|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: İyileştiğimizi nasıl anlarız? | |
Yazar | Mesaj | ||
kırmızı
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14-Ocak-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
Konu: İyileştiğimizi nasıl anlarız? Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2024 Saat 21:22 |
||
Merhaba, öncelikle sizlere kendimden bahsetmek isterim. Bana ilk olarak orta okulda bir arkadaşım ağzımın koktuğunu söylemişti. Sonrasında da ne yaparsam yapayım bir türlü geçmedi. Endoskopi oldum, yıllarca midem için ilaçlar aldım. Sonrasında bu işi iyice araştırmaya karar verdim ve internette Murat Hocaya denk geldim. Ancak kendisi bana uzak olduğu için İstanbul'daki Fatih Vural hocaya gittim ve muayene oldum. Bana Tip 1 teşhisi koydu. Dilimi pembeleşinceye kadar fırçalamamı tavsiye etti. Öğürme refleksi içinse kulak tıkacı kullanmamı önerdi. Ve dişlerimi daha uzun süre fırçalamamı önerdi. Kendisinin dediklerini yapıyorum ve bana göre öncekine kıyasla çok büyük bir fark var, şu an kendim neredeyse hiç koku almıyorum. Ancak, kardeşime sorduğum zaman hala kokunun olduğunu söyledi. Benim size sorum, iyileştiğimizi nasıl anlarız? Ya da o an kokunun olup olmadığını.
|
|||
Tospik
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 392 |
Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2024 Saat 16:25 | ||
Kardeşinizin yüzüne hohladığınız için olabilir mi acaba? Bugüne kadar ağzının koktuğunu hiç fark etmediğiniz 20 kişi sırayla sizin de yüzünüze hohlasa 18'inin nefes koöusunda sizi rahatsız edecek bir şeyler illa ki vardır diye düşünüyorum. |
|||
kırmızı
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14-Ocak-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2024 Saat 16:46 | ||
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki iyileştiğimizi nasıl anlayabiliriz?
|
|||
Tospik
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 392 |
Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2024 Saat 18:45 | ||
Öncelikle bu bir hastalık olmadığı için hiçbir zaman iyileşemeyeceğinizi söylemek isterim. Ben de sizinle aynı durumdayım, Murat hocamın yazılarını okuyup videolarını izleyince, orta sert bir fırçayla en az 3 dakika dişlerimi fırçalayıp dilimi de fırçalayınca inanılmaz fark etti. Ağzımdaki yapışkan, ağır tükürük olayı geçti, acımsı tat geçti, koku geçti, kendim almıyorum artık, sadece bileğimi yalaınca kokuyor, o da normalmiş. Siz de benim gibi Tip1 dil sırtından kaynaklı kokuya sahipsiniz demek ki. Murat hocanın dediği gibi yaşamımız boyunca buna (diş+dil fırçalamaya) bu şekilde devam edeceğiz. Muhtemelen bizlerin dildeki papilla denen girinti çıkıntılar diğer insanlara göre daha uzun ve derin, o yüzden daha çok bakteri birikip onlar da koku yapıyor. Dil sırtımızı halı, kilim gibi düşünürsek insanların %80-90'ının dili ince kilim gibi bizimkiler de kalın tüylü yün halı gibi. Koku size gelmiyorsa muhtemelen kokmuyordur eğer koku almada bir sorununuz yoksa. Size naçizane tavsiyem asitli içeçecekler kola vs içmeyin, glukoz şurubuyla yapılan hiçbir ürünü (büsküvit, kurabiye, şekerleme, çikolata) yemeyin. Bunlar koöuyu çok arttırıyor. Bende ayrıca süt ve süt ürünleri de arttırıyor. |
|||
kırmızı
Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2024 Saat 19:05 | ||
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
|
|||
Tospik
Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2024 Saat 19:26 | ||
anonim93
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12-Ekim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2024 Saat 21:39 | ||
merhaba ben de öyle düşünüp ümitsizliğe kapılmıştım çünkü çoğu insan defalarca farklı farklı bölümlere gidip birsürü test ve tetkik yaptırıyorlar bu bir hastalık olsa illaki birimiz iyileşirdi diye düşünüyorum fakat sorum şu bendeki koku flagyl ilactan icince max 1 gün idare ediyor beni koku kesiliyor eğer sadece sorun sadece dil ise neden bu ilaç kesiyor kokuyu dil fırçalamasan bile bu ilaç bendeki kokuyu kısa süreliğine kesiyor sebebi ne olabilir eğer sizin dediginiz gibi ise
|
|||
kırmızı
Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2024 Saat 21:48 | ||
Anladığım kadarıyla dil yüzeyinde bakteriler birikiyor ve siz antibiyotik içtiğiniz zaman bu bakteriler gidiyor. Ancak, bu geçici bir çözüm. bu yüzden dil temizliği öneriyorlar.
|
|||
anonim93
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12-Ekim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2024 Saat 23:51 | ||
dil temizliği de geçici ama her gün yaparım temizledikten yarım saat sonra tekrar koku oluşuyor dilini temizlemeyen insanlarda koku dahi yok çok üzücü bir durum bu şekilde mi yaşayacağız yani
|
|||
kırmızı
Gönderim Zamanı: 17-Ocak-2024 Saat 13:24 | ||
Maalesef bu şekilde, doktor bey benim tükürüğümün normalden daha bazik olduğunu söyledi. Bu da çürükleri önlerken kokuya sebep olabileceğini söyledi. Gerçekten de bu zamana kadar iki tane dişim çürüdü. Maalesef elimizden geleni yapıp en iyisini ummaktan başka çaremiz yok
|
|||
Çaresiz66
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21-Ekim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2024 Saat 10:55 | ||
Kesinlikle doğru söylüyor kardeşimiz, çünkü aynı problemi bende yaşıyorum. Bunu kabullenmemiz lazım
|
|||
kırmızı
Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2024 Saat 16:15 | ||
Maalesef, psikolojik olarak çok yıpratıcı gerçekten. Ben dilimi pembe olana kadar fırçalıyorum zaman zaman kanıyor. Ancak, bir şey yemesem dahi yarım saat bir saat içinde pas yeniden oluşuyor
|
|||
kırmızı
Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2024 Saat 16:17 | ||
Bununla ilgili önerisi olan var mı?
|
|||
bazenhissediyor
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2024 Saat 19:07 | ||
Murat hoca ısrarla fırçalamayı bırakmayın diyor bununla ilgili pas zamanla daha geç oluşacak. Ağız kuruluğu pasın hızlı gelme sebebi olabilir ara ara su tüketin ve ağzınızı kurumayacak şekilde kapalı tutmayı deneyin |
|||
kırmızı
Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2024 Saat 19:56 | ||
Teşekkür ederim |
|||
Tospik
Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2024 Saat 14:02 | ||
Murat hocam,
Tip1 ler için konuşursak diğer insanlarda koku olmadığı ve fakat bizlerin diş+dil fırçalama+diş ipi+ağız suyu kullanmamıza rağmen kokunun hiç sıfırlanmaması, azalsa bile 15-20 dk sonra geri gelmesinin sebep/sebepleri tam olarak nedir? Kulak kiri gibi düşünün kiminde az kiminde çoktur demeniz beni tatmin etmiyor doğrusu. Dildeki papilla denen çıkıntılı tabakalar bizde uzun diye mi? Öyleyse bunları lazerle vs ile yok etmek mümkün değil mi yıl olmuş 2024'deki teknolojilerle? Tükürük ph'ı ile ilgiliyse bunun bir ilacı falan yok mudur ya da ağızdan alınan ph düzenleyici tablet, solüsyon, gargara, şeker vs onu kullanalım? Yani aklıma başka bir şey gelmiyor, ya dilin yapısından ya da tükürüğün işlevini tam yapamamasından oluyordur Tip1, yanlış mıyım hocam? Başka bir seçenek var mı? |
|||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2396 |
Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2024 Saat 21:48 | ||
Soru için teşekkür ederim.
Bu soruyu 2 grup kişi soruyor 1- Birincisi sıfır koku bekleyen insanlar. 2- İkincisi bir defa/gün dil fırçalayınca bir daha dil kaplamasından günlerce muaf kalacağını düşünenler Sıfır koku beklemek yani fizyolojik kokuyu hastalık zannetmek psikolojik bakımdan ikinci bir hastalığın (Tip 5 psikojenik ağız kokusu) klinikteki izdüşümüdür. Bu grup bireyler ağızlarının sıfır kokmasını ister. Bu gezegende hiç bir canlının ağzında sıfır koku yoktur. Fizyolojik koku bu grup insanları üzer, güvensizleştirir, tatminsizleştirir, mutsuz eder, insanlardan kaçarlar. Fizyolojik koku asla kaybolmayacağına göre asla iyileşmezler. Kendilerini ağız kokusu hastası hissederler. Başkalarının ağzının kokmadığını zanneder ve öne sürerler. (Halbuki herkesin ağzı mutlaka ve belirli dalgalanmalar arasında kokar). Başka insanların herhangi tesadüfi el kol hareketlerini ve davranışlarını refere ederler. Fizyolojik ağız kokusundan başkalarının rahatsız olduklarını zannederler. Herhangi insanların, tesadüfen yaptığı herhangi davranışını ağızlarının koktuğunun tepkisel işareti olarak değerlendirirler. Kandida, reflü, otlar, diyet, bitkiler muskalar oil pulling diyafram nefesi açlık orucu ve şarlatanlar arasında girdaplanıp gizlenerek yaşarlar. Aralarında gerçekten tip 1 olanlar da bulunuyor olabilir. Bu grubun tip 1 ağız kokusunu düzeltseniz bile onlar iyileşmedik derler. Psikiyatrist olaya müdahale edinceye kadar böyle kalırlar. güvensizleşirler bu sebeple Doktora gitmeye direnç gösterebilirler. İkinci grup olanlar ise temizliğin kısa etkili olacağına iman etmezler. 1-2 defa dil fırçalamanın gün boyu yeterli olmasını isterler. Konsantrasyonları yoktur. Tedaviye inançsızdırlar. Bu konuda Israil'den Eli'nin güzel bir makalesi var. Body image (bireyin kendisini nasıl gördüğünün algısı) adı verilen görüntü ile gerçekteki görüntüsü arasındaki makas açılınca dismorfizm geliştiği falan filan... uzun hikaye. |
|||
kırmızı
Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2024 Saat 23:00 | ||
Hocam,benim dilimin yapısından mı yoksa kuru olduğu için mi bilmiyorum ancak son zamanlarda her dil fırçaladığımda dilim kanıyor. Sizce yine de fırçalamaya devam etmeli miyim?
|
|||
Kozmoz
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19-Ekim-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2024 Saat 01:15 | ||
Büyük ihtimal yanlış fırçalıyorsun murat hocanın youtube hesabında dil nasıl fırçalanır adlı videosu var onu izlemeni tavsiye ederim bende de kanamalar oluyordu etkisisini gördüm geçmiş olsun
|
|||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2396 |
Gönderim Zamanı: 25-Ocak-2024 Saat 07:36 | ||
Dil kanatmak iyi değilmiş. Öyle diyorlar Bir Japon yazar (Dr. Omo) tuhaf bir makale yayınladı dünyada ağız kokusu üzerine çalışan herkes inandı. Modayı bozmayayım diye ben de inanmış gibi yapıyorum. Her ihtimale karşı dilinizi kanatmayın. |
|||
kırmızı
Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2024 Saat 11:22 | ||
Hocam benim dilim üçüncü fırça darbesinde kanamaya başlıyor. Yapış şeklimi değiştirdim. Aralar verip tekrar başladım ancak sonuç yine aynı. Bununla ilgili bir öneriniz var mı? |
|||
Tospik
Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2024 Saat 12:16 | ||
Benim de kanıyordu, fırçayı bastırma sertliğini azaltınca geçti. Muhtemelen olması gerekenden çok daha sert bastırarak fırçalıyorsun dilini. |
|||
kırmızı
Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2024 Saat 13:41 | ||
Yaa ama ona rağmen bazen pembeleşmiyor, sizin de böyle mi?
|
|||
Yig1t
Üye Kayıt Tarihi: 20-Temmuz-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2024 Saat 17:21 | ||
Pembeleşmemesi tamamen yediğin şeylerden kaynaklaniyo mesela aşırı gluten ben bu tarz şeyleri biraktigimdan beri pembe değil direkt kırmızı oldu dilim
|
|||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|