|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2012 Saat 23:32 |
Neden herkes kokunun bir hastaliktan kaynaklanacagini düsünüyorda, dillerinin girintili çikintili oldugundan dolayi yemek artiklarinin burada birikme yaptigini düsünmüyor anlamiyorum. Sorun sadece DIL, hastalik falan yok ortada bence!!!
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
merak etme bu siteye gelen çogu kisi bir çok seyi denedikten sonra buraya geliyor. Agiz içi kaynakli sorunlari sanirim bütün disçiler çözüyor asil sorun ondan sonrakiler.
Ben dis firçalarim, dil firçalarim, dis ipi+ agiz suyu kullanirdim; sonuç koca bir hiç.... Çoktan beri dis dil firçaliyorum sadece. onlari bile yapasim gelmiyor koku geçmedigi için. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Aydin bey;
Tip bu kadar ilerlemisken dil kökünün girintili çikintili olan ufacik bir bölümünü düzeltme gibi bir ameliyat yokmudur ülkemizde? Yada siz bu konuda birseyler yapamazmisiniz? Böyle birsey olursa herkesin kurtulacagina inaniyorum, cevabiniz için simdiden Tesekkürler |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
Laser ile dil sirtini süpürmek denenmis fakat beklentilere cevap veren sonuçlar elde edilmemis. Bu konuda yayinlanmis bir tespit yok maalesef. Kitabimda bu konudan bahsetmistim. Ana CDR, 2006 yilinda bunu bademcikler üzerinde denedi denedi, basarili oldu diye rapor yayinladi. Israil'den de bir hekim biliyorum. Bunu bademcik üzerine denemeye devam ediyor. Fakat dil çalismalari yetersiz henüz.
|
|
![]() |
|
coqnfechn
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2012 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
![]() ![]() ![]() |
Agzi kokmayan saglikli insanlarin dilleri girintili çikintili degilmi yani ? Her koku dilden kaynaklanmiyor... |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Doktor Bey;
Dilde yogun tabaka olusan insanlarin agiz kokulari dil kaynaklimidir? |
|
![]() |
|
berataydin
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06-Ekim-2012 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
cok guzel bir noktaya deginmissin. forumda da daha onceden soyledigim gibi benim de sorunum dilden kaynaklaniyor. agizda ve midede hiç bir problem yok ancak dilimde koku oluyor. genelde soylenenin aksine sari pas tabakasi falanda yok. dil kokunde hafif beyazlik oluyor ve silince geciyor. ama nedir ki bir sure sonra yeniden kokmaya basliyor. ve kendi kokumu kendim alamadigimdan nasil ve ne zaman kokuyor, ne kadar rahatsiz edici, ne kadar mesafeden duyuluyor hic bir fikrim olmuyor. |
|
![]() |
|
adanali
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
lazer tehlikeli sonuçlar dogurabilir. Burun eti için de daha önce lazer kullaniliyormus ancak kötü sonuçlar üzerine radyofrekans kullanilmaya baslanmis.Lazeri çok da güvenilir bir sey olarak düsünmeyin.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
Cevap evet. En azindan kokunun kaynaklarindan birisi dildir. Ayni soruyu bana baska bir forumda dün sordular :-) Orada yazdigim cevabi Türkçeye çevirip buraya kopyalayayim: Tat ve koku duyulari arasinda geçitler vardir. Iki duyunun beyindeki çekridekleri komsudur. Çogu insan tad'i koku olarak yanlis yorumlar. Bu yanlislik gebelikte, yaslilikta serum çinko eskikliklerinde, tip 5 vakalarda biraz daha fazladir. Bir kural degildir ama dilde tat varsa koku da bulunur. Fakat böyle bireylerin bazilari agiz kokusundan yakinmayabiliyorlar. -M |
|
![]() |
|
Burazin
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Agustos-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam dili komple pasli olup da agzi kokmayan biri olabilir mi?
Yani böyle bir sey mümkün mü? |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam bugün bi arkadasla telefonda konusurken hos besten sonra nasilsin diyince "öksürük ve ates, halsizlik sikayetlerim dr un verdigi antibiyotiklere ragmen 20 gündür geçmemisti." dedi ve süreci söyle anlatmaya devam etti;
"Ilaçlari içtikçe ishal oldum, kilo vermeye basladim, tekrar dr a gittim, antibiyotiklerin yan etkisi deyip gönderdi. Daha sonra ilaçlar bitti ama halsizlik, öksürük devam etti, ishalim de düzelmeye basladi ancak agzimin tadi ve istahim yoktu. Agzima metal tadi geliyordu. Evdekiler bana agzin kokuyor demeye basladilar, kendi arabamiza binince camlari açmaya basladilar, agzin, nefesin çok agir kokuyor dediler. Eve gidince agzimi bi açtim ki dilim kirli sari renkte tabaka olusmus. Arkadasima da gösterdim aaaa sen mantar olmussun dedi. Kaliteli bi ingiliz karbonati aldik eczaneden, onunla gargara yaptim belirtiler epey geçti. Sonra da arkadas sari renkli bi toz getirdi suya katip onu da içtim simdi dilimdeki tabaka da ishalim de koku da geçti" dedi. Utanip tam adini soramadim sari tozun. 🙃 Internetten arastirinca agiz mantarinin pamukçuk gibi olaninin da baska çesitleri de oldugunu ögrendim. Agizdan yemek borusuna bademciklere kadar yayilirsa, tutulum olursa iç organlara bagirsaklara kadar yayilabbiliyormus. Hatta karaciger, karin bosluguna bile. Simdi hocam ben dilimi de firçalasam, gargara da yapsam hapsurdugum zaman odayi tuhaf bir koku kapliyor. Sanirim dilimizdeki tabaka mantar ve bu mantar nefes borusunu da tutmus olmali ki hapsirinca derinelrden gelen mukusla beraber komu odaya yayiliyor. Siz ne dersiniz bu candida albicans veya baska olusumlu mantara? Dil sirtinda tabaka olan herkeste ama az ama çok mantar olabilir mi? Yukarida bahsettigim kiside de dil sirtinda tabakalar olusmaya baslamis bu süreçteki ayni bizdeki gibi. Acaba forumdakilerin çogunda mantar mi var da bu akdar firçalamaya dis suyu dis ipi dil sirti temizligine ragmen bir türlü koku geçmiyor? |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
sn tospik
candida albicans ve diger kandida türleri agiz kokusuna sebep olmaz. https://www.youtube.com/watch?v=8RbKO3ESxQo |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
Tesekkürler hocam sag olun var olun demek ki bu bahse konu olay candida türü degil, baska bir mantar olabilir.
|
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Bu anlattiklarin benim arkadasimdada olmustu. Birden bire sürekli isal baslamisti mukus seklindeydi. Ve oda agzinin tadinin degistigini koku hissettigini söyledi. Bende diline bakayim bir demimistim ve dili beyazdi. Öncesinde onun dilini hep kontrol ederdim ve kesinlikle önceden pembeydi. Bende candida tarzi bir mantar oldugunu düsünüyorum. Daha sonra bana bagirsaklari düzelince agzinin da eskiye döndügünü söyledi.
|
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Keske tozu sorma sansin olsaydi
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |