Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Et yemeyecek iyilestim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 159
Alıntı Diloy Cevaplabullet Konu: Et yemeyecek iyilestim
    Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2021 Saat 12:29
Arkadaslar yillar sonra anladim ki ben eti sindiremiyorum o yüzden agzim kokuyor. Zaten mide ve bagirsak sagligim ne kadar bozulduysa kokum o kadar artmisti yillar geçtikçe. Bosuna sinüs VS ameliyati oldum ve bahtsizligimdan tip2 koku sahibi oldum hatali ameliyattan dolayi. Tekrar Bi ameliyatla o durum çözüldü ama koku bitmemisti. Stresle direk iliskili oldugu için koku mideye yöneldim ve tesadüfen et yedigimde koktugumu anladim. 4 gündür asla et yemiyorum her yemekte enzim tableti kullaniyorum ve koku geçti sükür. Ama tip5 in kralini yasiyorum o ayri mevzu.

Faranjiti olanlara sunu diycem bademcik ameliyatindan sonra Faranjit kaynakli kokum geçti. Benim eti sindiremedigim için bagirsak sagligim bozuk oldugu için bademciklerim çok etkileniyordu. Bagirsak bademcik ne alaka diyeceksiniz ama bunu prof KBB söylemisti direk baglantisi varmis bademciklerin agriyorsa karnina bak, karnin agriyorsa bademciklerine bak demisti hatta.

Sonuç olarak et diyeti yaparak Bi deneyin ne kaybedersiniz...
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2021 Saat 12:32
https://www.google.com/amp/s/yemek.com/amp/etin-sindirilemediginin-isaretleri/
IP
Inception
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 110
Alıntı Inception Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2021 Saat 13:23
Sevindim senin adina.Koku geçtiyse is bitmistir demektir.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 394
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2021 Saat 16:55
Ilahi diloy, milletin açliktan nefesi kokuyor eti nerden bulup yiyecek de agzi koksun. Yedigimiz en fazla kiyma onun da çogu yag zaten, ucuz diye yagli kiyma aliyor millet köfte yapmalik.

Senin adina çok sevindim, hadi geçmis olsun.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2021 Saat 17:41
Diloy öncelikle çok sevindim bunada sükür. Ben bunca zaman çok seyi yememeyi denedim ama et yememeyi hiç denememistim bende baslayip denicem. Bu arada kullandigin simdirim enzimi nedir nasil kullaniyorsun
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2021 Saat 17:42
Birde sadece et degilde proteinle ilgili olabilirmi durum
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2021 Saat 17:17
Diloy son durumun nedir bilgi geçebilirmisin rica etsem bende et yemeyi biraktim bugünden itibaren sonuçlarini merak ediyorum. Birde bazi kan gruplari eti sindiremiyor diye okudum kan grubun nedir alakasi varmi acaba ondan sormak istedim
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2021 Saat 22:51
Orjinalini yazan: Melina

Birde sadece et degilde proteinle ilgili olabilirmi durum

evet

Eating a Low Carb Diet
Low carb diets affect the function of your metabolism. In other words, your body digests food differently. When you eat a large amount of protein, your body finds it difficult to digest. As a result, the body will release sulfurous gases which can cause bad breath, also known as Keto breath. To avoid this problem, consider not doing a low-carb diet and instead focusing on your calorie consumption while consuming the right macronutrients for your body.

https://www.columbuscosmeticdental.com/blog/smelling-bad-breath-behind-your-mask-heres-why/
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Aralik-2021 Saat 11:57
Murat hocanin da dedigini gibi tip3 ün nedenlerinden olan sürekli ayni besinleri tüketme sonucu ortaya çikan agiz kokusunu engellemek için genis yelpazeli ve periyotsuz biçimde beslenme gerektigi söyleminin sahsen hiçbir kaynaga bakmadan bana çok makul ve inandirici geliyor. Ancak et yemeyerek iyilesmenin gerçeklesmesi için öncelikle ete karsi alerji veya toleransin varliginin ispati gerek daha sonra bu hastaliga sahip kisinin eti biraktiginda ne gibi olumlu degisiklikler yasandigi not edilerek somut olgularin açiklanmasiyla iddianiz subjektif nitelikten arinip objektif olarak kabul edilir. Kaldi ki bu kadar kompleks bir hastalik için et yemeyerek iyilesen oldugunuz yönündeki saviniz ispatlansa dahi yüz binde bir görülen vaka olma olasiliginiz pek muhtemel. Hülasa, kesinlesmemis, ispatlanmamis, akla uygunlugu süpheli denemelerle bugün proteini yarin karbonhidrati sonra da lifleri birakirsiniz. Tüm gününüz su içmekle geçer sonra su zehirlenmesi diye bir sey varmis o da agiz kokusu yapiyor diye birisi konu açar açlik ve susuzluktan ölebilirsiniz Allah göstermesin. Bu tarz yazilari okuyorum hiçbir yorum birakmiyorum bunun gibi yüzlerce konu var sigara içtim agiz kokum geçti mandalin yedim boyum uzadi, saygi sevgi çerçevesinde elestiri mahiyetinde yorumumu birakiyorum. Tip5 olmanin en belirgin örnegi de bilimle çelisen süpheler tasimak diye düsünüyorum. Dilerim ki hepimiz iyilesiriz, sagligimiza kavusuruz. Herkese esenlikler dilerim, saygilar.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 394
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Aralik-2021 Saat 12:37
@bazenhissediyor    Güzel yorum.

Geçen hafta forumda dolasirken bir basliga denk geldim ama simdi bulamiyorum onu. 4-5 yil önce Murat hoca birisine cevaben yazmis ki "Dogru dis firçalama teknigi yazisi ve videosu koydum ama bu forumdakilerin bile çogu o yaziyi okumadi videoyu izlemedi. Halbuki sadece dogru dis firçalama yazimi okuyup, uygulayip kokudan kurtulanlar var hiç bana gelmeden. Telefon açip bildirenler, tesekkür edenler var"

Buna benzer sözcüklerle anlatmisti Murat hoca. Ben de o yaziyi okudum, videoyu izledim. 1 haftadir en az 3 dakika olmak üzere dislerimi firçaliyorum. Dilimi zaten firçaliyordum. Dis ipi de kullaniyorum. Inanin çok fark etti, gerçekten disleri en az 3 dakika firçalayinca gerçek bir agiz temizligi yapliuormus.

Çogumuzun temel sorunu iyi bir agiz hijyeni olmamasi. Elbette dislerini çok iyi firçalayanlara sözüm yok ama sizler de bi deneyin, koku azalsa bile kârdir arkadaslar.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Aralik-2021 Saat 20:55
estagfirullah, sag ol senin yorumun da güzel
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2022 Saat 17:17
Diloy durumun nedir çok aktif degilsin bu aralar koku tamamen gittimi güncel durum bildirirmisin rica etsem
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Subat-2022 Saat 20:54
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

Murat hocanin da dedigini gibi tip3 ün nedenlerinden olan sürekli ayni besinleri tüketme sonucu ortaya çikan agiz kokusunu engellemek için genis yelpazeli ve periyotsuz biçimde beslenme gerektigi söyleminin sahsen hiçbir kaynaga bakmadan bana çok makul ve inandirici geliyor. Ancak et yemeyerek iyilesmenin gerçeklesmesi için öncelikle ete karsi alerji veya toleransin varliginin ispati gerek daha sonra bu hastaliga sahip kisinin eti biraktiginda ne gibi olumlu degisiklikler yasandigi not edilerek somut olgularin açiklanmasiyla iddianiz subjektif nitelikten arinip objektif olarak kabul edilir. Kaldi ki bu kadar kompleks bir hastalik için et yemeyerek iyilesen oldugunuz yönündeki saviniz ispatlansa dahi yüz binde bir görülen vaka olma olasiliginiz pek muhtemel. Hülasa, kesinlesmemis, ispatlanmamis, akla uygunlugu süpheli denemelerle bugün proteini yarin karbonhidrati sonra da lifleri birakirsiniz. Tüm gününüz su içmekle geçer sonra su zehirlenmesi diye bir sey varmis o da agiz kokusu yapiyor diye birisi konu açar açlik ve susuzluktan ölebilirsiniz Allah göstermesin. Bu tarz yazilari okuyorum hiçbir yorum birakmiyorum bunun gibi yüzlerce konu var sigara içtim agiz kokum geçti mandalin yedim boyum uzadi, saygi sevgi çerçevesinde elestiri mahiyetinde yorumumu birakiyorum. Tip5 olmanin en belirgin örnegi de bilimle çelisen süpheler tasimak diye düsünüyorum. Dilerim ki hepimiz iyilesiriz, sagligimiza kavusuruz. Herkese esenlikler dilerim, saygilar.

Arkadasim ne geveliyorsun ya bik bik..
Önce test yapacakmisim da iyilesince not edecekmisim de.. Üstüne çikolata sos da ister misin?
Bir kisi daha okudum bu forumdan et yemeyi birakip iyilesen. Hatta agiz kokusu için gittigi dr bunu tavsiye etmis ve iyilesmis kisi. Ben de denedim tamamen geçirmese de baya azaltti. Arada mide agrim tutunca koku oluyor onun disinda yok.
Insanlar yillardir bu lanet hastalikla ugrasiyor ise yarayabilecek en ufak tavsiyeye muhtaç herkes. Sizin gibiler insanin sevkini kirmaktan baska bir ise yaramiyor. Deneme yanilmayla bi çözümünü bulacak herkes dr dr gezip onlarca ilaç kullaninca çözülmüyor bu durum görüldügü üzere. Ayrica ukalaca zitlasmak yerine biraktigim linki okusaydin bilimsel bi dayanagi oldugunu görürdün.
Ise yarayan bi yöntem tavsiye ederken bir de tetkiklerle ispatini sunucam tövbe yarabbim..
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2022 Saat 23:20
Gevelemek TDK'ya göre;
MEC.
(bir sözü) tam olarak ve açikça söylememek, agzinin içinde mirildanmak

Ukala TDK'ya göre;

kendini akilli ve bilgili sanan, bilgiçlik taslayan (kimse)

- Alinti yaptiginiz yorumum da üstü kapali ya da güç sekilde ifade edilmis bir düsünce yok.

- Bilimsel dayanak dediginiz sey yemek sitesinde yazari belirsiz paylasilmis bir niteliksiz yazi

- Ben cahil bir insanim, bildigim konularda da bilmiyor gibi yaparim. Sizi tanimam ben kendi fikrimi elestirimi hür irademle yaptim. Dileyen sizin dediginizi yapabilir ama ben yapmayacagim. Eger ete karsi toleransim tespit edilirse karaciger yaglanmasi geçirir diyet yapmam gerekirse, etlerde virüs tehdidi gündeme gelirse ben de bir süre et yemeyi birakabilirim onun haricinde et yemek beni daha uzun tok tutuyor fizyolojik açlik agiz kokusunu engellemeye birebirdir diye biliyorum.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu