Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bunları biliyor muydunuz?
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bunları biliyor muydunuz?
Mesaj icon Konu: Koklayarak muayene Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: Koklayarak muayene
    Gönderim Zamanı: 01-Şubat-2023 Saat 15:55
"Hastayı koklayarak yapılan (organoleptik) muayene neden yanlıştır" konusunu masaya yatırmıştım.

Yurt dışındakilere anlatıyorum, faydalanıyorlar ama kendi ülkemizdekilerin haberi olmuyor. Bunun engellemek için uluslarası yayınlarımın bir Türkçe koyasını internete koyuyorum.

Sonuncu makalemi de bu gün Türkçeye çevirmeye fırsat buldum. İlgilenen olabilir.:

https://www.agizkokusumerkezi.com/organoleptik-muayene/
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Şubat-2023 Saat 15:57
Muayene sırasında sizleri koklayan doktor oldu mu?
Anlatmak isteyebilirsiniz
IP
subib
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 25
Alıntı subib Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Şubat-2023 Saat 02:10
hocam koklayan dr degil de konyanın en iyi ozel hastanesine kbb ye gıtmıstım kadın dr dislerini fırcala yuruyus yap koku en cok sabah saatlerinde olur deyıp dalga gecmıstı daha once dıscıye gittıgımı alerjik rinit tanısının konuldugunu soyledigim halde sinirden kafam tir tir titremisti onunde
IP
ismimnefarkeder
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Şubat-2023 Saat 12:06
Üniversite revirinde bir kbbci hanımefendi doktor vardı.İlk gittiğimde uzun süre muayene etti.Çeşitli testler yaptırdı.Epey de ilgilenmişti benimle(yiğidi öldür hakkını yeme..).Dedi ki bak yarım saattir ağzın açık muayene ediyorum ve hiç koku almadım.Hocam dişlerimi fırçalayarak geldiğim içindir deyince yarın o zaman sabahtan aç karnına gel öyle bakalım dedi.Sabah aç karnına ama yine dişlerimi fırçalayarak gittim.Bi baktım bi tane daha doktor arkadaşını getirmiş.Snra ikisi sırayla koklayarak muayene yaptılar.Utançdan ölmüştüm ve de korkmuştum okulda adım çıkacak diye...
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 391
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Şubat-2023 Saat 19:34
Orjinalini yazan: ismimnefarkeder

Üniversite revirinde bir kbbci hanımefendi doktor vardı.İlk gittiğimde uzun süre muayene etti.Çeşitli testler yaptırdı.Epey de ilgilenmişti benimle(yiğidi öldür hakkını yeme..).Dedi ki bak yarım saattir ağzın açık muayene ediyorum ve hiç koku almadım.Hocam dişlerimi fırçalayarak geldiğim içindir deyince yarın o zaman sabahtan aç karnına gel öyle bakalım dedi.Sabah aç karnına ama yine dişlerimi fırçalayarak gittim.Bi baktım bi tane daha doktor arkadaşını getirmiş.Snra ikisi sırayla koklayarak muayene yaptılar.Utançdan ölmüştüm ve de korkmuştum okulda adım çıkacak diye...

Eee ikincide ne oldu onu da yazmamışsın?

Ben de erkek kbb ciye gitmiştim. Öyle höt diye direkt söyledim ağzım kokuyor bademciklerimi al diye. Muayene etti, senin bademciklerin alınamayacak kadar küçük bi kere dedi.

Üstelik de bak kaç dakikadır ağzının içine baktım, muayene ettim, koku falan almadım, sende koku yok dedi.

Ordan çıkınca kızmıştım içimden adama bi halttan anlamıyor diye.
IP
ismimnefarkeder
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Şubat-2023 Saat 21:52
Hesap soruyomuş gibi olmuş sanki...

İki doktorlu muayene sonunda da ağız kokum olmadığına hükmedildi. Hikayenin ironik tarafı doktor hanımefendinin ağzı kokuyordu. Bunu ona söylemedim elbette fakat odasından kafam bi hayli karışık çıktığımı hatırlıyorum..
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu