|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
agabe
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Mart-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13-Mart-2021 Saat 19:06 |
Arkadaslar merhaba buraya yeni üye oldum buraya üye olmamin tek amaci burasi sayesinde iyilesmis olmam. Ben küçüklügümden beri agiz kokusu çekiyordum ve koku sürekli degisiyordu çevremdekiler beni hiç uyarmadi çünkü sürekli sakiz çigneyip kimseyeçok yaklasmiyordum. Her neyse, KBB ye gittim geniz akintisi falan çikti tedavi oldum fakat koku geçmedi. Dis etlerimde problem yoktu ve agiz bakimimi çok iyi yapiyordum. Mideden kaynakli oldugunu düsünüp bitkisel bir hap aldim. Koku geçmeyince mideden kaynaklanmadigini da fark ettim. Sanirim sorun bagirsaklarda benim. Buradaki birçok yöntemi denedim. Dil pasim yok dil pasi olan arkadaslara önerim dilinizi güzelce firçalamaniz. Bunu dis firçasinin arkasiyla ya da dil temizleme aparatiyla yapabilirsiniz. Gelelim iyilesme sürecime suan iyilestim demek için erkendir belki çünkü 3. günümdeyim. Burada Mehmet adinda bir arkadas hatta belki abi demem daha dogru olur çünkü 20 yasindayim henüz. Buraya ingiliz karbonatli su tarifini vermisti ve agiz kokusunun geçtigini söyledi. O tarifi 3 gündür uyguluyorum ve agiz kokum gitti. Her geçen gün biraz daha azalarak gittigini söyleyebilirim. Agzimda tatli bir tat var ve anneme sordum 2 kez kokuyor mu diye o da hayir dedi. Tarifi buraya yaziyorum umarim sizin de geçer sifaya kavusursunuz ben hepinizi çok iyi anliyorum. Eger iyilesirsem buraya yazacagim demistim içimden. Bir kisi bile iyilesirse çok mutlu olurum. Tarif söyle;
yarim çay kasigi ingiliz karbonatini bir kaba koyuyoruz ( içebileceginiz bir kap olsun) onun üzerine biraz kaynar su ekleyerek ingiliz karbonatini açiyoruz. Sonrasinda üzerine 2.5 su bardagi su ekliyoruz (500ml) ögünlerden yarim saat önce bu suyu içiyoruz ve o yarim saat içinde herhangi bir sey yiyip içmiyoruz. Gün-de 2 ya da 3 kez yapabilirsiniz bunu ben 2 ögün yedigim için 2 kez yapiyorum. Yemek yedikten sonra 2 saat boyunca su içmek ypk fakat 2 saat sonra gün içinde 1 lt normal su içiyoruz. Ben böyle düzelmeye basladim daha detayli anlatim için Mehmet'in yazdigi foruma bakabilirsiniz buralarda yeniyim o yüzden direkt bu sekilde yazdim. Allah ondan ve bu forumu açan doktordan razi olsun. Yine de bagirsaklarima baktirmak için dahiliyeye randevu aldim. Agzindaki tatli tadi henüz çözemedim belki de agzi kokmayan herkesin agzi böyledir😅 Fakat hala neden yillardir agiz kokusu çektigimi anlamadim yani sorun ne bilmiyorum. Doktora gidince umarim ögrenebilirim. |
|
agabe
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
iyilesmene sevindim karbonat kotu kokulari nötrler geniz akintisi benimde kötu kokuyor onu notrler evet duzenli icersen sorun yasamazsin karbonatla beraber beslenmenide duzelt sekerli paketli urun yeme lifli besinler ye hareket et karbonat bagirsak hareketlerinede iyi gelir ozellikle maden sulari akmina maden suyu sodyumu dusuk bende digerleri carpinti yapiyor bunu az suyla karisitrip iciyorum kabiz olmuyorum.bagirsak floram bozulmus keske eskiden farkinda olsaydimda önlem alsaydim ama suan duzeltmeye ugrasiyorum karbonhidrat miktarini abartma max 100 150gram karbonhidrat ye
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
agabe
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Mart-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
aslinda ben genellikle saglikli beslenip hareket ederdim fakat su içmemde sikinti vardi ve bu arada benim akintim kokmuyordu yani burnumu süpürünce falan koku gelmiyordu sanirim bagirsak kaynakli ama neden oldugunu çözemedim çünkü abur cubur nadir yerim yürüyüs yaparim salata her gün yerim ekmek çok tüketmem falan ama yillardir vardi ilkokuldan beri. Benim için sorun yok karbonatla yasarim yeterki koku gitsin😂
|
|
agabe
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
kendimi hikayemi anlatirdim ama cok uzun olucagi icin sana kisa kesiyim.ölmiyecek durumdaysan cok agir hasta olsan bile antibiyotik kullanma bu kadar diyorum ben antibiyotik kullanmadan once geniz akintim normaldi agiz kokusu yoktu geniz akintim kokulu olsa bile ben hissetmiyordum.antibiyotik bagirsak florami bozdu her sey karman corman oldu ona gore dikkat et florani guclendir ne kadar guclu floran olursa o kadar az geniz akintin olur
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
agabe
![]() ![]() ![]() |
küçükken çok fazla bademciklerim sisiyordu ve çok fazla antibiyotik kullaniyordum belki dr bundan dolayi koku olustu...
|
|
agabe
|
|
![]() |
|
Sebeps
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Mart-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba bende çocuklugumdan beri sikintidayim. 2.sinifta bagirarak arkadasimin agzi kokuyor diye bagirmasinin ardindan tüm öz güvenim yikilmisti annem dahi ay kokuyor les demesi çok üzüyordu dislerimi çektirdiler hafiflemisti sanki arkadaslarim yanima yaklasiyordu lise oldum sadece dislerimin sariligini yüzüme vuran arkadasim olmustu her gün düzenli firçaliyordum beyaz degildi kimse agiz kokusunu söylemedi lise de yoktu mu bilmiyorum aileme soruyorum yoktu sadece sabahlari aç olunca vardi diyorlar üniversite kabusum oldu arkadaslarim kirmadan karanfil falan veriyorlardi o kadar temiz tutmama ragmen vardi birkaç arkadasim disinda kimseyle samimiyet kuramadim çekindim hep geri çekildim birisinden hoslandim söyleyemedim bakislarimdan anlamis yanima geldi tanismak istedigini söyledi tabii agzimi açarak zor cevap verdim sonra bana dislerini fircalamiyor musun dedi o an bittim farkindaydim disimde çürük yokmus dilim bembeyaz nidazol flagy adini tam yazamamis olabilirim onu kullandim üniversite bitti mecbur çalismak zorunda kaldim müsterilerle ilgilenemiyordum birisi sakiz digeri seker verdi 2 ay sonra isten çiktim tabii dahiliye uzmaninin verdigi nidazol iyi gelmisti agzimin ici bir an da ferahladi dedi ki endoskopi yapalim 1 dakika içinde midemden siviyi aldilar hava verdikleri için midem sisti sonra çikan hava rahatlatmisti kapakçigin yaninda küçük bir noktada gastrit çikti ilaçlara devam ettim hala devam ediyordu insanlarla az konusacagim bir ise girmem gerekiyordu fabrikaya girdim orada da anliyordum kimse muhatap olmak istemiyordu bu da beni çok kiriyordu yine isten çiktim paraya da ihtiyaç var tabii asil meslegim ögretmenligi dusunemedim bile yapamazdim sonra KBB ye gittim bademciklerimi aldirdim aldirdiktan sonra bir rahatlama geldi agzimda bir hafiflik hissettim rahat davranmaya karar verdim ise girdim insanlara yaklasirken temkinliydim sürekli yine sakiz çignemeyi birakmadim gargara kullandim beraber çalistigim kisi bana açildi çok sevindim dedim ki koku gitti ailemde yok diyordu fakat onlar çok yiprandigimin farkinda oldugu için yalan da soyleyebilirdi 4 ay beraber çalistik gezdik dolastik hiç ima edecek birsey de yapmadi sonra evlenmeye karar verdik beni öptü kisa bir süre sonra senden sogudum diye ayrildi o kadar iyi giderken vazgeçti sordugumda saçma sapan sebepler ortaya atti dünyam yikildi yillardir çekiyorum hala çekiyorum artik bitti dedim psikiyatrise gittim 3 kutu ilaç verdi uyusuk yapti intihara karar verdim 3 kutunun hepsini içtim yaninda 6 tane demir ilaci antibiyotik evdeki tüm ilaçlari yattim feci sekilde mideme agri saplandi tuttum kendimi burun deliklerimden kusmaya basladim 2 saat sonra fark ettiler ambulans geldi 6.5 saat araliksiz kustum midem agzimdan gelecek zannettim psikiyatri servisine yatirdilar tüm insanlari uyusturup yatiriyorlar doktor niye yapmisim diye bir de beni azarladi kimse kimsenin durumunu anlamiyordu çiktim hiç bir gelecege dair beklentim dahi yok evde kendimi gelistiriyorum agzim kokuyor hissediyorum hapsirdigimda avuç içim les gibi kokuyor dilim bembeyaz her gün fircalasamda disçiye randevu aldim yine dis tasim olusmus o kadar firçalamaya ragmen onlari temizleticem zaten tüm 20lik dislerimi üniversiteden sonra aldirdim yine söylerim agiz kokusu var napayim diye en son karanfil kullan demisti sagolsun akil edememistim
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
cevrendeki hic bir insan senin ne yasidgini bilemez empati kurmak istese bile yapamaz bunu cunku anliyamaz hissedemez bu baska bisey.En azindan seni anliycak insanlar burda buna emin olabilirsin.ins iyilesirsin
|
|
|
|
![]() |
|
Sebeps
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Mart-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
Umudu kestim kabullendim bakalim nereye kadar yasayabilecez
|
|
![]() |
|
agabe
![]() ![]() ![]() |
bu tarifi denedin mi
|
|
agabe
|
|
![]() |
|
Sebeps
![]() ![]() ![]() |
Hayir denemedim bir ara sirke içerdim suyun icine koyardim günde 3 kere ise yaramadi bu tarifi de denerim mutlaka
|
|
![]() |
|
agabe
![]() ![]() ![]() |
dene bence yarayacak |
|
agabe
|
|
![]() |
|
Sercan
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Ekim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
Selamlar 4 senedir geçmeyen bir agiz kokum var agzimda 6 çürük dis var doktorlara gittigimde bu disler koku yapmaz diyor bosuna yaptirma çok curumemisler listerin alip gargara yaptigimda 10dk sonra koku tekrar geliyor herhalde çürük dislerden kaunaklanmiyor diye düsünüyorum sizce çürük dis koku yapar mi disciler birden fazlasina gittim bu disler koku yapmaz diyor bosunada para koymak istemiyorum yaklasik 1k para...
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
çürük çok derin degilse yapmiyor. dis hekimleri bilir onu. o yüzden dis disindaki seylere odaklan.
|
|
![]() |
|
Sercan
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Ekim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam freshies agiz kokusu önleyici var ondan al 90 li 40 lira + listerin gargara al yemekten sonra gargara yap listerin ile + freshiesten 2 tane agzina at bunu günde 3 ögün yap durumuna göre inan bana hocam agiz kokunda azalma fark edeceksin. Yanindadir polo sekerler tasi arada bir agzina at ferahlatir agzini listerin 30dk koruma saglar freshies duruma göre saglar 3 4 saat sende ona göre kendini ayarlarsin polo seker ile canin sikildikça takviye yaparsin.... umarim iyilesirsin hocam
|
|
![]() |
|
Sercan
![]() ![]() ![]() |
Ve bol bol su ic....
|
|
![]() |
|
Kemal Yildiz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Ekim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Beni dinle alerjin var dilinin üzeri beyaz burnuna su çek derin derin sonra o suyu burnunda tut elinle burnunu tika
agzindan nefes al bu arada sonra o burnunda tuttugun suyu derin derin burnuna çek hapsiracaksin alerjin var Ben bes yildir çekiyorum bütün hayallerim hayatimi tüketti intihar filan yapma böyle seyler bademciklerimi aldirdim geçmedi en agir mide ilaçlarini kullandim geçmedi Probiyotikleri kullandim geçmedi Sonra gittim KBB alerjik rinitin var dedi Pek umursamadim burunla agizin ne alakasi var diyordum yanilmisim Sorunun alerjik inan bana |
|
![]() |
|
Cihangir
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ekim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
Iyilestin mi peki
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
alerjik rinit kötü hastalik. sinüs rinse ile günlük kullaninca kontrol altina anca öyle alinabilir gibi . hap disinda. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |