Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: DILDEKI PAS IÇIN Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Semiha
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Alıntı Semiha Cevaplabullet Konu: DILDEKI PAS IÇIN
    Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2024 Saat 21:39
Arkadaslar merhaba. Dil üstü pas için alkolsüz Batikon tavsiye eden bir uzman vardi. Çok az batikonu suyla karistirip gargara yapin dedi. Ben bugun yaptim gayet iyi geldi. Bir süre denicem. Belki uygulamak isteyenler olabilir.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2024 Saat 22:26
Orjinalini yazan: Semiha

Arkadaslar merhaba. Dil üstü pas için alkolsüz Batikon tavsiye eden bir uzman vardi. Çok az batikonu suyla karistirip gargara yapin dedi. Ben bugun yaptim gayet iyi geldi. Bir süre denicem. Belki uygulamak isteyenler olabilir.

Alkoçsüz batikonu eczaneden mi aldiniz? Çok az derken ne kadar? Örnegin bir çay kasigi batikonu bir su bardagi suyla mi karistirdiniz?
IP
Semiha
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Semiha Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ocak-2024 Saat 18:32
Bir çaybardagina bir yemek kasigi batikon alkolsüz koyuyorum yarisina kadar su koyuluyor. Gargara yapiliyor. Bu arada gazli bez aldim onunla birazda dilimi siyiriyorum. Gazli bezi de birilerinin yorumunda görmüstüm. Onunla temizliyorum. Sabah aksam batikon kullanim demisti ama 3 günde 1 kez. Bir de bunun yaninda keten tohumu yagi ve ev yapimi sirkeyi tavsiye etmisti dinledigim uzman.
IP
Semiha
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Semiha Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ocak-2024 Saat 18:35
Bu arada eczaneden aldim minik boy aldim denemek için ve ciddi etkisini gördüm simdilik.
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ocak-2024 Saat 22:20
Kisa bir Google aramasiyla batikonun kesinlikle agiz içinde kullanilmamasi gerektigini gördüm.

" Batikon, bir topikal ilaçtir ve sadece cilt yüzeyine uygulanmasi önerilir. Dolayisiyla, Batikon agiz içine sürülmez."

Uzak durmak lazim. Dil temizligi benim de beceremedigim bir konu. Internetteki dil temizligi videolarina bakiyorum onlarda da dilin rengi hiç degismiyor.

Prof. Aytug Altindag'in yaptigi derin dil temizligini anlatayim(yararli veya degil demiyorum.): Dilinizi peçete ile tutup disari çekiyor. Tahta dil spatulasinin uzun tarafiyla dil üstünü hizli bir sekilde ileri geri, ileri geri kaziyor. Mangal yelleme hareketi gibi düsünün. Arada bir dili gazli bezle siliyor,gargara gibi bir sivi içiriyor. Sonunda kipkirmizi bir diliniz oluyor. Öncesi ve sonrasina bakinca aradaki farki görüyorsunuz. Tabii evde böyle temizlik imkansiz. Her zaman doktora da gidemeyiz. Normal dil firçalama yöntemi ile devam edecegiz.

Tung marka dil firçasi ve macunu çok meshur. Denemekte fayda olabilir. Ben hiçbir sey önermiyorum çünkü kullandigim hiçbir bilimsel/geleneksel yöntem ise yaramadi. Belki okuyan kisilerde ise yarar.

Içimden bir his tip-1 teshisi yanlis diyor. Aklima tip-3 geliyor; midemde asiri gaz, gastrit, bogaz reflüsü bir de mide yarasi denen o hastalik var adi aklima gelmedi. Ancak mide için de hiçbir ilaç kullanmiyorum belki gaz için ilaç kullanmak lazim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ocak-2024 Saat 07:43
Batticon isimli ilacin içinde povidon-iyot bulunur.

Bazilari piyasadan çekilmediyse Isosol gargara, betakon gargara , iyogar gargara, Biyokadin gargara içinde povidon-iyot bulunur

Agiz kokusu üzerine çalisma yapilmamis tek antiseptik Povidon-iyot tur
IP
Semiha
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Semiha Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2024 Saat 19:09
Evet hocam povidon iyot var içerisinde. Garip sekilde rahatlama sagliyor. Agiz içinde kullanmanin ciddi bir sikintisi olur mu acaba?
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu