|
|
Söyleyeceklerim var | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var |
Konu: Fast food tarzı yiyecekler | |
Yazar | Mesaj | ||
Nemm
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Şubat-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
Konu: Fast food tarzı yiyecekler Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2022 Saat 23:48 |
||
Tip 1 ağız kokum var ve fast food tipi yiyecekleri çok yersem ağız kokumda bi artış oluyor. Ayrıca çok beyaz ekmek tüketirsem de aynı şekilde koku artıyor. Sebebi ne olabilir?
|
|||
Agızkokusu1
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11-Ocak-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
Gönderim Zamanı: 20-Şubat-2022 Saat 11:56 | ||
Aslında artmıyor sen yemek yedikten sonra yemek kokusu ile ağız kokun değişik bi hale dönüşüyor sende bunu kokuda artış olarak düşünüyosun aynısını ben düşünüyodum birini sorarak test ettirdim.
|
|||
Tospik
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 391 |
Gönderim Zamanı: 20-Şubat-2022 Saat 12:25 | ||
Ben bu konuda farklı düşünüyorum. Çayı şekersiz içmeye başlarsanız dilinizdeki beyazlığın da azaldığını fark edeceksiniz.
Fast food dediğimiz hamburger, pizza, tavuk yemeklerinin yanında verilen soslardaki mayonez, ketçap, barbekü sosu vs de glukoz denen şeker bol miktarda kullanılıyor. E ayrıca beyaz ekmekte de zaten bolca gluten var. Glukoz şekeri Tip1 ağız kokusu olan dil sırtındaki bakterileri coşturup halay çektiriyor, 41 pare top atışıyla kutluyorlar bunu, Allah'ını seven defansa gelsin mantığıyla sayıları 1.000 iken 1 milyona çıkıyor dolayısıyla dil sırtında üretilen sülfür, sülfat, amonyak, çamaşır suyu, kezzap, ceset, çöp kutusu kokuları tavan yapıyor. Özellikle taze beyaz ekmek yedin mi ağız, mide ve bağırsaktaki bakteriler, mantarlar, mayalar bayram ediyor. Kola içince de aynısı oluyor. |
|||
Kelime
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 283 |
Gönderim Zamanı: 20-Şubat-2022 Saat 12:29 | ||
Nemm, tip1 ağız kokusu olduğunu nerden biliyorsun?
|
|||
Nemm
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Şubat-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
Gönderim Zamanı: 20-Şubat-2022 Saat 21:34 | ||
Dişlerimi ve dilimi fırçalarsam koku gidiyor. Bir süre sonra geri dönüyor tabi. |
|||
squid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14-Aralık-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
Gönderim Zamanı: 13-Mart-2022 Saat 15:31 | ||
Bactoblis kullananların tecrübelerini bizle paylaşabilirler mi? Geniz akıntısı, alerjik sorunları olanlar
|
|||
I feel ıt comın
Üye Kayıt Tarihi: 26-Aralık-2017 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
Gönderim Zamanı: 15-Mart-2022 Saat 00:02 | ||
Merhaba 13 gündür kullanıyorum dr Murat hocanın gargara ve dil macunu ile birlikte kullanmaya başladım. Boğaza ve farenjite iyi geliyor diye kullanmaya başladım. Bu bir iki gündür hiç olmadığı kadar koku yok oldu ancak ben bunu biraz ayvaya bağlıyorum. Bu ayva konusunuda siteye yazacağım mükemmel bi etkisi oldu diye düşünüyorum ayvanın bactoblis ise evet ağız ve boğaz için faydali bir probiyotik kullanışmasında fayda vardır illaki. Yeni bir durum olursa editlerim.
|
|||
I feel ıt comın
Üye Kayıt Tarihi: 26-Aralık-2017 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
Gönderim Zamanı: 15-Mart-2022 Saat 00:27 | ||
Merhaba arkadaşlar uzun süredir bu kadar iyi hissetmemiştim çok rahat konuşuyor ve sosyalleşiyorum sebebi ise şu ayva evet gerçekten bende şaşırdım ancak bu meyvenin alerji, enfeksiyon, mide-bağırsak ve antioksidan olduğu sebebiyle ağız kokusunu da ortadan kaldırdığını okudum. Özel olarak ben de hissettiğim farklılık çok iyi bir bağırsak temizleyicisi olduğu. Evet birçok şeye iyi geliyor yukarıda saydıklarım gibi ancak ben mide-bağırsak'a özel olarak iyi geldiğini ve benim ağız kokumun ortadan kalkmasının bu olduğunu düşünüyorum. Kimseyi yanıltmak istemem ama bir deneyin derim ayva tükettikten sonra gün içerisinde ağız kokunuz yok oluyorsa ve wcde etkisini gözlemliyorsanız. Büyük ihtimalle uzun süredir bu problemi yaşayıp ama bağırsak konusu ile ilgili hiç birşey yapmamış olanlar benim gibi bağırsak konusuna eğilebilir. Şunu da belitmeliyim dr Murat hocamın önerdiği halitosil, dil macununu da yaklaşık 20 gündür kullandığımı ve 13 gündür de bactoblisi kullanmaya başladığımı ve uzun süredirde alerji sebebiyle dr yazdığı spreyleri kullandığımı belitmeliyim. Ancak bu ilaçların ve halitosilin bu büyük değişime sebep olmadığını asıl şifanın ayvada olduğunu düşünüyorum Dr. Murat hocam da lütfen bu konu ile ilgili birşeyler söyler ve arkdaşlar da hem yorumlarını hem de deneyenler tecrübe ettiklerini yazarsa sevinirim.
|
|||
Agızkokusu1
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11-Ocak-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2022 Saat 13:22 | ||
Murat hoca hangi teşhisi koymuştu ?
|
|||
Melina
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2022 Saat 13:36 | ||
Ayvayı kaç gündür ve ne sıklıkta miktarda kullanıyorsunuz? Kaç gündür kokunuz yok? Paylaşabilir misiniz rica etsem?
|
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2022 Saat 14:08 | ||
Murat hocaya muayene olmamıştım onun için bu konuda söyleyeceklerim sadece gittiğim dr ların teşhisleri olacaktır. Alerji, deviasyon problemim hala devam etmekte ancak bağırsak problemine dair hiçbir dr'a görünmedim. Geçen hafta 10 martta denyimledim ilk günde 1 tane normal boyutta bir ayva yemek belirgin şekilde kokuyu giderdiğini düşünüyorum. Denemenizi öneririm.
|
|||
Melina
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2022 Saat 14:17 | ||
Günde bir ayva diyosunuz yani. Peki kaç gündür 10 marttan beri koku yokmu
|
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2022 Saat 14:54 | ||
Evet günde bir tane yiyorum şuan bir de şöyle ayvanın olgunlaşmamış körpe olanı yani henüz tatlılaşmamış olanını diyorum. Evet 10 martta ilk denedim ve bugüne kadar sadece birgün çok yorulmuştum bi koku sezdim ancak tamamen normal bir susuzluk ya da yorgunluk kokusuydu. Tabi yine de söylüyorum ağız hijyenine de bu sıralar önem gösteriyorum bilhassa dil macunu hijyen konusunda çok iyi. Yani lütfen bir deneyin ayva sonuçta sizlerde aynı etkiyi göstermese de bizimle deneyimlerinizi paylaşın bu bizi bi adım daha öne götürecektir. Sonrasına ise birlikte bakarız.
|
|||
Melina
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2022 Saat 15:18 | ||
Bende aldım eve ayva denicem mutlaka. Birde şeyi sormak istiyorum sizde ağız kuruluğu ve yapıs yapış olma durumu varmiydi kokuyla birlikte. Konunun sanki koku boğazdan geliyormuş gibi bir his varmiydi?
|
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2022 Saat 16:23 | ||
Evet kendi deneyimlerime göre boğazdan geliyor koku hatta ağız kuruluğu boğazda balgam hissi de eşlik ediyor. Bol sıvı almaya dikkat ediyorum ancak bu durumu yaşayanlarbilir sıvı alımını da arttırsan çok bi çözüm olmuyor kokuya. Çok merak ediyorum sizin tecrübenizi umarım sizde de farklılık yaratır. Ben de yeni gelişmeleri düzenli olarak yazacağım buraya.
|
|||
Melina
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2022 Saat 17:26 | ||
Benim şikayetlerim sizle birebir mutlaka deneyip paylasicam deneyeimlerimi
|
|||
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
Gönderim Zamanı: 17-Mart-2022 Saat 15:43 | ||
doğal elma sirkesi yemekten sonra yada yatmadan önce, 1 su bardağına,1 tatlı kaşığı katıp içmek te yarar sağlayabilir. https://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=744 |
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 17-Mart-2022 Saat 23:45 | ||
Denerim siz yapıyor musunuz bu uygulamayı ve kokuya etkisi nasıl oldu. Ne zamandır yapıyorsunuz bu arada bende hala koku oluşmuyor. Acaba diyorum bütün yaptıklarım bir sonucu mu yani yukarda yazmıştım biliyorsunuz. İyi gidiyor ancak ayvayı her mevsimde temin edemeyeceğim bu yüzden tozu veya yaprağını çay olarak kullanabilirim ya da kürünü falan yapabilirim evde diye düşünüyorum. Doğal elma sirkesi sanırım farenjite iyi geliyor diye duydum ama hiç denemedim bilmiyorum sirke biraz sert sanki boğazı daha da kötü yapacak gibi geliyor bana. Ama siz faydalı ve kokuyu kesin kesiyor diyorsanız elbette denenir.
|
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 22-Mart-2022 Saat 23:37 | ||
Melina denedin mi ayvayı bir değişiklik farkettin mi sen de |
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 22-Mart-2022 Saat 23:43 | ||
Sizin farenjit ya da boğazda takılma hissi gibi şikayetleriniz var mı ? Doğal sirkeyi bulamadım bir link paylaşırsanız sevinirim |
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 22-Mart-2022 Saat 23:45 | ||
Bu arada Ayva'nın hala kokuyu giderme etkisi devam ediyor
Yemediğim günlerde koku'nun az'da olsa ortaya çıktığını gözlemliyorum. Amacım aslında Ayva'nın böyle bir etkisi var ise belki bize bir ipucu olabilir kokunun kaynağına götürebilir ve bizde böylece bu kaynağı tespit edip ve müdahele için modern tıp'a yöneliriz. Murat hocanın da bu yüzden fikrini merak ediyorum. Kalın sağlıcakla. |
|||
Tospik
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 391 |
Gönderim Zamanı: 23-Mart-2022 Saat 00:51 | ||
AYVA Ayva C vitamini bakımından oldukça zengindir. 100 gram ayvada günlük ihtiyacın yüzde 25'ini karşılayacak kadar C vitamini bulunur. C vitamini açısından zengin meyveler ve sebzeler vücudumuzdaki zararlı serbest radikalleri azaltmaya yardımcıdır ve strese karşı koruyarak vücudumuzun zayıf düşmesini önler. Ayva hangi hastalıklara iyi gelir? Hazımsızlığı giderir. Mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir. Ayva grip ve soğuk algınlığını giderir. Ayva suyu böbrek ve idrar torbası iltihaplarına iyi gelir. İnternetteki basit bir araştırmayla bu sonuçlar çıkıyor, Dikkati çeken 2 şey var. Günlük ihtiyacımızın dörtte biri kadar C vitamini içermesi ve mide bağırsak, ince bağırsak iltihaplarına iyi gelmesi. |
|||
Melina
Gönderim Zamanı: 23-Mart-2022 Saat 06:06 | ||
Ben denedim ama aldığım ayva çok kötüydü taze değildi çok yiyemedim dün pazardan tazesini aldım tekrardan bu akşam denemeye baslicam sonuçları yazarım bir kaç gün denedikten sonra
|
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 23-Mart-2022 Saat 08:45 | ||
Ben de şöyle bir bilgi paylaşmak isterim;
Ayva hangi hastalıkları iyi gelir? Meyvenin etli kısmında kateşin epikateşin denilen ayvaya buruk tadını veren tanenler bulunur. Bu bileşenler kolonda(Kalın Bağırsak) yer alan toksinleri ve kimyasalları bağlayarak ve mukozayı korur. Böylelikle bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu rol oynar. Ayva ishal, mide ağrıları ve bulantılarında da olumlu etkilere sahiptir. Ayva suyunun gastrik ülserlerde yardımcı olduğu ve gastrointestinal sistemi rahatlattığı da bilinmektedir. Ayva kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolünü ve damar tıkanıklığı gibi koroner kalp hastalıklarına karşı da korur. Bence iyi bir okuma yapmalıyız ayva üzerine. Deneyen ve buraya tecrübesini yazan ne kadar çok kişi olursa o kadar net bir sonuç çıkarabiliriz deneyip olumlu sonuçlanmayanlar da yazabilir. link;https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/ayvanin-faydalari-nelerdir#ayva-hangi-hastaliklari-iyi-gelir |
|||
Melina
Gönderim Zamanı: 23-Mart-2022 Saat 11:47 | ||
İ feel it comin koku gitti diyorsun ya mesela gün içinde agzini unutacak kadarmi en ufak bir koku dahi almıyormusun birde ağız kuruluğu ve boğaz kuruluğu varsa eğer onlarda duzeldimi
|
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 23-Mart-2022 Saat 12:05 | ||
Ağız kuruluğu olmaya devam ediyor ancak boğazımda hiç birşey hissetmiyorum herhangi bir takılma, kuruluk ve akıntı da olmuyor. Yani boğazım daha nemli sağlıklı bir hal alıyor gibime geliyor bilemiyorum bununda sebebi de tospik'in yukarda yazdığı gibi bol miktarda c vitamni içermesi de olabilir. |
|||
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
Gönderim Zamanı: 23-Mart-2022 Saat 17:14 | ||
ayvanın kendi ağız kokusu giderici özelliği var. faydaları arasında. c vitamini kaynaklı düşünüyorsan, takviye al c vitamini, deneyebilirsin takviye suda çözülen yada hap şeklinde olandan. |
|||
Melina
Gönderim Zamanı: 25-Mart-2022 Saat 07:47 | ||
Ben ayvayı iki gündür her akşam bir orta boy olacak şekilde tükettim bende herhangi bir olumlu etkisini gözlemlemedim şuana kadar
|
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 25-Mart-2022 Saat 10:16 | ||
Anladım çok teşekkür ederim denediğin için. :) |
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 25-Mart-2022 Saat 10:21 | ||
Evet olabilir aslında benim de aklıma takılan iki şey var biri bağırsak'a olan etkisi diğeri de antioksidan oluşu ağız ve boğaz hijyenine etkisi. |
|||
Tospik
Gönderim Zamanı: 25-Mart-2022 Saat 14:11 | ||
Yav arkadaş bu ne menem bir şey ki kimisi ayvayı yiyince kimisi et yemeyi kesince kimisi acılı lahmacun yiyince kimisi flagyl içince kimisi limonata içince kimisi sarımsak yiyince kimisi de futbol maçı izleyince koku geçiyor?
Koku çeşitleri fizyolojik olarak 4 tipe ayrılmışken ve hatta Tip2 olan 5 farklı kişide nasıl olur da birinde ayva işe yararken diğerinde yaramaz, birinde falan ilacı içtiği sürece koku kesilirken diğerinde en ufak değişklik bile olmaz? İnanılır gibi değil. |
|||
Melina
Gönderim Zamanı: 25-Mart-2022 Saat 16:35 | ||
Bende anlamadım? Benim için işin kötüsü hiç uzun süreli bir iyileşmem dahi olmadı uzun süreli den kastım 10 gün filan:) 3 gün azaldiysa veya gittiyse 4. Gün mutlaka geri geldi o yüzden ben artık umutsuz bakayım:) Allah yardımcımız olsun
|
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 30-Mart-2022 Saat 00:05 | ||
Melina umutsuz vaka falan değilsin toplumun büyük bir çoğunluğu bu sorunu yaşıyor buna emin olabilirsin :) Bu arada ayvayı bi süredir yemiyorum, bactoblis ve burun alerji ilacım da bitmişti bu süreçte boğazda yine takılma,sık sık boğaz temizleme ihtiyacı ve buna bağlı boğaz ağrısı oluştu tabi koku da ortaya çıkmakla kalmadı baya gün içerisinde neredeyse herzaman alıyordum kokuyu. Ben açık filtre kahve içerek biraz baskılayabiliyorum kokuyu. Evet bu sürecin sonunda anlatmak istediğim ve benim deneyimlediğim şu boğazımız her an kötü olmaya hazır ve bu kötü olma durumu çok büyük bi ihtimalle boğazın hassas yani alerjik olmasından kaynaklanıyor tabi bu hassasiyete sebep olan burun yapısal problemi midir, sık sık şişen burun etleri mi, ağzı açık uymak mı, alerji mi bilmiyorum ama ben de teşhis edilmiş olası tetikleyiciler bunlar diye düşünüyorum. Benim ayva yemem sonucunda boğazım iyice nemleniyor ve temizleniyor belki de ve en azından bu meyve boğazıma iyi geliyor diye düşünüyorum. Ancak kokunun ortadan kalkmasının sadece bu meyveyi yiyerek ulaşabileceğim birşey olduğunu sanmıyorum mesela ben bu süreçte ağız ve dil hijyenine de dikkat ettim, bactoblis bitirdim bi kutu (30gün), burnum sık sık tıkanıyor diye reçetesiz alerjene karşı koruma sağlayan sprey kullandım ve yine burun içindeki ödemi alıp iyice temizleyen rinoclenil kullandım, sık sık ve az yemek yedim. Yani tüm bunların sonucunda ulaşabileceğim birşey olduğuna inanıyorum ve sadece ayva tüketmenin böyle birşey yapabileceğini düşünmüyor ve siz arkadaşlarıma da sahte hayaller satmak istemiyorum. Sağlınıza dikkat edin en azından benim gibi belirtileri olan arkadaşlarım boğazınızı iyi tutmak için araştırmalar yapın ve iyi olması için biraz süre verin kendinize. Kalın sağlıcakla :) |
|||
Tospik
Gönderim Zamanı: 30-Mart-2022 Saat 08:54 | ||
Eveeet, ayvayı da eledik o vakit, kaldı 9.998 meyve. Bu hızla gidersek çözümü 2128 yılı Nisan ayında bulacağız. Enseyi karartmayın. 😁
|
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 30-Mart-2022 Saat 15:50 | ||
Deli konuşuyor susun arkadaşlar buyur deli konuş |
|||
Melina
Gönderim Zamanı: 30-Mart-2022 Saat 20:27 | ||
İ feel it comin aslında hep umutla sabrettim sürekli birşeyler denedim sürekli araştırıyorum benim bir iki yıl olan birşey değil şuan 27 yaşımdayım kendimi bildim bileli koku var ne yaptimsa olmadı artık ömrümu saklanarak geçirmekten yoruldum senin düşündüğün gibi kokunun boğazdan geldiğini biliyorum bunun için doktor doktor gezdim boğazımı iyileştirmek için doğal şeylerde denedim ama 3 gün gidiyor en fazla sonra tekrar geri geliyor inancımı kaybetmemeye çalışıyorum ama işte malesef durum bu işte arada siz yazınca bakıyorum denediğiniz şeyleri denemeye çalışıyorum ondan da yoruldum psikolojim çok kötü buraya yazipta kimseyi sıkmak ve motivasyon düşürmek istemiyorum ama çok kötü durumdayım ramazan ayı geliyor mesela işin ibadet boyutunu manevi güzelliğini düşünemiyorum aklım sadece oruçluyken kokuyu nasıl maskelicem de napicagomi bilmiyorum artik
|
|||
Melina
Gönderim Zamanı: 30-Mart-2022 Saat 20:29 | ||
Burun için sadece rinocneil sprey mi kullandın?
|
|||
I feel ıt comın
Gönderim Zamanı: 30-Mart-2022 Saat 20:44 | ||
Elbette çok zor birşey ama hayatın tamamı bundan ibaret değil evet birçok şeyden mahrum kalıyoruz keyifli sohbetler, arkadaşlıklar vb. ama bizden daha kötü durumda olanlar da var önemli olan bu problemle mücadele ederken kendini hırpalamamak yani ben öyle düşünüyorum. Burun için rinoclenil ve alerjiye karşı korumalı bir burun sprey adını hatırlamıyamıyorum. İyi olmaya devam. |
|||
Melina
Gönderim Zamanı: 30-Mart-2022 Saat 20:54 | ||
Öyle tabiki zaten çok zor durumda olan insanları görüp sukretmesem imtihan olduğunun bilincinde olmasam daha farklı olabilirdi. Banada bir burun spreyi yazıldı nazoster diye bende onu kullanmaya baslicaktim bende alerjik et büyümesi var onun için verdi doktor bakalım fayda edicekmk
|
|||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|