Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Arkadaslar iyilestim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Simyaci
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyaci Cevaplabullet Konu: Arkadaslar iyilestim
    Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2019 Saat 23:45
Öncelikle sunu belirtmek isterim ki ben Tip1-Tip2-Tip3 vakasiydim. Yani arkadaslar burdaki hiç kimse umutsuz olmasin.Kurtulamasaydim ben kurtulamazdim.. Yasadigimiz sosyal ve psikolojik problemleri hepimiz yasadik biliyoruz..Bunlari anlatmayacagim.. Ben direkt sorunlarimi ve çözümlerimi size açiklayacagim ve bazi önerilerde bulunacagim..
Sorunlarim ve hastaliklarim;
1) Konkalar çok sisti sabahlari burnum tikali uyanir ve agzim açik uyurdum
2) Burun tikanikligima bagli bademciklerim kurudu, delik delik oldu ve bademcik taslarim olusmaya basladi
3) Iki yirmilik dis çürügü (yari gömülü ikiside üstte) ve bir de ek olarak sag üst azi disimde çürük
4) Bagirsaklarimda sürekli gurultu vardi (bu yaklasik bir senedir vardi fakat hiç üzerine düsmedim çünkü o zaman kokuyu farketmiyordum)
Ve daha bundan bes gün önce özür dileyerek söylüyorum iç çamasirimda beyaz iplige benzer birkaç sey gördüm ve kil kurdu oldugunu anladim

Bunlar sorunlarim çözümlere gelince;
1) Ilk olarak bademciklerim alindi.. Özelde oldum ameliyati.. Kokuda azalma oldu fakat tam olarak geçmedi
2) Dis doktoruna gittim sorunlarimi anlattim ve iki yirmilik disi çektirdim ve sag üst azi disime dolgu yaptirdim fakat koku tam olarak yine geçmedi
3)Daha sonra Ameliyat oldugum doktoruma söyledim ve burnunu da tedavi edecegiz dedi burnunda da problem var dedi peki dedim..Burun için iki sprey bir de alerji kaynakli hap verdi bunlari kullandim ve burnumdan, agzimdan gelen kokuda inanilmaz derecede azalma oldu..Fakat ben sifira indirmenin pesinde oldugum için bu seferde gastroentereloji doktoruna gittim
4) Gastro doktoruna karnimdaki gurultulardan,hazimsiz ve siskinlik durumlarindan bahsettim.. Kan testi, helicobacteri testi, parazit testi istedi.. Gaita testleri yani.. Testleri yaptirdim.. Sonuclara internetten baktim bi kaç degerim disinda hepsi normal gözüküyordu..Daha doktora test sonuclarimi göstermeye gidecegim hafta iç çamasirimda beyaz iplige benzer kurumus olan kil kurtlarini gördüm..hemen doktoruma gidip durumu anlattim ve bana bir hap ve bir de surup verdi..kullanmaya basladim ve koku tamamen sifirlandi..

Arkadaslar anlayacaginiz bende bir degil birden fazla sorun mevcuttu hepsinin üzerine tek tek gittim..
Ne pis bir insanmissin her haltta sende varmis diyen aradaslar olabilir ama o kadar titiz ve o kadar düzenli bir insandim ki nasil oldu bütün bunlar nerden bulasti hiçbir fikrim yok..Hatta yakinimdaki insanlar titizlik konusunda hasta ve obsesif oldugumu söylerlerdi..
Ama bir seyleri yanlis yapiyormusum o asikar..
Mesela en basitinden günde iki kere dislerimi düzenli olarak firçalardim fakat ben yanlis firçalama yapiyormusum ki dislerim çürümüs..
Buna benzer hatalar..

Önerilere gelecek olursak;
Gittigim her doktora hiç utanmadan sikilmadan direkt agiz kokumun oldugunu söyledim.. Bundan hiç çekinmedim saklamadim..Etrafimdaki insanlara,komsulara,akrabalarima,arkadaslarima söylüyordum..Bakin böyle bir sorunum var sizi rahatsiz ediyorum biliyorum ama hastalik bu özür dilerim diyordum..Onlar bana her doktora gidip geldigimde soruyorlardi ne yaptin ne ettin diye süreci etrafimdaki insanlara anlatmakla çok iyi bir sey yaptigimi düsünüyorum..
Tedavi olurken sürekli olarak annemle koku var mi yok mu hep kontrol ettik..Yani en azindan bir insana bu durumu anlatin paylasin ki birlikte süreci takip edin..
En önemlisi açlik diyetleri yapmadim.. Sunu yemezsem geçer mi bunu yersem azalir mi kafasina girmedim..Her seyi yedim..(Bademcik ameliyati sonrasi biraz dikkat ettim tabiki..)
Her seyi yedim fakat tika basa degil.. Tam doymadan kalktim sofradan mesela.. Abur cubur tüketmedim ve asitli kola gazoz vs. Cips gibi ürünlerin hepsini biraktim..
Gece yemek yemeyi ve gündüz uyuma aliskanliklarimdan vazgeçtim..

Çok uzattim biliyorum arkadaslar fakat bir umut isigi daha yüzünüze dogsun istiyorum..Asla bu formu terketmicem.. Koku durumundan haberdar edicem geri geldi mi gelmedi diye mesela..Çünkü kil kurdu sorunu tekrar eden bir problem.. Bakalim ilerleyen zamanlarda neler olucak..Insallah hep böyle gider ve bir daha tekrarlamaz..
Hep birbirimize dua edelim.. Ben her gece burdaki arkadaslarima ve bu dertten muzdarip tüm arkadaslarima dua ediyorum..Allah hepinizin yardimcisi olsun uzun ve sabir isteyen bir süreç..
Sorusu olan varsa ben burdayim her zaman..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2019 Saat 07:15
Agiz kokunuzu bilemem ama Bagirsak parazit ilaçlari ev halkina ayni anda baslanir. Çünkü sikayet sahibi olmayan diger ev sakinleri iyilesen bireye yeniden bulastirabiliyor. Ayni ev (yurt, yatakhane vs) içerisinde yasayan bir kisi de parazit varsa hepsinde var kabul edilip ilaç tedavisi uygulanmalidir
-M
IP
Simyaci
Üye
Üye

Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2019 Saat 08:15
Evet hocam hep beraber basladik uyardiginiz için yinede tesekkür ederim
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2019 Saat 21:38
Paylastigin bilgiler için var ol kardesim🙏🏾
Çok duyarlisin
Iyilesmene çok sevindim.
Ben de yaklasik 6-7 aydir iyilesmeme ragmen terk etmedim formumuzu
Ben de paylasmaya devam edicem tecrübelerimi.
Ben dilimi çok çok firçaladigim sürece koku neredeyse sifirlaniyor. Benim de durumum kisaca böyle. Sükürler olsun Tanrima.
IP
Simyaci
Üye
Üye

Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2019 Saat 10:56
Sende sagol var ol mahoni.. Bir kisiye bile umut isigi olmak, iyilestigimizi paylasmak hala bununla mücadele eden arkadaslarima basta psikolojik olarak çok fayda sagladigini biliyorum.. Çünkü ayni sekilde birinin iyilestigi haberini duyunca kendim iyilesmis kadar mutlu oluyordum.. Allah hepimizin hepinizin yardimcisi olsun..Umudu kaybetmemek lazim asla..
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2019 Saat 22:06
Dili firçalamayla geçen kokuyla yillardir ugrasiyor musunuz??benim kokum sadece yemek yerken olmuyor yaklasik 10 dakika sonra dilim suçlamakta basliyor ve koku geliyor.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2019 Saat 22:41
Eyvallah kardesim 🙏🏾
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2019 Saat 06:42
Orjinalini yazan: Ethic1

Dili firçalamayla geçen kokuyla yillardir ugrasiyor musunuz??benim kokum sadece yemek yerken olmuyor yaklasik 10 dakika sonra dilim suçlamakta basliyor ve koku geliyor.

"Dilimi suçlamak" derkenneyi kast ettiniz?
Zihninizden dilinizi düsünmeye baslayinca mi koku geliyor?
-M
IP
Simyaci
Üye
Üye

Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2019 Saat 09:59
Murat hocam bu arada size çok çok tesekkür ederim.. Siz ,kurmus oldugunuz bu site ve buradaki arkadaslarim olmasaydi izleyecegim yol hakkinda çok bilgi sahibi degildim..Allah yolunuzu bahtinizi açik etsin sagolun varolun..
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2019 Saat 10:59
Hocam klavyenin dedigi oluyor bazen 😀
Sanirim firçalamaya baslarken’ yazmis arkadas. Ama klavyenin insafina dikkat etmemis!
Ya da ben yanildim 🙏🏾
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2019 Saat 11:03
Evet ethic kardesim aynen dedigin gibi; yillardir dil firçalamakla
Kaybolan bir kokuyla ugrasmisim.
Ama sükürler olsun kurtuldum. Yani bir gün firçalamasam koku geri gelmeye basliyor!
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2019 Saat 12:03
Orjinalini yazan: Simyaci

Murat hocam bu arada size çok çok tesekkür ederim.. Siz ,kurmus oldugunuz bu site ve buradaki arkadaslarim olmasaydi izleyecegim yol hakkinda çok bilgi sahibi degildim..Allah yolunuzu bahtinizi açik etsin sagolun varolun..

Estagfurlah . Ben bir sey yapmadim
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2019 Saat 13:01
Hocam öyle demeyin 🙏🏾
Yillar önce beni, dilin de firçalanmasi gerekir’ konusunda
uyarmis olmasaydiniz, kimbilir ne fena bir psikolojinin içinde olurdum!
Rabbin, çok degisik yollari var.
Allah saglik versin hocam 🙏🏾🙏🏾🙏🏾
IP
Green
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 19
Alıntı Green Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2019 Saat 00:50
Simyaci geçmis olsun bu yazi için çok tesekkürler bende ayni sürecteyim ve bir kaç sorun var ve üzerine gidiyorum tek tek baya yol kat ettim eskiye oranla
Burdan Murat hocama da çok tesekkürler böyle bi site kurmasaydiniz nasil bi yol izleyecegimizi bilemezdik en basitinden dis firçalamayi bile bilmiyormusum yani
Allah herkese sifa versin
IP
Simyaci
Üye
Üye

Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2019 Saat 23:06
Arkadaslar bu kil kurdunun yaptigi agiz kokusuna dair bi kaç ip ucu vermek isterim.. Mesela anneme iyice yaklasarak koku var mi diye teyit ettirirdim yok derdi.. Daha sonra bir bardak su içip (Benimde suyu içer içmez agzimin içine yayilan les gibi bir koku olurdu) sorardim kokunun oldugunu söylerdi.. Yani agiz içinden kaynaklanmadigini anlardim direkt.. Içtigimiz su direkt oniki parmak bagirsagina gidiyor diye biliyorum.. Böyle bir durum yasayanlariniz vardir belki diye söylemek istedim
IP
Simyaci
Üye
Üye

Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2019 Saat 23:07
Orjinalini yazan: Green

Simyaci geçmis olsun bu yazi için çok tesekkürler bende ayni sürecteyim ve bir kaç sorun var ve üzerine gidiyorum tek tek baya yol kat ettim eskiye oranla
Burdan Murat hocama da çok tesekkürler böyle bi site kurmasaydiniz nasil bi yol izleyecegimizi bilemezdik en basitinden dis firçalamayi bile bilmiyormusum yani
Allah herkese sifa versin

Sagolasin kardesim.. Amin insallah..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2019 Saat 10:50
Içilen ve yutulan her sey dogudan mideye ulasir. Su imtiyazli degildir. O da mideye gider.

Bagirsak parazitlerinin eriskinde koku yaptigina dair elimizde kuvvetli deliller yok. Ama çocuklarda agiz kokusu yaptigina iliskin bir kaç tane yayin var.

-M
IP
Simyaci
Üye
Üye

Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2019 Saat 18:38
Orjinalini yazan: aydinmur

Içilen ve yutulan her sey dogudan mideye ulasir. Su imtiyazli degildir. O da mideye gider.

Bagirsak parazitlerinin eriskinde koku yaptigina dair elimizde kuvvetli deliller yok. Ama çocuklarda agiz kokusu yaptigina iliskin bir kaç tane yayin var.

-M

Hocam suyun imtiyazli oldugundan degil su kokusuz bir içecek oldugu için çayla ya da kahveyle degil direkt suyla deniyordum..
Hocam parazitlerin varligi neden çocuklarda koku yapabilme potansiyeline sahip ve bu neden yetiskinlerde koku yapmiyor?
Bende dedigim gibi sadece mideme sivi bir seyin gitmesiyle yayilan bir koku kalmisti kil kurdu oldugunu da görünce kil kurdu ilaçlarini kullaninca geçti hocam..
Bilmiyorum belki bende parazit konusunda sayili koku yapanlarin arasina girdim ya da parazit için kullandigim baska bi seye fayda etti..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2019 Saat 19:43

Hocam parazitlerin varligi neden çocuklarda koku yapabilme potansiyeline sahip ve bu neden yetiskinlerde koku yapmiyor?

Evet olabilir. Parazitler Belki eriskinlerde de agiz kokusu yapiyor olabilir. Ama elimizde delil yok.

Bende dedigim gibi sadece mideme sivi bir seyin gitmesiyle yayilan bir koku kalmisti kil kurdu oldugunu da görünce kil kurdu ilaçlarini kullaninca geçti hocam..
Bilmiyorum belki bende parazit konusunda sayili koku yapanlarin arasina girdim ya da parazit için kullandigim baska bi seye fayda etti..

Bravo. Parazit için kullanilan azol grubu ilaçlar anaerop bakterileri de öldürür. Belki kullandiginiz antiparazitik ilaçlarin antimikrobik etkisi sizi rahat ettirdi. Fakat bu durumda ilaci kesince yeniden baslamasi beklenirdi.
-M
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2019 Saat 09:57
Peki ilaci biraktiniz mi?
Biraktiysaniz nezamandan beri koku yok ?
IP
Simyaci
Üye
Üye

Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2019 Saat 10:10

Bravo. Parazit için kullanilan azol grubu ilaçlar anaerop bakterileri de öldürür. Belki kullandiginiz antiparazitik ilaçlarin antimikrobik etkisi sizi rahat ettirdi. Fakat bu durumda ilaci kesince yeniden baslamasi beklenirdi.
-M
[/QUOTE]

Hocam parazit ilaçlarimi kullanmayi daha kesmedim çünkü iyilesme tamamlansa bile bir süre daha kullanmam gerektigini söyledi doktorum.. Biraktiktan sonra Kokuda da bir dönüs yasamam insallah..
Anaerop bakterilerden kastiniz nedir hocam vücudun hangi bölgelerinde yasar ve ürerler? Kökten çözümü nedir bunlari öldürmenin?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2019 Saat 10:16

Hocam parazit ilaçlarimi kullanmayi daha kesmedim çünkü iyilesme tamamlansa bile bir süre daha kullanmam gerektigini söyledi doktorum.. Biraktiktan sonra Kokuda da bir dönüs yasamam insallah..
Anaerop bakterilerden kastiniz nedir hocam vücudun hangi bölgelerinde yasar ve ürerler? Kökten çözümü nedir bunlari öldürmenin?

Simdi anlasiliyor neden kokusuz bir dönem yasadiginiz.
Büyük bir ihtimal ile kullandiginiz parazit ilaci azol grubu bir ilaç olabilir ve anaerop bakterielr üzerine de etki gösterdi ve kokusuz bir dönem yasiyorsunuz. Ilaci kesince kokunun geri gelmesi pek mümkündür.

Anaerop bakteriler oksijensiz ortamda çogalabilen ve genellikle sevimsiz kokulu gazlar üreten bir bakteri toplulugudur. Vücudun oksijensiz bölgelerini tercih ederler ve burada çogalirlar. Bagirsak, agiz, anüs, göbek çukuru, vajina, kolruk alti, kasik vesaire...

Bu bakteriler lazimdir, kurtulmak degil, hijyeni saglayarak sayilarini belirli bir oranda tutmak hedeflenir.Zaten tamamen kurtulmak mümkün degildir.
-M
IP
Simyaci
Üye
Üye

Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2019 Saat 18:28
Hocam ilaclari kestikten sonraki dönemden haberdar edicem fakat agiz içi hijyeni saglariz..anüs,göbek çukuru,koltuk alti hijyenleri de saglariz onuda anlarim fakat bagirsak hijyenini nasil saglayabiliriz?
Nasil bi gida tüketimi yapmis olabiliriz ki bagirsakda böyle bir etki yarattik bilmiyorum..suan parazit sorunum oldugu için aklima baska bir sey gelmiyor..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2019 Saat 20:56
Bakterilerden tamamen kurtulmayi hedeflemeyiniz.

Dengeli beslenip, düzenli ve yeterli uyumak, kimysallardan uzak durmak, kirli ve sentetik gidadan uzak durmak, spor yapmak, sigara ve alkolden uzak durmak bizi fabrika ayarlarimiza dönndürür. Bagirsklarimizi da normale döndürür.
IP
Simyaci
Üye
Üye

Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2019 Saat 22:21
Sagolun hocam..Insallah dediginiz bagirsak sagligina tekrardan kavusuruz..
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2019 Saat 17:40
Orjinalini yazan: aydinmur

Bakterilerden tamamen kurtulmayi hedeflemeyiniz.

Dengeli beslenip, düzenli ve yeterli uyumak, kimysallardan uzak durmak, kirli ve sentetik gidadan uzak durmak, spor yapmak, sigara ve alkolden uzak durmak bizi fabrika ayarlarimiza dönndürür. Bagirsklarimizi da normale döndürür.

Allah sizden razi olsun , 3 4 ay oluyor hocam sizin bosaltimla ilgili nasil olmasi gerektigine dair yazinizi okuduktan sonra birde glutenli gidalari azaltip lifli ve ev yemegi sebzelere yönelince kronik kabizligimdan kabizligimdan kurtuldum , yazinizi okuduktan sonra ilk basta önyargimi kirdim ben bugüne kadar hep kabizlik problemi çektim ve kurtulmayi çok itsiyordum ama hep o yine olucak korkusu beni ne yapmam gerektigine götüremiyordu birgün cesaretlenip sizin yazinizi uyguladim ve basarili oldum , burdan arkadaslara diyorumki sorun neyse ondan korkmayin üzerine gidin ve ne yapmaniz gerektigini ögrenin uygulayin , saygilar sevgiler.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2019 Saat 17:42
kabizlikla ilgili murat hocadan ögrendigim sey çok basitti günün ortalama hep ayni saatleri lavaboda vakit geçirmek ve vücut otomatik olarak buna alisiyor bunu gittigim birçok dahiliye doktoru söylemedi hepsi sadece ilaç yaziyordu lifli ye falan diyordu bukadar , bir dis hekiminin bilgisinden yararlanarak yillardir varolan problemimi çözdüm mutluyum :)
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
ofbe01
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı ofbe01 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mart-2020 Saat 17:15
Merhaba, 15 yasindayim, 5 yildir agiz kokum vardi ve benim piskolojim alt üst olmustu, dalga geciyorlardi, insanlar benden tiksiniyordu, uzaklasiyordu, beni yanindan kovan bile oluyordu, bana dik dik bakiyorlardi, neler neler yasadim. Asla gecmicek saniyordum, internetten neler varsa her seyi almistim, ama bir türlü gecmiyordu, özel gargaralar aliyordum, en pahali agiz kokusu gargaralari aliyordum kokuyu bastirmaya calisiyordu o gargaralar ama 1 dakika sonra yine agiz kokum oluyordu asla gecmiyordu, sakiz cigniyordum gecmiyordu, yemek yiyordum gecmiyordu, dilimi her zaman fircalardim gecmez di, her sey denemistim.

2 farkli hastaneye gittim testler yaptirdim, hic biri yardimci olmadi. Ben heliobakter var saniyordum, var mi bilmiyorum test sonuclari suan cikmadi,

ben her gün 10 kere dilimi dil fircasiyla fircalasamda, disimide günde 10 kere fircalasamda asla gecmiyordu, hatta daha en son 3 gün önce bu sorun vardi bende, yanimda oturan biri yine her zamanki gibi yanimdan sandalyesini götürmüstü

ama sans eseri 2 gün önce hayatimi kurtaran bir ürün aldim, gelen kutuda 2 ürün vardi, kutunun icindeki 1 kutuda,
bir toz var topragin 60 metre altindan cikartilan, o toz ile kutunun icinden gelen 2. ürünü karistirmam gerekti, toz kimyasal degil, ama 2. sey kimyasal ondan 6 damla damlatmamiz gerekti, ben ise yaramaz diye ürün ilk gelince denemedim bile, sonra gargarayi yapinca yine gecmedi, günde 3 kere yapmam gerekmis, ayrica bu bir kil gargarasiymis agiz kokusu icin, 2 gün yaptim ve yapinca dilde o topragin altindan cikartilan kum gibi seyin kalintilari kaliyor onu dil fircasiyla fircaladim ve bakteriler gittigini farkettim, 2 günde toplam 5 kere yaptim ve dilimdeki bakteriler %95 gitti. Her sey dildeki bakterilerle alakaliymis sanirim. dilin arkasinda cok cok daha cok birikiyor bakteriler, ama ne kadar fircalasamda dilimi tahris etsemde asla gecmemisti, bu agiz kokusu gargarasi gecirdi.

Suan agzim kokmuyor, kokarsada acken %5 oranda ama devam kullanirsam bakteriler tam yok olunca süper olucak. Suan canim bile istemiyor garara yapmam cünkü gecti ama yineden biraz bakteri kalmissa diye yaparim bugun 1 kere. normalde günde 3 kere yapilmasi gerekti

ürün adi vermiycem reklam sanilmasin diye, ama bazi insanlari intihardan bile kurtarabildigi icin mesaj atarsaniz söylerim ürün ismini, ve lütfen reklam sanmayin ürün ismini bile vermiyorum, adminler, eger bu sitede ki eski yazilarimi okursaniz benim neler cektigimi anlarsiniz eskiden.

Moderatörün notu: Ürün ismi vermek serbesttir.

Düzenleyen aydinmur - 13-Mart-2020 Saat 09:04
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2020 Saat 14:10
Kardes ürünün adini bana atarmisin senden ricam.Inan ömrümün sonuna kadar minettar kalirim.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Mart-2020 Saat 18:48
Ben de merak ettim ürünü
IP
hope44
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı hope44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2020 Saat 21:07
Yazim biraz uzunca oldu ama sonuna kadar ne yollari izleyip nasil kurtulabileceginize yardimci olmak istedim. 19 yasindayim Bende yaklasik 5 senedir agiz kokusu sikayeti çekiyorum. Son 1 senedir inanilmaz takinti boyutuna geldi. Insanlarla konusurken terler döküyorum acaba kokumu aliyor mu diye. Bu gidisle nasil evlenecegim diye bile düsünüyordum: (

Dahiliyeye,mide doktoruna ve kbb'ye gidip çareyi bulamayinca internette bisey bulurum diye arastirirken bu forumla karsilastim gece yarisi bunlari okuduktan sonra sabaha kadar agladim. Aklima kötü seyler geldigi halde inançli bir insan oldugum için bunun bir imtihan oldugunu düsünerek ve peygamberimizin "Ey insanlar tedavi olunuz.Çünkü yüce allah sifasini vermedigi hiçbir hastalik yaratmamistir" diye buyurdugu hadisi bildigim için üzülsem de bi çaresi muhakkak vardir diye aramaya koyuldum.
Dentaydinda halitosis ölçümünün yaplidigini duydum ve oraya gittim ölçüm yapildi midemde h.b.pylori çok yüksek miktarda çikti. mide doktoruma kagit yazdi 15 günlük helipak tedavisi için kullan gel dedi. Kosuyolunda özel bir hastanede mide doktoruma gittim. ilacim bitti üzerinden 1 ay geçti tekrar dentaydina gidip halitosis testi yaptim yine çok yüksek çikti. Ki o antibiyotikler çok kuvvetlidir bir kez kullanip geçmeyince bir daha o bakteriler ilaçla zor geçermis. Bu düsünceye internette arastirmalarim sonucu ulastim ve yikildim tüm ümidim oradaydi. Dentaydinda ki doktorum kendine 2 ay sonra yeni muayenehane açacagini söyledi bana asistaninin numarasini verdi ona ulas yerimiz açilinca tedavine oradan devam ederiz dedi.
Onlarin yerinin açilmasini beklerken bir gün ecazci komsumuz bize gelmisti ablaya içimi dökerken ablasinin fonksiyonel tip egitim almis tecrübeli bir diyetisyen oldugunu bi görüsmeye gitmemi söyledi belki yardimci olur dedi. (Hacettepe mezunu, tv programlarnia çagirilan ve instagramda takipçisi yüksek biriymis arastirdigimda ögrendim) Ablasina görüsmeye gittim her seyi bastan sona anlattim. (son 1 senedir roll-on'la perdeleyemeyecegim kadar ter kokmaya ve 2-3 aydirda kapali ayakkabiyi gün boyu giyince ayak kokusu da olusmaya baslamisti) Bana candida mantari ve sizdiran bagirsak sendromu oldugunu söyledi eger yapabilirsen zor olacak bi diyet var dedi. (ki arkadaslar ben murat hocamiza sordugumda ter kokusuda varsa muhtemelen Tip 4 yani nefes kokusu olabilir demisti. Bende istanbulda yasadigim için bir ümit bu diyet iyi gelir diye ilk deneme firsatini buna vermek istedim.
nefes kokusunuda arastirmalarima ve diyetisyenimin anlattigina göre kisaca özetleyecek olursam; bagirsak duvarlariniz zarar görüp aralari açilmissa içindeki besinler zararli maddeler, toksinler vb. kan gazlarina karisir ve otomatikmen bütün vücudunuz kokar (agiz kokusu, ter kokusu, diskinin kötü kokmasi, ayak kokusu, kafanizin bile yani saçlarinizin terleyince normalden daha kötü kokmasi vb.) yani kisacasi kendinizi direk paketleyip çöpe atma ihtiyaci hissedersiniz.
diyetisyenim bana 40 günlük seker,ekmek,un,süt ürünleri,meyve ve kurubaklagilsiz bir diyet hazirladi çok zor olacak dedi defalarca yapabilirmiyim diye sordu bende tabi canima minnet kabul ettim. 21 Gün yapabildim sonra bozdum "olsun bu diyet için bu bile yeterli" dedi. Inanamadim ama artik agzim kokmuyordu.
Normalde hiç ara vermeden devam etmem gerekirdi çünkü yasakladigi seylerin her hafta birini ekleyerek diyetimi açicakti Ramazana 5-10 gün kalmisti bende biraz ara verip ramazanda baslayayim dedim bir türlü baslayamadim ramazanin 3.günü gibi tekrar agzimin kokmaya basladigini hissettim hala diyete kaldigim yerden baslayamadim ama bugün yarin insallah basalayacagim bana bunlardan tamamen kurtulmamin 6-7 ay sürecegini söyledi o yüzden biraz baslamak zor geliyor.
Ama su an agzim kokuyor olsa gibi eskisi gibi bunu dert etmiyorum çünkü çaresini buldum sadece kurtulmak için hazir hissettigimde baslamam gerekiyor o yüzden çok mutluyum. Umarim bu dert yüzünden hayata küsmüs herkes yazimi okur ve bu sikintidan kurtulur.Bundan sonra sadece azim ve iradeye ihtiyacimiz var. Ve düsüncenin gücüne inanin okudugum alaninda çok iyi psikiyatristlerden biliyorum ki düsünce gücüyle kendinizi iyilestirebilirsiniz de, hasta da edebilirsiniz. Ve tabiki en önemlisi bol bol dua edin.
Ve son olarak belirtmek istiyorum benim kbb'lik sinüzit vb. biseyim yoktu, midemde h.b.pylori vardi ve hafif gastrit, agiz içi olarak da agiz kokusu yapmaya sebep olacak bir sikintim yoktu. Bagirsaklar için vücutta ikinci beyin denir ve bagirsaklarin islevini bozmasi yani bagirsaklarla ilgili rahatsizliklar stresle çok ilgilidir. Malum bizim durumumuzda olan insanlar içinde stres kaçinilmazdir. benim diyetimde aromaterapi, stres koklamalari, vitamin takviyeleri ve manevi destek vardi. fonksiyonel tip egitimi almis doktorlara, diyetisyenlere gidip detayli birsekilde sorununuzu anlatip kurtulacaginizaza inancim tam. Forumda doktor, diyetisyen önerisi yapilip yapilmadigini bilmedigim için isim yazmiyorum eger murat hoca izin verirse önerebilirim. velev ki izin olmasa bile internette ve instagramda fonksiyonel tip egitimi almis doktorlari arayip bulabilirsiniz iyilesirseniz beni de dualarinizda unutmayin saglicakla kalin

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2020 Saat 21:44
Hakkinda iyi bir sey söyleyeceginiz her ismi forum içinde yazabilirsiniz. Kötü bir sey söyleyecekseniz sahisin ismini vermeyin lütfen.

Bu güne kadar çok sayida okus-pokus ve hurafe yazildi bu forumda.
Fonksiyonel tip, tamamlayici tip, bütünleyici tip, geleneksel tip, yardimci tip, gümüs suyu, kandida diyeti, alkali diyet, hacamat, karbonhidrat diyeti, ölüm orucu, karaciger detoksu, beyni bagirsagi birbirine karistiranlar, gluten diyeti, biyorezonans, sülük, kupa çekmek, fitoterapi, hidroterapi ...

Bir tane fazla olsa fark etmez.
-M
IP
hope44
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı hope44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2020 Saat 22:17
Hocam sizin görüsleriniz benim için çok önemli. Benim bahsettigim üniversitede tip egitimi almis ancak bir alana yönelmek yerine bedeni bir bütün görerek yaklasim sergileyen doktorlardi. Hacamatçi vb. gibi birini önermeyi söylememistim. fitoterapi eczacilik yüksek lisansinda da veriliyor bunlar yanlis seyler mi
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2021 Saat 17:11
Simyaci yazdiklarini umuttla okudum. Suan ne durumdasin. Koku tekrarladimi. Ben helicobakteri tedavisi gördüm. En son 2 hafta önce gaita testi verdim ve negatif cikti ayrica kil kurdu vs de yok. Sinüsler ve alerjik rinit için de tedavi gördüm. Antibiyotik kullandim aylarca. Hiçbiri etki etmedi. 1 ay sonra bademcigimi aldiracagim Cünkü bademcik tasim var. Umarim bu çözüm olur tek umudum bu kaldi elimde. Burunda hafif egrilik var ama sikinti yaratmaz dedi doktor. Islem gerektiren bir durum yok dedi
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2021 Saat 20:28
Orjinalini yazan: hope44

Hocam sizin görüsleriniz benim için çok önemli. Benim bahsettigim üniversitede tip egitimi almis ancak bir alana yönelmek yerine bedeni bir bütün görerek yaklasim sergileyen doktorlardi. Hacamatçi vb. gibi birini önermeyi söylememistim. fitoterapi eczacilik yüksek lisansinda da veriliyor bunlar yanlis seyler mi

Fitoterapi çagdas farmakolojinin anasidir. Fakat bu gün okuspokuscularin elindedir. Ayrica Bitki yiyerek bir kimyasal maddeyi saflastirmadan ve mikroptan arindirmadan, dozu belli olmadan vücudumuza almaktansa ben kontrollu sekilde vücudumuza almayi, yani çagdas terapiyi tercih ederim. Fitoterapi tam bir hurafe sayilamaz, bilim dayanaklari vardir fakat saflastirilmis, dozu belli olan, tertemiz paketlenmis digitalis var iken neden yüksük otu yiyelim?
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Nisan-2021 Saat 00:17
Orjinalini yazan: mahoni

Ben de merak ettim ürünü

Merhabalar. Ürünün adini ögrenebildiniz mi?
IP
Cihangir
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı Cihangir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2021 Saat 17:07
Ürünü söyler misin
IP
subib
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 25
Alıntı subib Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2023 Saat 16:24
ofbe01 size nasil ulasabilirim lutfen arkadas olalim
IP
Brt16
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 11
Alıntı Brt16 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2023 Saat 01:54
Kanka ilacin ismini söylermisin
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu