|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
esinti
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Mayis-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2014 Saat 18:43 |
hocam faranjitten kaynaklanan koku hakkinda bilgi verebilirmisiniz? tam olarak su sorularin cevaplarini merak ediyorum
faranjitin olusturdugu koku burunda ve agiz da koku yaparmi yemek yedikten ve spor yaptiktan sonra kokunun seyri nasil olur bu koku bazen tamamen kesilirmi agiz bir sure kapali kaldiginda bogazda yogun kokunun olusmasinin faranjitle alakasi tam olarak nedir simdiden tesekkurler... |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
- evet burunda ve agizda koku vardir
- yemekle azalir sporla degismez veya azalir - evet kesintilidir - soru net degil |
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
esinti,kardes sorunun yüzde yuz aynisi bende var.en yakin zamanda KBB ye gidp daniscam
|
|
![]() |
|
esinti
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Mayis-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
aslinda bir cogumuzda sorun ayni kronik faranjit burun tikanikligina neden olarak konkalari sisiriyor. surekli tikali burunda dil pasina neden oluyor bu sekilde nefes ve agiz kokusu birlikte seyrediyor. doktor tedavisinde direkt agiz kokusu dedigimizde sikayetimiz ya dikkate alinmiyor yada doktor uzmanlik alaninin olmadigini dusunerek bi çözüm öneremiyor. bunun yerine kronik faranjit sikayetiyle gitsek doktorlara daha somut neticeler alabiliriz arkadaslar.
|
|
![]() |
|
Agizkokusu1
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Ocak-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar herkese hayirli günler hayirli ramazanlar.
Bogazimin görüntüsü bu sekilde. Bu görüntü agiz kokusu sebebimidir. Farenjitten anlayan arkadaslar, bu görüntü farenjit oldugum anlaminami geliyor yorum yaparsaniz çok sevinirim. https://www.hizliresim.com/olye05d Linki kopyalayip google ‘a yapistirin fotograf öyle gözükücektir. Simdiden yorum yapan herkese tesekkür ederim. |
|
![]() |
|
I feel it comin
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2017 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba öncelikle bir dr danismani öneririm. Yorum yapmak yaniltici olabilir. Ancak bogazi hep kuruyan ve agriyan ayrica kokunun bogazdan geldigini düsünen biri olarak uyguladigim tedavi sekli söyle; Burnu açik tutan otrivin ve bogazi iyice nemlendiren ve antiseptik görevi gören klorhex bogaz sprey bunlari kullanmani önerebilirim eger bogazin kötüyse ve kokunun kaynagi oldugunu düsünüyorsan. Birde daha pahali bisey var immumax diye o da bogaz sprey tabi bunu klorhex'i destekler sekilde kullanabilirsin günde bir defa olacak sekilde. Bütün ilaçlar reçetesiz bu arada. Geçmis olsun saglicakla...
|
|
![]() |
|
Agizkokusu1
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Ocak-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim. Siz dr a göründünüzmü hiç, bogaziniz için ne önermisti hangi ilaçlari vermisti bogaziniz için antibiyotik kullanmismiydiniz?
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
kronik ise antibiyotik etki etmez. reflü ya da sinüzit , alerjik rinit farenjit yapar. |
|
![]() |
|
Agizkokusu1
![]() ![]() ![]() |
Sizde de ayni sorunlarmi var? Çözüm bulabildinizmi acaba
|
|
![]() |
|
I feel it comin
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2017 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba biraz geç bir cevap oldu bazen yogunluktan unuttugumuz olabiliyor burayi. Dr gittim evet defalarca ancak bi bok bildiklerini sanmiyorum agiz kokusu hakkinda otrivine de, klorhex'i de kendim arastirip deneyimledigim seyler iyi gelir umarim size de. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Otrivine 3 - 4 günden fazla kullanilirsa bagimlilik yapar. Riskli bir ilaçtir.
|
|
![]() |
|
I feel it comin
![]() ![]() ![]() |
Günde iki defa kullaniyorum. 3 yil falan oldu bisi oldugu yok tabi seçmekte özgürsünüz ama ben nefes alamamaya tercih ederim ne zarari varsa. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadasim, "3 yildir günde 2 defa kullaniyorum." diyorsun. Bagimli olmussun iste. Biraktigin zaman burnun tikaniyor ve ilaca sariliyorsundur. Doktorla görüs ve birakabilirsen birak bence.
Eksi sözlük'te bagimliliktan kurtulma yollarini okuyabilirsin. https://eksisozluk.com/otrivine-bagimliligindan-kurtulma-yollari--1406147?a=nice |
|
![]() |
|
I feel it comin
![]() ![]() ![]() |
Biraktigim zaman burnum tikanmiyor hayir. Bagimlilik falan da yok günlerce kullanmadigim da oluyor sadece bazi bazi burnum kapaniyor ve kötü bir agiz kokusu yasiyorum o an açmak gerekiyor burnu saglikli bi nefes alisverisi için kullaniyorum. Allah bilir elne bile almamissindir ilaci ama nasil da kesin konusuyorsun. 3 yildir kullaniyorum ve eksisözlükte yazilan saçma abartili hiçbir belirtiyi de yasamadim. Öyle eroin bagimliligi gibi bisey de degil. |
|
![]() |
|
Kelime
![]() ![]() ![]() |
Eroini de elime bile almadim ama bagimlilik yaptigini biliyorum. Google'a " otrivine bagimliligi " yazarsan tüm bilimsel açiklamalari görürsün.
Otrivine'yi doktor önermedigi sürece kesinlikle kullanmayin arkadaslar. Doktor önerdiginde bile 4-5 günden fazla kullanmayin. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bütün burun spreyleri ve damlalari mümkün olan en kisa süre kullanilmalidir.
Dekonjestan içeren burun damlalari (Otrivin) bir süre bagimlilik yapar ve burun mukozasinda inflamasyona sebep olur. Konkalar siser burun tikanir. Buna sonra medikamentöz rinit adi verilir. |
|
![]() |
|
Agizkokusu1
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam saygilar bir sorum olucak. Farenjit kendi basina kokarmi, yoksa dil sirtinda bakteri yükünü artirip öylemi kokuya sebep olur.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dis çürügü gibidir. Dilin bakteri yükünü artirir. Kendisi tek basina kokmayabilir. Agiza buz alinca veya HalitosilZn gargara ile azalir.Çünkü buz dili sogutur. Farinjit akut dönemde oldugunda kokuya dogrudan katilir. Bu durumda agiza buz alinca veya HalitosilZn gargara ile koku azalmaz. Çünkü buz farinksi yeterince sogutamaz |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |