Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: Geniz akıntısına Çözüm Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Genizakintisi
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8
Alıntı Genizakintisi Cevaplabullet Konu: Geniz akıntısına Çözüm
    Gönderim Zamanı: 21-Haziran-2021 Saat 07:13
Arkadaşlar, yılllarca kesemediğim, bana zor zamanlar yaşatan geniz akıntısını insani boyutlara indirgemde yardimci olan ilaci sizinle de paylaşacağim.

Hepimiz her türlü şeyden medet umup deniyoruz. Ben de rinseler, spreyler, yağlar.. vs denedim ama şuana kadar en etkili olan eczaneden aldığım recetesiz CREBROS.. 15 tl civarinda. 1-2 ay düzenli kullandim. Sonrasinda ara verip tekrar başladim. Her ara verip baslayisimda akinti cogaliyormus gibi oluyor fakat kesince burunun biraz daha kurulastigini hissediyorum.

Benzer daha pahali ilaclar var fakat bu benim icin etkili oldu..

Umarim sizin icinde rahatlama kaynagi olur..

Iyi sanslar!

IP
İnception
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 110
Alıntı İnception Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Haziran-2021 Saat 16:17
Verdiğin bilgiler için çok sağol yardımcı olmaya çalışıyosun.Ağız kokusu ne durumda kesilmiştir tahminime göre.
IP
Genizakintisi
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Genizakintisi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2021 Saat 07:41
Selamlar tekrardan,

Geniz akintisinin yan etkileri soyleydi ve agir duzeyde rahatsiz ediciydi.

1- agizda kuruluk, aci tat, yanma hissi, dilde beyazlik

2- koku

3- bademcik tasi olusumu ( özellikle siddetlendiginde - bu da kokuyu arttiriyordu)

4- surekli bogazi temizleme, yutkunma refleksi gelismesi

5 - ( en ilginci ) kotu kokulu buyuk abdest

Uzun zaman bu yan etkileri kotu kokunun temel sebebi sanmistim doktorlara gittigimdr ozellikle beyaz dilden sikayetle gitmistim. Fakat cogu doktor akintidan kaynaklandigini dahi dusunmuyor. Mantar testleri filan yapiyorlardi sonuc her zaman temiz geliyordu..

Ilaci aldiktan sonra ki sikayetlerim %75 oraninda azaldi diyebilirim. Ama ozellikle sol tarafta %25 lik kisim devam ediyor ve beni en cok sabah kalktigimda rahatsiz ediyor. Kucuk dilin ust tarafinda akinti birikmis oluyor.Sabah akintiyi , aksira tiksira temizledikten sonra gun icinde rahat ediyorum cunku duzenli yutkunma, yeme-icme ve dis ve agiz bakimi sebebiyle ozellikle koku sorununu neredeyse ya kalmiyor yada kontrol edilebilir duzeye iniyor.

Tabi amacim tamamen saglikli gunlerime donebilmek.

Ben akintinin sebebini tam okarak bulamadim. Alerjik rinit olarak tanimlaniyor fakat alerji testi yaptirdigimda hic birseye alerjim cikmiyor. Ama burun cati kemigim sola dogru hafif yatik. Bundan kaynaklanabilecegini dusunmekle birlikte, yukarida bahsettigim ilacin etkili olmasi acaba gercekten birseye alerjim mi var, diye sorgulatiyor. Yada burunun hafif egik olmasi alerjik reaksiyona mi neden oluyor diye dusunuyorum!

Bugun, ilactan daha once deneyip beni hafif rahatlatan spreyi ( otrivine) de tekrardan kullanacagim. Belki ikisinin etkisi kalan 25 lik orani daha da azaltmama yardimci olabilir diye umuyorum.

Ama en son basvuracagim sey sanirim estekik ameliyatla burun catisinin duzeltilmesi olacak. Fakat bu secenekten biraz cekiniyorum. Birincisi ameliyata girmek beni korkutuyor. Ikincisi estetik sonrasi burun seklinin alacagi hal: cunku burun estetisyenleri burunlarin ust tarafina ya sacma bir oyuk yapiyorlar, ya da dogal olmayan bir dümdüz sekil veriyorlar...

Fakat hic bir ilactan kesin cozüm bulamayacak olursam mecburen ameliyat dusunecegim.

IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2021 Saat 09:13
Aynı durumlar bende de mevcut. Gerçekten bazen kötü kokulu gaita oluyor ve bununla ilgisi hiç aklıma gelmemişti. Benim de burun kemiğim sola doğru hafif eğik ve burnum hep tıkalı. Burnumun içinde mukus kıvamı yoğun ve yapışkan. Kullandığım alerji hapları ve burun spreyleri hiçbir işe yaramıyor ve artık tek sebebi kemik eğriliği diye düşünüyorum. Bademcik taşım da var. Özellikle sabah uyanınca boğazımda balgam hissediyorum fakat atamıyorum çok zorluyorum kendimi çıkarmak için, istiğfar ediyorum ama yine de o balgam çıkmıyor yapışmış sanki. Tamamen geniz akıntısından işte. Yatınca artıyor sanırım sabaha kadar. Boğazda Ekşi tat, dil kökünde kötü koku, ağızda değişik bir tat ve ağız kokusu.. Bazen reflü oluyor bence reflümün sebebi de geniz akıntısı çünkü yediklerime dikkat etsen de geçmiyor koku.
Ben doktorumla ameliyata karar verdim. Bademcik ve burun ameliyatı olacaktım, doktorum ikisi aynı anda zor olur önce birini yapalım dedi. Ve önce bademcik olmak istedim çünkü cidden çok delik ve her gün taş oluyor. Haftaya ameliyat tarihi aldım. Bademciklerim iyileşince de burun ameliyatı olacağım.
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2021 Saat 09:19
Bu arada estetik yazmışsınız. Estetikten ben de korkuyorum. Ve bu yüzden ben estetik olmadan sadece o kıkırdak eğriliğini düzelttireceğim.

Bu arada otrivine sprey aşırı mentollü ve dehşet yakıyor ama yine de burnumu açmadı. O anlık mentol etkisiyle bi ferahlık oluyor ama 5 dk sonra tekrar aynı. Daha çok kuruttu burnumu
IP
Genizakintisi
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Genizakintisi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2021 Saat 09:38
Benim kullandigim mentollu degildi. O tuzden yanma yasamadim
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2021 Saat 09:44
Anladım, farklı demekki. Umarım iyileşirsiniz
IP
Genizakintisi
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Genizakintisi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2021 Saat 10:06
Ayni nedenle sorun yasiyor olabiliriz.

Bademcik ameliyati olamnin geregi var mi? Ozellikle tonsilit taslari icin olmayi planliyorsaniz, agiz kokusunun gercek nedeni akinti olacagi icin cok da fayda goreceginize sanmiyorum.

Gaita'nin kokmasindaki baglantiyi da agiz kokusu arasi paralellikten kesfettim. Cunku o yogun mukozayi surekli yutuyoruz ister ostemez. Ve bu mukoza bakteri yuvasi olan agizda bir sekilde kotu koku ureten bakteriyi, yada bakterileri destekliyor. Ayni sekilde bagkrsaklarda bakteri yuvasi oldugundan kotu kokmasina neden olan bakteriler cogaliyor buyuk ihtimal. Mesela akintinin yogun oldigu zamanlar burundan sumkurdugum benzer mukoza kokmuyordu. Aslinda mukozanin kendisi kokmuyor fakat etkilesim icine girdiginde bakterilerle ,onlarin cogalmasina yardimci oluyor diye dusunuyorum..

Tavisyem crebros'u kullanmaniz.

Gelismeleri buraya yazar ve bilgilendirirseniz sevinirim... 🍀
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2021 Saat 10:53
geçer mi, geçmez mi bilmiyorum ama umuyorum ki azalacak. Çünkü o taşların tadını boğazımda hissediyorum. Yutkundukca. Dilimin arkasında o o taşların tadı kokusu siniyor. Okadar kötü kokuyor ki gercekten gaita dan bile kötü. O yüzden bunlarla yaşamak istemiyorum iğrenç birşey. Ve bademciklerim çok değil yarık yarık oldugu için akıntı geçse bile besin artıkları oraya birikecektir.
IP
Bitsin artık
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 14
Alıntı Bitsin artık Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2021 Saat 10:59
Teşekkürler deneyimlerinizi paylaştığınız için. Eczacınıza sordunuz mu peki yani uzun vadede kullanıldığında olumsuz etkileri olur mu diye? Ve 1 2 ay kullandıktan sonra tekrar başladım demişsiniz. Geniz akıntınız ilacı bıraktıktan sonra geri geldiği için mi başladınız
IP
Genizakintisi
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Genizakintisi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2021 Saat 11:35
Baya etkisi okdugunu gorunce cok ara vermedim acikcasi ama denemek lazim uzun sureli kullanmamayi.. zaten cok az bi miktarda akmaya devam ediyordu o yuzden yeniden basladi diyemeyecegim ama onceki yogunugu hic olmadi.Devam etmemin nedeni o az kalan akintidan da kurtulabilir miyim dusuncesiydi..
IP
esmacetinkurt
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 9
Alıntı esmacetinkurt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2021 Saat 16:32
Orjinalini yazan: Genizakintisi

Baya etkisi okdugunu gorunce cok ara vermedim acikcasi ama denemek lazim uzun sureli kullanmamayi.. zaten cok az bi miktarda akmaya devam ediyordu o yuzden yeniden basladi diyemeyecegim ama onceki yogunugu hic olmadi.Devam etmemin nedeni o az kalan akintidan da kurtulabilir miyim dusuncesiydi..

Sizdeki geniz akıntısı belirtileri nelerdi (yoğun zamanında)
IP
Genizakintisi
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Genizakintisi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2021 Saat 17:42
Yukarida madde madde yazdiklarimin istisnasiz tümü!
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Haziran-2021 Saat 13:32
Bugün boğazımda balgam hissi daha fazla ve dilim beyaz. Nadir oluyor bu dil beyazlıgı bende, ve oldugu zamanlar ağzımın tadı da ekşimsi gibi, bi yoğunluk oluyor ağzımda. Balgamdan mı kaynaklı bilemedim. Nedendir
IP
Genizakintisi
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Genizakintisi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Haziran-2021 Saat 20:28
Orjinalini yazan: nicksizz4

Bugün boğazımda balgam hissi daha fazla ve dilim beyaz. Nadir oluyor bu dil beyazlıgı bende, ve oldugu zamanlar ağzımın tadı da ekşimsi gibi, bi yoğunluk oluyor ağzımda. Balgamdan mı kaynaklı bilemedim. Nedendir

Kuvvetli ihtimal.. balgam nerden geliyor? Cigerlerden mi, yoksa bogazin ustunden sinuslerden mi? Onu tespit edip ona gore care aramalisin..bulursan bizimle de paylas :)
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Haziran-2021 Saat 21:05
Üst taraftan. Geniz akıntısı yani. Burnumda yapışkan mukus.. Boğazımın üst kısmında hissettiğim yapışkan balgam. Burnumdaki de çıkmıyor boğazımdaki de..

Bikaç gündür normaldi, bugün balgam çok yoğun.. Su içerken bile hissediyorum. Ağzımın içi çok yoğun. Dilim beyaz. Koku arttı.. Sebep geniz akıntısı evet..
IP
Genizakintisi
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Genizakintisi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Haziran-2021 Saat 22:07
Ayni klupteyiz malesef... crebros'u tavsiye ederim cidden.. hatta bi sure sonra etkisini gorup gormediginizi de bu baslikta paylasirsaniz cozume giden yola bi tas eklemis olursunuz...
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Haziran-2021 Saat 22:26
Tamam, pazartesi günü doktoruma yazdırıp kullanacağım ozaman, aklımda bu. Bakalım durum ne olacak
IP
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Haziran-2021 Saat 23:05
Orjinalini yazan: nicksizz4

Üst taraftan. Geniz akıntısı yani. Burnumda yapışkan mukus.. Boğazımın üst kısmında hissettiğim yapışkan balgam. Burnumdaki de çıkmıyor boğazımdaki de..

Bikaç gündür normaldi, bugün balgam çok yoğun.. Su içerken bile hissediyorum. Ağzımın içi çok yoğun. Dilim beyaz. Koku arttı.. Sebep geniz akıntısı evet..

konudaki bahsedilen ilaç zaten alerji ilaçı burun için. mukozu filan azaltacak belki koku gidecektir ama önemli olan geniz akıntısının kaynağını inmek oda ya reflü yani asite bağlı ya da burun eti deviasyon vs.
IP
nicksizz4
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Haziran-2021 Saat 23:27
Burun etim büyük ve hafif deviasyon var. Bademcik ameliyatıdan sonra bunlara yöneleceğim
IP
İnception
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 110
Alıntı İnception Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Haziran-2021 Saat 11:14
Geniz akıntısının kaynakları arasında allerji de var zaten genellikle allerji kaynaklı ama hepsi değil.Ben 2 defa bt çektirdim dr burun içinde herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Dr tavsiyesi ile allerji ilacına başlayacağım.
IP
I feel ıt comın
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 56
Alıntı I feel ıt comın Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2022 Saat 10:31
Merhaba forumdan bir arkadaşın özel mesajına cevap yazmıştım aslında bu konuyu forumda da açmak isterim aleji konusunda dr gitmiş ya da tedavi görmüş arkadaşlar fikirlerini merak ediyorum. Teşekkürler

Sizde bademcik ameliyatından sonra koku durumu ne durumda acaba?

Hayır hiçbir şekilde azalma olmadı, artma da olmadı. Ben birçok başlık altında yazdım aslında benim şahsi teşhisim bu kokunun boğazdan geldiği yönünde alerjik bir boğazım var örneğin çikolata, tatlı, yoğurt, hazır meyvesuyu ve yağlı karbonhidrat tükettiğimde aşırı iğrenç bir koku oluşuyor. Tabi buna boğazımda birken balgam hissi de eşlik ediyor. Velhasıl boğazımın birçok maddeye alerjisi var ve ben bunları tükettiğimde hücreler tehlike algılayıp abartılı mukus salgılıyor. Sana diyeceğim bu besinleri yedikten sonra kokuda bir artış görüyorsan. Öyle bademcikle geçebilecek birşey değil. Çözümü ne diye sorarsan immünoloji bölümüne görünüp alerji testi yaptıktan sonra alerji tedavisi görmek bu da uzun bi süreç düzenli alerji aşısı oluyorsun. Ben henüz bir dr bunla ilgili görüşmedim ya da test yapmadım. Son olarak burdaki çoğu arkadaşımın sorununun sebebi de çözümü de bu olduğunu düşünüyorum.
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 391
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2022 Saat 13:38
Orjinalini yazan: I feel ıt comın

Merhaba forumdan bir arkadaşın özel mesajına cevap yazmıştım aslında bu konuyu forumda da açmak isterim aleji konusunda dr gitmiş ya da tedavi görmüş arkadaşlar fikirlerini merak ediyorum. Teşekkürler

Sizde bademcik ameliyatından sonra koku durumu ne durumda acaba?

Hayır hiçbir şekilde azalma olmadı, artma da olmadı. Ben birçok başlık altında yazdım aslında benim şahsi teşhisim bu kokunun boğazdan geldiği yönünde alerjik bir boğazım var örneğin çikolata, tatlı, yoğurt, hazır meyvesuyu ve yağlı karbonhidrat tükettiğimde aşırı iğrenç bir koku oluşuyor. Tabi buna boğazımda birken balgam hissi de eşlik ediyor. Velhasıl boğazımın birçok maddeye alerjisi var ve ben bunları tükettiğimde hücreler tehlike algılayıp abartılı mukus salgılıyor. Sana diyeceğim bu besinleri yedikten sonra kokuda bir artış görüyorsan. Öyle bademcikle geçebilecek birşey değil. Çözümü ne diye sorarsan immünoloji bölümüne görünüp alerji testi yaptıktan sonra alerji tedavisi görmek bu da uzun bi süreç düzenli alerji aşısı oluyorsun. Ben henüz bir dr bunla ilgili görüşmedim ya da test yapmadım. Son olarak burdaki çoğu arkadaşımın sorununun sebebi de çözümü de bu olduğunu düşünüyorum.

Geçen bir videoda izledim ve çoğumuzun göz ardı ettiği bir şey; videoda dr dedi ki kokunun sebeplerinden birisi de yemek borusundaki cepler. Bu cepler özellikle borunun üst tarafındaysa bademciklere yakın olduğu için orda biriken ve bizlerin fark edemediği yemek artıkları kokuşıp koku yapıyor ve ordan yukarı dile doğru pas da yapıyormuş. Bunu kesinkes anlamanın yolu da endoskopi olmak. Mideye kameralı hortum indiriyorlar ya hah işte o.
IP
Selen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 36
Alıntı Selen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2022 Saat 21:51
Ewt bademcik taslari birikio oralarda
IP
Lavi
Üye
Üye

Gönderilenler: 53
Alıntı Lavi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2022 Saat 23:47
Tospik kesinlikle katılıyorum sana bu gözden kaçırılan önemli bir detay yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum bundan aylar önce azı dişimi çektirdim ve yerinde büyük derin bir boşluk oluştu haliyle bir gün sonra sarımsaklı yoğurt yemiştim ben farkında değildim büyük bir parça o boşluğa girmiş her nefes alış verişimde konuşurken yutkunurken sarımsak kokusu ve tadı geldi ağzıma yaklaşık 3 gün boyunca devam etti çekilen dişimin boşluğu ne durumda diye aynaya bakınca bir beyazlık gördüm ilk başta diş parçası kalmış zannettip korksamda daha sonra yumuşak olduğunu farkettim ve kürdanla çıkardım benim aldığım o sarımsak kokusunun çok çok üstü bir kokuya bürünmüştü görünce şok oldum meğer 3 gündür aldığım koku burdan geliyormuş inanılmaz bir kokudaydı o sarımsak parçası yani sözün kısası yediğimiz yiyeceklerin kalıntılarının biriktiği bir yer var net olarak ağız kokusu problemi yaşayanların dil kökünde taş oluşumu olabilir tükürük bezi taşı veye yemek borusu yutak kısmında cepleşme ve birikiti şunu da ekleyeyim bademciğimi aldırmadan önce bademcik taşları için boyuna çene altına masaj öneriyorlardı ve yapınca birşey hareket ettiğini ve kayıp gittiğini hissediyordum aynı durumu şuan bademciğim olmamasına rağmen yaşıyorum bazen çene altıma masaj yapınca sanki dilimin sonlarında bir yemek parçası kalmışta masajdan sonra itelenip mideme gidiyor gibi peki sonuç bu cepleşmeden nasıl kurtulabiliriz ameliyat olmadan yada sorunun ana nedeni bu mudur
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 391
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2022 Saat 07:11
Orjinalini yazan: Lavi

Tospik kesinlikle katılıyorum sana bu gözden kaçırılan önemli bir detay yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum bundan aylar önce azı dişimi çektirdim ve yerinde büyük derin bir boşluk oluştu haliyle bir gün sonra sarımsaklı yoğurt yemiştim ben farkında değildim büyük bir parça o boşluğa girmiş her nefes alış verişimde konuşurken yutkunurken sarımsak kokusu ve tadı geldi ağzıma yaklaşık 3 gün boyunca devam etti çekilen dişimin boşluğu ne durumda diye aynaya bakınca bir beyazlık gördüm ilk başta diş parçası kalmış zannettip korksamda daha sonra yumuşak olduğunu farkettim ve kürdanla çıkardım benim aldığım o sarımsak kokusunun çok çok üstü bir kokuya bürünmüştü görünce şok oldum meğer 3 gündür aldığım koku burdan geliyormuş inanılmaz bir kokudaydı o sarımsak parçası yani sözün kısası yediğimiz yiyeceklerin kalıntılarının biriktiği bir yer var net olarak ağız kokusu problemi yaşayanların dil kökünde taş oluşumu olabilir tükürük bezi taşı veye yemek borusu yutak kısmında cepleşme ve birikiti şunu da ekleyeyim bademciğimi aldırmadan önce bademcik taşları için boyuna çene altına masaj öneriyorlardı ve yapınca birşey hareket ettiğini ve kayıp gittiğini hissediyordum aynı durumu şuan bademciğim olmamasına rağmen yaşıyorum bazen çene altıma masaj yapınca sanki dilimin sonlarında bir yemek parçası kalmışta masajdan sonra itelenip mideme gidiyor gibi peki sonuç bu cepleşmeden nasıl kurtulabiliriz ameliyat olmadan yada sorunun ana nedeni bu mudur

Valla geçen bi şey yedim boğazımda takılı kaldı 1 bardak su içtim öyle gitti. Muhtemelen benim yemek borumda cep var. O ceplerden varsa geçmiş olsun düzeleceğini sanmıyorum, araba kaportası değil ki macun çekip o cebi, boşluğu kapatsınlar. 😀

Bunu önlemenin tahminimce en kolay, en basit ve en etkili çözümü yüyecrkleri çok çok iyi çiğnemek. Öyle çiğneyeceğiz ki bulamaç kıvamına gelecek ve yuttuğumuz zaman o cebe/ceplere girse bile tutanamasın aşağıya insin. En azından yemekten sonra 2 yudum su içince aşağıya aksın.

Bu arada yemeklerden 1 saat önce ve 2 saat sonra toplamda 3 saat hiçbir şekilde su, komposto, meşrubat, ayran vs hiçbir şekilde sıvı almıyoruz arkadaşlar. Hele soğuk sıvı hiç almıyoruz. Sıvılar mide asidini sulandırdığından besinler sindirilemiyor soğuk sıvılar ise mide asidi üretimini durduruyormuş.
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 283
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2022 Saat 08:42
O ceplere Zenker Divertikülü deniyor. Genellikle yaşlanınca ortaya çıkıyormuş. Zenker divertikülü başka semptomlar da yapar. Bir KBB uzmanına muayene olabilirsin. Ama bence cep yok. Maalesef çaresiz kalınca kendimiz bir çıkış yolu bulmaya çalışıyoruz.

IP
Lavi
Üye
Üye

Gönderilenler: 53
Alıntı Lavi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2022 Saat 09:46
Malesef söylediğiniz gibi de olabilir ama sizin söylediğiniz gibi bir kriter yok bende uzun süre araştırdım çoğumuzun sebebi bile olabilir au içerken boğazdan gurultu gibi bir ses gelmesi zor yutkunmak belirtiler arasında
IP
Selen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Selen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2022 Saat 15:46
Arkadaslar tukuruk bezlerine siendoloski die bi yontemle bakiliomus ultrasonla baktiralm bogazdan tomografi cekikelim eminmki belli olacklar bn yakn bi zamnda kbb ye gidip bogazima baktiracam tukuruk bezi tasida koku sebebiymis
IP
Melina
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2022 Saat 22:15
Tükürük bezi taşı olayını duydum. Ama biraz araştırdığımda sancı filan yapıyormuş ağrı yapiyormus ateş filan oluyormuş galiba bende böyle bir belirti yok diye üstüne düşmedim acikcasi
IP
I feel ıt comın
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 56
Alıntı I feel ıt comın Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2022 Saat 22:14
Konu ne zaman boğazdaki cep'e geldi anlamadım ahahahahh yok cüzdan. Arkadaşlar ne yediğinizde bu koku oluşuyor. Bu çok önemli bir veri peynir falan demeyin onu yiyen herkeste oluyor. Ben mesela tatlı yemekten olabildiğince kaçarım çünkü koku yapıyor, çikolata ve bütün amblajlı market ürünleri muhteşem koku yapar, kızartma tarzı yemekler yine çok kötü koku yapar bende. Bu yüzden tatlı belki haftada bi kere yerim, öğünlerde ise her zaman sulu yemek tercih ederim, ekmekte yine çok iyi gelmiyor böylece Pirinç pilavı tüketiyorum karbonhidrat olarak. Bu diyeti uyguladığımda koku çoğunlukla oluşmuyor.
IP
Selen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Selen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2022 Saat 13:41
Melina herkeste ayni belirti vermez tasin boyutlarina ve konumuna göre degisiomus bi haber okudum adam agiz kokusu sikayetiyle gidio ve tukuruk bezinden kocaman tas cikariolar belki bizdede var boyutu farkli
IP
Melina
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2022 Saat 15:34
Olabilir Selen tabiki gidip baktırmak lazım aslında lütfen doktora gittiğinde bu konuyla ilgili sonuçları foruma yazarmisin
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu