Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: Tip 5 (kesinlikle hissedilen koku) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Efem
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 48
Alıntı Efem Cevaplabullet Konu: Tip 5 (kesinlikle hissedilen koku)
    Gönderim Zamanı: 06-Şubat-2022 Saat 00:45
Arkadaslar benim önceki yorumlari okuduysaniz (eski üye,,Efeefe,,) 20 sene tip1 vakaydim.ve o son sene daha cok tepki almistim.burun kapatmalar felan.ve kokuyu daha cok şiddetli aliyodum.hohlayinca cok agir bi koku aliyodum hele yemek yiyince o yemek kokusu cok uzun algiliyodum ve agzimdaki tat hep irencdi. Son zamanlar burundan kokuda geldini düşünüyodum hatta emindim.ve koku 3 metre gittini hep düsünyodum cünkü insanlar okadar uzaktan bile burunlarini kapatiodu ve kaşiyodu.bu koku öyld daha cok şiddetlenice artik dişari zar zor cikiodum ve bu işi cözmeye daha cok özen gösterdim ve hep Doktor Doktor gezdim.sonunda 4 tane dişimi cektim ve agiz kokusundan kurtulmustum ve 2 hafta sonra yine tepki almaya basladim ve agzimdan o kokuyu yine aldim.3 sene böyle gitti.sonra herseyi denedime ragmen(burum ameliyatlarida oldum) ve halen gecmedi diye artik Patlama üzeriydim ve eşime anlattim.bu arada eşimde hep burunu tutuyodu.anlatinca eşim şok olduuu ve benden hic koku almadini söyledi.kisa kesicem: Ben 20 yildir gercekten tip1 dim ama sonradan tip5de eklenmiş.ben aslinda dişlerim cekilince agiz kokusundan kurtulmusum:))) ama aklimin ucundan bile 1 sanuye bile tip5 oldumu gecmedi cünkü Ben kokuyu kendim aliyodum hatta vücüt kokusunu da aliyodum. Ama hicbiri yok. Eşim bana koku olmadini ve tip5 oldumu ögrendimde kokunun azaldini hissettim ama halen kokuyu aliyorum nedense ama murat hocamin yazisinda daha yeni okudumki tip5 in siniflamasi var:bazeleri gercekten kokuyu hissediyomus ama aslinda koku yokmus.ve 1 saniye bile koku gitmiyodu.antibiotik kulansam bile.benim farkettim bisey var: coğu insan burunlarini kaşiyo.benim eşimdede öyle.ya tikleri var yada gercekten kaşiniyo.bu corona basladiktan sonra maskeler kaşindiyiryo olabilir.eşimde mesela öyle.3 gün maskeyi hic Takmadi ve o kaşinti baya azaldi.arkadaslar clzümü bulamadiysani lütfen murat hocamin sayfasinda tip5 yazisini iyi okuyun.

Murat hocam size bi sorum var: benim gibi tip5 olan ve agizda o irenc tadi alip ve hohlayinca kendim kesin koku alanin tedavisi nasil olur? Psikologa mi gitmem gerekir yoksa kendilinden bir gün gidermi? Ben koku aliyorum ama eşimle burun buruna geliyoruz hic koku yok diyo.
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Şubat-2022 Saat 23:48
Sanırım sizinle aynıyız. Cok net koku alıyorum, herkes burnunu kapatıyor, elleriyle ağızlarını kapatıyorlar benimle konuşurken. Aylardır sevgilimle beraberiz, ve her gün, birlikte yaşıyoruz neredeyse, bir kere bile koku almadım diyor. Sadece bi kez ben cok şiddetli bir koku alıyordum o zaman ağzının dibine girip hohladım, cok hafif bir koku demir gibi asiton gibi ama sadece hohlayınca geldi karşılıklı otururken bunu bi insanın alması imkansız dedi. Sadece bir kere o kokuyu aldı onun haricinde hiç koku almadıgını söylüyor
IP
Agızkokusu1
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 26
Alıntı Agızkokusu1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Şubat-2022 Saat 18:54
Nicksizz4 , kokuyu nasıl alıyorsun yani ne yaparak hohlayarakmı. Ayrıca diş fırçaladıktan sonra aldığın koku geçiyormu yoksa diş fırçaladıktan bir zaman sonramı ortaya çıkıyor.
IP
Efem
Üye
Üye

Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Şubat-2022 Saat 20:36
Evet ayni olabilir.bende cok net koku aliyorum.hatta simdi cok siddetli aliyorum test etiriyorum ama koku 0 diyo.
IP
Melina
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Şubat-2022 Saat 21:49
Peki koku testi yaptirdinizmi cihazla cihazda çıkan değer nedir eğer yaptıysanız
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Şubat-2022 Saat 18:48
Hohlayarak alıyorum. Ama sevgilimin yanında hohlasam bile o almıyor. Senin o hohlayınca aldıgın kendi içten gelen kokundur o dışarı cıkmaz normal nefes kokusudur diyor. Diş fırçaladıktan sonra da alıyorum ama sevgilim diyo ki o diş macunu kokusu diyo valla sadece diş macunu kokusu alıyorum diyo fırçaladıgım zamanlar
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Şubat-2022 Saat 18:49
Ben koku testi yaptırdım tip2 faranjit çıktı murat hocada. 1.3tü sanırım çıkan değer
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Şubat-2022 Saat 21:01
Orjinalini yazan: Efem

Murat hocam size bi sorum var: benim gibi tip5 olan ve agizda o irenc tadi alip ve hohlayinca kendim kesin koku alanin tedavisi nasil olur? Psikologa mi gitmem gerekir yoksa kendilinden bir gün gidermi? .

Kişiye özel soruların yanıtlarını bilemiyorum
IP
Efem
Üye
Üye

Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Şubat-2022 Saat 21:55
Hocam ozaman Genel olarak sorim.tip5 nörojenik sebeplerden koku ala bilen insanlar (olfaktör sensor).bunlarin tedavisi nasil olur.psikologa gidilmelimi yoksa kendilinden birgün gidermi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Şubat-2022 Saat 19:42

Hocam ozaman Genel olarak sorim.tip5 nörojenik sebeplerden koku ala bilen insanlar (olfaktör sensor).bunlarin tedavisi nasil olur.psikologa gidilmelimi yoksa kendilinden birgün gidermi?

Tip 5 nörojenik ağız kokularında gerçekten koku uyarısı vardır. Biz ölçemeyiz, başkası da duymuyordur ama şahıs doğru söylüyordur, gerçekten sensor üstüne uyarı bulunmaktadır.
Ne sebeple uyarı varsa o hekime yollanır

Kemosensor disfonksiyonlar nörolojiye, olfaktör baskılar beyin cerrahına, halüsinasyonlar psikiyatriste, retronasal olfaksiyon kulak burun boğaz hekimine gider

IP
Hsynyldz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 5
Alıntı Hsynyldz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Şubat-2022 Saat 22:57
Peki nicksiz4 sende bileğini yalayınca ve kuruduktan sonra kokluyor musun, kötü bir koku kalıyor mu
IP
Efem
Üye
Üye

Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Şubat-2022 Saat 23:10
Cok teşekür ederim hocam :)

IP
Efem
Üye
Üye

Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Şubat-2022 Saat 23:14
Biseyler es olarak söykemek istiyorum: arkadaslar Benim dilimde beyaz pas hep oluyo bu geniz akintidan galiba.demek istedim dil pasli oldu halde herkezde koku yapmaya bilir.ve bende Bademcik taşida var ve oda demeki herkezde agiz koku yapmaya bilir.ben onu cikarinca cok pis kokuyo ama demeki öyle agizda koku yapmio(murat hocam dedigi gibi)
IP
Efem
Üye
Üye

Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Şubat-2022 Saat 23:15
*ek
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Şubat-2022 Saat 20:03
Sadece tip5 olarak kesin tespit edilenler zil takıp oynasın. Bu hastalığı yenmedikçe rahat edemiyorum. Diş etlerim kanıyor tip1 in en kesin belirtisi, diş etlerimin kanamasını durduramamışken nasıl iyileşebileceğime inanacağım mümkün değil. Tüm enerjim ilgim odağım bu hastalık oldu yorgunum yoruluyorum. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor.
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 391
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Şubat-2022 Saat 20:28
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

Sadece tip5 olarak kesin tespit edilenler zil takıp oynasın. Bu hastalığı yenmedikçe rahat edemiyorum. Diş etlerim kanıyor tip1 in en kesin belirtisi, diş etlerimin kanamasını durduramamışken nasıl iyileşebileceğime inanacağım mümkün değil. Tüm enerjim ilgim odağım bu hastalık oldu yorgunum yoruluyorum. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor.

Bakın arkadaşlar bu ağız/nefes kokusu öyle bir şey ki birisi size ergen bile olsanız, ki o yaşlarda özellikle kızlar bilirsiniz her şeye takık olurlar, şişko, dişlek, dört göz vs dese pek takılmazsınız ama ağzınızın koktuğu toplum içinde bu şekilde gösterince içinizdeki canavar ortaya çıkar.

tıkla

Açılan videoda sağ alttaki Continue yazan yere basın,

Aynı şeyi bir futbol maçında tartışan futbolculardan biri de yapmıştı. İnanılmaz gurur kırıcı bir şey bu.

Leş gibi ter kokuyorsun dense toplum içinde çok rencide olmazsın, ayakların kokuyor dense takmazsın ama ağzın kokuyor dendi mi insan yer yarılsa da içine girsem, keşke hiç doğmamış olsaydım diyor.

Gördüğüm kadarıyla en çok da manita olaylarında etkili, sevdiğine açılamıyor kimse. Hatta sevdiği kişi ona açılsa bile bir bahane bulup onu da reddedenler var. Zor dostum zor. Allah yardımcısı olsun herkesin.

Yine de enseyi karartmak yok, mücadeleye devam. 3 kere kanser olup iyileşenler var. Yıllarca süren tedaviler, kemoterapiler falan. En azından yürüyüş yapabiliyoruz, rahatça gezebilirsiniz, spor yapabilirsiniz.

Öyle hastalıklar var ki Rumi'nin de dediği gibi "Sendeki derdi nimet bilenler var"

Öyle hastalar var ki keşke benim ağzım koksa da bu hastalık olmasaydı, ömür boyu razıydım derler. Vardır her şeyin bir çaresi. Murat hocam inşallah Şubat ayı bitmeden bulur çaresini. Saygılar, sevgiler herkese.
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Gönderilenler: 80
Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2022 Saat 20:35
Orjinalini yazan: Tospik

Orjinalini yazan: bazenhissediyor

. Murat hocam inşallah Şubat ayı bitmeden bulur çaresini. Saygılar, sevgiler herkese.
Murat hocam agiz kokusu için yeni bir çalışma mı başlattı?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2022 Saat 21:38
FIRÇALARKEN DİŞ ETİ KANAYANLAR
===========================
Diş eti kanıyorsa tip 1 ağız kokusu var demektir. Hiç tersine rastlamadım. Daima fırçladıklarını zannederler. Fakat Fırçası yumuşak, fırçalama süresi kısa, fırça tekniği yanlış olabilir.

1- Orta sert fırça kullanın mesela banat-compact model
2- Böyle fırçalayacaksınız https://youtu.be/9xwioCLL8Gg
3- Ertesi gün kanama kesilir. kesilmiyorsa cep içinde taş vardır. Diş hekiminizden taş-plak temizliği isteyin.

Bu şekilde diş eti kanaması geçmeyen insan yok gibidir.

Eğer bu şekilde geçmiyorsa hemogram görmek lazım.

Ha bir de şu konu var:
Ülkemizde orta sert yazan fırçalar yumuşak kıldan imal edilmiş oluyor. Pahalı ve ithal markalardan uzak durmak iyidir. Macunun markasının önemi yoktur.

IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Şubat-2022 Saat 10:20
Orjinalini yazan: Hsynyldz

Peki nicksiz4 sende bileğini yalayınca ve kuruduktan sonra kokluyor musun, kötü bir koku kalıyor mu

Evet bileğimi yalayınca ekşimsi bir koku oluyor
IP
Nemm
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 9
Alıntı Nemm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Şubat-2022 Saat 20:29
Orjinalini yazan: aydinmur

FIRÇALARKEN DİŞ ETİ KANAYANLAR
===========================
Diş eti kanıyorsa tip 1 ağız kokusu var demektir. Hiç tersine rastlamadım. Daima fırçladıklarını zannederler. Fakat Fırçası yumuşak, fırçalama süresi kısa, fırça tekniği yanlış olabilir.

1- Orta sert fırça kullanın mesela banat-compact model
2- Böyle fırçalayacaksınız https://youtu.be/9xwioCLL8Gg
3- Ertesi gün kanama kesilir. kesilmiyorsa cep içinde taş vardır. Diş hekiminizden taş-plak temizliği isteyin.

Bu şekilde diş eti kanaması geçmeyen insan yok gibidir.

Eğer bu şekilde geçmiyorsa hemogram görmek lazım.

Ha bir de şu konu var:
Ülkemizde orta sert yazan fırçalar yumuşak kıldan imal edilmiş oluyor. Pahalı ve ithal markalardan uzak durmak iyidir. Macunun markasının önemi yoktur.

Videoda banat compact model kötünün iyisi diyorsunuz. Peki piyasada en iyi diş fırçası hangisi?
IP
Efem
Üye
Üye

Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Şubat-2022 Saat 21:38
Hocam tip5 de kemosensor disfonksiyonu neden oluşur? Ve bunu nörolojiede nasil tedavisi oldunu biliyomusunuz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Şubat-2022 Saat 20:47

Hocam tip5 de kemosensor disfonksiyonu neden oluşur? Ve bunu nörolojiede nasil tedavisi oldunu biliyomusunuz?

Kemosensor disfonksiyonların ortaya çıkmasının sebebi bilinmiyor. Nörologların veya kbb hekimlerinin ortak alanına giriyor. Tatmin edici bir tedavisi olmayabilir.
IP
Efem
Üye
Üye

Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasım-2022 Saat 01:08
Hocam Ben tip5 im ve agzimda o irenç tad hep var ve hohlayinca o ayni irenç kokuyuda aliyorum.ama aslinda koku 0.yani koku yok. Ben psikatriste gittim durumu anlattim ama o diyoki bu psikolojik bi durum degil.sizcede öylemi? Ve nereye gitmemi önerirsiniz?
IP
Efem
Üye
Üye

Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasım-2022 Saat 01:11
Ve kbb doktoruda hic bi Problem o tadi yapicak diye göremiyorum dedi
IP
Efem
Üye
Üye

Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasım-2022 Saat 01:17
Ben bu irenc tad dandolayi yemeklerinin tadi degisik geliyo ve iştahsizlik oluyo.cünkü yemegin tadinu begenmiyorum artik.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu