun endoskopisi yaptırdim sadece alerji kaldığı söyledi doktorum burunda ya da sinuslerde iltihabin sona erdiği söylendi.

Ayrıca zaten iltihap / alerji bulunmazsa akıntı olmaz. [/QUOTE] evet bir tek alerjik kaldi  

içinde bol protein (mukus, albumin, globulin) bulunur. Bakterilere yakıt oluşturur. Fakat akıntı koku yapmak zorunda değildir. Öte yandan "koku" dediğiniz şey toksik bir gazdır. Bu gazlar mukozayı tahriş ederek akıntı yaratabilir.[/QUOTE] Yani hocam her akıntı koku yapmıyor buda etrafımdaki diger akintililarin neden kokmadığını gösteriyor. Yani koku bu bakterilerin oluşturduğu yakıttan kaynaklanıyor. Dogru mu anlamışım.
IP
Arda
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Arda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Aralık-2021 Saat 16:35
Murat hocam bir ara sizin burun damlanız olan yaziniza denk geldim 2 ayri urun buldum yine sizin gibi bu konuda ilerleyen bir hekimimiz 2 ayri ürünü var tip2 kaynakli agiz kokusuna iyi geldiği söyleniyor sizin damlaniz ile ayni urunlerimi içeriyor bu ürünler
1-https://www.amazon.in/Dr-Katz-TheraBreath-Nasal-Sinus-0-5-Ounce/dp/B000RU3HYE#immersive-view_1639405994002

2-https://www.amazon.com/TheraBreath-Fresh-Breath-Spray-Maximum-Strength/dp/B007579UF2/ref=zg_bs_3777911_10?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=KD4WE6QYZ1C0WHKD45S4
IP
<< Önceki Sayfa   11 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu