|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2013 Saat 12:10 |
merhabalar sorunlarından birisi geniz akıntısı olan arkadaşlar acaba kloroben,klodamin ve tanflex gibi spreyleri kullandıklarında kokularında azalma yada iyi yada kötü bir gelişme oluyormuydu ? birde burun tıkanıkllığı varmı ? cevaplarken sanırım hastalığım şu şekilde ve düzelme var yada yok diye belirtirseniz sevinirim
KLODAMİN VE KLOROBEN ENDİKASYONLARI • Anjin, farenjit, larenjit ve tonsillitte uygun antibakteriyel tedaviye yardımcı olarak, • Kemoterapi, radyoterapi veya diğer fizik sebeplere (trakeal intübasyon gibi) bağlı ağız boşluğu mukozitlerinde, • Aft ülserleri, glosit, • Ağız cerrahisi sonrası ve periodontal prosedürleri içeren ağrılı ağız ve boğaz durumlarının geçici olarak rahatlatılmasında, • Gingivitis tedavisi ve önlenmesinde, • Ağız içi enfeksiyonların tedavisinde, • Oral komplikasyonların iyileştirilmesinde, • Oral mukoza enflamasyonlarının tedavisinde (stomatitis), • Dental plakların oluşmasını önlemede profilaktik olarak, • Paradental hastalıklar, aşırı zorlanmaya bağlı paradentozlar, • Yardımcı tedavi olarak konservatif diş tedavileri ve diş çekimlerinde, • Ağız hijyeninin sağlanması amacıyla kullanılır. TANFLEX ENDİKASYONLARI Tonsillektomi, gingivit, glossit aft, diş ve çene cerrahisi, kemoterapi, radyoterapi veya diğer fiziki sebeplere (trakeal intubasyon) bağlı oluşan mukozitler gibi ağız ve boğaz bölgesinin entlamatuar hastalıklarının tedavisinde kullanılır. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Selam Ormes,evet bende kloroben kullandigimda koku tamamen yok oluyordu..Ama kloroben gargara kullandigimda tamamen kayboluyordu..Ama kullanmadigimda yine tekrarliyordu koku..
Ama yaklasik 3 gundur denedigim bir teknik sonucunda koku tamamen yok oldu!!! Detaylara girmicem simdilik.Takip ediyorum ve erken birsey demek istemiyorum.Burdaki arkadaslarin umutlari sonmesin diye...Ama sonuclari paylasicam burada.Ki ayni problemi yasayan tum arkadaslar iyilessin diye...Suan benim agzimin tadi ve koku,kloroben kullandigimdan daha harika durumda...Sen Beni doksaniki'ye yazdigim bolumden takip edebilirsin...Herkesin kurtulmasi dilegiyle... |
|
![]() |
|
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() |
Eyvallah abicim hayirli haberleri Bekliyoruz
|
|
![]() |
|
denizedogru
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Eylül-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar cogu kiside geniz akintisi mevcut ancak koku yapmiyor bende alerjik rinit mevcut ve burnumun ust tarafini neredeyse kullanamiyorum ve oksijen tam anlamiyla ulasamadigi icin burun boslugunda bakteriler uruyor geniz akintisida bu yuzden kokulu oluyor diye dusunuyorum goruslerinizi bekliyorum
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Denizedogru senin de özellikle sabah ve gün icerisinde de sürekli burnun tikaniyor mu ? Ben mesela sürekli tikaniklik yasiyorum.kaliteli nefes alamiyorum burnumdan. Senin fikrine katiliyorum olabilme ihtimali yüksek. Mesela burun bandiyla yatinca (breathright burun bandi) burnum açiliyor ve rahat nefes aliyorum agiz kokum büyük ölçüde azaliyor.sizce bu neden ? O zaman burundan nefes alirsak kokuyu yok etmemiz mumkunmudur ? Goruslerinizi bekliyorum
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Mahoni aciklarmisin bizde deneyelim birlikte sonuçlari paylasiriz
|
|
![]() |
|
denizedogru
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Eylül-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
Burun bandi olayini bende dusunmustum alicam bir tane gunduzde takarim :D neyse ben burun yikama islemini yapmadigimda koku dayanilmaz oluyor simdi yeniden alerji hapi ve spreyi kullanmaya baslicam gelisme olursa aktaririm
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Agiz kokusunu artiran geniz akintisi bulunmasi degil, bulunmamasidir.
Burun da , agiz gibidir. Kurursa kokar. Makul kivamda bir geniz akintisi gereklidir, lazimdir. -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
hocam benim genzimden devamli bazen az bazen orta bazen fazla oldugu zaman balgam atma ihtiyaci duyuyorum zaten ama kesintisiz akiyor genzimden beyaz sivi fakat burnum kuru yani burnumda önceden halk tabiri söylüyüm sümük olusurdu artik sümük burunda olusmak yerine direk yutuyorum :D parmagimi islatip burnuma bazen sürüyorum çekiyorum o islakligi burun tikanikligimda var bi nebze nefesim açilsin diye ama sonra zaman geçtikçe geri kapaniyo ve kurulasiyo ister istemez , birde bir delik normal nefes alabilmemi saglarken diger burun deligime su kaçtiginda veya nefes almak için zorladigimda kulagima gözüme kafama basinç yapiyor ve sanki boguluyormus gibi bir his bi basinç yapiyor acitiyor yakiyor doktor daha önceden kemik egriligi oldugunu söylemisti bundan kaynaklimidir ve sizce bendeki bu bahsettigim nefes alma problemi ve geniz akintisi burnun çogu zaman kuru olmasi kötü bir agiz kokusu için yeterli sebepmidir yoksa bunlar hafif bi kokumu yaratir ? |
|
![]() |
|
denizedogru
![]() ![]() ![]() |
Pekala hocam ama her insanda geniz akintisi olur normal akinti hissedilmez demistiniz bizimki koyu kivamli yapiskan rahatsizlik veren turden bir akinti ve kaliteli nefes alamadigimiz icin burun boslugunda ureyen bakterileri tasidigini dusunuyorum
|
|
![]() |
|
Genizakintisi16
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2022 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar ,
Benim kokumun nedeni geniz akintisi. Akinti cogunlukla yapiskanli saydam bir mukoza gibi. Ara ara iltihapli parcalarda olabiliyor. Bu akinti çok tuzlu ve aci diyebilirim. Acisini anlatacak ,buldugum en yakin tarif aci ilaç, hap gibi... ve malesef agizda kotu tat ve koku birakiyor. Bircogunuz gibi bi cok doktora gorundum. Alerjik diyen oldu ( alerji testlerinde bisey cikmamasina ragmen, alerji doktoruda vazomotor rinit dedi); deviyasyon dediler, burun kanallarin dar dediler..... Alerji haplari biraz rahatlik saglamasina ragmen tamemen kesmedi, akmaya devam eden oransa zaten yukaridaki tum sikayetlerin var olmasi icin yeterli bi sebebti. Cesitli anti-histaminler , spreyler kullandim kullanmaya da devam ediyorum.. burun kanallari icinse 6 ay oncesi ameliyat oldum, tek faydasi rahat nefes almak oldu. Geniz akintisina çare olmadi malesef; hatta burun icinde kabuklanmalara sebeb oluyor. Sanirim mukoza hava ile direk temas edince katilasiyor... onun disinda suan baska bir antihistamin ilaciyla birlikte reflu ilaci da aliyorum.... ayrica son 10 gundur ise gluten ve histamin diyetine basladim. bugun haric biraz daha iyiydim ( bugun yine beni cildirtma noktasina getirdi) ama son zamanlardaki bu biraz iyi olma durumu son kullandigim ilaclardan mi yoksa diyetten mi bilmoyorum.. yine de akinti tamamen gecmiyor, kokmasa bile agzim agiz tadim kotü olmaya devam ediyor, en iyi ihgimal asiri tuzlu .. :/ velhasil buraya yazmamin nedeni deneyimlerimizi paylasip birlikte cozum aramamiz.. siz de gecmeyen geniz akintisindan muzdarip iseniz bu baslik altinda deneyim ve sifa ihtimallerinizi paylasin lutfen... hep birlikte dusunelim..akil yurutelim.. |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
sinüs rinse kullandin mi
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar merhaba, ben uzun zamandir forumdayim ve tip 2 yim. Benim de geçmeyen kokulu geniz akintim mevcut. En son serüvenimi paylasmak istiyorum. Eger nidazol kullaninca bir süre agiz kokunuz geçiyor ise, bir hekim yakininizdan yara yeri kültürü istetip bogaz kültürü verin. Orada çalisilacak antibiyogram sonucu verilecek olan antibiyotigi sinüs rinse kitin içine koyup ortalama 20 gün uygulayabiliyorsunuz. Lokal antibiyotik uygulama oluyor benim kbb doktorum önerdi. Ben bayram sonrasi kültür vericem ve sonucuna göre uygulamaya baslayacagim. Böyle sikayeti olanlar bunu deneyebilir. Not: sakin bogaz kültürü vermeyin çünkü bogaz kültüründe streptekok çalisiyorlar sadece istediginiz sonucu alamazsiniz.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
testin adi mi yara yeri kültürü ethic kbb doktoru bakiyor herhalde?
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
Isimsizdunya
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Eylül-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
Daha önce size alerji tanisi koyuldu mu? |
|
![]() |
|
Ben ❤
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Temmuz-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar alerjik riniti olan var mi? Kokunun burdan kaynakli oldugunu düsünüyorum. Alerji ilaci ve hap kullandiktan sonra babamin agiz kokusu geçti yillardir mide ilaci kullaniyordu. Geçmiyordu. Bununla ilgili bilgisi olan!
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
evet yapar
|
|
![]() |
|
I feel it comin
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2017 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Alerjik rinitim var benim de. Daha önce antihistaminik kullandim ancak belirgin bir degisiklik olmadi ancak alerjenlerden uzak durunca koku olusmuyor diyebilirim. Babanin kullandigi ilaçlar neler?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |