Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Halitozis Muayenesinden Birkaç Sey Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Konu: Halitozis Muayenesinden Birkaç Sey
    Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 12:43
Merhaba arkadaslar, herkese iyi forumlar hastaliginiza çözüm bulmaniz dilegiyle konuya giriyorum. Ben de forumdaki bir çok arkadas gibi uzun zamandir bu hastalikla bas basa kaldim. Çözümü yakin saglik merkezlerinde bulamayinca içime atarak arastirmaya basladim. Arastirmalarim neticesinde isabetli oldugum tek husus yahu madem bu kadar muzdaribim madem hayatimi olumsuz etkiliyor bu iste de bugüne kadar sandigim kadariyla Türkiye de ama eserleri çalismalari ve bilim camiasinda topladigi takdirlerle uluslararasi nama sahip sayin Murat Aydin hocama neden görünmüyorum. Ben çok süpheci biriyim her seyi sorgulamayi ve nedenini bilmeyi severim ancak bu is ilim ve uzun yillar çalismayla birlikte Allah takdiri zeka denen o yetenege de muktedir olmayi icap ettirir. E bende bu bilimle ilgili anlatilanlar disinda arastirmasi ünvani ve iddiasi olmayan siradan bir vatandasim. Basitçe bu düsünceyle Murat hocama muayene olup subjektif süphelerden arinip objektit gerçeklikle yüzlesmeyi istiyordum. O gün bugün oldu ve Murat Aydin hocama muayene oldum. Muayene islemi tipki sitede yazildigi gibi gerçeklesti. Anamnez ve testler nihayetinde tip1 ve tip5 tanisi aldim. Hocamin ögütlerine kulak verdim. Herkesin agiz kokusu kapsaminda tip siniflandirmasinda çektigi zorlugu forumdaki konular ve konular üzerinden yürüyen tartismadan anlayabiliyorum. Ben kendimde mide bakterisi h.pilori belki nefes kokusu belki geniz akintisi vb tip2 sebeplerin olabilecegi daha dogrusu bu tiplerin belirtilerini defaatle okumakla yapay hastalik üreten biri olarak tip1 ve tip5 oldugum objektif olarak raporlaninca bu konuyu açma ihtiyaci duydum. Konumun amaci yersiz süpheler degil objektif deliller üzerinden çözüm aramamiz gerektigine vurgu yapmaktir. Soru sormak isteyen herkes yorum veya iletisimle sorabilir. Murat hocami yakindan görüp tanismakla da ayrica memnun oldum Murat hocanin bu isi benden baska yapan yok bilen yok demesinden esasinda "halitozis tip camiasinca ilgi görsün rakip meslektaslar ortaya çiksin daha çok olgulara ulasilsin doktorlar arasinda yasanan rekabetten hastalar faydalansin" i anlarken bir yandan bu konuda neredeyse hiç bir sey bilmiyoruz hatta cahiliz diyebilirim demesinden de " her ne kadar kendini yermis ise de esasinda bir bilim adaminin ilgilendigi konuya tamamiyla hakim olma isteginin onu mevcut bilgilere yetinmemeye daha çok ögrenmek istedigine isaret ettigini" düsünüyorum. Hocam çok mütevazi ve iyilik dolu bir insan Allah ondan razi olsun. Benim de düsüncem her is, uzmanlik alani veya tartisma konusunda kim digerine kiyasla öndeyse kibri ayaklar altina almis insandir diyorum. Iyi forumlar dilerim
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 14:40
@bazenhissediyor Keske Murat hoca sana paragraf nedir ve ne zaman kullaniliri da ögretseydi. Miyop derecem iyice artti okurken. :)))

Saka bir yana tip2 çikmadigin için mutlu olmussun gibi anladim. Teshisin kondu simdi sira tedavide ama o kismi da su an için hala bilinmezligini koruyor.

Bu kadar çok insanin bu dertten çekmesine ragmen tip dünyasi nasil bunun üzerine egilmemis hayret dogrusu.
IP
Inception
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 110
Alıntı Inception Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 17:16
Tip 1 in sebepleri ne peki sende. Murat hoca ne dedi.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 18:05
Orjinalini yazan: Inception

Tip 1 in sebepleri ne peki sende. Murat hoca ne dedi.

Farenjitinde destekledigi, yanlis ve kötü firça ile yapilan eksik temizlikle dil temizliginin ihlal edilmesi suretiyle meydana gelen tip1 olarak tespit edildi
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 18:08
Orjinalini yazan: Tospik

@bazenhissediyor Keske Murat hoca sana paragraf nedir ve ne zaman kullaniliri da ögretseydi. Miyop derecem iyice artti okurken. :)))

Saka bir yana tip2 çikmadigin için mutlu olmussun gibi anladim. Teshisin kondu simdi sira tedavide ama o kismi da su an için hala bilinmezligini koruyor.

Bu kadar çok insanin bu dertten çekmesine ragmen tip dünyasi nasil bunun üzerine egilmemis hayret dogrusu.

Bir sey cikip cikmadigim icin memnun yada memnuniyetsizlik durumum yok sadece forumdaki arkadaslarimin benimde geçmiste yaptigim her seyden süphe ederek kendilerine her tip agiz kokusunu yerlestirerek kendileri adina vakit kaybi olacagini demek istedim
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 18:18
Orjinalini yazan: Tospik

Cep telefonundan yazmistim bir de resmi yazisma, tartisma yürütmedigimiz için buna takilmadim
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 18:31
Birde hocam bana daha kisa sürede hijyene kavusmam için hocamin marifetlerinden pharmolu bana önerse de muhtemelen psikolojik bir rahatsizligimdan oturu ilac kullanmayi reddettim. Bu reddetmenin benim faydama olmadigini bilsem de bir türlü takviye islemleri benimseyemiyorum diger insanlarla esit olmak istiyorum belki ben yaniliyorum diger insanlarla hiç farkim yok sunda süphe yokki bu hastalik en güçlü karakterlerin üzerinde bile hafifte olsa mutlaka olumsuz bir tesir birakiyor galiba bendeki de buna benzer bir durum. Yersiz süphe vakit kaybi tarafsiz olgular üzerinden mücadele hedefe ulasmaya yaklasmaktir iyi forumlar dostlar
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 18:52
Ben de Murat hocadan yillar önce tip1 teshisi almistim. Dis temizligi, dolgu, dis çekimi, dil firçalamasi, dis tasi temizligi hepsini yaptim, yapiyorum; koku hâlâ devam ediyor. Belki de dogru, düzenli, disiplinli temizlik yapamiyoruz. Ama hangi disçiye gitsem agiz hijyenin iyi diyor.

Geçen hafta özellikle periodontoloji uzmanina gittim. "Dis bakimin %70 iyi. Biraz dis tasi var. Sadece aralari daha iyi temizlemen lâzim." dedi. Dis tasi temizligi yapti. Benim israrimla, arasina yemek artigi kaçan bir disimin dolgusunu da biraz daha büyüttü. Arayüz temizligi için de CBS -11 diye bir arayüz temizleyici önerdi. ("11" firçanin büyüklük derecesi. Herkesin firça derecesi dis araligina göre farkli olabilir.)

Agiz kokusunu söylemedim. Ne diyecegini tahmin ettim: Düzenli dis ve agiz temizligi...
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 18:58
"Bu reddetmenin benim faydama olmadigini bilsem de bir türlü takviye islemleri benimseyemiyorum diger insanlarla esit olmak istiyorum"

Bazenhissediyor, pharmol kullanmak seni diger insanlardan farkli yapmiyor. Diger insanlar da listerine vb gargara + dis ipi kullaniyor. Basin, disin agrirsa agri kesici kullanmiyor musun?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 21:20
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

......Hocam çok mütevazi ve iyilik dolu bir insan Allah ondan razi olsun. Benim de düsüncem her is, uzmanlik alani veya tartisma konusunda kim digerine kiyasla öndeyse kibri ayaklar altina almis insandir diyorum. Iyi forumlar dilerim

Binlerce estagfurlah abicim.

Bana gelenlerin forum içindeki isimlerini bilmem ve sormam. Siz söyleyinceye kadar sizin "bazenhissediyor" isimli sahis oldugunuzu bilmiyordum. Bir sey giderek dikkatimi daha fazla çekmeye basladi. Bu forumda kimi muayene etsem tip 5 veya tip x+5 çikiyor. Foruma üye olmayan hastalarda tip 5 tanisina fazla rastlamiyorum.

Subjektif bilesenleri olan agiz kokusundan yakinan bireylerin bu forumda toplanmasinin sebebi nedir acaba?

Yeteri kadar uzun süre agiz kokusundan yakinan vakalara tip 5 ilave olur. Yani bir tip 1 vaka yeteri kadar uzun sürerse tip 1+5 olur. Muhtemelen bu forumda üyeler çok uzun bir süre agiz kokusundan yakinir sekilde kalmislar ve çogunda bu sebeple tip 5 yerlesmeye baslamis. Böyle oldugunu tahmin ediyorum.

Bu gün tanistigim "bazenhissediyor" kardesimiz forumda gördüklerim arasinda en hafif tip 5 vakaydi. Su anda fobi fazinda bulunuyor. Içinizden baska kardeslerim üçüncü faza ilerlemis olan tip 5 vakalardi. Demekki oldukça uzun bir süre agiz kokusu çekmisler. Bekledikçe kötülesmisler.

Bu vesile ile hepinize azicik nasihat edeyim:
=====
- Dilinizi güzel firçalayin. (firçanin sapiyla degil kili ile firçalayin)
- Yumusak firçayi terk edin
- Sik sik ateslenmiyorsaniz Bademcik ameliyati olmayin
- Kendinizde hemen reflü kandida gastrit aramayin.
- Doktor bir hastalik teshisi koymadiysa ve önermediyse hiç bir diyet yapmayin
- Köprülerinizin altini kapali yaptirmayin
- Alkollü gargara kullanmayin
- Alkol kullanmayin
- Agiz kokusunu kafanizda oldugundan fazla abartmayin
- Hiç kimseye agiz kokunuzun bulunup bulunmadigini sormayin

IP
Inception
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 110
Alıntı Inception Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2021 Saat 23:41
Murat hocam muayene sirasinda bana farenjitin de var demistiniz ancak halitosil verildiginde koku düzeyi normal degere gerilemisti. Normal sartlarda farenjtii olanlarda gerileme olmadigini söylemistiniz. Benim farenjit için doktora görünmeme gerek varmi? Hocam bu arada sadece Tip 5 teshisi koymustunuz.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2021 Saat 19:56
Orjinalini yazan: Inception

Murat hocam muayene sirasinda bana farenjitin de var demistiniz ancak halitosil verildiginde koku düzeyi normal degere gerilemisti. Normal sartlarda farenjtii olanlarda gerileme olmadigini söylemistiniz. Benim farenjit için doktora görünmeme gerek varmi? Hocam bu arada sadece Tip 5 teshisi koymustunuz.

Inception: Sizin kim oldugunuzu aklimda tutmuyorum.
Bu sizin özelinizdir. Bireysel sorulari foruma getirmiyorum Bana isminiz ile beraber eposta yazarsaniz sizi yanitlarim.

IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2021 Saat 21:23
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: bazenhissediyor

......Hocam çok mütevazi ve iyilik dolu bir insan Allah ondan razi olsun. Benim de düsüncem her is, uzmanlik alani veya tartisma konusunda kim digerine kiyasla öndeyse kibri ayaklar altina almis insandir diyorum. Iyi forumlar dilerim

Binlerce estagfurlah abicim.

Bana gelenlerin forum içindeki isimlerini bilmem ve sormam. Siz söyleyinceye kadar sizin "bazenhissediyor" isimli sahis oldugunuzu bilmiyordum. Bir sey giderek dikkatimi daha fazla çekmeye basladi. Bu forumda kimi muayene etsem tip 5 veya tip x+5 çikiyor. Foruma üye olmayan hastalarda tip 5 tanisina fazla rastlamiyorum.

Subjektif bilesenleri olan agiz kokusundan yakinan bireylerin bu forumda toplanmasinin sebebi nedir acaba?

Yeteri kadar uzun süre agiz kokusundan yakinan vakalara tip 5 ilave olur. Yani bir tip 1 vaka yeteri kadar uzun sürerse tip 1+5 olur. Muhtemelen bu forumda üyeler çok uzun bir süre agiz kokusundan yakinir sekilde kalmislar ve çogunda bu sebeple tip 5 yerlesmeye baslamis. Böyle oldugunu tahmin ediyorum.

Bu gün tanistigim "bazenhissediyor" kardesimiz forumda gördüklerim arasinda en hafif tip 5 vakaydi. Su anda fobi fazinda bulunuyor. Içinizden baska kardeslerim üçüncü faza ilerlemis olan tip 5 vakalardi. Demekki oldukça uzun bir süre agiz kokusu çekmisler. Bekledikçe kötülesmisler.

Bu vesile ile hepinize azicik nasihat edeyim:
=====
- Dilinizi güzel firçalayin. (firçanin sapiyla degil kili ile firçalayin)
- Yumusak firçayi terk edin
- Sik sik ateslenmiyorsaniz Bademcik ameliyati olmayin
- Kendinizde hemen reflü kandida gastrit aramayin.
- Doktor bir hastalik teshisi koymadiysa ve önermediyse hiç bir diyet yapmayin
- Köprülerinizin altini kapali yaptirmayin
- Alkollü gargara kullanmayin
- Alkol kullanmayin
- Agiz kokusunu kafanizda oldugundan fazla abartmayin
- Hiç kimseye agiz kokunuzun bulunup bulunmadigini sormayin

Hocam ne kadar methiyede bulunsam satirlara sigmaz o yüzden size hayir dua eden diger insanlardan birisi oldugumu yeniden belirtmek istiyorum sizi seviyorum iyi ki varsiniz.

"Subjektif bilesenleri olan agiz kokusundan yakinan bireylerin bu forumda toplanmasinin sebebi nedir acaba?"
Bununla ilgili naçizane fikrim, tip5 vakalar agiz kokusu haricinde de ruhsal olarak rahatsizliklari bulunan veya hassasiyetleri olan kisiler olabilir, hayatta yasadiklari en ufak bir seyde diger insanlara nazaran daha duyarli ve tepki veren kisiler olabilir. Iyi hatirliyorum küçükken bir arkadasimizin da agiz kokusu problemi (dürüstçe davranmak için ayraç açip bunu eklemek istedim, cümlemi düzeltmiyorum agiz kokusu problemi vardi diye basladim aslinda hata ettim çünkü ona göre bu problem degilken bana göre vardi) vardi. Çok neseli ve yaramaz biriydi siniftaki arkadaslarimiz durumunu ona defaatle söylemesine ragmen hiçbir zaman kulak asmaz ve çehresindeki mutluluk ifadesi eksilmezdi. Muhtemelen tip5 ve x+tip5 ler hayatta kendilerini diger insanlardan daha özel bir yerde konumlandirmalarindan ötürü hassas ve duygusal yapidalar. Kimlik gizleyerek arastirma, tartisma ve konusma imkani bulunan bu kiymetli internet adresine tip5 lerin sik ugramasi da bundan kaynaklaniyor diye tahmin ediyorum.
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2022 Saat 19:36
Inception, faranjit için doktora göründün mü? Bana da bir doktor bogazin karnibahar gibi olmus demisti. Ne alakaysa Herhalde bogazin görünümünü anlatmak istedi.

Agiz kokunun son durumu nasil oldu?   

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu