|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Tip 2 lazer tedavisi | |
Yazar | Mesaj | |
asil35
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11-Kasım-2014 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Konu: Tip 2 lazer tedavisi Gönderim Zamanı: 11-Mart-2015 Saat 17:23 |
|
'Başı öne eğerek çekilen (Waters isimli) sinüzit röntgenleri henüz başlamış
veya silik devam etmekte olan sinüzitleri tespit edemezler. Bu sebeple sadece röntgen çekilmesi sinüzit teşhisi için yetersizdir.' Benimde gün içinde ve geceleri sürekli burnum tıkanıyor,gece ağzımdan nefes almak zorunda kalıyorum yalnız KBB sinüs röntgenlerimde herhangi birşey çıkmıyor bu yüzden doktorlar sadece burun spreyleri kullanmamı öneriyor, Aydın hocam kitabınızda bademcik yüzeyine lazer verip Tip 2 ağız kokusu tedavisi yapılabildiğini yazmışsınız,lazer tedavisi için teşhis nasıl konuluyor ve bu tedavi nerede yapılıyor?? |
||
yorum(suz)
|
||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2396 |
Gönderim Zamanı: 11-Mart-2015 Saat 20:05 | |
Doktorlar için yazdığım ağız kokusu kitabımı okumuşsunuz. O kitap kafanızı karıştırabilir.
Bu yöntemi mantıklı bulduğum için ve meslektaşlarımı cesaretendirmek için kitapta yer verdim. Ülkemizde henüz uygulayan yok. İsrail'de finkelştayn isimli bir meslektaşım bademcik üzerine uyguluyor. Bizim kanunlarımız çok sert. Yeni bir ilaç çıkarmak yeni bir uygulama yapmak imkansıza yakındır. Bu sebeple çok istediğim halde ben bu uygulamayı yapmıyorum. -M |
||
bir hayalim var
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 11-Mart-2015 Saat 23:14 | |
Murat hocam sizin doğru bir yöntemdir diye söylediğiniz bir uygulamaya karşı bir düşünce dile getirmek
haddimiz olmadığını bilerek müsadenizle bu sorunu yaşamış biri olarak şunu demek isterim. Bence eğer bir birey bademcik sorunundan şikayetçiyse bundan kurtulması için(kesin bir şekilde) ameliyat olması daha uygundur. Diğer tedavi yolları pek fazla güvenirli olmadığını düşünüyorum. Mesela bademciği traşlama, birini alıp diğerini bırakma, bademcikten sadece hasarlı yerleri alma gibi. Ve bu lazer yöntemini siz daha çok iyi bilirsiniz ama ben bu ve diğer yöntemlerin yerine direkt ameliyat olmalarını öneriyorum.(Termal Welding) Yalnız bu lazer tedavisi hakkında bilgi sahibi olmayan biriyim. O yüzden böyle dedim. Yoksa lazerle tedavi yöntemi belki bir ameliyattan daha avantajlıdır, daha güvenirlidir.(ameliyatlarında çoğu başarılı geçmediğini düşünerek) Tekrar söyliyim doğrusunu siz daha iyi bilirsiniz. Bir de şöyle bir şey daha var: lazer yöntemi, adının güzel oluşu nedeniyle ve aynı şekilde kanamasız ve ağrısız bir yönteme benzediği için uygulamaya geçerse daha çok rağbet görecek gibi:) bu konuda sadece fikrimi belirtmek istedim.. |
||
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2396 |
Gönderim Zamanı: 12-Mart-2015 Saat 00:11 | |
Estagfurlah.
Ben lazeri dil sırtı için düşünmüştüm bademcik için söylememiştim. Bahsettiğiniz gibi bademciğin tamamen alınması daha iyi olabilir. Bu konuda bir derleme yapmıştım. Bir müsait zamanınızda göz atabiliriniz: http://aydinmur.com/Halitosis-Tonsil.pdf -M |
||
bir hayalim var
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 12-Mart-2015 Saat 02:03 | |
kusura bakmayın hocam, yanlış anlamışım.
Biraz konuyla ilgisiz olacak ama akademik ingilizceniz çok iyi hocam.:) ingilizceyi bilmiyorum ancak ben bile nerdeyse anlayabileceğim yazdıklarınızı. (tam çeviremezse de google translate sağolsun:) Hocam ingilizce demişken bir zamanlar yabancı forumlarda da baya aktiftiniz. Biz yetmiyormuşuz gibi, bir de yabancı derttaşlarımızla da ilgileniyordunuz. Hala yabancı forumlarda aktif misiniz hocam? Bu konuda yabancı dostlarımız ne durumdalar? Aynı şekilde yurtdışında bu konu üzerinde yenilikler veya herhangi bir gelişme var mı? Hocam hem zamanınız olmadığı için hem de konumuz dışından sorular sorduğum için cevap vermeyebilirsiniz. |
||
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 12-Mart-2015 Saat 07:48 | |
Estağfurlah.
Yılbaşından beri http://www.badbreathhalitosis.com/ forumuna pek girmez oldum. Hasta bulmak için girdi katıldı demesinler diye soru sorulmazsa konuşmuyorum. Sorulandan fazlasını da anlatmıyorum. Onlar da ayni çıkmazdalar. Tıbbi destek bulamayınca otlara ve alternatif tıbba yöneliyorlar. Bilinen her testi tek tek yaptırıp kendilerine tedavi arıyorlar. Aralarına bir tüccar girerse satış yapmaya çalışanı hemen fark edip azarlıyorlar hatta küfür ediyorlar. Halitomafia'ya ve hurafeye bizim kadar toleranslı değiller. Ürün satmaya çalışanı derhal afaroz ediyorlar. Birbirlerini ve beni çok dikkatli okuyorlar, söyleneni suistimal ve speküle etmiyorlar, saygılı ve ilgililer. Daima bilimsel kaynak okuyorlar, gogıl'ın götürdüğü siteye değil, bilim sitelerine bakıyorlar. İnternet hurafesi okuyanı da var elbette, fakat bir kısmı tıp makalesi okuyor. Öyle noktadan soruyorlar ki bazen meslektaşımla konuşur gibi oluyorum. Aslında bu forumlar hiç olmamalıydı. Bizler görevimizi yapabilseydik sizler bu durumda olmayacaktınız. -M |
||
asil35
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11-Kasım-2014 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Gönderim Zamanı: 12-Mart-2015 Saat 12:28 | |
Murat hocam rontgende tespit edilemeyen ve KBB doktorlarının teşhis koymadığı silik sinizütlermiz için kendi imkanlarımızla ne yapabiliriz sizin önerileriniz ne olabilir? Ben özellikle geceleri burnumun az yada çok tıkalı olmasından şikayetciyim tuzlu ve karbonatlı su ile yatmadan önce yıkama işlemi yapıyorum ama çok bi faydasını göremedim..
|
||
yorum(suz)
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 12-Mart-2015 Saat 14:59 | |
Waters cinsi Rontgende tespit edilemeyen sinüzitlerin tespiti için bilgisayarlı tomografi gerekir. (Veya MR)
-M |
||
asil35
Gönderim Zamanı: 12-Mart-2015 Saat 17:00 | |
Bilgisayarlı tomografide de bir şey çıkmazsa sorun sinüzüt'ten kaynaklanmıyor diyebilir miyiz ?
|
||
yorum(suz)
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 12-Mart-2015 Saat 22:13 | |
Hayır. Bilgisayarlı tomografide de bir şey çıkmazsa sinüzit yok diyebiliriz. -M |
||
Hülya Aydın
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2015 Saat 10:57 | |
na lazerli çözüm bulundu
Ingiltere'de yayimlanan 'New Scientist' tip dergisinde yer alan bir makalaye göre, Israil'in Kfar Saba Tip Merkezi'nde kronik agiz kokusu sorunu olan 53 hasta üzerinde uygulanan 15 dakikalik yeni teknik basarili oldu. Agiz kokusunun en kötü biçimine yol açan 'halitosis' hastaliginin tedavisinde yeni bir yöntem olan Lazer tedavisinde, hastalarin yaridan fazlasi için bir seans yeterli oldu. Yeni yöntemle iki, üç seansta sorun tamamen çözüldü. Doku lazerle temizleniyor, ağız kokusuna çogunlukla damak ve dislerin çevresinde yerlesen bakteriler yol açtiyor. Ilerlemis vakalarda bademciklerdeki bakteriler de agiz kokusunda etken oluyor. Yeni tedavi yönteminde bademciklerde enfekte olan doku lazerle temizleniyor ve bir daha bakterilerin yasayamayacagi bir doku oluşturuluyor Murat bey, bu konuyla ilgili bilginiz var mı? Geniz akıntısından nasıl kurtulacağız? bize tavsiyeniz varmı?Tşk. |
||
mahoni
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2015 Saat 21:37 | |
Hulya Hnm ben bu haberi tam 8 yıl once okumustum!
Hatta gecenlerde de lazerle tedavi meselesini bir arkadas sordu burdan,ve bende hatırladıgım kadarıyla Kfar ismini ve israil de boyle bir merkez oldugunu yazmıstım. Demekki aynı haber.Ama gundeme getirmeniz iyi olmus.Ben gidemesemde belki bir arkadasımız gider,kurtulur ve bize de ornek olur. |
||
Hülya Aydın
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2015 Saat 09:42 | |
Mahoni, ben şimdiye kadar bu dertten kurtulmak için 20.000 Tl harcadım,doktorlar bu anlamda beni çok suistimal etti, %100 garanti verip te %1 sonuç bile alamadım, hepsi cebini düşündü, bu doktorlar da KBB nin Türkiye de ün yapmış doktorlarıydı,ama herşeye rağmen bilsem ki İsrail de sorunuma çare bulunacak oraya da giderim, yalnız bir de şunu belirtmek isterim Ankara da 3 kez Lazer tedavisi denedim 10 yıl önce sonuç aldım geniz akıntımda ki o zehir yok oldu ağzım ferahlamıştı ama 1 hafta kadar sürdü sonra 2 kez daha gittim ama maalesef onlardan sonuç alamadım, bence geniz akıntısına ameliyat çözüm değil ki zaten ben 3 kez bu ameliyatı oldum, bizi alternatif tıp kurtarır ama nasıl bulacağız, kime gideceğiz bilmiyorum..
|
||
Arayan
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2015 Saat 11:25 | |
Ben bu lazer işleminin ozonla yapıldığı yerle görüşdüm sorun ağız kaynaklıysa çözülüyor dendi geçen hata randevu aldım iş yerinde sorun oldu gidemedim sonra tekrar aradım randevu istedim ayın 18 dediler dr hn burda bende ALLAH izin verirse oruçlu olacağım için gelemem dedim yanişbayramdan sonraya kaldı bana mantıklı geldi ozonla koku yapan bakterilerin yaşayamayacağı bir ortam yapıyoruz böylelikle ağız kokus bitiyor dediler Murat hocam bu konuda ne söyler merak ediyorum bir umut kapısı doğdu inşALLAH
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2015 Saat 16:49 | |
Lazeri hangi dokuya uyguladılar? Burun mu? ağız mı? bademcik mi?
Ozon ağızda dile, boğaza buruna uygulanmaz, koklanmaz, sıkıntı sonuçları olabilir. Vaad edilen uygulamanın detaylarını öğrenir ve yazarsanız sevinirim -M |
||
Hülya Aydın
Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2015 Saat 08:46 | |
ÇOK ÖNEMLİ!
Arkadaşlar, ben ozon tedavisini denedim hiçbir sonuç alamadım denemeyin derim, ayrıca effect çok özür dilerim homeopati yöntemini denemediğimi, duymadığımı söylemiştim ama o kadar çok yöntem denemişim ki dosyama baktığımda onu da denediğimi gördüm, Ankara da Bülent bey diye birine gitmişim, sonradan hatırladım 3 seans gittim ingiltereden bir ilaç getirtmişti ama onun da faydası olmadı, yine de siz bilirisiniz , bu yöntemleri denemiş biri olarak sonuç alamadım.. Murat bey, lazer tedavisini ağız ve burun içine uyguladılar 10'ar dakikadan olmak üzere 10 seans gittim,kısa süreli sonuç aldım ama maalesef tekrarladı.. |
||
mahoni
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2015 Saat 13:20 | |
Hulya Hanım tabiki çare nerdeyse oraya gidecegiz.
Yani suistimale ugramışsınız,uzuldum. Ama umudumuzu yitirmeyelim,biz bu tur hastalıklara sahip insanlar,yine biz bulacagız çaresini. Ben bu aralar bol su iciyorum ve inanmazdım ama su gercekten cok azaltıyormus kokuyu.Denemeden soyleselerdi sacma,derdim. (Ki dedim de) |
||
Arayan
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2015 Saat 14:21 | |
Hulya hn ozelden soyledini ama diden kutum silemedeqimden donemedim su an bitkisel bi urun kullaniyorum cok iddalilar bakalim ne olacak ama ozonu yaptirmak zorundayim aklimda kalmasin umut dunyasi evlilik var yakinda bi cozum bulmak zorundayim ama bu orabrush iyi geldi tavsiye ederim an azindan disimi fircaladiqimda koku gitmezdi simdi bi sure gidiyo ve azalma yapti siz wvlimisini ozel olmaSa nasil bas ediyosunuz
|
||
Çaresiz 99
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07-Mart-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
Gönderim Zamanı: 09-Mart-2024 Saat 21:58 | |
Selam lazer tedavisi hakkında bilgi verirmisiniz, hangi doktordan aldınız, ben de araştırıyorum
|
||
Çaresiz 99
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07-Mart-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
Gönderim Zamanı: 09-Mart-2024 Saat 22:01 | |
Ozonu yaptordınız ve sonuç aldınız mı
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|