|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj | |
Kozmoz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Ekim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Gece gece aklima takildi ömrü boyunca dilini firçalamamis insanlari taniyorum onlarda agiz kokusu yada dilinde tabaka yok ama bizde neden oluyor bi türlü anlamiyorum fikri olan var mi? Bide biseyi daha sorucam nefes kokusu yani mideden ya ba&girsaklardam gelen koku dilin üstüne sine bilirmi bazen çok yaniltici olabiliyor
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat Aydin, insan ayaktaysa yatalak degilse mideden kötü koku gelmez diyor. Yani midede kötü koku yoksa tip3 agiz kokusu olusmazmis. Buradaki birçok kiside reflü, asiri gaz, kötü kokulu diski, gece yatarken mide gurultusu vardir. Kötü kokulu diskidan kastim, girdigimiz tuvalette çok çok agir koku olusmasi. Tüm bunlar varken tip3'ü elemek bana mantikli gelmiyor ama iddiayi çürütecek bilimsel bir yönüm veya kisisel teorim de yok.
Ilk asamada kendimden yola çikarak Tip5'i yok sayalim. Tip3 de yürüyebildigimiz için elendi. Tip2 sanki daha somut, kolay görülebilen sinüzit, burun egriligi gibi hastaliklari kapsiyor. Geniz akintisi basrolde. Faranjit tip1 ve tip2 sebepleri arasinda bir yerde. Dil pasini da artiriyormus. Tip4, genellikle agir hastaliklarda görülüyor gibi. Tip4 varsa ondan daha önemli sorunlarimiz olmasi gerekiyor. O yüzden tespiti de kolay(Bu aralar agiz kokusu forumlarinda sibo epey bir 'bassüpheli' oldu.). Geriye tip1 kaliyor. Agiz içi bakim ve hijyen arti dil pasi temizligi ile ondan da kurtulmamiz gerekiyor. Ama kurtulamiyoruz. Tip5 oldugunun farkinda olmayan arkadaslar hariç agiz kokusu çeken ve bundan kurtulamayan sirf internette yüzlerce insan var. Hepsi yanlis dis, dil firçalama yapiyor olamaz ki. Çürük, dis tasi muhtemelen hiçbirimizde yoktur. |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sizlere geçende anlattim. Bi tanidigim feci sekilde üsütüyor, 4-5 gün geçmeyen ishal oluyor. Bakiyor ki durum kötüye gidiyor doktora gidiyor ve antibiyotike basliyorlar.
Bana anlattigi sey dilinde sapsari tabaka olusmus, agzi pis kokmaya baslamis, dili yapis yapis olmus, agzinin tadi gitmis. Bakin arkadaslar tipta %100 kesin dogru yoktur, bugün ak denilene yarin kara diyebilirler çünkü baska bir bulgu kanitlanabilir. Agzi kokan insanlarin Tip1 olanlar yani agiz hijyeni haricindekilerin ezici çogunlugu iddia ediyorum bagirsaklari yüzünden. Yav onu birakin Helicobacter pylori mikrobonu bulan adamin hikayesini okuyun, Bu bakteri midir virus mudur her ne karin agrisiysa bir adam (sanirim doktordu) kesfediyor ve izole etmeyi basariyor. Izole etmek demek bildigim kadariyla o bakteriyi beraber bulundugu onlarca bakteri çesidinden seçip ayirip ayri bi ortama aktarabilmek. Söyle düsünün, bi tencereye kirmizi, sari, lacivert, mavi, yesil, siyah, beyaz, mor, turuncu, bordo renklerde 33 lük tesbihleri koparip atiyorsun. Tencerede 33 çarpi 10 renk toplamda 330 adet tespih tanesi var ama sen bunlardan lacivert olanlari seçip baska bir kaba koymak istiyorsun. Bu örnekte kolay, elinle tek tek seçer koyarsin 10 dakikada ama mikroorganizmalarda zor. Neyse efenssme söyleyeyim, bu adam bunu basariyor ve H.pylori bakterilerini çogaltiyor ve suyla yutuyor. 3-4 gün sonra karin agrisi, ishal ve agiz kokusu sikayeti basliyor. Dikkat edin agzinin koktugunu karisi söylüyor önce, sonra kendisi de fark ediyor. Uzun lafin kisasi burdakilerin çogunun diskilama sorunu var. Ya ishalimsi, peltemsi ya da kabiz seklinde gaita semptomlari var çogu kiside. Kötü kokulu diski, gurultu, midede ve bagirsaklarda siskinlik vs. Ben Murat hocanin da bir gün "yanilmisim, bagirsaklardan da kaynaklaniyormus" diyecegini biliyorum. Mide bagirsak uzmanlari sibo, geçirgen bagirsak sendromu, ülseratif kolon gibi hastaliklarda bagirsaklarin iltihapli oldugu için içerdeki kötü kokulu gazlari kana geçirdigini ordan da akciger araciligiyla nefeste ve dolayisiyla agizda kötü kokuya sebep olduklarini söylüyorlar zaten. Murat hoca buna neden karsi çikiyor anlamiyorum. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Agiz kokusuna ilk basladigim 2004 veya 2008 yillarinda sizler gibiydim. Mideden agiz kokusu gelir zannediyordum. Çünkü internette öyle yaziyor. 2004 te British Dental Journal'da yayinladigim makalemde mideden agiz kokusu geldigine yer verdim. Bana müracaat eden sayisiz hastayi Helicobacter pylori veya gastrit inecelemesi için endoskopiye yolamisligim vardir. Agiz kokusunu kavradigimda bu hastaligi tanimaya basladigimda gördüm ki mide ile agiz kokusu arasindaki iliski göz yumulan bir yanlisliktir. 2010 yilinda Tangerman da benim bu görüsümü destekleyen iddiali bir makale yayinladi. Rosenberg ise nadir rastlanir demekle yetindi. Yani bilim seviyesinde mide kokusu red ediliyor sadece Internet sitelerinde, sükse yaratmak, bir seyler satmak veya prestij kazanmak veya tiklanmak için midenin agiz kokusu yapabilecegini savunuyorlar, sizleri yaniltiyorlar. (Kandida da böyle bir aldatmacadir) Agiz kokusuna hakimiyetim arttikça, ölçüm yöntemleri gelistirip fizik kurallarini ortaya koymaya basladigimda, kokunun kantitatif parametrelerini tespit etmeye basladigimda, mide-koku hipotezinin, teshis koyma sorumlulugundan kaçis amaci ile zayif hekimlerin bas vurdugu bir kaçis yöntemi oldugunu görmeye baslamam uzun sürmedi. Bazi meslektaslarim koku bagirsak/midenizden geliyor diyor hastayi çikmaz sokaga yönlendirip, topu ayagindan çikariyor, hastayi girdaba dogru sürüklüyor, kendisi teshis sorumlulugundan kurtulmus oluyor. Fakat hasta kaotik bir yolda yillarca debeleniyor. Çünkü midesinde tesadüfen hastalik bulunsa ve midesi tedavi edilse bile koku geçmiyor. Gaviskon ve proton pompasi inhibitörü ile iyilesen hiç kimse görmüyoruz. Demem o ki; ben eskiden mide koku yapar diyerek yola çikip sonra tövbe edenlerdenim. Genel vücut sagligi optimal seviyelerde olan agiz kokusu sikayeti olan bireyler kendilerinde mide hastaliklari aramasinlar diyerek bitireyim -M |
||
![]() |
||
Gececekinsl
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet dogru murat hocanin dedigi Ben mide amaleyati oldum ve sibo da verdient ikiside bitti...
Ikisinden olusan sikyetlerim Gitti .. Mide sorunum yanma gögüste agri agizda eksime gibi ses kisilmasi detona ses cikmasi ..hepsi Gerti özellikle gögüsümde cok agri vardi.. Gögüs agrim söyleydi sanki bir basinc vardi gögsümde kas tutulmasi gibi kramp gibi bu bende 20 yasindan beri vardi .. Ozamanlar fitness gidiyordum farketmiyordum fittnessden ve is den dolayi diyordum taki son girdigim is e Kadar .. Son girdigim isten eve geldigimde ilk Dusch alip yemek yiyordum olan ondan sonra oluyordu ztn olan agrilar daha siddetleniyordu yorgunluk gögüste asiri agri yerlere yatiyordum kendimi germek icin gögsüm cok aciyordu suan hic bir sey yok aci sifir suan kwndimi gerdimmi egsersiz yaptimmi hic bir sey yok .. Sibo da ayni sekil siskinlik guruldama 2 gün WC gitmeyip 3. Gün 5 kez gitmek yok düzensiz wc gitmek yok gervekten hepsi düzeldi .. Koku var halen var azalsada var bu yüzden dedigi dogru bence .. Bana Göre hepsi birbirini tetikliyor tane tane onarmak lazim vucutu ..suan mide ve bagirsagi halletigimi düsünüyorum sadece bogazdaki kaliyor yarin örnek vercem oda cikacak ortaya bir bakteri bulunmustu 8 sene evvel ..ama gecememisti .. Iste tamda burasi bogazimdaki bakterinin gecmemesi mide reflü ve siboydu ztn doktorumda söyledigi hep buydu asiri reflü yüzünden mide borusu kizariyor ve bogazini tahris ediyor ses tellerinide öyle bu yüzden gecmiyor diyor ztn .. Hepiniz arastirdiniz bidaha arastirin hepsinin smptonlari birbirine cok benziyor bogazimdakininde smptonlari mide smptonlari ile heben heben ayni yutma güclülügü yorgunluk halsizlik sürekli hasta gibi hissetme ses kisikligi balgam yüzde 90 ayni bakin ve karsilastirin .. Bakin bogazimda bisey yok demeyin Ben kac tane kbb gittim .. Sacma sapan gargara su bu yazip yolladilar hic biri fayda etmedi .. cünkü viral bir enfeksion degil bakteriel oldugu icin Antibiotik ile geciyor dogru Antibiotik ile .. bu bakteriye rastlandiginda 5 farkli hat önermisdi Labor 3 nü denedim olmadi olmamasida ist yine mide ve bagirsak cünkü tetikliyor tahris ediyor ve iylesmesine izen vermiyordu benim düsüncem bu arkadaslar Yarin örnek vercem insl bu defa gececek |
||
![]() |
||
Gececekinsl
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
|
Yag çekme isleminin, sabah kalkinca, su bile içmeden yapilmasi öneriliyor. Yöntem; 1 çorba kasigi yagi agiz içinde çevirme ve dislerin arasina çekerek dolastirma seklinde uygulaniyor. Hindistan cevizi yagi gibi kati yaglar hem sicaklik hem de tükürükle birlikte sivi forma dönüsmeye basliyor. Bund deneyen oldumu icimizden ?
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben denedim. Hindistan cevizi yagi (coconut oil) mikrop öldürme özelligi varmis. Tipki agiz gargarasi gibi geçici bir süre kokuyu engelliyor. Sabah aksam sürekli yapman lazim. |
||
![]() |
||
çilekligazoz
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
|
Aslinda daha uzun süre denedikten sonda yazicaktim fakat konusu açilinca deneyimlerimi söylemek istedim. Bende iki gündür yag çekme veya oil pulling adi altinda da bilinen islemi uyguluyorum ve ben çok büyük faydasini gördüm.
Neredeyse tüm gün agiz kokum sifira indi. Anneme ve kokulara karsi çok hassas olan ufak yegenime sordum ikisi de koku almadiklarini söyledi. Nasil uyguladigimi asagi da anlaticam fakat öncelikle belirtmek isterim ki, ben bunun temelli bir çözüm olmadiginin farkindayim. Ve herkes de ayni etkiyi göstermeyeceginin de biliyorum ama denemeden fayda edip etmedigini bilemezsiniz. Sabahlari aç karnina su dahi içmeden bir kahve kasigi organik hindistan cevizi yagini agizda yapabiliyorsaniz 20 dk gezdirin. Oil pullling yazarsaniz muhakkak video da çikacaktir bununla ilgili. Iyice agizinin içinde çalkalayin dislerinizin arasindan birsey çekiyormus gibi gargara yani. Ben sadece 10-15 dk dayanabildim fakat o bile çok fayda etti benim durumumda. Sonrasinda normal kahvalti edip dislerimi ve dilimi firçaladim. Ve agzimdaki buruk tat gitti. Yemek kasigi bana çok fazla gelmisti geçmiste ve agzimda yeterinde uzun tutamadigimdan ötürü bu yag çekme isi bende fayda etmiyor demek ki diye birakmistim. Size tavsiyem küçük baslayin eger istiyorsaniz çay kasigi ile de baslaya bilirsiniz. 20 dakika agizinida tutamiyorsaniz benim gibi 10-15 dk tutun veya tutabildiginiz kadar ve hergün alistikca süreyi uzatmaya ve miktari çogaltmaya çalisabilirsiniz ta ki istediginiz sonucu alana kadar. InsaAllah baskasi da faydasini görür. Ben diger gargaralar ile karsilastiramiyorum çünkü onlar bende 1-2 saat fayda ediyor sadece. Bu ise bende tüm gün etki gösterdigi için denemeye deger diye düsünüyorum. |
||
“Allah’in sifasini yaratmadigi hiç bir hastalik yoktur.” (Buhâri, Tib 1)
|
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
@Çilekli gazoz,
Eger bu islem sende ise yaradiysa demek ki Tip 1 agiz içi kaynakli kokuya sahipsin ve Murat hocanin dedigi gibi ömür boyu iyi bir agiz bakimiyla bu istenmeyen koku olayini bastirabilirsin. Neden bizimki böyle dersen Murat hoca demisti, kulak kiri gibi, kimi insaninki çok olur misali muhtemelen dilimizdeki papillalar uzun ve sik oldugu için yemek artiklari ve bakteriler daha çok yerlesip üretebiliyorlar agzimizda. Senin en azindan bi çözümü var |
||
![]() |
||
çilekligazoz
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bakalim, ben pek emin degilim hala hangi tip agiz kokusuna sahip olduguma. Burnumdan da kötü koku geliyor çünkü genelde. Diger insanlarla konustugumda nasil tepki verecekler çok merak ediyorum bu yag çekme olayindan sonra, belli olacak önümüzdeki günlerde. Normalde 1 metreden uzak kisiler dahi burunlarini kapatiyorlar ve kendim de kokuyu alabiliyorum.
Seninkisi hangi tip Tospik? |
||
“Allah’in sifasini yaratmadigi hiç bir hastalik yoktur.” (Buhâri, Tib 1)
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben size muayene olmak için 2011 veya 2012'den sonra gelmistim. Bana, 3 gün boyunca her gün belli miktarda et yeme ve 3. gün sonunda diski inceleme gibi bir test yaptirmistiniz. Yanlis hatirlamiyorsam adi "Meydan okuma testi" gibi bir seydi. O test mideden gelen koku ile alakali degil miydi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Pankreas eksoenzim defekti aramak amaci ile sindirim testi istemis olabilirim: https://www.drmurataydin.com/sindirim-testi.html |
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |